[]

Teyzeye yer vermeyince küfür eden oluşum

Çok uzatmadan soracağım direkt. Bugün annem, kız kardeşim ve ben durakta oturuyorduk. Oturma yeri dümdüz olan duraklardan değil de, tek kişilik koltuk gibi olan beyaz renkli duraklardandı. Yanımızda da bir kadın oturuyordu. (Durak 4 kişilik) Toplamda yedi tane pazar poşetimiz vardı. Daha sonra biri 40 küsür diğeri 50 küsür yaşında iki şişman teyze geldi. Daha genç olan teyze daha durağa varmadan kardeşime seslenerek "hadi bakalım teyzeye yer verelim" diye onu kaldırdı ve yanındaki arkadaşını oturttu. Sonra benim önüme gelip toparlanıp kalkmamı bekledi. Ben de teyzenin rica etmemesinden hem de taşıyacak bir yükü olmamasından dolayı yerimden kalkmadım. Bir de duygusal davranarak kardeşimin ayakta iki poşetle kalmasına üzüldüm ve yanıma çağırıp "gel ikimiz sığarız buraya" dedim. Biz tek koltukta poşetlerimizle beraber otururken başka bir genç "teyze sen neden ayaktasın orada yer yok mu?" dedi. Teyze de az önce etrafı hiç komuta etmemiş gibi "ne yapalım yavrum olsun" dedi.

Ardından otobüs geldi. Hepimiz toparlanıp ayağa kalktık, o esnada aynı genç "bunların hepsinin anasını s... lazım. hepsi böyledir bunların yer vermezler." dedi. Ben de otobüs gelmişken kimseyi bekletmek istemedim ve duymamış gibi yoluma devam ettim ama annem çok sinirlendi ve adama kafadan hasta mısın der gibi bir mimik yaptı.

Yani şimdi asıl sorum, insanlar neden ahlak bekçiliğine soyunarak, toplumu hizaya(!) getirmeye bu kadar meraklı? Adam belki küfür etmeden bir cümle kursa, ben yine poşetlerimle kalkıp 40 yaşındaki teyzeye yer vereceğim. Ki başta skolyoz olduğumu ve buna bağlı olarak devamlı sırt ağrısı çektiğimi bilen annem benim oturmamda bir sakınca görmemiş. Başkaları da kim oluyor ki. Nedir bu toplum olarak her şeye burnumuzu sokma merakımız? Ahlak bekçiliğine soyunmasak herhalde başka sesimizi duyuramayız korkusu falan mı?

 
yer vermeyeceksiniz abi. hiçbir şekilde yer vermeyeceksiniz. kimse yer vermeyecek. 10 kişiden 1'i yer verince diğer 9 kişiden de bu beklenti oluyor.

götünü 5 dakika ayakta tutamayacak insan dışarı çıkmasın, otobüse binmesin. kendine taksi ayarlasın. taksi ayarlayacak maddi seviyesi yok diye de başka bir vatandaştan yardım beklemek yerine hayat standartını yükseltebilecek makamlardan yardım beklesin. oyunu ona göre atsın.
  • i drive the hearse  (16.07.17 21:11:03) 
Çünkü ulu orta, hiç tanımadığı bir insana , sonradan dahil olduğu bir konu hakkında ağza alınmayacak laflar edecek kadar terbiyesiz ve karaktersiz olduğunu toplumun önem verdiği "büyüklere yer verme" davranışını koruyarak gizlemek istemiş. Kısacası şunu demek istiyor, "bakın ben ne kadar efendi ve saygılı bir insanım ki size yer vermedi diye onlara küfrediyorum."


  • irene  (16.07.17 21:11:24) 
Böylelerinin anasını s........ lazım. Hepsi böyledir bunların. Biz bu millete her şeyi öğrettik, başkalarının tercihlerine burnunu sokmamayı öğretemedik.


  • l arrache coeur  (16.07.17 21:11:49 ~ 21:12:27) 
böyle emrivaki yer isteyenin de, kendini koğuş ağası sanan hıyarların da... neyse ya. bunların hepsi ruh hastası.


  • doxanikee  (16.07.17 21:21:53) 
50li yaşlar yine neyse ama diyeceğim ama 40 yaşında teyze olmaz o. Zaten teyze diye görmenizin sebebi yaşı değil de kilosu bence. Gelişmiş ülkelere baktığında insanlar 60 70 yaşında ama fit, dinç yani kendine bakıyor. Bizdekiler ise yiyip yiyip her yerde oturmayı bekliyor. Ben "ne yapalım, olsun" diyerek kendini mazlum göstermeye çalışan kadına da sinirlendim. Diğeri de tam şakşakçıymış.


  • reptillia  (16.07.17 21:31:35) 
Kimseye yer vermeyin, böyle bir şeye hakları yok. İyilik ve saygı da zorla olmaz.


  • fragile lady  (16.07.17 21:35:27) 
Içimden gelmedigi surece kendimi mecbur hissederek kimseye yer vermiyorum. Siz de oyle yapin. Isten güçten geliyoruz, hasta olabiliriz, yorgun olabiliriz. Canımız sadece oturmak istiyor da olabilir. Sırf yaşlı hatta şişman diye kendine her seyi hak gören insanlardan nefret ediyorum. Ahlak bekciligi ve Hizaya getirme çabası tamamen gosteriş meselesi. Bakın o saygisiz ben saygiliyim diyor işte. Insanimizin gereksiz yaranma, iyi gorunme cabalari. Küfür konusunda da muhatap olmamakla iyi etmişsiniz. Canınızı sıkmayın.


  • aquarium  (16.07.17 21:58:26 ~ 22:01:50) 
Küfür eden çok büyük terbiyesizlik yapmış.

Soruya cevabım ise sizin ve 40 yaşında olduğunu söylediğiniz kişi arasında yaşanan olay özelinde değil ancak tüm yer beklentisi olan kişiler için. Belediyeye ait taşıtlar ve duraklar kamuya ait yerlerdir ve dikkat etmişsinizdir belli uyarılar vardır kimlerin oturma önceliğine sahip olduğu ile ilgili. Bu uyarılar sözleşme şartıdır ve bir kişi hizmeti kullanarak sözleşmeyi ve şartlarını kabul etmiş sayılır. Yani yaşlı, hamile veya çocuklu kimselere yer vermek yapacağımız bir iyilik değil zorunlu olduğumuz bir şeydir. Bir kimsenin bunu hatırlatması burnunu sokmak değil vatandaşlık görevidir. Yapılması gerekir. Ama terbiyesizce değil tabi.

En başta söylediğim gibi bunlar sizin yaşadığınız olayla ilgili değil. Zaten hasta olduğunuzu söylemişsiniz.
  • scheisskopf  (16.07.17 22:11:32) 
Normal tipler değiller ülke iyice boka döndü zaten en iyisini yapıp cevap vermemeyi becermişsin.

Ben de geçen iş çıkışı durağı kaçırdım ve ilk defa bindiğim bir otobüstü dalgınlığıma geldi sonra trafik vardı şöföre kibar bir şekilde "orta kapıyı açma şansınız var mı acaba?" Dedim otobüste boş bu arada şöför cevap vermedi kapıyı da açmadı sonra gayet normal bir şekilde önümü döndüm diğer durağı bekledim 1 metre ilerideki adam yanındaki arkadaşına benim hakkımda "bunlarda ilk defa binmişler heralde otobüse böyle iş mi olur" vs gibi söylenmeye başladı ama ne yüksek ne alçak sesle dedikodumu yapıyor başta bir şey demedim ama uzatmaya ve hakkımda konuşmaya devam edince sinirlenip biraz atar yaptım bir de böyle mahalle delikanlısı tipli bir genç. Sonra kendiliğinden özür diledi benden.

Demek istediğim böyle tipler hep var kendi işi olmamasına rağmen her şeye burunlarını sokuyorlar daha kendi hayatlarını bile düzenleyemezken otobüs muhtarlığı yapıyorlar çok takmamak lazım :)
  • powerpufgirl  (16.07.17 23:00:11) 
cevap vermemekle iyi etmişsiniz.cevap verdiğinizde ya da üzreine yürüdüğünüzde anneniz gerilecek ve üzülecekti.bu tip yaşam formları elbet başka yerde ağzının payını alırlar merak etmeyin.


  • follow rivers  (17.07.17 00:20:10) 
oha lan insanlar be kadar cüretkar olmuş. Alenen cinsel küfürle hakaret ediyor hem de konuyla işgisi olmayan piçin teki. Bu yüzden herkes özellikle çomar aileler çocuk doğurmamalı, kısırlaştırılmalı ki nesilleri kurusun.


  • filipis  (17.07.17 01:04:36) 
Dayak yemeyeceğinden emin olduğundan coşmuş. Dayak dışında bir şey hizaya sokmaz o tipleri, kafaya takma.


  • arnold schwarzeneger  (17.07.17 11:33:57) 
haklısın ama takma. annen ve kız kardeşin varmış yanında bulaşmaman daha iyi olmuş. ciddi ruh hastaları bunlar. canını sıkmaya değmez.


  • nick bulamadim  (17.07.17 11:37:03) 
yine mağdur edebiyatı ya of bıktım keşke hepimiz zengin olsak da şu çomarların kahrını çekmesek hiç otobüse binmesek.


  • cabiday  (17.07.17 11:38:56) 
duymamazlıktan gel boşver, yanında ailen varken birinize zarar verebilirdi davarın teki.

kimse kimseye yer vermek "zorunda" değil. evet buna 80 yaşındaki de, karnı burnunda olan da dahildir benim için. bu kadar gerekliliği görünce eşek değilsek her birimiz yer veriyoruz zaten ama el insaf, sadece bunların mı resmi olarak oturmaya ihtiyacı var yahu?

evden 6'da çıkıp akşam 8'de girenler, hasta olanlar, yorgun olanlar ne yapmalı peki? valla ben ayakta bayılıyordum neredeyse, bir insan evladı kalkıp "neyin var" bile demedi. olduğum yerde dizlerimin üstüne çöktüm ki geçsin diye.

kimin mecburiyetten, kimin keyiften yer istediğini anlayabiliyorum. sırf kalabalık yapmak adına sokağa çıkmış gün teyzelerine yer vermem, umrumda da değil.
  • piremses  (17.07.17 11:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.