[]

küçük bir çocuğun bıyıkları alınmalı mı?

Baştan uyarı: Derdiniz bu değilse başka bir duyuruya cevap yazabilirsiniz.

Geçen gün ilkokul 3. sınıfa giden bir kız çocuğuyla ilgilenmek zorunda kaldım. Burada bahsettiğim tüy değil, oldukça fazla ve siyah kıllar. Yaşına göre anormal bir durumdan bahsediyorum. Kardeşim "annesi neden almamış, ya dalga geçerlerse çocukla" diyince bana bir garip geldi. 3. sınıfa giden çocuğun bıyıklarını almak doğru mu? Hormonal bir bozukluk yoksa ve tedavi gerektirmiyorsa, hijyen bakımından almak normal bir davranış mı aşırı merak ettim.


 
Bence normal değil


  • pastörizesüt  (16.03.17 23:26:47) 
Normal değil, tedavi edilmeli


  • fragile lady  (16.03.17 23:27:33) 
Eğer çok rahatsız edici derecedeyse alınabilir. Gayet normal bence.


  • basubadelmevt  (16.03.17 23:29:29) 
kendine olan özgüveni açısından bence de alınmalı. çocuklar çok acımasız olabiliyor.
aşırı varsa ağda normal bence.

  • matilda  (16.03.17 23:31:17) 
bazı çocuklar böyle olabiliyor. çocuk bunun farkındaysa ve bu onu mutsuz ediyorsa alınmalı diye düşünüyorum.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.03.17 23:34:32) 
rahatsız ediciyse alınabilir, anormal değil bence.


  • doxanikee  (16.03.17 23:37:53) 
Çocuk istiyorsa alınabilir bence. Küçük çocuklara özel günlerde bile olsa makyaj saç yapılması çok itici geliyor, ama bıyık almak pek rahatsız etmedi düşününce.


  • nocturnus  (16.03.17 23:39:33) 
o yaşta tüyleri alınırsa, ileride sıkıntı yaşama ihtimali var.
genç kızlığa adım attığında, hiç cımbız sürmeden iğneli epilasyon falan gibi bir yöntemle müdahale edilsin ki, ömür boyu elinde cımbızla aynayla dolaşmak zorunda kalmasın.

esmer çocukların hepsinin yüzünde tüylenme olur, normaldir.
anormal durumdaysa, hormonlarına baktırmak gerekebilir.

bunun dışında, bir çocuğun yüzündeki ya da başka yerindeki tüyle, hijyenin ne alakası var?
kıl/tüy = pislik diye bir şey yok.
tam tersine, o yaş için vücut kılı gerekli bir şey.
millet ergenliğe girmemiş çocuğuna ağda falan yapmaya başladı bu saçma hijyen anlayışından dolayı.
çocuklar idrar yolu enfeksiyonu olup duruyorlar sonra.

hormon dengesi oturmamış çocuğun tüyü alınmamalı.
çünkü bazen yaşı büyüdükçe toparlayabiliyor, müdahale edilmemeli.
  • blatta hiberna  (17.03.17 00:17:16) 
eğer dalga geçme durumları oluşur da bunu sorun etmeye başlarsa önce kıl tüyleriyle barışık olması öğretilsin. "bıyıklı" olmayı sorun etmeyecek olma ihtimali var neticede müdahale etmek için erken olur diye düşünüyorum. ergenliğe girdiğinde barışık olsa bile sosyal açıdan kıl tüyden kurtulması gerektiğini düşünürse kendi almaya başlar zaten.


  • baba jo  (17.03.17 00:25:51 ~ 10:15:42) 
Yaşı biraz küçük olsa da dalga geçilmesinden iyidir bence. O yaşta çocuklar acımasız oluyorlar ve tam güvenini oturtacak yaşlara gelirken anormal bıyık gibi dalgaya kabak gibi açık bir şeyle bütün ömür aşağılık kompleksine neden olmasın. Bizim bir Sosyal Bilgiler öğretmenimiz vardı, sakallı. Çok genç yaştayken çıkmaya başlamış. Kadın derslerde hep onunla nasıl dalga geçildiğinden örnek verirdi ve bu nedenle 'Ben çok üzüldüm, siz kimseyi üzmeyin' diye ders verirdi. Çocuklar Eric Cartman kadar empati yapabildiklerinden kadının bu örneği çok fena geri tepti ve öğrenciler kadınla sakallı diye dalga geçmeye başladılar. Tabii, koskoca kadın bunu sallamadı ama aynı şey 8-10 yaşındaki çocuğa yapılsa geri dönülmesi çok uğraştırıcı yara alabilir.


  • aychovsky  (17.03.17 02:08:02) 
Çocuğun dünyasını yıkmayın yüzde binn beş yüz alınmalı


  • photo85  (17.03.17 02:18:03) 
Kesinlikle alınmalı bence de. Çocuklar çok iğrenç şeyler söyleyebilir o kız çocuğuna. Bunun riskine girmek bile yanlış olur. Ömür boyu kalıcı psikolojik bozukluk yaratabilir.


  • kulagina kupe olsun  (17.03.17 02:23:38 ~ 02:24:01) 
Ben kızı kıllı bir anneyim.
6. sınıfa gidiyor kızım ve canı da çok tatlı. Bu sene kendi isteği ile yazdan beri koltukaltları için epilatör kullanıyoruz, çünkü müthiş koku yapıyor her gün duş aldığı halde. Şükür bıyık kısmı o yaş için feci değil. Ben de tamamen çocuk rahatsızlık hissediyorsa yapılsın, yoksa bırak kalsın görüşündeyim.

  • SiyamkedisiZorro  (17.03.17 10:33:01) 
kız - erkek - çocuk - yetişkin... eğer rahatsız edici ve normaldan fazla tüyler varsa alınmalı.

çok esmer insanlarda olabiliyor, ancak bir hormonal bozukluk vb olup olmadığını da kontrol ettirmek gerekebilir.
  • eindaclub  (17.03.17 11:47:01) 
normal değil tabii ki. yapılması gereken, bu anormalliği tedavi ettirmek. geçici çözüm değil.


  • piremses  (17.03.17 11:51:35) 
önce bi doktora götürmek lazım. doktora göstermeden alınmaz. belki gösterdiler de doktor almayın dedi. bilemeyiz. velisine sormak lazım.


  • elorelia  (17.03.17 11:53:50) 
endokrin uzmanına görülmeli, ancak bu tarz şeyler genetik de olabiliyor tabii ki.

benim de küçük yaşta aşırı tüylenmem vardı, 3.sınıfta değil de 5.sınıfta - çok kalın yapılı olmasa da - rahatsız edici boyuta ulaştı. dalga geçen çocuklar vardı, üzüldüğümü de hatırlıyorum ama ben de dalga geçenlerin başka fiziksel özellikleriyle dalga geçerek karşılık vermeye başladım bir süre sonra. baskın da bir karakter olduğum için öyle bir savunma mekanizması geliştirdim sanırım, bu sayede travma yaşamadım ama bu davranışım da doğru değildi neticede. 6. sınıftan 7.sınıfa geçtiğim yaz aldırmıştım ben. 7.sınıfta saçlarım dökülmeye başladı, doktora gittim ve polikistik over olduğumu öğrendim. ailem iki sene önce doktora götürseydi saçlarım dökülmeyecekti belki de.

o yüzden bıyıkların alınmasının öncesinde mutlaka doktora götürülmeli çocuk ve her sene düzenli tahlillere devam edilmeli. emin değilim ama bu tarz hormonal dengesizlikler de polikistik overin oluşmasına neden olabiliyor, ikisi birbirini doğuruyor sanırım.
  • gmzo  (17.03.17 12:28:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.