[]

Full body fitness programım nasıl?

Merhaba,

Vücut geliştirmede 1. ayımı doldurdum. 1 aydır başka bir full body programı yapıyordum. Şimdi bunu yazdım kendime, bayağı araştırdım, detaylandırdım vs.
Siz ne diyorsunuz.

1. Squat: 4x12
2. Flat Dumbell Fly: 4x12
3. Seated Cable Row: 4x12
4. Standing Lateral Raise: 4x12
5. Easy Bar Barbell Curl: 4x12
6. Overhead Triceps Extention: 4x12

Tüm egzersizlerde son set faile kadar gidiyorum. Öncesinde ve sonrasında 3-4 dakika ısınma ile devam ediyorum. 1 gün full body, 1 gün cardio+abs şeklinde gidiyorum.

Pazartesi: Full body
Salı: Cardio+ABS+bilek güçlendirme
Çarşamba: Full body
Perşembe: Cardio+ABS+Calves
Cuma: Full Body
Cumartesi: Cardio+ABS+bilek+calves
Pazar: Dinlenme

iyi midir?

 
her bolgeye tek hareket dusuyor. biceps triceps icin tamam ama digerlerini ben olsam en az ikiye cikartirdim. 1 izole 1 temel egzersiz daha iyi olur gibi. tabi setleri ona gore duzenlersin.

bacak icin leg curl

gogus icin incline veya degil bench press (dumbell/barbell)

sirt icin lat pull down

omuz icin military press / shoulder press bir de omuzda arka omuz unutuluyor arada katmani tavsiye ederim rear deltoid falan

ekleyebilirsin.
  • AlsterWasser  (26.07.18 20:36:18 ~ 20:38:40) 
Bacak iki hareket olsa mesela,
Bench press yok mu? İlginç
Lat pull downla dönüşümlü olsa?
Omuz tek hareket olacaksa pressli olmalı bence
Ön ve arka kol dönüşümlü olabilir mi?
falan filan
Öneri değil. Öğlesine bir baktım.
  • oguz altun  (26.07.18 23:03:23) 
hedeflerin nedir? güç kazanmak mı yoksa estetik mi? estetik istiyorsan full body seni tatmin etmeyebilir.

güç istiyorsan da o tekrarlar fazla. o göğüs yetmez, bir tane de incline koy. bilek güçlendirme vs. yalan işler, 3 full body gününden birinde hammer curl çalış tamamdır.

benim kullandığım program şuna benzer:

i1.yuki.la

b gününe ekstra hammer curl ekleyip diğer günlerde düz curl yapıyorum. ayrıca a ve c'de de arka kol çalışıyorum.
  • mattiadestro  (26.07.18 23:21:09) 
Bence söylediğin gibi baya araştırmamışsın. Doğrusu "baya" bu arada. Baya araştırmış olsan bu programı hazırlamazdın çünkü. O yüzden kendi kendine program yazmanı önermem sana, ama karar senin.

Dumbbell fly göğüsü izole eder, amacın full-body programı yapmaksa onu mesela "dumbbell bench press" ile değiştirmen lazım. Pull-up veya Chin-up koymadan da olmaz, lat pulldown da koyabilirsin.

Faile kadar hiç gitmeni önermem. 1 sene önce öyle yaptığımda çok ciddi uyku sorunu yaşamıştım. Vücuda aşırı stres bindiriyorsun çünkü.

Kardiyoyu da Full body'nin hemen sonrasında yapabilirsin bence, ama ayrı güne koyman da uygun.
  • hümanist tabutçu  (26.07.18 23:28:01) 
Fullbody demişsin, bir tane compound hareket var. Yani programın ne fullbody ne izole, bu şekilde sıfır verim alırsın. Her sette faile gidiyorum demişsin, dünyanın en gereksiz bro hareketi bu. Faile gitmek seni sakatlamaktan gereksiz güç harcamaktan başka bir işe yaramaz. Bunların dışında 3-4 dakika ısınmayla squat yapılmaz, squat yapacaksan öncelikle mobilite çalışman lazım, mobilite çalışmazsan ya sakatlanırsın ya hareketi tam range of motion'la yapamazsın. Benim sana önerim, onlarca yıl denenmiş ve sorunsuz çalışmış birçok fullbody programı var, kendi kafandan yazmak yerine onlara yönel.


  • angelus  (26.07.18 23:28:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.