[]

e-kitap okuyucu

1500. kez soruldu biliyorum ama yardıma ihtiyacım var kafam çorba gibi oldu. öncelikle hangi markayı öneriyorsunuz?
hangi modeli?
nereden almalıyım?(amazon-gümrük sorunu olur mu? istanbul bilişim? n11? d&r/idefix?)

lütfen detaylıca bir öneri verin. yardıma çok ihtiyacım var.

 
amazon siparişi verirken alıyor gümrük vergisini, gümrükten daha ucuza geçerse de üstünü iade ediyor. amazonla gümrük sıkıntısı yaşanmaz yani. ama kindleı türkiyeye satmıyorlar.

markalar arasında kobo nook ve kindle popüler. üçünde de sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.bir kaç fark var aralarında.

kindledan bahsedeyim. standart e-kitap formatı epub ama kindle kendi formatını(mobi) kullanıyor. ama bu problem olmuyor. calibre diye bir programla kitapları sıkıntısız aktarabiliyorsun. amazondan kitap satın alabiliyorsun. zaman aşımı nedeniyle telifi kalkmış kitapları ücretsiz indirebiliyorsun. bir de cihazlar reklamlı geliyor. kapattığında ekranda kitap reklamları görünüyor. türkiyeden olduğunu söylediğinde kaldırıyorlar, amazonun 5-10 tane ekran koruyucusundan biri görünüyor her kapattığında. jailbreak yapmadan kendin ekran koruyucu ekleyemiyorsun. diğer cihazlar biraz daha özgür sanırım bu konuda. pek bilmiyorum.

kobonun küçük boyutlu okuyucuları da var. onun dışında dnrdan kitap satın alabiliyorsun. incelemek istersen dnrlarda oluyor cihazlar. calibroya bulaşma, touch lux almıştım ilk çıktığı zamanlar, iade ettim. diğer markalar hakkında bilgim yok.

her markanın belli modelleri var zaten çok kullanılan. su geçirmezlik gibi ekstra birşey istemiyorsan o modelleri alabilirsin. kindle alacaksan paperwhite 3 al mesela. koboda aura veya glo modelleri olması lazım.

son olarak pdf okumayı düşünüyorsan alma.
  • siradam  (04.06.17 01:32:13) 
@siradam elimde çok fazla pdf tıpkıçekim kitap var. e kitap okuyucular onları çalıştırmıyor mu?


  • gadjodilo  (04.06.17 01:34:30 ~ 01:34:52) 
kindle
n11

  • neo  (04.06.17 01:47:50) 
e-kitap okuyucu ile PDF okumaya çalışmak insanı kanser eder. PDF dediğin şey eğer scanner ile taranmış sayfa resmi ise zaten okuyamazsın. Eğer metin tabanlı dosyaysa da satırlar sütunlar birbirine girmiş şekilde okunur.

PDF okumak için alıyorsan hiç alma. Normal android tablet falan al.
  • harzem  (04.06.17 02:03:17) 
gereksiz bilgiler yazmışım yazı uzamış baya. özet: okunmaz. tablet alın.

tıpkı çekim dedikleriniz sanırım tarayıcıyla oluşturulmuş resimlerden oluşan pdfler. @harzemin de dediği gibi işkence olur. atarsın okuyucuya, açabilirsin de. ama üzerinde oynama yapamazsın. oynamadan kastım yazıları büyütmek font değiştirmek v.s.. text reflow diye birşey var, bahsettiğimiz durum için yazının görüntülendiği ekrana uyarlanması gibi bir anlamı var. yani cep telefonunda girdiğin bir sayfanın yazılarının tamamını ekranda görmeyi sağlayan, satırları ona göre bölen şey. bu olay pdflerde ve dolayısıyla resimlerden oluşan pdflerde olmuyor. sayfanın tamamı ekranda görüntülendiğinde muhtemelen okumakta zorlanırsın. yakınlaştırabilirsin, ama yakınlaştırdıktan sonra sayfada gezinme, sayfanın kalanını görmek için kaydırma o kadar kolay değil çünkü e-ink ekranlar normal ekranlar gibi seri çalışmıyor, ayrıca cihazın gücü de bu işlemde zorlanıyor sanırım. cidden işkence yani. çeşitli dönüştürme adapte etme programları var ama pek birşey değişmiyor. o tip dosyalar, resimler ocr denilen yöntemle yazıya dönüştürülebiliyor. ama teknolojisi henüz yeterince gelişmediği için hatalarla dolu bir şekilde sonuç veriyor. yani kitapları epuba dönüştürme işi de çok zor.
  • siradam  (04.06.17 05:26:13) 
Illa pdf okuyacam diyorsan Ipad Pro 9.7" al. Onda kitap okuma mode var ve gözlerini fazla yormaz. Öbür türlü ekitap okuyacam diyorsan hepsi iyi olmakla beraber Kindle Paperwhite 3 çok uygun ve karanlikta da okunan bir model. Internettten çeşitli mecralardan alabilirsin.


  • zaxurani  (04.06.17 11:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.