[]

Sevgilinin artı ve eksilerini yazmak

Bi' kitabın arasında buldum bu bakkal hesabını ve dedim ki: Ne kadar güzel değerlendirmişim. Kalem kalem maddeleri yazıp bir de önemine göre puanlayarak toplamışım.

Halbuki yaparken kötü ve iğrenç bir hesap bu diye utandığımı hatırlıyorum. Belki de şu an duygusuz baktığım için mantıklı geliyor. Duygular ve mantık. Neyse.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 
Nasil bir liste? Ben de puanlamak istiyorum.


  • cilekesgargi  (23.09.19 20:44:12) 
Ted Mosby iseniz olabilir.


  • sopiro  (23.09.19 21:19:55) 
bunu yapmaya gerek duymak o sevgilinin en büyük eksisi olsa gerek. neyse ki hiç bu kadar detaylı bakma hissi gerektirecek kadar arada kalmadım birine karşı.

kimi eksiler vardır bin tane artıya bedel. bunları net bildiğim için liste yapıp hangi taraf ağır basıyor görmeye çalışmadım hiç. bu yüzden gereksiz.

eksiler çok çıktı da bıraktın mı sevgilini peki? bi işe yaradı mı?
  • Bruce  (23.09.19 21:26:21 ~ 21:26:39) 
Ben her sey icin arti eksi tablosu yaparim. Nasil olmus da sevgili icin yapmamisim dedim simdi. Ama "mantik evliligi" gibi bi durumda yapilabilir herhalde. Normal iliskide olmaz ya. Ondan benim aklima gelmemistir sevgiliye uyarlamak.
Ama fikir de hosuma gitti :))

  • Flipsflops  (23.09.19 22:22:34) 
yani ona bağlı olarak yapılabilir. o istemeden böyle bir şey yapıyorsan biraz garip kaçabilir. ha illa böyle bişey yapmak istiyorsan güzel bir dille giriş yapılarak bunu istiyor mu cevabını almalısın. buna swot analizi deniyordu sanırım. ben bana yapılmasını çok severim mesela. bir de şöyle bir gerçek var ki insanları değiştirmek biraz güçtür. anlatırsın ama boşa gidebilir. ben önceden güzel dille çok bahsettim böyle şeylerden farklı farklı kişilere. hiçbir değişme olmamıştı. insanları değiştiremiyorsun yani. artık tavsiye vermemeye başladım. ama eğer uyumlu naif biriyse işe yarar ki öyle de olması gerekir. yani burada da ilk başta bahsettiğim ona bağlı kısmına geliyoruz. biraz karışık anlattım umarım anlaşılmıştır.


  • tabii lan manyak mısın  (23.09.19 22:44:02) 
bu hesabı sevgili dediğiniz kişiye yapamazsınız ki.
seviyorsan eksilerini nasıl yazıyorsun.

  • rhan  (23.09.19 22:44:15) 
romantik ilişkiler kağıda döküp, rasyonel düzleme yatırıp "ha demek ki böyle" diyebileceğin şeyler değil, insanlıktan çıkarsın.

* ilişki insanları teraziye koyup artısını eksisini tarttığın bir şey değil.
* insanları bir şey karşılığı sevmeszin, karşılıksız seversin.
* olmuşken CV vereilim birbirmize tanıştığımızda? ona göre çıkalım yatalım?

ben uzun süre -baya uzun süre- böyle düşündüm, yanlış olduğunu yeni farkediyorum. doğrusu ney bilmiyorum, ama bunun doğru olmadğında eminim.
  • celeron 300a  (23.09.19 23:07:34 ~ 23:09:45) 
Mantikli.
Sistemli calismak lazim.

  • stavro  (23.09.19 23:10:53) 
okurken bile cringe yüzünden şeker komasına girdim.
utanmadan nasıl yazabildin ya tek tek?

  • windows95  (24.09.19 00:31:11) 
Ben bu sistemi bir teknolojik alet falan alacaksam yapıyorum iki ürünü karşılaştırmak için. Onda bile tam randıman vermiyor.

Önermiyorum kısacası.
  • ravenclaw  (24.09.19 02:20:33) 
@Bruce Ayrılmadım ama durumu daha da uzatmak oldu. Sonunda daha kötü bitti.

@tabii lan manyak mısın Tabii ki o istemeden ve haberi olmadan yaptım. Bu daha çok kendi aklımdakileri netleştirme çabasıydı.

@rhan bu bütünüyle sevmek olayı da çok romantik değil mi? Bence gerçek değil.

@celero 300a Okurken ''yav he he'' diye okuyordum ki sonunda tebessüm ettim. :) Benim için de benzer bir çizgide ilerledi, ilerliyor.

@ravenclaw onda bile işe yaramıyorsa başka sorun olmasın?
  • Piukh  (24.09.19 08:08:52) 
ağırlıklarını nasıl yapacaksın? götü güzel +1 puan, dd meme +1 puan, gözü dışarıda -1 puan şeklinde olmaz ki. bu üçü olsun, sonuç +1 puan değil, sonuç sıfır.


  • Jesus Christ  (24.09.19 09:14:53 ~ 09:15:22) 
@jesus christ puanlama yapmadığınız için hesap yanlış çıkıyor, tekrar deneyiniz.


  • Piukh  (24.09.19 09:33:56) 
Hahah! Bunu ben de yapmıştım ve o an kendimi duygularımın kıskacında kalıp mantığımla düşünemediğim için çaresizlikten bu listeyi yapmaya kadar düşmüş gibi hissetmiştim. Sonuçta böyle bir şey yapman gerektiğini hissettiysen ayrılmanın zamanı gelmiş demek oluyor, bunu anladım. Yani gereksiz bir aktivite, yapmam bir daha.


  • Mossy  (30.09.19 22:43:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.