[]

Sivil plaka çakar lambalı araba (polis olduğunu söyleyen) kaza yaptıracaktı

2 gün önce sol şeritten giderken kıçımın dibine kadar çakarlı bir araç girdi. hız sınırları içersinde devam ediyordum. yol istedi, sağ tarafım dolu olduğundan veremedim. sağ tarafım boşalınca beni sağlayıp, sola önüme kırdı kaza yaptıracak şekilde. Hafif sola kırmasam bende kaza yapcaktım. yanına kadar gelip telefonu göstererek resmini çektim dedim. o sırada sapağa giriyordum. beni takip ederek sapağa girdi, sağa çektirdi aracımı. camı açıp araçtan inmeden neden önüme kırıyorsun kaza yaptıracaksın diye söylendim. ben polisim dedi önüme çekti durdu (aklıma kimliğini sormak geldi fakat soramadım yolu tıkamıştık), ben yoluma devam ettim bir manyaklık yapabilir düşüncesiyle. yanımda kız kardeşim vardı. izmir optimum yolunu bilenler bilir iş çıkışı çok trafik olur. serbest bölge tarafından girerek orda kendimi kaybettirdim.

bu herif polismiydi değilmiydi bilemiyorum. Araç multinet'in multicar aracıydı yani filo aracı. Jandarmadaki arkadaşıma aracı sorgulattım araç sahibi gözükmüyor sadece filo aracı olarak gözüküyor. Şahsi değil. Filo araçlarına sivil plaka olduğu halde çakar lamba takılıyor mu? Gerekli şikayetleri 155 üzerinden yaptım. Ben bu adamın ceza almasını istiyorum.

Polis olsa bile sivil plakalı bir araca çakar takıp, üstüme kırması suç teşkil etmez mi? Şahit olarak yanımda sadece kız kardeşim var.

 
ortada çakarla dolanan o kadar sivil araç var ki inanamazsın. yetkili neresi varsa şikayetini yap.

bimer bu tip konularla ilgileniyor mu bilmiyorum ama orayı da es geçme, sonuç alan çok oluyor.
  • zebragibi  (15.05.16 12:56:59 ~ 12:57:42) 
sivil araçlara çakar taktırıyorlar. multinet aracında çakarın polisin işi ne, polis teşkilatı filo kiralama işine girecek hali yok. açıkça yalan söylemiş. plakasını aldıysanız şikayet edin, ama onun da pek faydası olacağını sanmıyorum.


  • hypervaskulerdondurucu  (15.05.16 12:59:20) 
@zebragibi

bimer'i düşünüyorum. haftaiçi bir sonuç alamazsam onlara da şikayet edeceğim.

@hyper

multicara yazdım. telefonumu aldılar hafta içi görüşeceğim. kişinin ne iş yaptığını söylerlerse ne ala. eğer aracı bir polis kiraladıysa o kişiye araç vermemelerini tembihleyeceğim.

benimde aklıma polis yada devlet neden filodan araç kiralasın dedim. onu geçtim bir insan nasıl filo aracına çakar lamba takabilir? benim bildiğim kiralık araçlar hiçbir şekilde müdahele yapılamaz.
  • false pretension  (15.05.16 13:01:59) 
20 liraya cakar takiyorlar sanayide. Istanbulda guvenlik seridi bu araclarla dolu.


  • brkylmz  (15.05.16 13:02:04) 
Çakar lambalar izmirde sanayide 100-150 liraya satılıyor. Mafya bozuntusu gençler alıyor bunları. Şikayet etsen de polis aracın üzerinde yanar vaziyette çakar bulmadığı sürece adama birşey olmaz.


  • luckystrike  (15.05.16 13:02:11) 
bende izmirde çok görmeye başladım ama başıma böyle birşey ilk defa geldi. hayatımda ilk kez bir aracı şikayet ettim 155'e. siz düşünün nasıl bir kaza atlattığımı


  • false pretension  (15.05.16 13:47:40) 
polis olma ihtimali %1. ciddiyim.


  • xenophobe  (15.05.16 16:07:06) 
Sivil araç çakarlı bile olsa yol vermek zorunda değilsin. Konvoy halinde devam ediyorlarsa ver. Yine öyle bir yetkileri yok ama muz cumhuriyetindeyiz. Ben çok çakarlı araç sıkıştırdım trafikte. Götü yemez herkesin hem çakar taktırıp hem polisim ayağı çekmeye. Yese bile kıçına kaçar o, tepki yerse. Peşini bırakma.


  • mimimi  (15.05.16 16:35:30) 
televizyonda bas bas bağırıyorlar. sivil plaka üzerine çakar lambaya ceza yazıyoruz diye. bakalım nasıl davranacaklar bende merak ediyorum doğrusu. hatta rektörler, bakanlara bile ceza yazmışlardı.

trafik yönetmeliğini okudum. tarif edilen araçlar bu araça uymuyor bile (siyah sedan, böbrek kısmında çakar ve sivil plaka). Forsunu kullanarak insanlara zarar veren insanları şikayet etmek benim görevim. Büyük olasılıkla benim de plakamı almıştır çünkü resmini çektirdim dedim. Yarın ne olacak çok merak ediyorum. Belki o da beni polis arkadaşlarına şikayet etmiştir, karakola gidip "bu vatandaş bana yol vermedi" demiştir bilemeyiz :)
  • false pretension  (15.05.16 18:30:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.