[]

[TORPİL] Araştırma Görevlisi Alım Sınavlarında Kayırma

Sevgiler,

Güzel bir üniversitede, hayalim olan bir bölümde doktora öğrencisiyim. 2. seneme girmek üzereyim.

Yakın zamanda Anadolu'da bir şehirde benim bölümüm için bir adet araştırma görevlisi kadrosu açıldı. Ben de başvurdum. Ön değerlendirme sonucunda 9 aday arasında birinci olarak bilim sınavına girdim.

Belirtilen ilana başvuran kişiler arasında bu alanda lisansüstü eğitim yapan tek kişi benim. 1,5 yıldır alana (8-5) - çok zaman gece yarılarına kadar- devam ederek hizmet veriyorum. Alan da öyle bir alan ki; buraya emek vermezseniz hiçbir şey bilemezsiniz. Medikal bir alanda tıp fakültesinde "tıp tarihive etik bölümü" gibi düşünün. Lisanstan çok farklı yani. Kimsenin tercih etmediği bir alan. Ben okul derecesiyle mezun olup burayı seçtiğimde "kendini yakma, yazık edersin" gibi bilumum eleşiriler aldım.

Efendim, bugün ilan sonuçları açıklandı. Kaybetmişim. Sınavda sordukları sorular açık uçlu, soruları soran kişilerin bile tam olarak cevaplayamayacakları sorulardı. Soruların her biri hakkında doktora tezi yazılır, o derece.

Bendeniz sınava alandaki tek doktora öğrencisi olarak, ön değerlendirme birincisi olarak girdim. Sınavda en az 90'lık kağıt verdim (Yeterliğime çalışır gibi çalıştım çünkü). Eminim ki; bu alanda doktora yapmayan kimse o soruları cevaplayamaz. Ne kadar çalışırsa çalışsın. O kadar zor sorular. Sınav sonuçlarına göre ben 50 alıyorum, kazanan kişi 90 alıyor ve kaybediyorum.

Uzattıysam kusura bakmayın lütfen. Çok net bir şekilde hakkım yendi, emek verdiğim, yeterliğe çalışır gibi girdiğim, tüm soruları çok iyi bir şekilde cevapladığım halde kazanamadım.

Soruların daha sınavdan önce kazanan kişiye verildiğini düşünüyorum.

Ne yapmam lazım, elden birşey gelir mi?
İnsanların layıkıyla, liyatlerine göre değerlendirildiği bir dünya çok mu uzak?
Teşekkür ederim.
Üzgünüm, içim kırık biraz.


Edit: Yazdıklarınız için çok ama çok teşekkür ederim. İçimi dökmek istemiştim. İyi geldi. Var olun.

 
Soruların verilmesinden çok kadroyu zaten belli birine açmışlardır. Memleket böyle maalesef!


  • oldboy  (13.01.17 00:00:02) 
geçmiş olsun.

kpss'yi bıraktım ben mesela. "reis hakkında ne düşünüyorsun?" diye sorular geliyor. bulaşıkçılık yapıyorum. daha iyi!

@oldboy'un dediği gibi, bu kadro zaten alınacağı belli olan kişi için açılmıştır. ağzınla kuş da tutsan geçemezdin zaten sınavı.

bariz haksızlık, hırsızlık...

daha iyi işle çıkar karşına ve bu kıytırık şeyi aramazsın bile umarım.
  • runfor  (13.01.17 00:06:34) 
Sesini çıkar, rahatsız et onları edebiliyorsan. Belki bir şey değişir, belki de değişmez ama bir şeyler yapmış ol bence.

Bende üstteki gibi kpss'den hiç girmeden vazgeçenlerdenim. İktisat mezunuyum ve alanımı da severim. TCMB veya VDK idealim vardı. Önce bir hocam, sonra da akp sağolsun çabalamaya başlamadan vazgeçtim. Neler duyduk neler, nafile bir çaba olacaktı.

Bunu değiştirmek benim elimde değildi. Sen belki kendin için bir şeyler yapabilirsin.
  • soft  (13.01.17 00:14:41) 
Sınavdan önce gidip açık açık: Hocam bu kadro birine mi açıldı, eğer öyle ise ben emek vermeyeyim hiç" sorusunu sorup, "hayır, kimse için açılmadı" cevabını almıştım.


  • slymene  (13.01.17 00:41:02) 
Üzüldüm gerçekten ne yazık ki böyle şeyler olağan hale geldi.. Bana kalırsa siz hiç takılmayın, bu olay olmamış gibi davranın ve yolunuzda devam edin. Karşınıza çok daha güzel fırsatlar çıkacaktır.


  • jacque  (13.01.17 00:52:43) 
Bu kadrolar birilerine açılır genelde. Bir şey de ispatlayamazsın. Kendine böyle bir kadro açtırmaya oynamalısın bence.


  • orhan tv  (13.01.17 01:51:10) 
üzülme. ben bir kere girdim böyle bir başvuru açıldığında, sorular hiç çalışma alanım olmayan, miadı dolmuş konulardan geldi. aynı yer daha önce de kadro açıp dekanın eski öğrencilerinden birini almıştı zaten, aynı haksızlığa benden önce başvuran bir arkadaşım da maruz kaldı, ki onun alan bilgisi benimkinden iyidir muhtemelen. yani çok saçma, spesifik, anlamsız sorular. neyse. senin sınavın iyi geçmesine rağmen öyle olmuş, daha üzücü olmuştur. ben sonradan kendimi "amaan zaten bok gibi üniversite, saçma sapan şehir" filan diye teselli edip anadolu'da bir şehirdeki alakasız üniversitelere başvurmamaya karar verdim. benimki de yol değil gerçi akademik kariyer umudum tamamen yitti gibi bi şey. ha ama üzülme yani, üzülme demeye geldim. bok yesinler.


  • snape i başından beri tanırım  (13.01.17 03:10:02) 
düşünün daha ne yapabilirsiniz ki? birinci olarak geçmişsiniz ön değerlendirmeyi, tek doktora öğrencisi sizmişsiniz ama sonuç bir tane liyakatsızın belki de soruları da önceden alarak sizin hakkınızı gasp etmesiyle sonuçlandı.

akademi pişmanlıktır. bir akademisyen eşi olarak söylüyorum bunu. şuanda o kadar hevesle özel sektörü bırakıp akademiye başlayan eşimin her allahın günü lanet okuduğu bir işi var. bu ülkede bilgi önemli değil, bıyık şekli önemli maalesef:))
  • caknikilsin  (13.01.17 08:48:39) 
o kadroyu kimin aldigini yakinda ogrenirsiniz. ileride yayin yaparsa bakin kesin intihal yapmistir, vardir. iste o zaman sikayet edin.


  • cedex  (13.01.17 08:54:51) 
geçmiş olsun.

genelde proflar yakınlarına eş dostlarına açar kadroları. bölümdeki herkeste durumun farkındadır. kinse ses etmez çünkü vakti gelince kendi akrabaları için kullanmaya fırsatları olsun isterler.

yayın sayısının çok düşük olmasının, profların kalite eksikliğinin en büyük sebebi de budur. işinin ehli insanlar gelmez o kadrolara. eşi dostu olanda proflugu cepte gördüğü için kendini zerre geliştirmez.

ünideki hocalar feodal düzene çok karşıdırlar ama birebir feodal düzenle yönetir ve yönetilirler. modern şehirli feodal ağalardır kendi bölüm ve üniversitelerinde. egemenliklerinin en ufak şekilde dahi sorgulanmalarına hiçbir şekilde tahammul edemezler.

hukuken hakkınızı arayabilidiniz ama burada sonuç alacağınızı sanmam. olandan da olursunuz.

yurtdışında kimse bunu yapmayı cesaret bile edemez, aklının ucundan dahi geçiremez.

zengin değilseniz, dayınız yoksa burada işler maalesef böyle.
  • mertozkoy  (13.01.17 09:22:52) 
başvurduğum doktora programında en yüksek ales puanı olan bendim. ortalaması en yüksek olan da bendim. bilimsel sınav'dan en yüksek puanı alan 2. kişiydim. jüri'deki hocalardan öncesinde detaylı bir şekilde konuşmuş, ne çalışacağımıza bile karar vermiştik. ama bölüm başkanı olan insan juri'deki toplam 5 hocadan diğer 2'sini de ayarladığı için kendi istedikleri dışındaki insanların mülakat puanını 5-10 vererek elediler. ve kendi istediklerini insanları aldılar 5 kişiyi de. kaldı ki bu 7-8 senelik mesele. politik tarafı olmayan bir hadise aslında. mühür kimdeyse süleyman o'dur malesef bu işlerde


  • citrus  (13.01.17 09:24:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.