[]

Zenginlerin proletaryası

Selam,

Bir şey fark ettim ve bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum. Zenginler kendi içlerinde tabii ki de sınıflara ayrılmakta bunu zaten biliyorum ama yine onlarla aynı sosyal çevreyi paylaşan fakat bunu onlara hizmet etmek yoluyla sağlayan bir sınıf da var. Mesela X kişisi Etiler'de doğmuş büyümüş ailesi de ortalamaya göre hayli üstte fakat bu kişinin zenginlerle keşisim noktası çalıştığı spor salonu. Halbuki ortalamaya göre bu kişi düşük sınıftan gelmiyor fakat zengin hiyerarşisinde bayağı alt sınıfta. Sadece onlara hizmet ederek aynı ortama girebiliyor. Örneği tamamen salladım bu arada. İşte bu grup bu psikolojiyle nasıl mücadele ediyor? Sonuçta Anadolu nun ücra bir köşesinden gelip Maslak ta beyaz yakalı da olabilirdi. Bunun yerine seçkin güruhun hizmetlisi konumunda. Aslında Anadolu da yetişenden segment olarak üstte ama son tahlilde seçkinlerin hizmetlisi konumunda. Fikirlerinizi alırsam belki farklı bir bakış açısı kazanırım teşekkürler.


 
Valla bu açıdan bakarsan buna göre kendi işinin patronu olmayan herkes birinin hizmetinde ve biri/leri için çalışıyor. Dolayısıyla özellikle hizmet sektöründe calısacak birinin bunu takmaması gerek bence.


  • Amaranta ursula  (13.04.19 23:04:01) 
Şöyle düşün, ona göre kendisi, hizmet ettiği kişiler dışındakilerin üzerinde. Hizmet etmediği herkes onun astları. Keza bu da epey fazla insan demek.


  • helena  (13.04.19 23:06:04) 
sizin yaklaşımınıza alan tanımı daha uyuyor, şöyle ki birbirine yakın ekonomik, kültürel, sosyal sermayeleri olan kişiler (bunların toplamı ve izleği açısından, bu üçlüden biri ve diğerleri birbirinden fazla eksik olabilir) sadece kendileri gibilerin girdiği bir alan oluşturuyorlar ve onlar bu alanın yazılı olan ve olmayan kurallarını belirliyorlar, bunlardan en önemlisi o alanın dokusunun bozulmaması, dolayısıyla orada çalışan o alanın hem bir parçası hem değil, o alanda var olabilmek için herhangi birinin çıkıntılık (heterojenlik) yapmaması gerekir, o da yapmadığı sürece o alanının içinde ama öte yandan diğerleriyle aynı üçlüye sahip olmadığı için de değil. Alan organik bir yapı olduğundan, burada bakılan şey de alana- kişilere değil, hizmet etmek ve etmemek. Bu durum her türlü ilişkide mevcut olabilir, illa yöneten-yönetilen gibi hiyerarşik bir ilişki olmasına gerek yok, örneğin arkadaş grubu gibi. Alanın sınırları içinde o sürekliliğe yardım eden ama o alan içinde diğerlerinin yapmayacağı bir şeyi yaparak var olma durumu.


  • mischamischa  (13.04.19 23:27:06) 
@mischa Evet aradığım yanıt bu. Bana bu konuyla yahut alt başlıklarıyla ilgili farklı sosyolojik keywordler vermen mümkün mü?


  • perfectum  (13.04.19 23:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.