[]

cami parasını çalmak

hayır yapmak için birisi bizim buradaki camiye dükkan bağışlamış yıllar önce, o dükkandan gelen kiralar camiye veriliyormuş. ama caminin hocası da bu gelirden 11 bin tl çalmış. başka birisi de nasıl öğrendiyse şikayet etmiş hocayı, durum kesinleşince de işten atmışlar. herkes hocaya şaşırdı ama hocayı ihbar eden adam da suçlandı resmen. hocanın 3 tane okul çağında çocuğu varmış. çalmış ama işinden olmasına gerek yokmuş. namaz kılan biri nasıl namaz kılan birisini işsiz bırakırmış vs. vs. bu lafları duyunca kendi ahlak anlayışımı sorguladım.

sorum şu, böyle bir hırsızlık durumunda "ama çocukları var" demeden işten çıkarmak acımasızlık mı olmuş şimdi?


 
olmamış tabii ki


  • aweamadeus  (29.08.16 00:31:36) 
Olmamis.

Babamin da 3 tane okul caginda cocugu vardi. Bir kurus harama, rusvete dokunmadan yillarca calisip verdi emekliligini. Hatta sigortasinin buyuk kisminin asgariden yattigini ogrendi, aylarca maas alamadi, ondan caldilar yani aslinda. Ücümüzü de okuttu. Belki oyle zengin bir aile degiliz ama icimiz rahat en azından. O imam düsünecekti bunlari. Namaz kiliyor ama hirsizlik da yapiyor. Tanıdık geldi mi? Ben böyle birini taniyorum.
  • alwayschargeneverbend  (29.08.16 00:37:04) 
Bu işlerde daha çok okuyan/bilgisi olan varsa haram varsa düzeltsin, sanırım muhammed'in bu şekilde bir sözü var hadis şeklinde aktarılan. "Müminler birbirinin kusurunu açık etmeyin" manasına gelen. Hatta 17 Aralık'ta da buna referansla akp savunanlar çıkmıştı. Belki ona istinaden söylemişlerdir.


  • doxanikee  (29.08.16 00:45:31) 
  • doxanikee  (29.08.16 00:47:12) 
Abi bu iş tuhaf.
On küsur yıldır ateistim, hayatımda gittiğim namaz sayısı 1.
Fetva verecek son kişiyim. Ama tövbe gibi aracısız bir yöntemi barındıran bir dinden bahsediyoruz. Namaz kıldıran kişiye maaş veren sözüm ona laik bir devletin yurttaşıyız. Çelişki çok. Yani çok üsteleseniz ısrar da etmem ama cemaatin tavrını kendimce yanlış bulsam da o cemaate dahil olacak kadar islama inansam tavırda çelişki görmezdim.
  • kargn  (29.08.16 00:57:28) 
ne dini ne de saküler hukuka göre işten atılması yanlış değil bence.

ha bizim müslümanların geleneğinde vardır para cukkalayanları alkışlamak. bence o hocanın önü açık holding falan kurup birilerini çarpabilir.
  • Ufuk  (29.08.16 01:00:19) 
İmamı savunanlar aynı rüşvet yiyenleri savunanlar gibi. Doğrudan "elime fırsat geçse aynısını ben de yapardım" demek yerine böyle yumuşatarak söylüyorlar.


  • slayerrr  (29.08.16 01:01:14) 
İbrahimi dinler bir yığın çelişki zaten, putu yasak edip sakalı şerifi icat etmek, altın buzağı öyküsünü ve komünyonu sentezlemek değil de ne? Ama işte, 25 sene evvel o camide sakal teli görmek için izdihamı göze alan müminler ve onları dizginlemek için onu görmenize gerek yok o sizi görse yeter diye anons yapan görevliler her dimağa aynı tesir etmiyor.


  • kargn  (29.08.16 01:26:45) 
imamı hırsız olan bir cemaatten ne bekliyorsun ki? acımasızlık olmamış, eğer acıma gerekiyor ise çocuğu olan katiller, tecavüzcüleri ne yapacağız?

cemaate atalarımız imam osursa cemaat sıçar demişler, siz hırsız imamı takip ederseniz nereye varırsınız diye bir sor derim.
  • selam  (29.08.16 01:33:23) 
Isten atmalari sacma olmus. Isten atmak nedir yahu? Adam bildigin hirsizlik yapmis. Hirsizligin cezasi sadece isten atilmak mi?

Ben o dukkani bagislayan adama da kizardim. Camiye bagis yapma olayini ben hicbir zaman anlayamadim. Camiye ne icin bagis yapiyoruz? Caminin masraflarini devlet karsilamiyor mu? Ekstradan neyin bagisini yapiyoruz ki? Bir fedakarlik yapip sevap islemek istiyorsan ac insanin karnini doyurursun. Cami olmasa da namaz kilabilirsin ama ac adamin bir alternatifi yok.
Bagis yapan adamda da biraz kusur var bence. Kime neye guvenip de camiye bagis yapiyorsun?
  • stavro  (29.08.16 01:45:47) 
O zaman soyle düşünelim; hayat şartlarımız ağır olduğunda hırsızlık mesrulasiyor mu?

Benim de kendime göre ağır bir hayatım var o zaman, ölçüsünü kim belirleyecek bu ağırlığın?
  • piremses  (29.08.16 10:07:35) 
saniyorum islam hukukuyla yargilasalar hirsizlik yapan birinin elini kesmeleri gerekirdi. adam isten atilarak ucuz kurtulmus.


  • idexo  (29.08.16 10:11:49) 
Tevbe edecekse bir köşede yine etsin. Ama devletin altında çalışacak bir adam değil. Çalmadan önce o çocuklarını düşünmemiş, sen mi düşüneceksin? Hırsız bir imamın arkasinda namaz kılmak kaç kişinin içine sinecek


  • tosiba  (29.08.16 11:25:08) 
böyle bir durumda "ama çocukları var" demek yerine "oha dövmeden mi göndermişler eşşoğlusunu" derim ben olsam.


  • babilbaligi  (29.08.16 13:43:52) 
aslında islama göre elinin kesilmesi gerekiyordu.
yine dua etsin laikliğe.

  • supermatik  (29.08.16 13:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.