[]

Hissikablelvuku mu dersiniz... Ne derseniz artık.

Bugün çok eski bir kız arkadaşım aklıma geldi. En son 2 ay önce falan bir yerde karşılaşmıştık, kendi arkadaşlarımı bırakıp masasına gittim muhabbet ettik, en az 1 saat konuşmuşuzdur. O karşılaştığımız zamanda da en az 2 yıldır birbirimizi görmüyorduk. Neyse neden bu kadar detay verdim bilmiyorum ama bugün böyle bir aklıma geldi, tabii ki üşendim aramadım. Fakat o da ne, biraz önce baktım ki Instagram'dan request göndermiş.

Bugün bir başka arkadaşım daha aklıma geldi, erkek. Bir baktım ondan da Facebook requesti gelmiş.

Aklıma gelmeyen başka bir arkadaşım da mail atmış, o bu soruya dahil değil :D Tamamen işin esprisi haha.

Neyse velhasıl bu ikisi denk gelince kendimden korktum. Nasıl ikisi birden aynı gün aklımdan geçip etkileşimde bulundular benzer şekilde?

 
Bize de bir hayrin dokundun hocam. Biz de haber bekliyoruz, biz de sevinelim bi.
Harbi bi dua et, bir sey yap ya

  • runagain  (04.11.17 00:30:46) 
tesadüf diyince aklıma hep şu geliyor. ben de açıklayamıyorum.


2011 kasım. 1,5 yaşındaki yeğenimin peşinde gidiyordum. velet koşturuyor. neyse durdu sonunda. baktım yanında kendi boylarında bir çocuk. daha doğru düzgün konuşamıyor. bakışıyorlar.

o çocuğun yanında biri vardı. tıpkı benim yeğenimi beklediğim gibi bir yetişkin, onu gözlüyordu. gözlerimi yavaşça yukarı kaldırdım. el bileklerinden itibaren "hadi canım" oldu içim.

bu, benim hayatta tek istediğim kişiydi. üniv'de ayrıldığım kız arkadaşımdı. 2008'den sonra hiç konuşmamıştık. aramızda yarım metre ya var ya yok. hiçbir şey konuşmadık. gözümün içine bakmadı. ben de o olduğunu farkedince, dayak yemişe döndüm zaten. bitik durumdayım, konuşsak belki de ağlardım.

yeğen meğen bıraktım oracıkta. döndüm masaya oturdum. abim bir şeyler homurdandı, hadi lan ordan dedim.
  • EasyTiger  (04.11.17 00:31:46) 
@runagain :D Cidden yahu rahatsız oldum resmen, böyle zincirleme tesadüf rahatsız edici.
Valla karşim isteyerek beklersen gelmez, istemeden şöyle bir hatırlayıp geçiceksin :p

  • perfectum  (04.11.17 00:32:54) 
yahu denk gelmis iste.

muhtemelen aklindan her gün geciyordur zaten ya da haftada bir aklina geliyordur, hala duygu olmasina gerek yok, bazen merak etc olabilir.

requestle bu aklina gelme durumu ortaya cikmistir.
  • kurnaz  (04.11.17 00:33:47) 
@kurnaz No. Bu kızın günlük hayatta aklıma gelme ihtimali yok. Diğerinin de. Ne duygusu yahu?


  • perfectum  (04.11.17 00:35:17) 
Tevafuk da diyen oluyor.


  • karamaleksey  (04.11.17 00:39:31) 
Bazen geleceğe dair bilmiyor olmamız gereken şeyler belki de bizden gayrı bi takım olayların sonucu olarak bizlere malum olur. Şuanda tamamen salladım ama bence böyle.


  • ssiradanbirigibi  (04.11.17 02:27:00) 
çoğu kişinin başına gelen bir durum. sana özel bir şey değil. çoktan unuttuğun biri birden aklına gelince muhakkak 1-2 hafta içerisinde o kişiden haber alırsın. hatta geçen gün sözlükte biri yazmıştı. ne zaman senelerdir görmediğim birini rüyamda görsem o sabah uyanınca muhakkak vücudumda bir yerim seğiriyor, sonra da 5dk içinde muhakkak o kişiden telefon, mesaj filan alıyorum diye. sanırım telepatik bir olay. ya da aynı gün içerisinde saati birçok kez kontrol etmemize rağmen sadece tekrarlı sayılar gelince (22:22, 00:00 vs.) farkındalık yaratması gibi bir olay. çok ta şey etmemek lazım.


  • return_of_turks  (04.11.17 02:34:18) 
bu durum kardeşime o kadar çok oluyor ki, ikide bir de gelip anlatıyor, gına geldi XD benim de başıma çok gelir. ha bir de mesela hangi konsere gidersem gideyim istediğim şarkıyı çaldırabilme gibi bir huyum vardır misal (yani "keşke şu çalsa." diye kafamdan geçiririm ya da yanımdakilere söylerim, en fazla iki şarkı sonra o şarkı çalar XD gerçi ne zamandır konsere gitmiyorum, bu yeteneğim kaybolmuş olabilir.) velhasılı kelam, tesadüf olabilir ya da buna benzer bir duyuruya daha önce yazdığım bir cevapta olduğu gibi: beş duyumuz etrafımızdaki pek çok şeyi algılar, bazılarını biz bilinçüstünde algılayamadan bilinçaltına geçiriverir, misal dejavu yaşanması gibi. şimdi tabi sizinki biraz daha farklı bir durum, ama yaşadıklarınızın tesadüf olmasının yanısıra algılarla da ilgisi olabilir, tabi ki de tam olarak açıklayamıyorum, zaten açıklayabilsem bence nobel'i falan paylaşırdık :D size de credit verirdim yani çalışmalarıma katkınızdan dolayı, ama olmuyor, olsa dükkan sizin :/


  • pasp  (04.11.17 02:59:59) 
"confirmation bias" olarak bilinir, herkese bazen olur.

Soyle ki, insn gun icinde anlik, saniyelik bile olsa bir yigin kisi, olay, gecmis, gelecek, plan su bu dusunuyor. bazen bir anlik bazen biraz daha uzun. bunlarin buyuk bir bolumunu dusundugunu unutuyor insan zaten dusundugu anda bile tam bilinci yerinde olmuyor otomatik pilotta dusunulen seyler.

bazen gercek hayatta basina gelen bir sey, cok yakin gecmiste aklindan gecmis herhangi bir sey ile ayni gune, hatta saate / dakikaya / saniyeye denk geliyor. bu istatiksel bir kacinilmazlik, muhakkak herkesin basina ara ara gelir.

normalde unutacagin bir dusunce, onunla alakali bir olay oldugunda birden one cikiyor ve onda bir ozellik varmis gibi hissettiriyor, tamamen bir illuzyon yani.

biz duzenli olarak onceki gun aksam yemeginde ne yedigini unutan insanlariz, o yuzden aklindan gecen her seyi bildigini dusunme, her gun otopilottayken cok sey aklindan gecip gidiyor, farkina varmiyorsun bile. bunardan biriyle alakali bir sey oldugunda ama birden onun bir ozelligi varmis gibi hissediyorsun kisaca. insan pattern arayan bir canli oldugundan boyle oluyor.
  • robokot  (04.11.17 03:20:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.