(9) 

Rise of Empires Ottoman Dizideki Sahne Hakkında Soru

zor azizim zor #1405615 
2. Bölümün başında dikkatimi çekti toplar atıldığı sırada ve atıldıktan sonra hatta boş dururken bile bir şeyle sıvıyorlar. Mesleki deformasyondan ötürü aklıma takıldı. Sonra ilk bölüme bir daha baktım orada da boş dururken aynı sıvama olayı devam ediyor. Bilgisi olan paylaşırsa mutlu olurum. İyi akşamlar.
(2) 

Bedenini yanlış aldığım ürün 2 ay oldu? ne yapabilirim

aretwoane #1405611 
Koton'dan 2 kazak aldım ikisi de S ama artık M ve L giyiyorum kilo aldım. ikisi de harika ve sağlam. değişim şansı hiç mi yoktur?
(3) 

wikipedia sizde de böyle mi görünüyor?

tabudeviren #1405610 
ibb.co

font değişikliği mi yapmışlar?
yoksa benim bilgisayarla alakalı bir problem mi var?
varsa nasıl düzeltebilirim?
başka sitelerde problem yok.

tarayıcı: chrome
(1) 

İlk defa kayağa gidiyorum malzeme nereden kiralayayım

EXXE01 #1405608 
Kartalkayaya gidiyoruz 5 arkadaş malzeme kiralamak istiyorum kitesurf deneyimim var . Boarddan başlasam uygun olur mu? Kiralama için istanbuldan tavsiyeniz var mı oradan mı kiralayalım? Hoca tavsiyesi olan olur mu?
(3) 

İstanbul'da Manzaralı ve veya şık bi yer?

jimjim #1405606 
Anne doğum günü kutlamalık,
yemek yenecek ama mümkünse hoş manzaralı ve şık bir yer arıyorum.
öğlen veya akşam yemeği olabilir.

İstanbul Modern'in eski yerini hatırlayanlar bilir, restoran kısmında harika bir manzara vardı, lezzetli şık ve bu performansa göre uygun fiyatlıydı çok severdik orayı ama artık yok.

big chef's moda geliyor aklıma ama adı ve marka değeri(!) dolayısıyla daha lümpen kaçıyor :/

başka neresi var ya?
teşekkürler.
(2) 

çiftler için masaj ve otel

charlotte blanc #1405605 
sırt ağrım var. fıtık yok ama doktorlar tam emin değil ne olduğundan. masaj yararlı olur diyorum. benim maniti de alıcam yanıma. ikimize de güzel masaj yapacak neresi var ? masajdan sonra da odamıza çekilip beraber vakit geçiricez. plan bu.

istanbul da nereyi önerirsiniz bu aktivite için. iyi bir masaj olsun. fiyat bilgisi var ise lütfen paylaşın değerlendirme de çok yardımcı olur bana. yoksa da olur.
(7) 

Alaturka Tuvalet

hayaletimsi #1405602 
Kusura bakmayın biraz boktan bi soru, hayatımda hiç alaturka tuvalet kullanmadım. Yakın zamanda askere gideceğim ve kullanmak zorundayım. Açıkcası düz yolda yürürken kendime taılıp düşebilen bi insanım ve dengesizlikten korkuyorum.

Tavsiyeleriniz nedir, taharet vs işi nasıl oluyor?
(3) 

Alfa romeo giu icin bağğzi sorularim/sorunlarim var.

dogumgunundecevrimdisiolanadam #1405599 
Selam ahali,

yeni bir giulietta edindim. bazi kullanici arkadaslar var biliyorum simdiden teskkurler.

1. Aracin ön farlari bana zayif geliyor. Yeterince onumu goremedigimi hissediyorum ne yapabilirim ?

2. Ses sistemi iyi degil cizirdiyor ve dusuk ses geliyor. Kapi iclerindeki hoparlerleri degistirmem gerekecek ne onerirsiniz ? Ayrica amfi + subwoofer mantikli midir?hayir apaci diilim ajsj

3. Arac aynalari Manuel olarak iceriden bir tusla kapaniyor peki bu arabayi kitleyince otomatik kapansin seklinde yapilabilir mi?

4. Aracin icin cok karanlik geliyor sizce ne yapabilirim ?

5. Aracta sadece arka park sensoru var ön park sesnoru entegre edilir mi? Ve park sensorleri devreye girdiginde muzik sesi otomatik kisilir mi ?
(3) 

protein tozlarından anlayanlar şu ürünü yorumlayabilir mi?

Stoneface #1405598 
www.yesilmarka.com

aspartamsız bir whey arıyorum da, bunu buldum.
(3) 

Bu kanepeyi kullandınız mı rahat mıdır ?

jorah the andal #1405594 
www.letgo.com


www.letgo.com

Kilimin fiesta modeli diye geçiyor bildiğim kadarıyla. oturma ve yatmak için nasıldır ?
(3) 

Uçak bileti hakkı

su olsam ates olsam #1405592 
Gidiş dönüş 4.500 tl ye kadar limitli uçak bileti hakkınız var diyelim.
Lokasyon kısıtlı yok.
Nereye gitmek isterseniz?

Ülke/şehir vs detayında cevaplarsanız güzel olur.
Mümkünse tl nin de nispeten biraz değerli olduğu da bi yer olursa daha da güzel.

Teşekkürler
(1) 

Pasaporta telefon kaydettirme

desperatehousewife #1405591 
Merhaba,
İki sene önce pasaportuna bir arkadaşın telefonunu kaydettirdim. Tanıyorum ama kankam değil. Şimdi içime kurt düştü. Yarın öbür gün telefonu satarsa ve bu yanlış kişilerin eline geçse telefon benim üzerime kaıytlı olduğu için başım belaya girecek. Ne yapmamı önerirsiniz?
(12) 

İbrahim Tatlıses Bitanem ünlü bir şarkı mı?

nundu #1405590 
Bizim (Beşiktaş) yeni deli oğlan Boateng bu şarkıyı seviyomuş, gol attıktan sonra da stadyumda çaldı falan görmüşsünüzdür belki. Ben bu ülkede doğup büyüyen biri olarak bu şarkıyı ilk kez Boateng geldikten sonra öğrendim, bu adam nasıl biliyor diye sormıycam, Almanya'da göçmenler genelde iyi anlaşır, Türk kankası falan vardır da yine de İbrahim Tatlıses denince akla ilk gelen şarkılardan mı ya bu? Hani tamam hiç sevmem ben İbrahim Tatlıses'i, tarzını ve hayatını sevmediğim gibi sesinin de çok abartıldığını düşünürüm ama yine de çok meşhur olsaydı duyardım ya sanki daha önce? 80lerde 90larda falan mı popülerdi acaba? O yüzden duymamış olabilirim belki.

Neyse sorum şu, bu şarkı çok bilinen bi şarkısı mı İbrahim Tatlıses'in?
(6) 

Şu mont guzel mi

ceann deas #1405587 
Medyadaki montu alayım mi model olarak siz beğendiniz mi? Ya da kaşe tarzı bir şey mi alsam? 160 boy 55 kiloyum bu arada. Biraz daha uzun olsam hiç düşünmeden kaşe uzun kaban alırdım.
(6) 

El dezenfektanı

hold short of the runway #1405585 
Çantada taşımak için fazla büyük olmayan, ıslak mendilin yerini alacak antibakteriyel bir ürün tavsiyeniz var mı?
Marketlerde bulamadım. Nereden alabiliriz? Eczane ya da internete bakabilirim.
(7) 

Düşük bütçeli otomatik benzinli araç tavsiyesi

Humanimal #1405580 
Sevgili şöfor arkadaşlar, öncelikle en önemli bilgi 55 bin bütçem var 2-3 bin esnetebilirim en fazla, İlk aracım olacak boyasız tramersiz tribinde değilim olsamda yok zaten :)

Hyundai getz, jazz ve fiat punto gibi hb modellere bakıyorum. Bu civarda öneriniz olabilir mi? Honda jazz baktım ama bütçemi aşıyor. Yaris baktım onda da ilandaki araçlar hep hasar kayıtlı, çok fazla trameri olmayan boya önemsiz bir araç arıyorum. Dizel düşünüyordum ama yorumlardan sonra konuyu düzenledim. Otomatik ve benzinli mümkünse tam otomatik bir araç arıyorum.

Tecrübeli arkadaşların öneri ve tavsiyesilerini beklerim.
(7) 

Campaign bölümleri heyecanlı olan rts arıyorum

i ve been mistreated #1405579 
Selam. Mümkünse tarihi konularda olabilir. Güzel bir senaryo ve oyun mekaniği olabilir. Antik dönem, ortaçağ olabilir. 2005’ten sonraki oyunlar kabulüm. Civilisation gibi turn based oyunları sevmiyorum.

Oynadıklarım: bütün age of serisi, total war serisi, command and conquer serisi, starcraft 2, eu4 ve diğer paradox oyunları, tropico, caesar 3...

Edit: company of heroes da oynadım. Rise of nations oynadım.
(5) 

Tek seferde Yaktığınız en büyük para

condom kurşunu #1405578 
Ne kadardı bu zamana kadar?
(7) 

İngilizce özne yardımcı fiil uyumu

speedy #1405574 
Geçen sordum da prime time ı tutturamadık galiba, 40 görüntüleme 0 cevap vardı. Bir daha sorayım:

Konu subject verb agreement. Adam iyi anlatıyor aslında da kafam çorba oldu şu konuda: www.youtube.com

Burda verdiği tabloda ise What really makes me angry'li cümleden sonra is'de olur, are'da olur dedik. www.youtube.com People s almıyor, o yüzden buna is/are ikisi de olur gibisinden sanki.

Alttaki the most interesting'le başlayan 2 cümlede ise elephant'ın çoğul ya da tekil olmasına bağlı olarak was veya were koymuş. O iki cümlede kafamıza göre was/were kullanamaz mıyız? Complement olan Elephantın durumuna mı bakmalıyız? Elephant s alabiliyor o halde elephants olursa were, elephant olursa was mı yani?
(2) 

girişimde pay mevzuları

altin yumurtlayan lavuk #1405571 
ekipte 3 teknik ortak kurucu var ve yapılan işin bilimsel validasyon ve doğruluk kısmında yardımcı olmak üzere birisini almak üzereyiz. hiçbir şekilde yazılım yapmayıp sadece veri toplama kısmında çalışacak. kendisi bizim üzerinde çalıştığımız spesifik alanda uzman değil ama eğitim geçmişi o alana yatkın olduğu için hızlıca adapte olarak bize yardım edebilecek birisi. kendisinden beklediğimiz iş gereğince bu kişinin iş yükü diğer teknik arkadaşlarının 1/3'ünden fazla olması mümkün değil. bu şartlarda bu kişiye %10 teklif etmek haksızlık mı? kendisi gibi birine ihtiyacımız var orası kesin ama gerçekten iş yükü bize göre çok daha az olacak ve dediğim gibi hali hazırda istediğimiz alanda uzman değil kendisi süreçte öğrenecek.
(10) 

netflix tavsiye mini dizi

mr.goodcat #1405567 
bir sonraki sezonu yayınlanmayacak yani bitmiş diziler de olur.

mini dizi olarak tavsiyeleri alalım pazar akşamı boş geçmesin :)
(3) 

Nikotin sakızı almak

kahver #1405566 
Şimdi gençler, ben bundan 15 sene önce sigara içerken bu sakızı duymuştum. aldım kafama göre eczaneden. ama pek bir faydasını görmemiştim, üstüne üstlük midemi falan da ağrıtmıştı. bu 15 yıl içerisinde defalarca sigaraya başladım bıraktım. en son yine kullanıyordum geçtiğimiz pazartesi bıraktım, fakat bu nikotin eksikliği beni çok olumsuz etkiliyor. işde, sosyal yaşamda her yerde. normalde iradem iyidir fakat bu defa istediğim gibi gitmedi işler.
171 i aradım, randevu falan yapmak gerekiyor devlet hastanesine yönlendiriyor falan filan. benim önümüzdeki haftaiçi hiç vaktim yok, o yüzden şimdi gitsem nöbetçi eczaneden alsam, olur mu sizce. bildiğim bir kalp rahatsızlığım yok. yani 15 yıl içinde bu sakızların içeriği değişti mi bilmem. ama bu nikotin ihtiyacı işini çözmem lazım. aslında bant daha mantıklı geliyor ama ona pek güvenemedim, doktora danışmadan olmaz gibime geliyor.
(4) 

İnternetten farklı insanların düzenleyebileceği metin dokumanı

edaddy #1405563 
İyi akşamlar

Pek bu işlerden anlamam da örnek olarak bir link paylaşacağım ve mesela oradaki bir metin dosyasını linke sahip insanların görüp düzenleyebileceği (örneğin herkes isim ve telefon numarasını yazacak) bir sistem var mı?

FTP gibi birşey mi yapmak gerek yoksa dropbox vs üzerinden word paylaşmak mı
(2) 

ilginç bir sorunum var, sizde de oluyor mu?

aretwoane #1405558 
Merhabalar benim şöyle bir durumum var, yorgun ve akşam genelde uyku için yatağa girdiğim zaman düşüncelerim saçmalaşıyor elimde olmadan zihnimde farklı sesler ve düşünceler duyuyorum, yani şöyle diyeyim düşünceler anlamsızlaşıyor başka kişiler konuşuyor veya görüntüler geliyor. bunun nedeni uykuya dalma yavaşlığı ve rüya ile gerçeğin birbirine girmesi midir?
(3) 

Buzdolabına konulmayan mantar

meyve parcacikli kadin #1405557 
Mantar paketini dün açtım, kalan yarısı dışarıda kalmış ev çok sıcak 25 derece falan. Bozulmuş mudur?
(3) 

Avrupa Sineması. Kendini çocuk sanan yetişkin.

help im alive #1405552 
2000lerin başında izlemiştim sanırım. kendini çocuk sanan bir genç/adam var. hâlâ ilkokula gidiyor. sınıfta derse giriyor. aile okulla konuşup onu okuldan attırıyor artık. büyüdüğünün farkında değil. bir gün aile farkına varsın diye çekip gidiyor fakat uzaktan da gizli gizli izliyor. bu hala okuldan küçük çocuklarla görüşüyor. büyüdüğünün farkında değil. evin içinde top falan oynuyorlar. bir gün genç bir kız gelip kayboluyor kalacak yeri yok. bunun kapısını çalıyor. gece bu eleman kıza yatağını gösteriyor, hala ortaokul çocuklarının yatakları gibi. kız gittikten sonra elemanın kafa dank ediyor. yavaş yavaş kendine geliyor. bi açıyor buzdolabını hep gevrek vs.
elimizdekiler:

+italyan veya fransız filmi, filmde otobüste pisa kulesinin veya eyfal kulesinin fotoğrafını öpüyordu.
+2000lerin başında izlemiştim. en fazla 2005tir. siyah beyaz da değil renkli.
+başrolde oynayan eleman beyaz, hafif topluca idi. şişman değildi.
+hbb kanalı mı ne vardı, orada bir kaç kere dek gelmiştim.
(2) 

İki Uzaylı Filmi Arıyorum

jangbogo #1405551 
Yıllar önce tv'de izlemiştim. Filmle ilgili hatırladığım en net sahne şuydu: Dünyalı oradan buradan toplama pilotlar (çünkü asıl pilot tayfa filmin başında imha oluyordu) çok büyük bir küre şeklindeki uzaylı istila garnizonuna saldırıp nükleer bombalar falan atıyorlardı. Bunu yaparken çok büyük siyah bir kürenin içine dalıp yapıyorlardı bunu.

İkincisi de uzaylılar dünyayı istila ediyordu ancak bir şarkı çalınca beyinleri patlayıp ölüyorlardı.
(1) 

Paşa kalıcı dik durmuyor

yetkili birine benzeyen abi #1405550 
Bir akrabam paşa kılıcı getirdi, orta boy, lastikle bağlamış yapraklarını.
Lastiği çıkarınca yapraklar kendini bırakıyor hatta eğilip kırılıyor.
Bunları dik tutmanın yolu yok mu?
(1) 

Our Cartoon President

wmeh #1405547 
İzleyen var mı? Genelde çok kötü yorumlar yapılmış, değmez mi hiç başlamaya?
(1) 

getirin fiyatları

problem34 #1405546 
mukayese ettiğinizde marketler ve manavlar ile ne kadar farkı var ?
(6) 

Evinizdeki oda kapıları rahat kapanıyor mu?

mikro patlama #1405540 
1) Evinizde iç oda kapıları rahatça kapanıyor mu yoksa altı sürten veya kapatırken zorlanan kapılar var mı?

2) Oda kapılarında kaç menteşe var? 2,3,4 ?

Bonus: 3) Türkiye'de genelde 2 menteşe mi konuyor, başka ülkelerde durum nedir?

Benim yanıtlarım:
1-Var, hep vardı.
2-2
3-Tayland'da bir apartmanda kapılar 4 menteşeliydi, düşme, yamulma olmadığı için tabiki kusursuz açılıp kapanıyordu, Türkler de birgün bu teknolojiye geçmeyi başaracak mı merakla bekliyorum.
(4) 

çok kötü türkçe bir şarkı

ishak77 #1405538 
genç bir çocuk söylüyordu ritimler böyle klub-pop havasında hızlı ritimler şarkının sözleri aşklı felandı
bir klipte çocuk güneş gözlüğüyle felan takılıyodu arkada da çakma sarışın bir kız kötü bi şekilde dans ediyordu
aynı çocugun böyle bir iki tane berbat şarkısı vardı sesi falanda kötüydü
(6) 

Demir takviyesi depresyona iyi gelir mi?

epistemic_regress #1405536 
Üç haftadir anemi için demir takviyesi alıyorum ve kendimi gerçekten bayağı iyi hissetmeye başladım. Bu ikisi arasında bir baglanti var mıdır?
(5) 

kaş kaldırma?

anarsika #1405534 
düşük kaşlardan gözüm kapanacak az kaldı. daha önce buna çözüm bulan var mı? botoks yeterli olur mu? iple asma vs varmış da kopuyormuş sonra ve o toplara girmek istemiyorum.
(1) 

anlamsız bir web sitesi vardı

mkaya #1405532 
anlamsız bi web sitesi vardı, çocuğun biri yazıyordu, 1 le falan başlıyordu sanırım çocuk özürlü mü neydi, sonra ekşi sözlükten çocuğu buldular falan, kendi dünyasında birisiydi, pizza falan ısmarladılar, ailesinden ayrı yaşıyordu falan, kimdi o çocuk? sitenin adı neydi?
(7) 

bitcoininiz var mı?

anarsika #1405531 
varsa ne zaman aldınız? kaç bandında almalı? ufak tefek paralarla girmek mantıklı mı sizce? atıyorum elimde kalan 200-300 tl'yle birkaç ayda bir kenara atsam?
(2) 

Youtube Premium ya da Spotify?

nıç #1405530 
Spotify'a karşı başlarda mesafeliydim. Sonra biraz ihtiyaçlardan dolayı paralı olarak kullanmaya başladım. Ofis, yol vs. derken hızlı çözüm olması işime geliyordu ama müzik zevkimi de körelttiğini hissediyorum.
Bana seveceğim müzikleri öneriyor evet ama bu hali bana çok sistematik geliyor. Neyse. Artık daha çok podcast'ler için kullanıyorum yani.

Bir ara Youtube Premium'u ücretsiz deneme süresince denedim. İyi bence, daha da iyi olacak diye düşünüyorum. Bir yandan Youtube'un müzik platformunu da kullanabiliyorsun bu sayede. Videoları indirip yine yolda izleyebiliyorsun falan.

Acaba diyorum ikisine birden her ay o kadar para vereceğime sadece Spotify'ı kapatıp Youtube Premium üyeliğine mi geçsem. Tek eksisi podcastler olabilir, ama sanırım çoğunu da Apple'ın podcasts uygulamasında bulabilirim.

Siz ne durumdasınız, öneriniz olur mu diye bi danışmak istedim.
(2) 

Bireysel olarak ofis kiralama

dayrise enterprises #1405528 
Arkadaslar bilgisayar uzerinden yurutuyorum islerimi ama sirket kurmadim. Evde de coluk cocuk oldugu icin verimli calisamiyorum. Eve yakin bi yerde ofis kiralamayi dusunuyorum. Bu stopaj, fatura isleri nasil olmali? Sirket kurmadigim icin beyanname falan vermeyecegim sonucta. Benim gibi birisi icin en makul pazarlik ve kiralama anlasmasi nasil olmali? Proseduru bilenler yardimci olursa sevinirim :)
(8) 

xiaomi telefonlar

9kuyruklukedi #1405527 
yerli ve yabancı sitelerde acayip bir övgü başlamış gördüğüm kadarıyla. bu marka gerçekten iyi mi? yoksa bu bir satış stratejisi mi?
(2) 

Grip bakteri için ıslak mendil, El dezenfektan tavsiyesi?

Fritz-X #1405525 
Malum herkes hasta en çok eller temas ediyor gün içerisinde pratik hemde gerçekten işe yarayan ıslak mendil yada el dezenfektanı tavsiyelerine açığım. Molfix izotonik ıslak mendili sanki pazarlama hilesi gibi geldi..
(2) 

wechat onay

bozbaykus #1405521 
Merhabalar,

Tezimle alakalı bir programı indirebilmek için (Carsim 19.1) çin'den bir vatandaşa para vermem gerekiyor. Kendisi yalnızca wechat kullanıyor, ancak ben üye olmaya çalıştığımda bir kişinin referans olması gerekiyor.

Yardımcı olabilecek duyuru sakini var mıdır?

Teşekkürler şimdiden
(1) 

Şu bilgisayar nasıl?

yusufist #1405520 
www.hepsiburada.com

Yazılım işleri, günlük işler ve çok nadir oyun için kullanacağım. 3550h işlemcisi olması fazla ısınmaya neden olabilir mi? Veya ekran kartının yüksek olması? Zararı olabilir mi günlük işler için ramden yiyor çünkü ekran kartı.
(2) 

Iphone 11 tr de çift sim kartla kullanılabiliyor mu

the real brad pitt #1405516 
Bir umuttur yaşatan insanı..
(8) 

İtalya ehliyet

banane yaaaa #1405514 
Hacılar türk ehliyeti italya da geçmiyo mu :/
(1) 

bu sivilce değilse nedir?

everythingok #1405511 
çok uzun zamandır sol gözümün hemen altında burunla yanağın birleştiği yerde (!) duruyor. son zamanlarda biraz daha belirgin oldu. biraz uğraştım belki patlar diye ama sivilce değilmiş. içinin sıvı dolu olduğu belli. krem falan var mıdır sürüp kurutsam? ne yapmalı? yüzümü yıkayınca elime geliyor rahatsız oluyorum
(2) 

Yüzük

TerleyenBalik #1405509 
Bu yüzüğü kuyumcular yapabilir mi? Ne kadara mal olur?
(2) 

Havalimanı gümrük sorusu

reactionic #1405506 
Mevzuata baktığımda 1 kilo çikolata ve 1 kilo şekerden mamül ürün getirme hakkımız varmış. Hatta bu ikisini birleştirebiliyormuşuz. Ama benim merak ettiğim şey mesela 3 kilo getirdiğimi farketse gümrük memuru, 1 kilosuna el mi koyulacak yoksa sadece ödemem için vergi mi çıkacak?
(4) 

ateşin yakma sebebi yüksek sıcaklık mı ateşin varlığı mı?

diffarentiationation #1405504 
ateşin görüntüsünün maksimum sıcaklık noktası olmasından başka bir özelliği var mı?
(4) 

Bulaşık makinesine koyduğum fairy açılmıyor. Ne yapmalıyım?

winston insani #1405501 
Merhabalar

O koyduğum bölme açılmış makine bitince ama tabakların altında buldum fairy kapsülünü, açılmamış şekilde. Yani bulaşıklar sıcak su ile temizlenmiş sadece.

Neden olur bu durum? Fairy ambalajının üzerinde de sadece alıp makinedeki o bölüme koyun diyor, hatta sakın açmayın diyor. İlk defa açılmadığını gördüm kapsülün, ne yapmalıyım?
(6) 

Açlıkla başa çikamiyorum?

postmodern rh #1405500 
Tek basima yasiyorum. Surekli gun icinde bi acikma hali yasiyorum. Disardan yemeyi sevmiyorum. Evde yemek yapmaya vakit ayirmak istemiyorum. Yemek yeme meraklisi degilim sadece midemdeki aclik hissi gitsin ve rahat edeyim istiyorum. Pratik bir sekilde ne yapabilirim, Hapi olsa hap icecegim o derece rahatsizim. Butun gunum bu yemek isinden dolayi mahvoluyor. Bana bir seyler onerin?
1 ...  ... • 2140    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık