[]

Vize sorusu

Merhaba arkadaşlar,

Bir seyahat planlıyorum fakat yine vize engeline takılıyorum. Gerçekten son 1 yılda şu vize kıstası yüzünden aralıklı olarak sinir krizi geçiriyorum diyebilirim.

Şimdi ben 7-8 günlük birkaç ayrı rotadan oluşan bir seyahate çıkmak istiyorum. Ve fakat gelirimi kanıtlayamadığım ve halihazırda çalışmadığım için hiçbir şekilde vize alamayacağım söyleniyor.

Biri örgün, birisi de uzaktan olmak üzere iki öğrenciliğim var.
Annemi ve babamı sponsor gösteremem. Mümkün değil.
Banka hesabım da inaktif.

Fakat herhangi bir akrabalık bağım olmayan varlıklı bir kişi neden bana sponsor olamıyor? Yani neden böyle bir kural var? Veya bu söylentiyi aşıp vize alabilen oldu mu?

Banka hesabıma bir anda yüklü bir meblağ yatırsam yine de alamam mı?
Sırf gezmiş olmak için vizesiz saçma salak yerlere gidip gene sinirlenicem bunu istemiyorum.

Bana fikir ve akıl verirseniz sevinirim.

 
cok basit bir sebepten alamazsiniz, sizi ulkeye baglayan ve iltica etmemenizi saglayacak bir baginiz olmamasi.

ama eger yasiniz gencse orgun ogrencilik + hesapta para + sponsor ile zaten gezebilirsiniz, anne babanizin sponsor olmasi gerekmiyor.
  • lanc  (25.12.17 22:57:42) 
ben annemin yazacağı dilekçeyi kendim yazıp annemin imzasını atmıştım. banka belgelerini göndermişti. siz banka belgesi vs. evde bulabiliyorsanız, taklit et geç.

bi kongreye vs başvursan, kabul mektubu alsan. ya da arkadaşın vs varsa o çağırsa olur bence.
  • durgunfoton  (25.12.17 23:00:31) 
Sponsorun anne/baba olması gerek diye bir kural yok ki? Zengin bir tanıdığınız da, sponsorluk mektubu yazarak ve hesap dökümlerini vererek, size sponsor olabilir bence. Üstünüze ev/araba varsa, o da yararlı olabilir. Bir de, hesabınızda belli meblağ olması da (tabii düzenli hesap olsa daha iyi) şansınızı yükseltebilir. Bence bir turizm ofisiyle görüşüp yardım alırsanız, onların da deneyimiyle, şansınız artar.


  • agluna  (25.12.17 23:02:59) 
şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama schengen vizesi başvuru formunda, masraflarınızı kimin karşılayacağını soran bir kısım var.

orada sponsor kısmı olması lazım, eğer sponsor için bilgi düşülebiliyorsa oraya yazabilirsiniz.

lakin, sponsor olan kişinin de evrakları gerekir (anne, baba, akraba kim ise). yani sponsor ne iş yapar, ne kazanır, hesabında ne kadar para vardır bunları belirtmeniz gerekiyor. ve size sponsorun kim olacağını ve nasıl tanıdığınızı vs soracaklar doğal olarak.
  • bonjurkes  (25.12.17 23:03:54) 
@agluna Ustume bir seyler olsa bu soruyu inan bana soruyor olmazdim :d

Turizm ofisleri sponsorun illa birinci dereceden yakin olmasi gerektigini soyluyor. O yuzden onlarla hicbir sekilde muhatap olmayacagim bu kez.
  • perfectum  (25.12.17 23:08:15) 
@bonjurkes Company license vs her sey var orada bir sikinti yok. Tek sorunum bagim yok, akraba degiliz.


  • perfectum  (25.12.17 23:09:36) 
bende benzer durumdayim, yas 25 universite devam ediyor (hem orgun hem uzaktan var).

freelance is yaptigim icin gelirim kanitlanabilir degil, banka hesabimda 15-20 bin civari bir para var ama ise yarayacaksa daha cok yatirabilirim. acaba ogrenciyim diyip (ki kagit uzerinde dogru), sponsorsuz gitme sansim olur mu bu bankadaki parayi falan da gostersem. bi de hangi ulkeden alsam schengeni daha kolay olur, beni de yesillendirirseniz sevinirim :(

not: sponsor gosterebilecegim kimse yok
  • ahoy kaptan  (26.12.17 03:49:33 ~ 03:52:19) 
Yahu sunu alirsam yemin ediyorum blog acip amme hizmeti yapacam nasil aldim diye, sozum olsun. Cunku kimse anlatmiyor bu durumda olup da alanlar yani.


  • perfectum  (29.12.17 00:05:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.