[]

Nikah sabahi bilim sinavi

Selam,

Nikahim cumartesi gunu saat 17.00'da. Bilim sinavi saat 10.00'da. Sadece nikah yapacagiz, oncesinde sonrasinda simdilik bir planimiz yok. Ben erkek tarafiyim.

Uzun zamandir gitmek istedigim bir yuksek lisans programı var. Yeni gectigim sirket o program icin burs verebiliyor ama yuksek lisans suresi de dahil 3 sene sirkette kalmayi sart kosuyor. Bu sene yuksege baslayabilirsem totalde 3.5 sene bu sirkette kalmis olacagim ki bu bile fazla geliyor bana. Eger bu sene gitmezsem bir daha hayatim boyunca yuksek lisansa gidemem cok buyuk ihtimalle. Yurt disina gitmeyi dusunuyoruz, onumuzdeki sene gitmeyi goze alamam. 4.5 sene ayni sirkette kalmayi da cok istemiyorum. Parasini verip gideyim desem de cok pahali.

Nisanlim nikah gunu sinava gidilmeyecegini savunuyor. Bense sabah 10la 11 arasinda zaten hicbir sey yapmayacagimizi, sinava girersem hicbir seyden geri kalmayacagimi dusunuyorum.

Sizin gorusleriniz neler?

 
ben giderdim. Nişanlım da saçmalamasın bir zahmet, sanki tüm günü kapatıyorsun.


  • KaraSakall  (13.04.19 22:24:22) 
Nişanlını ikna etmeye bak. Kaçırma bu fırsatı derim.


  • ismira007  (13.04.19 22:25:13) 
1 saatten nolcak cidden bence de git.


  • theseachange  (13.04.19 22:33:33) 
Tabi ki git


  • aquarium  (13.04.19 22:37:45) 
Git hocam, nisanlinla sakin bir zamanda tekrar konus. Muhtemelen şuan evlilik x sınav mantığıyla bakıyor. O da sakinleşince seni anlayacaktır.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (13.04.19 22:40:09) 
occam'ın usturası. "o gün o olmaz bu gün bu olmaz" diyen batıl inançlı bir kişi olabileceğine ihtimal vermiyorum. o yüzden rahatça söylüyorum ki nişanlın bu y.lisansı yapmanı istemiyor.


  • engelbert humperdinck  (13.04.19 22:45:25) 
Sadece senin için değil evliliğiniz için de iyi olacak bir şey şeklinde anlatarak ikna etmeye çalış.


  • dafaisss  (13.04.19 22:45:34) 
Acik söyleyeyim o sinav nikahinizdan daha önemli, akli basinda herkes bunu böyle görür.

Hayir benim anlamadigim niye nisanlinizi ikna etmeniz gerekiyor ki? Asil nisanlinizin gitme konusunda destek cikmasi gerekir.

Nikah gününü birgün önceden kabaca planlayin, ortada olmadiginiz sürece sizi idare edebilecek bir yakin arkadasinizi, akrabanizi vs. ayarlayin.

O da nisanlinizi nazini sonradan cekmemek icin, yoksa bunlara da gerek yok. Mutlaka o sinava girin. Basarilar!
  • bosver nicki  (13.04.19 22:52:03) 
Boyle bi insanla evliligi bi kez daha dusun bence =D

Saka bi yana tabii ki sinav oncelikli olmali. Sen orda hayatini kuruyorsun, bunun aksini hic dusunme bile.
  • superfluid  (14.04.19 00:07:10) 
Benkm a lamadigim 3,5 sene bu sirkette calisamayacagini aeneye yurt disina gidecegeinizi planlamissiniz. E bosu boauna sinava gitmenizi anlayamadim. Ha 3 sene burada kalacaksaniz tabii gidin ama hem yurt disina cikacagiz deyip nikah ghnu ben kendimi bi test edeyim demek de garip llur.


  • karen  (14.04.19 03:51:09) 
Sinava neden girecegini ve yuksek lisans yapmak isteyip istemedigini hic anlamadim ama nikah sabahi pasa gonlun ne isterse onu yaparsin hocam, nisanlindan neden izin alman gerekiyor?? Kadin erkek iliskileri ne ara bu hale geldi ya
Nikaha gitme bence :)
Tam olarak ne yapman gerekiyormus 5'e kadar?
  • kassiopeia  (14.04.19 12:11:35) 
Nikah akşam 5te ve toplasan 30 dklık bi iş. Erkek için hazırlanma süresi de 30 dk olsun max 1 saat.
Kadın içinse 5 dklk nikah işlemi için 5 saat hazırlık yapılabilir
Ona bunu hatırlat ve o sınava gir
  • photo85  (14.04.19 20:25:49) 
o sinava gir.Nisanlin bu konuda ariza cikartiyorsa hayatinin kalanini gecirmek icin yanlis kisidir.Bu kadar acik konusuyorum


  • turkuaz  (14.04.19 21:21:42) 
Nişanlın acaba bu çelişkilerin yüzünden mi gitmeni istemiyor? Çünkü gitsen 4.5 sene boyunca o şirkette çalışırken mızmızlanacak mısın?


  • dontpanic  (15.04.19 16:01:20) 
1 saat bir şey değil. ben giderdim. tabii gelecek planlarınz vs hariç tutarak söyledim bunu. çünkü siz de tam olarak ne istediğinizi bilmiyorsunuz. sınava girin en azından girmedim diye aklınızda kalmaz.


  • kablelvuku  (15.04.19 16:21:04) 
eğer klasik kuaförden kız alma, eve götürme, evden de bir daha topluca çıkma gibi bir şey yapmayacaksanız ya da kendi annenizi/kız kardeşinizi kuaföre taşıma nikaha hazırlama gibi bir ritüelden geçmeyecekseniz sınava gidersiniz tabi ki. o saat aralığı sizin için gebeş gebeş en fazla telefonda instagrama falan baktığınız bir saat aralığı olur normal şartlar altında, hiçbir şey yapmanız gerekmiyorsa sınava muhakkak gidiniz.

yalnız yok hocam ben bunları da yapıcam sınava da gidicem diyorsanız nişanlınız strese girmiştir, sadece nikah da olsa önemli bir gün, istanbul'da oturduğunuzu varsayarak sınava git gel en aşağı iki saatiniz gider ve hazırlanmanız için gerçekten çok az bir vakit kalmış olur. sizden nişanlınızın ya da ailesinin beklediği henüz dile getirilmemiş birtakım ritüeller olabilir. nitekim iletişim önemli, bir konuşun.
  • evde liyakat kalmamis  (15.04.19 16:45:17) 
gayet de nikah sabahı sınava gidilir. nikah değil düğün sabahı bile gidilir. hatta böyle saçma sapan arızalar çıkaran nişanlı ile o nikah masasına gidip gitmemek iki kere daha düşünülür ama o sınava kesin gidilir.


  • miss copernicus cadisi  (15.04.19 19:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.