[]

Spordan anlayanlar bakabilir mi?

Kadınım. Düzenli olarak pilates yapıyordum. Haftada 3 veya 4 gün. Karantinadan sonra her gün yapmaya başladım. Hatta pilates öncesine karın çizgilerini belirginleştirmek için 10 dakikalık karın egzersiz de ekledim. Sorum şu, başlarda çalıştığım yerler ertesi gün boyunca yanıyordu. Bunun üzerine sporumu yapmaya devam ediyordum. Ama artık çalıştırdığım kısımlar ertesi gün yanmıyor. Sadece hareketleri yaparken o bölgedeki kasları hissediyorum. Bu durumda verim alabilir miyim? Yaptığım hareketler artık yetersiz geliyor gibi hissediyorum. Çünkü artık zorlanmıyorum. Ama bir yandan da yeni hareketler eklersem sporum bir saati geçecek. Zaten fitim her gün bir saatten fazla spora vakit harcamak istemiyorum. Ama yaptığım şey de boşa gitsin istemiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.




 
Ilk başladığınız zamanlarda, hareketlere alışık olmadığı için ertesi gün agrilariniz oluyordu. Vücudun zamanla tepki vermemesi normal. Bu vücut artık gelişmiyor anlamına gelmez. Pilatesi tam bilmiyorum ama yapılan hareketlerde, kasılma süreleri uzatıp kasa daha fazla yük bindirilebilirsiniz. özlemiş olduğunuz agrilariniz geri gelecektir :)


  • VIPCH  (27.05.20 16:00:17) 
@VIPCH, birkaç gündür setlerdeki sayıyı artırdım ama böyle giderse sonsuza kadar sayıyı artırmam gerekecekmiş gibi hissediyorum.


  • ruhen hastayim ben  (27.05.20 16:02:33) 
Sayıları artırmak yerine hareketleri daha yavaş yapın. şınav pozisyonunu örnek olarak alırsak, 3 saniye iniş, 3 saniye kalkış için vb. şekilde deneyin.


  • VIPCH  (27.05.20 16:28:43 ~ 16:28:59) 
Duyuru-nick uyumu göze çarpıyor asjakjhk.

Spora başladıktan belirli bir süre sonra adapte olursunuz ve başta yaşadığınız ağrılı-yanmalı süreçleri yaşamazsınız. Bu durum spordan verim almadığınız ya da yaptıklarınız boşa gidiyor anlamına gelmiyor tabii ki. Bunu yapmaya devam ettikçe fit halinizi korursunuz ve konsolide edersiniz.

Bunların yanında yeni hareketler eklemek yerine, basit gelen hareketleri başka hareketlerle değiştirebilirsiniz. 1 saat içinde daha zorlu bir antrenman yapabilirsiniz bu şekilde.
  • humblebirth  (27.05.20 16:34:27 ~ 16:37:10) 
spor yapmanın temelinde sürekli ağrıyan kaslar diye bir şey yok, ertesi gün kas ağrısı yaşamanız o bölgeyi çalıştırdığınızın göstergesi olabilir, ama belirli bir süre sonra bu "yanmalar" da belirli seviyelere iniyor. Amma velakin Muhtemelen vücut ağrlığıyla yaptığınız bir antreman sizi zorlamıyorsa gelişmiyorsunuzdur zaten. hani mevcut formunuzu korursunuz en fazla. tabi ben vücut geliştirme odaklı konuştum, pilateste 5 kg daha tak bi de öyle dene gibi bi amaç yok. esneklik, denge, core güçlendirme konusunda daha zor antremanlar deneyebilirsiniz.


  • Golgi  (27.05.20 16:35:26) 
vücut hamlıktan kurtulmuş demektir.


  • since1907  (27.05.20 16:40:27) 
Mevcut formumdan memnunum onu korusam yeterli. Hareketleri daha yavaş yapabilirim ama. Teşekkür ediyorum, aydınlandım.


  • ruhen hastayim ben  (27.05.20 17:01:16) 
Vucut alistigi icin agrimiyor. Ben de buna takip normalde yaptigim egzersiz yerine baska biseyler yapmaya basladim kesinlikle ham olmamama ragmen ertesi gun kaslarim acidi. Vucudu biraz sasirtmak gerekiyor. Strong nation 7 dk lik videolarıni tavsiye ederim farkli haraketler var. Youtube da var.


  • sanguine mcqaer  (27.05.20 19:33:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.