[]

hdp barajı geçsin diye oyunu feda edenler var mı?

hdp nin baraj altında kalması felaket olacak biliyorsunuz. güvenmeseniz/sevmeseniz de hdp barajı geçsin diye oy verecek misiniz?




 
malesef, söve söve


  • rakicandir  (17.06.18 13:25:36) 
sorunun muhattapı ben değilim ama yine de cevaplayayım, seve seve veriyorum ben. iyi muhalefet yapıyorlar ve 7 hazirandan beri geçen süre zarfında ülkeye veya insanlara hiçbir zararı bulunduklarını görmedim. aksine chp'den çok daha iyi ve etkili muhalefet yaptıkları da oldu mecliste.


başkanlık ince tabi.
  • hayati cozemeyen adam  (17.06.18 13:29:47) 
3 yaşındaki bebeğin canını almış bir grup mu meclise girsin yoksa babasını işsiz bırakan, kötü bir eğitim alıp düşünce özgürlüğü kısıtlanmış bir şekilde yaşamasına sebep olan bir grup çoğunluğu mu alsın?


  • valentinov  (17.06.18 13:36:30) 
Hdp seçmeni değilim ama son 2 seçimdir hdp'ye oy veriyorum, şimdi de vereceğim. Hdp'nin baraj sorunu olmasa vermezdim, asıl hedef akp mv sayısını düşürmek ama kürtleri temsil eden bir partinin mecliste olmasını destekliyorum. Hdp'nin zaman içinde sadece kürtleri değil tüm azınlıkları kapsayıcı politikalar güdecek duruma evrilmesini isterim, potansiyellerini piç etmezler umarım.


  • Bruce  (17.06.18 13:38:02) 
ben etmeyi dusunuyordum ama mantiksiz geldi biraz derin dusununce. turkiye'nin partisiyim diyorsan yuzde 10 oy alirsin. tamam secim baraji asiri yuksek ama 35 milyon kurt var demesini de biliyorlar islerine gelmeyince. iyi onlarin oyunu o zaman iktidar ol, tutan mi var :D


  • baldur2  (17.06.18 13:39:19) 
Demirtas iyi bir siyasetci, cbaskanliginda verdim bu secimde ahmet sik ve veli sacilik icin de verecegim, bu insanlari mecliste gormek istiyorum.

Ulkede adalet yok, hakim savcilar yanli, hersey ates pahasi, adamin teki ulkenin yarisini dislamis, hala bebek katili primini kasmayin rica ederim.

Bu bir savassa bizde can yaktik, biz de o insanlari uzduk, evlerini barklarini yiktik. Biraz empati yapin, vicdaninizla karar verin.
  • bruceandwayne  (17.06.18 13:46:05) 
@valentinov
bu kadar keskin bir çizginin rahatlıkla çizilebileceğini düşünmüyorum. bu şekilde düşünürsen ordumuzun yaptığı hatalar da var. öldürülen masum köylüler çocuklar vs. terörün her şekline lanet olsun, ancak devletin kullandığı orantısız güç de tartışma konusu olmalı.

bana en çok koyan kürt olmadığım halde siyasal islamı bitirmek için kürt partisine oy vermek zorunda kalmak. hdp bence türkiye partisi olma şansını geçen seçimden sonra bitirdi. ileride selahattin demirtaş sivrilip tek başına veya doğru düzgün bir grupla siyaset yaparsa ve bir suikaste kurban gitmezse büyük işler yapabilir. bakalım göreceğiz.
  • tukenmez adam  (17.06.18 13:47:55 ~ 13:48:45) 
Hdp 1 kasım'da barajı geçtiyse, bu seçimde çok rahat geçer, bana biraz laik silkeleme söylemi geliyor bu baraj muhabbeti. Barış, halkların kardeşliği gibi piç ettikleri kavramlar gibi.


  • austra  (17.06.18 13:54:50) 
Asla hdp ye oy vermem herhangi baska bir partiye veririm hdp ye vermem.


  • basond  (17.06.18 13:59:25) 
buradaki 15 kişi arasında bile bu konular sakince konuşulamıyorsa bir 40 yıl daha gider bu problemler.


  • tukenmez adam  (17.06.18 14:08:12) 
hayır, hdp'ye oy vermem.

barışçı, kürt kesimi temsil eden, iyi niyetli siyasi bir hareket olduğunu düşüneceğim zaman hdp'li vekillerin her fırsatta türkiye'yi yermeleri, insanları öldüren teröristlere kahraman demeleri ve terörizmi açıkça desteklemeleri geliyor. kusura bakmayın kürt kesimin hakkını savunmuyorlar, terörizmi destekliyorlar.

barajı geçeceğini düşünüyorum ben. o yüzden oy vermeyeceğim. barajı geçemeyecek olsaydı, emin değilim. yine vermezdim.

akp hükümetinden memnun değilim, ancak bu adamların akp'ye düşman olduklarını düşünmüyorum. kim iktidar olursa onlara düşman olacaklar kendi istediklerini elde edene kadar.

akp nefreti gözü kör etmemeli.
  • dahinnotha  (17.06.18 14:11:33) 
Kürtçü partiye oy vermem. İnce, ''Apo'nun heykelini dikeceğiz.'' diyen zatla görüşmeseydi oyumu ona verecektim. Bu seçimlerde oy kullanmayacağım.


  • lafıolmaz  (17.06.18 15:16:27) 
Suruç olayından sonra Kürtler tamamen dayanışma yapıp HDP'yi barajın üstüne taşıyacaklar diye düşünüyorum. Ama yine de HDP sempatim olmasa da onlara oy vereceğim sanırım. Cumhurbaşkanı adayım İnce, CHP'nin zaten baraj sorunu yok. Yani vereceğim bir oy HDP için, dolayısıyla ülke için daha değerli bence.


  • yirmisantim  (17.06.18 16:14:51) 
İlk ve son kez vereceğim. Birçok arkadaşım ve akrabamda aynı şekilde yapacaklar. Hdp zaten barajı geçiyor vermenize gerek yok goygoyuna inanmıyorum


  • goodman  (17.06.18 16:21:58) 
Muhtemelen vermeyeceğim ama vermeme nedenim chp'yi destekledigim ve onun da oya ihtiyaci olduğunu düşündüğüm için. Yoksa HDP'nin baraji geçmesini çok istiyorum. Zaten baya insani da ikna ettim bu konuda.

Terörist, çocuk katili vs konularina da katılmıyorum. Bu ülkede terörün patlama nedeni zamanında tüm Kürt aydinlarinin, gençlerinin diyarbakir ceza evinde, faili meçhullerde, beyaz toroslarda susturulması. Aydin kesim susunca olay tabi ki dağa kaydı. Şimdi hdp gibi siyasi çözüm fırsatı var ve hdp baraji aşamazsa siyasi çözüm şansı bitecek ve ve tarih tekrar edebilir.

İnce Demirtaşla görüşmese oyum onaydı diyen arkadaş da tamamen algı kasıyor. İnce tum adaylarla gitti görüştü. Demirtaş da eğer Cumhurbaşkanı adayı olabilecek kadar temizse İnce'nin onunla görüşmesindeki problem ne?
  • nundu  (17.06.18 16:53:25) 
@basond +1


  • dissendium  (17.06.18 16:56:57) 
Ben vermem, benim oyum kıymetli valla öyle biri baraj geçsin öbürü bilmem ne yapsın diye ziyan edemem. Paşa keyfim ne isterse oraya atarım oyumu. O dediğiniz partide çalışsın geçsin barajı bana ne. Elin adamı diyar diyar geziyor valla memleketi


  • top_secret  (17.06.18 17:33:34) 
Vekil secimlerinde niye bir bagnaz gibi dusunulmemesi gerektigini meral aksener aciklamis

‪eksisozluk.com‬
  • bruceandwayne  (18.06.18 02:18:54) 
ince yarışa katılana kadar oyum akeşener ve iyi partiye gidecekti. kararsızlığım halen devam etse de meral ablaya gidecek ilk turdaki oyum. ikinci turda rte/akp karşısında kim varsa ona.

hdp'ye hayatım boyunca oy vermedim, vermem. teröristlerle arasındaki duygusal bağı kesmeden olmaz. bu mesele olmasa, türkiye'nin oy verilecek tek partisi olurdu. ama terör/terörist güzellemeleri bana gelmez.

ince görüştü diye oy vermekten vazgeçen arkadaş, akp görüştüğünde ne yaptı acaba? düne kadar megri megri, habur, diyarbakır mitingi, oslo görüşmeleri/dolmabahçe mutabakatı, peşmergenin kobani'ye geçişi... bunlar sayılmaz değil mi? tıpkı düne kadar hocaefendilerine "ne istediler de vermedilerse"

demirtaş'ın saçmasapan gerekçelerle içeride tutulmasına da karşıyım; açılan çukurlara/hendeklere, döşenen bombalara da; pkk'ya yapılan yardımlara, verilen desteklere de; ilçelerin/semtlerin yerle bir edilip, "terörü temizledik" denmesine de; sırf kürt diye, birilerinin baskıya uğramasına da, yüceltilmesine de... karşıyım!

bence barajı rahat geçecek. yüzde 12 ve hatta üzerinde bir oy alacak.
  • runagain  (18.06.18 05:49:32) 
Öfff hala “ince demirtaşla görüştü oy vermiycem işte banane” diyen tuhaf bir kesim var şu ortamda bile, vermeyin siz zaten vallahi bıktım sizden ya.

Hdp seçmeni değilim, barajı geçmeme ihtimalleri çok korkutucu, o yüzden 7 Haziran’da olduğu gibi yine onlara vereceğim parlementoda.
  • mutlusismankedi2015  (18.06.18 11:38:26) 
Baraji gececeklerini dusunuyorum zaten. Fazladan oy almalarini istemem.


  • stavro  (18.06.18 11:51:16) 
Iki ustteki sav coktu, ikinci turda aksener veya inceyi destekleyecegiz dedi ayhan bilgen, sabah fox haberde.


  • bruceandwayne  (18.06.18 13:48:11) 
hayır, hiçbir zaman oy vermeyi düşünmüyorum.


  • damla sakızlı dondurma  (18.06.18 14:33:22) 
Evet vereceğim.

Artık oy kullananlar olarak bizim de siyaset yapmamız gerekiyor. Takım tutar gibi parti tutma aşamasında değiliz, ideolojilerimize göre hareket etme lüksümüzün olmadığını düşünüyorum.
  • peggy  (18.06.18 14:43:27) 
LDPsporluyum. Sınırsız düşünce ve ifade özgürlüğü taraftarıyım ve savunma harici şiddete karşıyım. PKK'yı doğuran koşulların da, rakiplerini yok edip tek başına kalmasını sağlayan acımasızlığının da farkındayım. PKK-HDP-Kürt kimliği arasında sıkıntılı bir bağ var. Bana kalsa vaktinde bu işler kontrolden çıkmadan önce el sıkışıp ayrılalım derdim ama batı şehirlerine yaşanan göçlerden sonra bu kapı da kapanmış durumda.

Başımızda Putin olmaya özenip, Aliyev bile olamamış bir adam var ve geçen her gün kontrolü biraz daha kaybediyor. Bu seçimi kaybetsek bile ekonomi onun elinde patlayacak ama bozduğu kurum ve sistemleri düzeltmek yıllar alacak. Bundan dolayı seçimi kazanıp restorasyonu hızlıca başlatmak lazım.

Şu an CHP de İP de HDP de benim görüşüme uymuyorlar, derdim bir gün gençler arasında liberal demorasinin yetişebileceği bir ortamın temellerini atabilmek ve bunun için HDP'nin barajın üstünde kalması gerekiyor.

Bu yüzden bir yandan bir ateist olarak Saadet Partisi için sandık görevi yaparken bir yandan HDP'nin barajı sorunsuz geçmesini umacağım. Türkiye gibi bir açıkhava tımarhanesinden daha az aksiyon beklemem saflık olurdu.
  • cleric  (18.06.18 15:21:20 ~ 15:21:43) 
her türlü geçerler, sorun yaşayacaklarını düşünmüyorum.

yalnız, hdp'liler de akp'ye oy verirse ne trolleme olur var ya.
  • rhan  (18.06.18 15:23:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.