[]

türbanlı öğretmen olmalı mı?

soru bu haliyle çok art niyetli duruyor. o yüzden açıklama yapma ihtiyacı hissediyorum. neticede, öğretmen sınıfa girdiği an siyasi görüşünü, inancını, düşüncelerini öğrenciye yansıtmamalı, bir şeylerin propagandasını yapmamalı. türban dediğimiz şey de bir moda akımı değil sonuçta. tabii burda yaygın olduğu için türban örneğini verdim. türbanın yerine haç, davud'un yıldızı, swastika(gamalı haç), orak çekiç... aklınıza ne gelirse onu koyup cevaplayabilirsiniz.




 
bana gore olmamali.
turban takmak bir dunya gorusudur, semboldur.
dini hayatinin merkezine koymus bir insanin ogretmenim olmasini istemezdim.
  • chaotic good  (05.11.15 21:04:07) 
İyi güzel diyoruz da kalanlar da öyle bir yansıtıyor ki, keşke sussa da takkeyle gezse diyorsunuz. Adam matematikçi, dersin ortasında nutuk çekiyor.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (05.11.15 21:05:54) 
Ogretmeni rol model alabilecekleri icin bence dini ya da siyasi bir simge olmamali. Ogretmen de dini ya da siyasi tercihini ogrenciden gizlemeli.

Benzer sekilde ogrencilerin de dini simge tasimasini dogru bulmuyorum.
  • crown  (05.11.15 21:06:11) 
olaya türbandan girip tüm dini ögeler ile bitirmişsin. bu durumda öğretmenin ateist deist falan olması lazım ki pratikte pek mümkün değil. iyi bi insan olduktan sonra benim için farketmez. sonuçta türbandır, haçtır bunlar karakter hakkında net ipucu veren şeyler değil.


  • elorelia  (05.11.15 21:08:25) 
bence bir sorun yok.

ona kalirsa arapca ismi olanlari da ogretmen yapmayalim, dini inanc yansitiyor diye. alevi biyigi da yasaklansin, vs.

sonu yok yani yasaklar uzerinden yorumlamanin.
  • hot potato  (05.11.15 21:09:18) 
şimdi hocanın dini/siyasi görüşünü aktarmaması lazım. hatta hocanın değil resmi ortamda bunu belirten bişeyler olmaması lazım. ama şimdi mesela ben dersem ki, o zaman türban yasak olsun, herkes eşit görünsün o zaman yarın birisi de o zaman herkes türban taksın yine herkes eşit olur diyebilir. sonuçta birine dini inancı gereği yapması gereken bişeyi yaptırmamakla inanmayan birine yaptırmak arasında fark yok. ha eğer türban siyasi simge derseniz de, neyin siyasi simge olduğuna karar verecek kurum nedir? güvenilirliği nedir? mesela parka siyasi simge midir?
not: alevi deist süryani gay maden işçisi

  • ghilleinthemist  (05.11.15 21:13:25) 
vegas +10000. Ama olmaz, o ogretmene sorusturma acip surerler. Aslinda turbanindan banane istedigi gibi takilsin sikinti yok. Ama kucucuk bebelere bakin benim gibi giyinmezseniz yanarsiniz derse napicaz? Gerci acik olsa da ayni sekilde davranabilir tabi.. ama arapca isimle ne alakasi var? Ismi arapca kokenli kendisi ateist ise? Burda acikca simge haline gelmis bir seyden bahsediliyor.


  • malwethiel  (05.11.15 21:15:44) 
dövmeli öğretmen varsa, bu da olur.

bir de hep sembolden gitmişsin de, adam gibi eğitim veren öğretmen olsun, varsın dünya görüşünü siyasi bilmemnesini de yansıtsın, bu son bakacağın şeylerden olmalı.

bak doğru söylemiş @hot potato, isimleri de yasaklayalım, sonra sıra ten rengine de gelir. bu düşünce yapısı zaten bizi böyle yaptı
  • nucleon  (05.11.15 21:17:36) 
mını skim öğretmenler sakal bırakamıyor, saç uzatamıyor ne konuşuyorsunuz siz. özgürlük yanlısı olacağınıza daha da kısıtlamaya çalışıyorsunuz. bana ne isterse poşet geçirsin.

bu arada "hadi özgürlük getiriyoruz, saç-sakal pantolon her şey özgür olacak." diye milleti resmen kandırıp adam toplayan eğitim bir sen türbana özgürlük geldikten sonra sus pus oldu. maksatları türbanmış. işte buna kızılır.
  • ya ben lan neyse  (05.11.15 21:18:03) 
açıkcası kimin ne giydiği -türbanın da herşeyden önce bir giysi olduğunu unutmamak gerekiyor- beni ilgilendirmez; fakat tabi ki bu durumdan rahatsız olabilecek ebeveynleri de düşünmek gerekiyor. kendilerince haklı sebepleri var. herkes çocuğunu dini öğretilerle yetiştirmiyor; kendi seçim yapabileceği yaşa geldiğinde istediği gibi araştırır kendi seçimi yapar diyor. bu durumda ister istemez türbanlı bir öğretmen insanları tedirgin edebilir; ama keşke bu kadar ön yargılı olmasak türbana, etek boyuna, saç/ruj rengine, sakala, dövmeye ve bunun gibi birsürü şeye karşı. ön yargılarla ilgili olarak; www.youtube.com


  • yorke  (05.11.15 21:20:26 ~ 21:32:09) 
Olmalı


  • sakar in san  (05.11.15 21:30:44) 
neden olmasın?

hristiyan biri haçla girebilmeli, yahudi adam kijppa taksa da olur. ki zaten ülkenin çoğunluğu dine ve Allaha inanıyorsa hiç sorun olmamalı ki, şu anda da durum budur Türkiyede.
  • KaraSakall  (05.11.15 21:36:49) 
hayır medeni! kanuna göre giyinip de bir bok anlatmaması daha mı iyi yani? öğretmen yerine robot koyalım veya. birisi okur dersi robotta derse girip oynat tuşuna basar. öğretmenin de insan olduğunu unutuyoruz. eğer gerçekten kendisini öğrencisini eğitmek olarak görüyorsa ve dersinin içeriğinden şaşmıyorsa dilediği görüşte ve inançta olabilir. olabilmeli..


  • kallesnikof  (05.11.15 21:53:11) 
johan sebastian+1

bilmeyenler için; meb'in kılık kıyafet yönetmeliğinde yaptığı değişiklikten sonra(türbana serbesti getiren bir değişiklikti) bütün büyük sendikalar süresiz greve başladı ve devam ediyorlar. bunlara iktidar yanlısı eğitim-bir sen de dahil. dolayısıyla bu grev bitene kadar ve umarım sonrasındaki süreçte de etrafınızda türbanlı, sakallı, küpeli, dövmeli, kot pantolonlu öğretmenler görebilirsiniz. panik yapmayın:)

imza: sakallı ortaokul öğretmeni
  • justathought  (05.11.15 21:57:21) 
Olmalı, bence sorun yok. öğretmen kendini nasıl hissediyorsa öyle olmalı. niye çoğunluğa uymaya çalışıp, başını açarak olmadığı biri gibi davranmak zorunda kalsın ve tedirginlik duysun? bunca yıl okula girerken açıp çıkarken kapadılar da ne oldu? laik mi olduk?

düşüncelerini sınıfa empoze etmesin, vicdanlı olsun, yeter.

hot potato +1
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (05.11.15 22:03:28 ~ 22:04:30) 
bence olabilir. ama dunya gorusu, siyasi, dini ya da kendi degerlerine ait hic bir seyi empoze etmemeli. ayni sekilde turbanlinin tam karsiti neyse o da ogretmen olabilr ama ayni seyler onun icin de gecerli.


  • exlibris  (05.11.15 22:07:52) 
Nasıl bu kadar tek taraflı bakabiliyorsunuz, aklım almıyor. Türbanlının siyasi görüşü, inancı, düşüncesi var da diğerinin yok mu? Türban öğrenciler üzerinde bir etki yaratıyor ve propaganda oluyor da diğeri neden olmuyor? Nereden geliyor bu mutlak doğruluk, eleştirilemezlik? Haç vb. ile türbanın işlevsel açıdan ne gibi bir benzerliği var? Direkt insanların zihinlerine kendi doğrularınızı aşılayın da rahatlayın bari. Saçmalıktan başka birşey değil bu savunmalar ve aynı zamanda utanç verici.


  • harvey  (05.11.15 22:14:20) 
valla anaokulunda ermeni hocam vardı, hac takardı, kimsenin şikayetçi olduğunu hatırlamıyorum. ortaokulda sosyal bilgiler hocam devrimciydi, komunistti, siyaset konuşurdu paso, dersten çok, rakı kokuyo diye aramızda dalga geçerdik ama severdik. başına da bişey gelmiyordu yani. lisede hocalarımdan da siyasi görüşünü açıkça belirten hocalarım vardı(2002-2006 arası) , hala da facebooktan gördüğüm kadarıyla aynen devam ediyor aynı okulda. türbanlı olup da peruk takıp derse giren hocamız da vardı bi taraftan. gayet de biz erkek öğrencilerle geyik de yapardı, severdi de bizi.

üniversite'de tam başörtüler kaldırılırken o zamanki itü rektörünün "yassak kardeşim" açıklaması, ve de güvenlik görevlisinin gelip dersten öğrenci almaya çalışmasını, hocanın da güvenlik görevlisini izin vermeyip yollamasını da gördüm.

bence bu türban meselesini bu kadar büyüten zihniyet kendine en büyük zararı vermiştir, bence hala da veriyor. daha çok sosyal demokrat zihniyette olduğunu iddaa eden insanların bu kadar basit bir şey hakkında hala bu kadar hoşgörüsüz olması, bence sorgulanması gereken bir şey.

eğitim sistemi kötü diyebilirsiniz, imam hatiplerin bu kadar çok yaygınlaşmasına karşı olabilirsiniz, vb. bir çok şey ama sırf başı kapalı diye bir insanı yargılamak, mesleğini yapma yetisini sorgulamak en kibar deyişle bence hoşgörüsüzlüktür.
  • kveldulv  (05.11.15 22:22:16) 
olur tabii.

kaptan maydanoz +1, harvey +1
  • sayns  (05.11.15 22:52:08) 
aynen bahsettiğin sebepten ötürü deli saçması bir iş. özel hayatın kamuda yeri yok. türbanıyla giren tanrısı jartiyer takmasını emreden yeni bir dinin mensubuyla karşılaşırsa ne olacak ayrıca? bunu, buradak, keyfiyeti anlatmak ve aksini savunmak zorunda kalmak bile acı. anlamamak için ya idiot olmak lazım ya art niyetli.


  • godoşu beklerken  (05.11.15 23:02:57 ~ 23:03:22) 
Olabilir. Aile hekimligi sisteminde nasil aile hekiminizi secme hakkiniz varsa, ebeveynin de ogretmen secme hakki olacaksa her tur ogretmen olabilir.

Beni rahatsiz eden bu tip bir fikrin dayatilmasi. Son zamanlarda secmeli gorunumunde verilen zorunlu din dersleri gibi.

Egitim "milli" kisvesi altinda siyasi iktidarin oyuncagi oldu artik. Birileri turban, din, allah pazarliyor, birileri de hala resmi tarih, milliyetcilik ve cumhuriyetin kurulusundan bugune hayri gorulmemis fikirleri. Bu konuda rahatsizligim, bu borazancilik degil, herkesin fikri, mali kendine guzel ve istedigi gibi dile getirebilir.

Ama bunun zorunlu egitim adi altinda, kamunun kaynaklariyla yapilmasina karsiyim.

Cocugumu kendi ailemin dini propagandasindan korumaya calisirken, devlet okulunda bir baskasinin kucagina atma fikri korkutucu geliyor.

Zorunlu egitim, evrensel olmali, milli degil. Resmi tarih yalanlari ve din kulturu adi altinda islam propagandasiyla kaybedilen zamani yuksekogretimde telafi etmeye calisiyor insanlar, bu kadar zamana ve kaynaga yazik.

Turbanli ogretmen bu isin cok cok kucuk, onemsiz bir parcasi, en masumu belki de.

Yukarida siraladigim yalanlari cocuguma ha turbanli ogretmen anlatmis, ha bir baskasi, sekilden ote gitmez.

Turbanla, sakalla, bustle, heykelle suni gundem yaratacagimiza, mufredat evrensel esas ve degerlere ne kadar sadik, icerik yarinimiz icin deger tasiyor mu ona bakmali.

Ogretmenlik yaptigim bir yil boyunca, ateist biri olarak imam hatipte girdigim derslerde hicbir sorun yasamadim, ogrencilerim de gayet memnundu, derste sadece dersle ilgili konulari ilgi cekici bir halde anlatmaya calistim, kimsenin inanciyla ugrasmadim, bana ve hatta kimseye dusmez. En sevdigim, saygili, duzgun, dinleyen, soran, merak eden de derslerine girdigim farkli okullardan 9 sinif arasinda, imam hatipte girdigim sadece kizlardan olusan, hepsi turbanli genclerdi. İsin komik tarafi, verdigim dersin goruntude her vatandasa verilmesi gerektigi dusunulen bir ders olarak sayilmasi, ancak iceriginin yuzeysel, bes para etmez, dinleyene zerre faydasi olmayacak olmasiydi.

İcerik onemli, sekli gecelim, zaman kalirsa onu da konusuruz.
  • crescendo  (06.11.15 00:05:29) 
bu dindarlar bi tek kadın mı oluyo ben onu anlamadım. rakı içen türbanlı. türbanlı hakim. türbanlı öğretmen falan.

bunun erkek modeli yok mu ?
  • asbe  (06.11.15 00:07:20) 
Olmamalı, en nihayetinde bu türban dini nedenlerle değil tamamen siyasal ve dönemsel nedenlerden dolayı takılıyor. Ben şahsen çocuğumun böyle tiplerden eğitim alıp zehirlenmesini istemem.


  • angelus  (06.11.15 00:07:31) 
önemli olan türban değil içindeki fikirlerdir.
eğer kişinin fikirleri türbanını aşıyorsa sorun yok,
ancak fikirleri de türbandan ileri geçemiyorsa o zaman problem büyük.
  • livaneli kadir  (06.11.15 00:13:14) 
Olmalı. Tayyip'in zulmü türbana hayır demeye bahane değil.


  • arnold schwarzeneger  (06.11.15 09:11:07) 
böyle durumlarda aklıma gelir hep, tayt giyen bir kızın kuran okuması ne kadar doğru veya yanlış. buna cevap verdiğimiz zaman sizin sorunuza da cevap vermiş oluruz.


  • jesues  (06.11.15 09:14:31) 
turban takiyor olmasi ogretmenlik meslegini yapabilmesiyle ilgili bir kistas olmamali.

ben izmir'de buyudum, istanbul'a gelene kadar da neredeyse hic turban gormemistim. ama hayat bizim facebook sayfamizdan ibaret degil. turban var. bir dunya kadin turban takiyor. hani oyle akp propagandasi olsun diye de degil, oyle uygun gorup takiyorlar. hep takmislar. turbani artik bu kadar yadirgamayin, kot pantolon gibi, var yani. bir kizin da kafasinda turban var diye meslegini yapmasini engellerseniz, o zaman asil yobaz siz olursunuz.

ozgurlukse herkese ozgurluk.
  • jimicik  (06.11.15 09:52:42) 
ahahahha adamlara bak ya, "çocuğumun türbanlı öğretmeni çok iyi biri olursa, çocuğum onu çok sever de ondan etkilenip dine kayarsa:(" diye öğretmenin başörtüsü takmasını istemiyor.
o zaman ben de başı açık kadın öğretmen, sakalsız cübbesiz erkek öğretmen istemiyorum ya yavrucuğumu Allahsızlığı yayma enstitüsüne kaydediverirlerse :(

  • mesgul ve huzursuz  (06.11.15 16:50:03) 
@mesgul ve huzursuz tüm cevapları tekrar okudum,

"çocuğumun türbanlı öğretmeni çok iyi biri olursa, çocuğum onu çok sever de ondan etkilenip dine kayarsa:("

diye yazan birini bulamadım.

"o zaman ben de başı açık kadın öğretmen, sakalsız cübbesiz erkek öğretmen istemiyorum ya yavrucuğumu Allahsızlığı yayma enstitüsüne kaydediverirlerse :("

Hah işte ben de tam onu diyordum, istemiyorsanız başka bir seçenek olmalı. Özgürlükten dem vururken tek şıktan oluşan bir dünyadan bahsetmiyorsak eğer.
  • crescendo  (07.11.15 04:19:43) 
olmalı. ama şöyle bir durum var. ben kendilerinin bu özgürlüğünü her platformda destekledim ve eylemlere bile katıldım. ama benim kulağımdaki deliği gördüklerinde "aa delik mi var sende?" diyerek gözlerini devirip pis pis baktıklarında ve bana cüzzamlıymışım muamelesi yaptıklarında insanın için acıyor biraz.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (07.11.15 04:51:15) 
@crescendo,

"öğretmen sınıfa girdiği an siyasi görüşünü, inancını, düşüncelerini öğrenciye yansıtmamalı, bir şeylerin propagandasını yapmamalı"
"turban takmak bir dunya gorusudur, semboldur."
"Ogretmeni rol model alabilecekleri icin bence dini ya da siyasi bir simge olmamali."


sadece ilk mesajlar bunlar. ama bak en önemlisi son verdiğim. başörtülü bir insanın çocuğuna rol modeli olmasını bir insan niçin istemez? cevap: etkilenmesinden korktuğundan.

hayır başka seçenek falan olmamalı. bu cinsel organını aynı cinsiyetten doktora göstermek istemekle bir değil. çocuklar her çeşitten, her görüşten insanın öğretmen, doktor, avukat vs olabileceğini, bunun normal olduğunu öğrenmeli. bu anlayış daha çocukluktan yerleşmeli ki ülkedeki insan grupları birbirlerinden böyle kopuk, birbirlerine böyle nefret dolu olmamalı. normalleşin bi.
  • mesgul ve huzursuz  (07.11.15 16:29:28) 
istemiyoruz lan zorla mi?
normallesecekmisiz...
istemiyorum bu kdar basit yahu.
sen istersin ben istemem, ben sana hakaret ediyor muyum?
sonra saygi sevgi bik zik otersiniz, her sey isinize geldigi gibi.
  • chaotic good  (07.11.15 16:32:51) 
@chaotic good, hakaret tam olarak nerede?

@ruhen hastayım ben, cevaplarıma neden tik atmıyorsun direkt olarak "evet olmalı" yazmadığım için mi? o zaman yazayım:

evet olmalı. her çeşitten, her telden, öncelikli amacı öğrencisine zarar vermemek olan, nihai hedefi de öğrencisinin ruh bütünlüğüne ve zihinsel gelişimine yardım etmek olan öğretmenler olmalı.
  • mesgul ve huzursuz  (07.11.15 17:33:21) 
@mesgul ve huzursuz baska bir secenek olmamali mi?

"Normallesin bi!" ha?

Ulkede insan gruplari dediginiz nedir? Bir dine mensup bir cogunluk ve onun kutsal kitabinin lanetleyip hakaretler ettigi kucuk azinliklar?

Bir taraf inanci geregi ve yazili olarak bunu saglayamayacagini kitabiyla kabul etmis, en basitinden "takiyye" gibi bir dusturla her seyi yapacak bir yol bulacak. Bunu da hicbir zaman mesru saymadigi bir rejimin imkanlariyla, demokrasi ve ozgurluk diye diye yapacak.

Ben de cocugumu "normalleseyim" diye kaliteli oldugunu dusundugum, evrensel degerlere bagliligini takdir ettigim ogretmenlerce ve ya egitim kurumlarinda egitim almasini secemeyecegim.

Sunni islam ogretisinin hanefi mezhebini rejim yapmis ve birakin gayrimuslimi diger mezheplerle yaka paca, tum dunyasi bundan ibaret ve bunu gundem yapmayi dustur edinmis, modern dunyaya yuzyillardir zerre katti yapmayip nimetlerinden yararlanip kutsal kitapta yaziyor zaten diyen bir yuzeyselligi rejim haline getirip bunu da ozgurluk de ozgurluk, demokrasi de demokrasi diye savunan insanlara cocugumu teslim edeyim.

Tesekkur ederim, ozgurluk ve demokrasi anlayisiniz sizin olsun, ben anormal kalmayi tercih ederim.

Cocuklarimizin da arkadas olmalari bir zorunluluk degil, ayni toplumda yasayip birbirlerine saygi duyacak medeniyete erismeleri yeterli. Ayni olmalarina gerek yok.
  • crescendo  (07.11.15 21:29:52) 
vay be.. duyuru gözlerimi yaşarttı..

bu satırları ağlayarak yazıyorum resmen..

bence de bir sakınca yoktur.. lise matematik öğretmenim peruk takıyordu..
ne gerek vardı.. herkes biliyordu peruk olduğu.. kadın bildiğimizi biliyordu..
anlatırdı permütasyon kombinasyon giderdi..

keşke giyse imiş..
  • güneyli çocuk  (07.11.15 21:54:14) 
@crescendo, ohoo abi sen tr'deki tüm müslümanları, hatta tüm müslümanları paketleyip vakumlamışsın zaten. iyi ki görev yaptığın ihl'deki aileler "çocuklarımızı bu atayisin yetiştirmesini istemiyoruz" diye seni okuldan attırıp öğretmenlikten de men etmeye çalışmamış. başörtülü öğretmenlere geçmişte yapılan, ve bazılarının hala yapılmasını istediği şey tam olarak buydu çünkü.
benim çocuklarım (olursa) tıpkı benim gibi müslüman, ateist, alevi, hristiyan, eşcinsel vb arkadaşlara sahip olacak, belki sizinkiyle de arkadaş olur, hayat bu. o vakit gelirse çocuğunuzun çocuğumla arkadaş olmasını yasaklayıverirsiniz artık.
saygılar.
  • mesgul ve huzursuz  (07.11.15 22:03:41) 
ben acikcasi ilkokul ogretmenlerine izin verilmemesini dusunuyorum. siniftaki andimiz yazisi, mustafa kemal posteri gibi arkaplanda durabilecek bir sey degil, ogretmen ve kafasindaki turban cok merkezde bir sey. daha soyut somut iliskisi net kuramayan ilkokul ogrencileri icin cok saglikli bir durum degil.


  • seker sey  (07.11.15 22:07:44) 
Bence öğrencilere bu konuda baskı yapmadığı, ayrımcılıkta bulunmadığı sürece bir sıkıntı yok.


  • maxim gorki  (07.11.15 22:10:59) 
bence devlet insanların, nerede ne giyip ne giymeyeceğine karar veren bir yapı olmaktan vazgeçmeli.

öğretmen olarak işini düzgün yapıp çıksın yeterli,

örneğin bir öğretmen hristyan olsun ve haç taksın, kendisine verilen müfredatın dışına çıkıp öğrencilere hristyanlık propagandası yapmasın yeterlidir.

öğretmende bir insan, robot değil, kendini tanımladığı bir kimliği var, kişisel tercihleri var, adam hristyandır ve hristyan olduğunun bilinmesinden rahatsızlık duymuyordur haç takıyordur, derste kendi dininin propagandasını yapmasın yeterlidir, devletin bu dini simge diye ona müdahale hakkı olmamalıdır.

ben bir öğretmenim, elbette benimsediğim bir siyasi görüş var, eleştirdiğim siyasi görüşler var ama dersimde örneğin aşırı sağcı, aşırı solcu, Marksist yahut koyu dindar her şairi, yazarı aynı tarafsızlıkta anlatıyorum. birini yerip diğerini yüceltmiyorum. ben bunu yapıyorsam, bana ait kişisel özelliklerim, saç uzatıp uzatmamam, sakal bırakıp bırakmamam devletin ilgi alanı olmamalı.
  • wilhelmwasmuss  (07.11.15 22:32:54) 
@mesgul ve huzursuz

Ne dedigini anlamakta zorlaniyorum.

Basortulu ogretmen olabilir diyorum.

Ben cocugumu dini egitim iceren bir mufredatta okutmak istemiyorum.

Dini kimligini on planda tutanda tutan insanlarin ogretmeni olmasini istemem, zaten bu ihtimale karsi coxugumu bu kurallarin gayet kati takip edildigi, adi sani basarisi bilinen ozel bir okula gonderiyorum.

Calistigim imam hatipte birak din hakkinda laf etmeyi, ateist oldugumu beyan etmis olsaydim, velilerin sozlu tepkisini birak neler yapabilecegini sen de biliyorsun, bu ulkede insanlar yakildi, birbirimizi kandirmayalim.

@wilhelm gibi bir ogretmen olsa basim gozum ustune.

Dedigi gibi bu konu devletin ilgi alanina girmemeli ama ben devlet degilim, bireyim, benim ilgi alanima giriyor. O yuzden secmek istiyorum, bunu da bu devirde varsa paranizla yapabiliyorsunuz ancak. Ben de cok kazanan, ihale zengini biri olmamama ragmen butcemin buyuk bolumunu buna harciyorum.

İnsanlarin en kucuk rahatsizliklarinda bile haril haril iyi doktor aradigi bu devirde, ben egitim icin kendime gore iyi ogretmeni niye aramayayim?

Devletin bu konularla ilgilenip ilgilenmedigini ve o dem vurdugunuz saygi, ozgurluk, demokrasinin kimden tarafa ve nasil isledigini yillardir kamuya mulakatla yapilan her alimda, milli egutimde ise yonetici olarak atanan kesimde kolaylikla gozlemleyebilirsiniz.

"Paketlemek, vakumlamak"??? İslam alemindeki mezhep kavgalarindan bahsediyorum ya da islam kadar olmasa da diger dinlerde de yasanan, zaman kaybi buldugum tartismalardan. Neyin vakumu?

Cocuguma kendi ozgur iradesiyle karar versin, isterse olsun diye sunnet olma kararini resit olarak kendi alsin diye saygi duyuyorum. Sececekse mensup olacagi din ya da arkadaslari konusunda mi duymayacagim?

Yuzyillardir suren bir kitap ve turlu mezhebin tartismasiba maruz birakmaktansa bugunun ve gelecegin dertleriyle mesgul olsun isterim. Kuresel isinmadan, yenilenebilir enerji kaynaklarindan, ekonominin geleceginden.

Siz inanciniza saygi bekliyorsunuz, kosulsuz sartsiz. Ben de 150 kg.lik bir beden egitimi ogretmenine, osmanli milliyetciligi yapacak bir tarih ogretmenine, hak ve ozgurlukleri ya da dinler tarihini tarafsiz anlatabilecek turbanli bir ogretmene inanmiyorum.

Burda bir secim yapma ozgurlugu neden bu kadar korkutucu geliyor size de "normallesin bir" diye cikisiyorsunuz. Biat edip sizin gibi dusunmek gibi bir zorunluluk mu var? Benim hristiyan, escinsel vs. arkadaslarim da var tadinda bir beyani sizin ne kadar ilimli oldugunuzu mu gosteriyor? Musluman misiniz? Kitabinizi okudunuz mu? Tefsir bilir misiniz? Fikihtan, sunnetten, islam tarihinden haberdar misiniz?

Yoksa bugunun degerleriyle celisen ya da utandiracak ne gorseniz "gercek islam bu degil"e siginanlardan misiniz?

Her ramazanda ilk hangi sehirde dayak yenecek iddialarina girildigi, kadrolasmanin 6. farz oldugu ulkenin vatandasi degil misiniz?

Dunya gundeminden haberdar misiniz? İsis'ten mesela? Boko haram'dan?

Bu kadar kaynaktan sonra "ama"lari, "gercek islam bu degil"i mazaret kabul etmeyecek, bir din ve mensuplari hakkinda bir takim on ve hatta son yargilari olan insanlarin olmasi bu kadar sasirtici olmamali. Bunlardan cocugunu korumak ic gudusu dogaldir. Yetiskinler kendi isini gorup kendini koruyabilirler, kararlarini iyi ya da kotu alir ve sorumlulugunu tasiyabilirler. Cocuklar bu konuda riskli grup. Bugun memleketin ana gundemine oturmus gayet musluman fethullah gulen cemaati yillarca ortaokullardan alip yetistirdi bu kadar mensubunu.
  • crescendo  (08.11.15 01:10:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.