[]

laptop çok ısınıyor

ocak'ta aldığım dell laptop'um ısınmaya başladı 1-2 aydır. son zamanlarda internette dolanırken bile ısınıyor. fan çok sesli çalışmaya başlıyor filan böyle bilgisayar kafayı yiyor. kolayca çalıştırması gereken oyunlarda bazen oyunun ortasında kapanıyor, yani kapanmıyor da beklemeye geçiyor sanırım. açma tuşuna tekrar basınca fan tekrar çalışmaya başlıyor, sonra görev yöneticisini açıp oyunu kapatıyorum.

her neyse, vaktim olunca servise götüreceğim ama buraya da bir sorayım dedim. benim tahminim ya işlemci macunu bitti, ya da içinde toz birikti (pek sildiğim söylenemez doğrusu) ya da ikisi birden. aklıma gelen başka bir ihtimal de görev yöneticisinde baya kaynak kullandığını fark ettiğim antimalwarebytes... siz ne diyorsunuz?


 
aklında bulunsun oyunun kapanmasını sağlayacak kadar laptopın ısınmasına macun veya toz sebep olmaz. onun için yazın 35 derece sıcak falan olması lazım. tahminin fan vidası vs. gevşemiş olabilir. bir türlü fan işlemci veya ekran kartından uzak kalmıştır.


  • bir dokuz sifir yedi  (24.11.18 00:10:56) 
ben 4 sene sonra ilk defa toz aldım. öyle toz vardıki sünger zannetim
toz dan değildir. program mesela arkada coin çalışıyor mu gizli gzli. virüs malware btaraması yap

  • hitsumo  (24.11.18 00:37:41) 
Temizlik yaglama vs disinda viruse bakmak lazim. Gereksiz calistirip zorlayan birsey varmis gibi geldi


  • baldan kaymak  (24.11.18 01:41:56) 
meltdown ve spectre için bios yamalarını yaptın mı?


  • late viper  (24.11.18 04:14:20) 
@late viper ilk defa duyuyorum :/


  • sloth  (24.11.18 19:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.