[]

kedi ve evde pişen yemekler

evde kedi besleyen insanlardan hep "kedim kuru maması dışında başka yemek yemez" tarzı şeyler duyuyorum. bu nasıl olabiliyor? mamalar sanırım daha sağlıklıymış ama evde bir balık, et vs. pişirdiğinizde ve kokusu yayıldığında kedinizde hiç hareketlenme ne bileyim bir istek olmuyor mu? daha önce hep sokak hayvanlarını evde pişen yemeklerle, peynir-sucukla beslediğim için konuya uzağım ama aklıma bu akşam bir soru takıldı.




 
olmuyor valla. çok nadiren yediğm tavuktan verdiğimde yiyor kedim. ama balık, sucuk, pastırma, peynir falan yemiyor.

hindi fümeye bayılıyor gerçi.
  • 111111  (07.11.16 22:35:19) 
Benim kedi sadece tavuk haşlaması ve özellikle ''patates haşlaması''nda hareketleniyor ve yalvarıyor. Onun dışında asla balık, kırmızı et vs sulanmaz. Masada yemek artığı filan olsa asla gidip yemez. Tavuk baharatlı ve sosluysa onu da yemez sade haşlamaysa yiyor :)

Edit: hindi fümeyi unutmuşum evet +1 !


Patates haşlaması > hindi füme > tavuk haşlama onun için.
  • neferkitty  (07.11.16 22:35:33 ~ 22:36:11) 
Benim teyzemin kedisi böyle, hayvan balık bile yemiyor. Bebekliğinden beri sadece kuru mama ile besledikleri için diğer şeylerin tadını bilmiyor, ondan yemiyor sanırım alışmamış yani.
Benimkiler affetmez, her şeyi yiyorlar.

  • buff  (07.11.16 22:36:13) 
ev kedileri, özellikle de kuru/yaş mamaya alışmış ev kedileri bizim yediklerimizi sindirmekte sıkıntı çekebiliyorlar. bu yüzden pek fazla verilmiyor.

kediler evde bir şeyler pişince, veya insanlarının yemek yediğini görünce hemen sulanıyorlar ama seçici oldukları için genellikle iki koklayıp "bunu mu yiyorsun ya, zevksiz." deyip gidiyorlar. eğer sevdikleri bir şeyse de vermeyeceğini belli ettiğinde ses etmiyorlar (kedisine göre değişebilir gerçi). o yemekleri de doymak için değil, şımarıklıktan istiyor sıpalar zaten. kedisi olan tanıdıklarım balık, hindi, tavuk falan pişirdiklerinde ufacık bir parça veriyorlar, kedi de onu yiyince otorite kendinde sanıp rahatlıyor.

bir tanıdığımın kedisi de çileğe bayılıyordu, her çilek yediğinde bir çileği kesip koyuyordu yere, kedi ona sarılıp yalıyordu çileği. bunu niye anlattım bilmiyorum.

ek: üstteki cevaplara ilaveten, bu bahsettiğim kediler de kesinlikle soslu, kızartılmış vs. etleri yemiyorlar. balık, tavuk ve hindi haşlama, onda da yağsız olması koşuluyla. tavuğun butunu yemiyor mesela, yağlı geliyor, illa göğüs eti olacak. kedilerden öğrenecek çok şeyimiz var.
  • knight of cydonia  (07.11.16 22:37:05 ~ 22:38:39) 
Benimkininde ne yediğim hiç umrunda değil. Şurda kuzu çevirsem bi miyav demez.


  • kaderimse np  (07.11.16 22:38:02) 
benimki baya yavşıyor her türlü yemeğe. tarif ettiğiniz gibi evde balık, et, ciğer kokusu olduğunda kıpırdanmadan duramıyor. çünkü eşim küçüklüğünden beri acıyarak ufak tefer verdi. ben hiç vermiyorum, vermemenin daha faydalı olduğunu düşünüyorum çünkü alıştığı diyetini bozmuş oluyoruz.

yavşamayan kedi gördüm ama istisnaydı. çoğunlukla şansını deneyen kedilerdi benim gördüğüm ev kedileri.
  • berkertoy  (07.11.16 22:54:35) 
benim kedi yediğim tüm yemeklere sulanıyor. geçen arkamı döndüm, bir baktım tabaktaki mayonezi abanmış yiyor. sindiremeyebilir, o yüzden kuru mama veriyorum.


  • dedimmidemedimmi  (08.11.16 10:44:44) 
benim kedim lahmacunumdan otlanırdı. çok pisboğazdı.


  • suwat  (08.11.16 12:15:02) 
Yemek pişirirken sevebileceği bir şeyse gelir ve tezgahın altına oturup yukarı bakarak bekler; biz yemek yerken de gelir dibimize oturur, bekler. Hatta ben diyelim ki bir şey almak için sandalyemden mi kalktım, hemen atlar ve sandalyeye oturur bekler ^.^

Mama piyasasının fazlaca abartılmış bir balon olduğunu düşünüyorum o sebeple de sevdiği ve ona zararlı olmayan şeyleri, ona uygun şekilde pişirip veriyorum mamaya ek. Ayrıca o minik kiremit renk burnu kokuyu alıp hareketlendiğinde kıyamıyorum. Tadına bakacak elbet <3

Ay hatta bir gün, yemek yiyordum (etli taze fasulye idi), telefona da mesaj geldi, cevap yazmak için döndüm bir çevirdim kafayı yandaki sandalyeden uzanmış usulca, yemeğin suyunu içiyor şıp şıp :D Bu da böyle bir bebeklik anısıdır.
  • kaymaktutmayansicaksut  (08.11.16 12:23:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.