[]

bu miras işleri nasıl oluyor?

dedem 17 sene önce vefat etti. annemler 5 kardeş, 1 erkek 4 kadın. klasik olarak mirası dayım yiyor. annem ve teyzemlerin pek umrunda değil, daha doğrusu miras kavgasına girip de anneannemi üzmek istemiyorlar. anneannem de erkek çocuğu olduğu için dayımı seviyor tabii.

dayım anneanneme de belki bir şeyleri imza da attırmıştır, okuma yazması yok. o kısmk bilemiyoruz tabii. şimdi bu mirası alabilmek için sadece avukat tutmak yeterli olur mu? toplam kalan mal mülkün değeri gerçekten bulunabilir mi? ve dayı vermek istemezse neler olabilir? sadece torun olarak hakkıma düşeni almak istiyorum.


 
hukukçu değilim ancak bildiğim kadarıyla anneniz hayattayken sizin mirasta herhangi bir payınız söz konusu değil.


  • cern de cayci olmak vardi  (14.04.20 19:04:04) 
Emin değilim ama deden vefat ettikten sonra taşınmazlar paylaşılıyor ve hisseli hale geliyor. Annenin e devletinden sorgulayabilirsin neyi var neyi yok.


  • izmitcan  (14.04.20 19:11:32) 
deden vefat etmeden önce malı mülkü dayının üzerine yapmadıysa dede öldükten sonra mallar varislere(siz varis değilsiniz) paylaştırılır(bkz: veraset ilamı). paylaştırılır dediğim de tüm mallarda oranlı bir pay. veraset ilamı yapılmışsa taşınmazlar için edevlette sorgu yapılabilir. hisseli yer sıkıntı, ya onların hissesini satın alacaksın ya da onlar senin hisseni satın alacak ya da komple satılacak. hisseli yerleri dışarıdan kimse almak istemez başa bela. baba tarafımda öyle mahkemelik bir yer vardı, mahkeme satışa çıkardı kimse almadı.


  • late viper  (14.04.20 19:45:01 ~ 19:53:07) 
dayının yediği şey tam olarak nedir?
deden öldükten sonra zaten otomatik olarak varislerine pay kalıyor. tapudan veya edevletten annenin üzerine ne oldugunu kontrol edebilirsiniz
senin torun olarak hakkına düşen bir şey yok. dedenin varisleri eşi ve çocukları, sen varis değilsin.
  • dafuq  (14.04.20 20:01:40) 
Mal mülk 6’ya bölünmüş oluyor. Ananen de hissedar. Ananen kendi haklarını dayına devredebilir mi bilmiyorum ama şu anda dededen kalan mal mülkün 6 hissedarı bulunuyor.


  • silah taciri  (14.04.20 23:36:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.