[]

Gözleri bozuk olanlar denize neyle giriyorsunuz?

Kardeşim uzağı göremiyor. Denize gözlüksüz ve lenssiz girince de hiçbir şey göremiyor dolayısıyla yüzdüğünden de bir şey anlamıyormuş. Denizde gözlük takmak hakkında internette alay edici içerikler okumuş morali bozuldu. Lens takmak da sakıncalıymış, ki lens takmasını biz de istemiyoruz. Bu durumda numaralı deniz gözlüğü almak dışında sizin uyguladığınız bir yöntem var mı? Ya da denize gündelik hayatta kullanılan gözlüklerle girse bir şey olur mu? Böyle yapanlar var mı?




 
lens takıp üstüne deniz/havuz gözlüğü takıyorum


  • nodrama  (18.07.17 18:14:05) 
internette herşeyle ilgili alay edici yorumlara denk gelebilirsiniz ki. zaten senede bir kere tatil yapılıyor onda da istediğiniz gibi takılın yahu deniz kenarında kim ne takmış ona mı bakıyor millet?


  • elorelia  (18.07.17 18:21:27) 
ben geçen yaz bir defa gözlüğümü unutup gözlükle girdim, bir defa daldım çıktım gözlük yoktu. daldıktan sonra arkadasım uyarmıstı, gozluk mu vardı sende? diye. yok yahu? dedim, sonra bakındım ama bulamadım.

not: gözlük çerçevesiz, titanyum, çok hafif, fark etmiyorsun bile taktığını.
  • rahip janick  (18.07.17 18:27:53 ~ 18:28:33) 
Lensle sakın denize girmesin, çok büyük sorun olabilir. Gözlükle Pamukkale'ye dalmıştım ben (o zaman yüzülüyordu), çıktığımda gözlerimin önü bembeyaz kalkerli su olmuştu. O zaman gözlükle daldığımın farkına varmıştım. Denize gözlükle dalarsa rahip janick'in dediği gibi daldığı anda kaybolma tehlikesinin dışında, yoğun yağmurda sileceksiz bir arabanın camından yolu görmeye çalışması ile aynı. Gözlüksüz halinden daha da beter göremez.

Ben miyopum, 2.75/3.75. Gözlüksüz gidiyorum. Çıkınca çantanın renginden şemsiyeyi çıkarıyorum, yüzerken hedef belirliyorum kendime, 'Ben şuradan girdiydim' diyorum. Bazen lensle gidiyorum, kabinlerde çıkarıp denize girdikten sonra yeniden takıyorum. Suda yakın yerleri görüyorum. Annemin babamın, arkadaşı yakındalarsa görüyorum, uzaktalarsa flu da olsa görüyorum, aşırı uzaktalarsa zaten 'Buradayız' diye sesleniyorlar, oraya gidiyorum. Sıfır görme ya da göremediğim için sıkıntı yaşama durumu pek olmuyor. Numarası bu dereceyse, kaçırdığı çok büyük bir şey yok. Asitgmat karışıksa daha bulanık görüyordur. Daha büyükse ve mutlaka bir şeye ihtiyacı varsa, nodrama'nın dediği lens üstüne deniz gözlüğü mantıklı ama ben kafama bir şeylerle sıkıştırınca rahat edemiyorum. İçinde gözüm terliyormuş gibi geliyor, hatta gözüm terliyor. Yoksa, niye dalga geçilsin ki, denizde zaten deniz gözlüğü takılır. Gözü bozuk olmayan insanlar takıyor. Deniz kenarına gözlükle gelsin. Gözlükle gelmekten utanıyorsa, numaralı güneş gözlüğü ile kamufle edebilir bunu ya da lensle gelebilir normal. Denize girerken zaten çok kişi gözlük takar, dalga geçilecek bir şey yok ki. Numaralı deniz gözlüğü de yapıyorlar, biraz pahalı oluyor ama oluyor. Artısı, dalıp dalıp balık bile görür.

Bir de deniz gözlüğünün tarzı da etkileyebilir. Yani, şöyle şeylerden utanır belki
sporcugozlukleri.com
spordunyasi.com.tr
Ama şu bayağı şık mesela, havalı da durur.
images-na.ssl-images-amazon.com
images-na.ssl-images-amazon.com
  • aychovsky  (18.07.17 18:40:02 ~ 18:47:09) 
Ben lensle giriyorum, yuzeceksem yuzme gozlugu, cimeceksem gayet gunes gozlugumle takiliyorum.

Annem babam duz normal gozlukle giriyolar, hic de yagmurda araba cami kivami olmuyor, su akip gidiyor yani. Dalga malga gozlugu goturebilir onda da gozluk bantlari var boyundan gecirilen filan.
  • kuehles blondes  (18.07.17 19:01:27) 
  • Lim5  (18.07.17 19:57:33) 
Senelerce lensle girdim cunku onumu goremiyordum. Ancak kesinlikle dalmamasi lazim, hatta su kacmayacak sekilde daha agir tempoda yuzmesi. Aylik lens kullandigim icin genelde son kullanimina denk getiriyordum tatili, bitince de atiyordum.


  • lallala  (18.07.17 21:50:07) 
lens+kaliteli yüzücü gözlüğü ile yıllardır denize girerim sürekli de kafam suyun içindedir hiç sıkıntı yaşamadım. gözlük su geçirmediği için misler gibi yüzersin dalarsın.


  • claws of perdition  (18.07.17 22:31:54) 
Numaralı deniz gözlükleri var. Gözlükçülerden bilgi alabilirsin


  • zidan  (18.07.17 22:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.