(1) 

Word'de satır aralığı bir türlü ayarlanamıyor.

redskull #1485454 
Paragraf bölümünden satır aralığını tek, değeri 1,15 yapıyorum. "Aynı stildeki paragrafların arasına boşluk ekleme" seçili değil. Yine de tüm metni seçip uygulamama rağmen paragraflar arasında farklılıklar var. Nasıl düzeltebilirim?
(7) 

Covid aşısından etkilenmek/etkilenmemek virüse karşı bir ölçüt mü?

neysene #1485453 
Covid aşısının yan etkilerinden etkilenmek/etkilenmemek vücudun gerçek virüse karşı zayıf/güçlü olabilitesinin bir göstergesi midir?

Özellikle aşı yüzünden hastanelik olan biri, aşı olmadığı haliyle (varsayım olarak korona aşısı olmadan virüse yakalansa) gerçekten virüse yakalansaydı daha kötü duruma mı düşerdi?
Tabi maruziyet düzeyi önemli ama…
(1) 

Bugünkü sınavda net beklentileri ne?

sonhakan #1485450 
Siz yada yakınınız..
(20) 

Gün yüzü görmemiş zaman yolculuğu filmi

Filinta61 #1485449 
Onerisi alabilir miyim. Ama iyi izleyiciyimdir. Biraz sümen altı kalmiş filmler varsa onlari ariyorum.
(7) 

Starbucks Kahve Seçimi

Mistyimage #1485445 
Espresso aromasını yoğun olarak almak için bir içecek türleri var mı? Latte bildiğin sıcak süt. Cappicino daha sert ama onda da süt baskın. Espresso machiato ise çok sert.
(1) 

İmac için ücretsiz video edit programı

goklerdengelenkarar #1485444 
Selamlar. Aradığım başlıktadır.

İmac için, reklam vs koymayan, ücretsiz bir yazılım arıyorum.


Yapacağım tel şey 1 saatlik bir youtube videosunun belirli dakikalar aralığını içinden çıkarıp atmak ve kalan kısmını tek bir video haline getirmek.
(5) 

accent otomatik -2010 turbo

taha1907 #1485443 
selamlar, bugün aracımı başka bir sebep için ustaya götürmüştüm. biraz kullandı ayrıca turbosu bitiyor dedi yolda bırakabilir bu sizi dedi, değişim maaliyeti de 1,500 tl ve araç dizel

fiyat nasıl sizce ? ve yolda bırakır mı cidden :/
(2) 

Anane (80 Yaş) Telefonu Önerisi

pantepember #1485442 
Whatsapp üzerinden görüntülü görüşme yapabilmek için almak istiyorum.

Kullanımı çok basit olmalı. Ne önerirsiniz?

Teşekkürler.
(3) 

Biontech sonrası lenf bezi

jacque #1485440 
Herkese aşı savunurken başıma bu geldi. :(

Sol köprücük kemiğimde, dışarıdan gözle rahatça görülebilen, yarım ceviz büyüklüğünde lenf bezesi gibi bir şey çıktı. Daha önce bu olayı okuduğum için bendekini de aşıya bağladım (Aşıdan 1 hafta sonra çıktı.)

Doktora gitmek gerekir mi yoksa geçmesini mi bekleyeyim? Benzer yan etki yaşayan duydunuz mu?
(1) 

biontech etkileri

tabii lan manyak mısın #1485439 
selamlar, 2 gün önce aşı oldum şimdi de göğsümde bi yanma var. daha önce corona geçirmedim ama ben bu yanmayı tanıyorum bir kez daha olmuştu test yaptırmıştım corona negatif çıkmıştı. tabi o zaman yanmanın yanında şiddetli öksürük burun akıntısı gibi şeyler de vardı. ben onu grip sanmıştım doktorlar da negatif çıkınca antibiyotik verip yollamışlardı 1 hafta antibiyotik kullandım ama hiç etki etmedi 2 haftadan sonra kendiliğinden iyileştim.

şimdi merak ettiğim şey şu anda göğsümün yanması daha önce muhtemelen corona geçirdiğimi ve aşıdan sonra da vücudumun bunu tanıdığını mı gösteriyor yoksa ekstrem bişey olabilir mi acile gitmemi gerektiren?
(1) 

AVM’de aşı olunur mu?

hadi ya la #1485438 
Aşı sıram geldi ama şehir dışında olduğum için döndüğüm gün için randevu almayı düşünüyordum.
Buradaki AVM’de aşı yapıldığını gördüm.

Randevu almadan ilk dozumu (biontech) olabilir miyim?
Güvenli midir?
(2) 

Tarih okuyanlar/okumuşlar

helena #1485436 
Tarih okumak nasıl bir deneyim? Etraflıca bahsedebilir misiniz? 1-2 tarihçi arkadaşım olmuştu ama pek fikrim yok maalesef
(9) 

Ösym kamera

dissendium #1485433 
Girdiğim Ösym sınavlarında salonda kamera yoktu. Bu kamera olayı mit mi? Kamera olan bir salonda sınava girenler varsa açıklayabilir mi? Kamera nerede duruyor, ne tarz bir kamera?
(4) 

ananem ve supradyn vitamin sevdası

freebird5406_2 #1485430 
kullandığı zaman ne ağrısı ne çarpıntısı kalıyor bütün sorunlarına çare oluyor, vitamin zararlı olmaz diye alıyorum fakat sürekli kullanmak istiyor, eczacılar da bu gibi vitaminlerin sürekli değil iki kutu arası en az bir ay ara verilmesini öneriyorlar

ananeme göre her sorununa iyi geliyor, bunun vitamin olduğunu aslında etkisi olmadığını açıklamadım büyüsü kaçmasın diye

bu supradyn yerine placebo başka ne kullanılabilir
(6) 

açılmayan telefon

tute #1485428 
casper via m2 telefon var. bataryası çıkmayangillerden. ses tuşu içine göcünce o ekranla kapağı ayırıp açtım. normalde sıkıntılı bir durum değil. samsunglar gibi kolay açılmıyor. ne yaptıysam artık telefon açılmıyor. şarja taktığım zaman açılıyor gibi oluyor. ekrana casper yazısı geliyor ve titreşiyor. sonra kapanıp aynısı tekrar oluyor. şarja takarsam bu şekilde oluyor. sorun ne olabilir?
(5) 

laptop'uma ssd taktırsam ne yönlerden yararını görürüm?

kahve45 #1485427 
çok üst düzey olmayan, çoğunlukla internette gezme, youtube'da video izleme gibi işler için kullandığım bir laptopum var. bakmak isteyenler için:
www.webdenal.com
temizletmek için verdiğim bilgisayarcı hard disk'in sorunlu olduğunu, mavi ekranla karşılaşabileceğimi söyledi. sanırım daha önce bir başkası da aynı şeyi söylemişti. ben buna ssd taktırsam hangi yönlerden faydasını görürüm? arada yavaşlıyor ama çok da büyük bir sorunu yok gibi... teşekkürler.
(9) 

haftada ikin günde yabancı dil ögrenilir mi?

all girls dream #1485426 
Belediye almanca a1 kursu açtı haftada iki günmüş. 3 saat dedi görevli ama iki sinıf olacakmış o zaman haftada 3 saat ediyor neyse bu kadar saatte ögrenilir mi? önce bi heveslenmistim ama saat az gelince yetersiz gibi geldi
(4) 

Bu evde rutubet var anlamina mi gelir

ala09 #1485425 
(6) 

Ambulansların hastaya ulaşım süresi

jonas #1485423 
Dün gece bir akrabam evinde rahatsızlık geçirmiş, 112'yi arayışlarından 35-40 dakika kadar sonra ambulans eve ulaşmış.

Bu süre çok değil mi, yoksa normal mi kabul etmek gerekir? Bilmediğimden sormak istedim.
(3) 

Benim de EKG.mi bir yorumlayan çıkar mı acaba?

galandar kostumu #1485422 
Birkaç aydır ritm bozukluğu gibi bişey yaşıyorum. Kalbim tekliyor gibi oluyor baya korkutucu. Holter randevusu aldım ama bir ay sonraya verdiler. Eko normal dediler. Geçen yine tuttu acile gittim. Görünen bişey var mi?

Yaş 33 ve hipotiroid var.
(1) 

iş analist maaş

mattiadestro #1485421 
merhaba 1 yılı IT olmak üzere farklı sektörlerde toplam 2 yıl tecrübesi olan bir personel iş görüşmesinde maaş beklentisi için ne söylemeli?
(1) 

Etiket ve sticker tasarımı ile ilgili birkaç soru

jacque #1485418 
4 cm çapında daire bir sticker ve 6 x 9 cm boyutlarında bir etiket için Adobe Illustrator'da belgeyi hangi boyutlarda açmak gerekir?

Belgeyi 6 x 9 cm yapıp etiketi hazırladım ama PNG kaydettiğimde boyutu çok küçük duruyor?
(2) 

Bu hangi font? (ürün etiketi)

jacque #1485414 
(8) 

Arkadaşlığınızı bitirir miydiniz?

Öylesine biri #1485412 
birkaç gün boyunca size bilmediğiniz bir numaradan mesaj atıp işletmeye çalışan kişinin 'en yakın arkadaşım' dediğiniz kişi olduğunu öğrenseniz tutumunuz ne olur? hala arkadaşınız olarak kalır mı?

Bu arada daha öncede bir kitapta karakterin başından geçen bir olayı kendi yaşamış gibi anlatmıştı ve tesadüfen fark ettim.
(6) 

su saat nasil sizce?

bohr atom modeli #1485408 
www.amazon.de

neredeyse 30 yasindayim. bayagi hosuma gitti. siz ne dusunuyorsunuz?
(4) 

Sıfır bronzlaşma için krem tavsiyesi

love and trust #1485407 
Denize gidicez ama asla yanmak istemiyorum. Bana süper ultra premium korumalı bir krem tavsiye eder misiniz
(1) 

Antidepresan bırakma

basubadelmevt #1485406 
Antidepresan içiyordum, doktor kontrolünde bıraktım. 1 ay oldu tam. İlk baslarda bir sıkıntı yoktu, zaten en düşük dozu içiyordum bir süredir.

Fakat son bir haftadır, bir mide bulantısı başladı gün içinde. Yemekte yiyorum normal, midem de boş değil. Bırakmanın etkisi olabir mi?

Bir de saat 6 gibi uyanıyorum sabah,tekrar uyuyamıyorum sonra. Evden calısıyorum, 8 bucuga kadar uyuyabilirim esasen ama olmuyor.

Bu etkiler ne zamana geçer?Hafifletmek için neler yapabilrim?
(9) 

İş bulamıyorum. Kendi işimi kursam çok mu tehlikeli?

spartamed #1485405 
Merhabalar. Ben epey zamandır işsizim. 30 yaşındayım. Dişe dokunur bir iş tecrübem de yok keza hiç ticaret de yapmadım. Ancak iş bulamıyorum. Biraz ablamın desteğiyle bir e-ticaret sitesi kursam sizce ilk deneyimim olduğu için hüsranla karşılaşma olasılığım çok mu yüksek? Bana biraz nasihat verirseniz belki yol bulabilirim. Sevgiler.
(11) 

Hocaya jest

malwethiel #1485403 
Merhaba, başıma değişik bir olay geldi. Uzun uzadıya anlatmayacağım ama beni hiç tanımayan bir hoca son iki günde bana o kadar yardımcı oldu ki sayesinde giremeyeceğim sınavlara girip geçemeyecegim sınıfı geçtim. Yaptığı illegal bir yardım değil bu arada, sadece yol gösterdi yapmam gerekenleri ama benim için ekstra mesai yaptı, uğraştı, zaman harcadı. Aman bana ne deyip geçebilirdi.

Telefon bes yüz kez teşekkür ettim ama içime sinmiyor. İlk olarak farklı şehirlerdeyiz, hocam buraya yolunuz düşerse ne olur bana ugrayın sizi ağırlamak isterim desem garip mi kaçar? Dedigim gibi hic tanımıyorum.

İkinci olarak da fakulteyi birimi biliyorum, çicek cikolata göndersem, hocam canım hocamlı bir not yazsam? Olur mu garip mi olur?

Sizden harika fikirler çıkacagına eminim bana yardım edin lütfen.
(1) 

SSD sorusu, 2 tane m.2 birbirini yavaşlatır mı?

mirafiori #1485402 
Yeni disk almam lazım, windows 250lik sata diske kurulu. daha sonra bi tane sata m2 disk almıştım genişletmek için. Şimdi bi tane m.2 nvme disk almak istiyorum 1TB, belki sonra windows'u da ona aktarırım.

Eski sata m.2yi çöpe atmak istemiyorum tabi, anakartta da 1 tane m2 slot var. PCI/m2 adaptörü alsam, nvme disk tam hızda çalışır mı yoksa birbirlerini yavaşlatırlar mı? Bu durumda normal sata ssd alırım. Bir de alacağım yeni diskle birlikte 4 tane disk olmuş olacak, sıkıntı çıkarmaz umarım... (1x m2 sata, 1x normal sata ssd, 1x hdd, 1 de yeni alacağım)

Anakartın (Z170-A PRO) speci şöyle diyor;

On-Board SATA

• Intel® Z170 Express Chipset
• 6 x SATA 6Gb/s ports*
• Supports RAID 0, RAID 1, RAID 5 and RAID 10 for SATA storage devices
• 1 x M.2 slot*
- Supports PCIe 3.0 x4 NVMe Mini-SAS SSD with Turbo U.2 Host Card**
• 2 x SATAe port (PCIe 3.0 x2)***
• Supports Intel® Smart Response Technology for Intel Core™ processors.

* SATA1~2 ports will be unavailable when installing the M.2 SATA interface module in M.2 slot. SATA3~4 ports will be unavailable when installing the M.2 PCIe interface module in M.2 slot.
** The Turbo U.2 Host Card is not included, please purchase separately.
*** SATAe port is backward compatible with SATA.
(1) 

spotify popcast tavsiyesi

binlercedansozvar #1485401 
metroda müzik yerine ing. popcast dinlemeye başladım, bbc science dinliyorum iyi hoş da, hep konuk oluyor ve konuğun sesi daha düşük çıkıyor(malum metro sesi)ve bazen native de olmuyor, böyle olunca ingilizce listening'i geliştirmek için pek randıman alamıyorum. Şöyle bbc spikerleri gibi düzgün ingilizceyle konuşan ve sadece onun konuştuğu podcastlar var mı bildiğiniz?
(1) 

Ankara'da 1 aylık kiralık ev arıyorum

skidro #1485399 
Merhaba,

Temmuz ayi boyunca Ankara'da kalmam gerekiyor.
Bu sürede evini kiraya vermek isteyen var mıdır acaba?

Teşekkürler
(2) 

kurutma makinesinde kurutmayiniz

in vino veritas #1485397 
yikama talimatinda bu isaret olan ve narin sinifina girmeyen giysiler var diyelim. cekmeleri konusunda da korkumuz yok. kurutma makinesine atilmama sebebi ne olabilir? atarsak giysinin basina ne gelir? o isaret sadece cekebilme ihtimaline karsi mi konuluyor? pamuklu veya viskon kumastan bahsediyorum. birkac tisortu denedim ama bir sorun olmadan ciktilar kurutucudan, o isaret neye gore ve neden konuluyor oyleyse? siz dikkat ediyor musunuz yoksa her seyi kurutuyor musunuz kurutucuda?
(1) 

Ek gelir yöntemleri

Weeze3r #1485392 
Selamlar, çok fazla boş vaktim oluyor, nöbetli sistem çalışmamdan dolayı, bu boş vakitlerimi değerlendirmek ve ek gelir getirecek yeni bir şeyler öğrenmek istiyorum ama ne olabileceğine dair çok fikrim yok. Küçük adımlarla yazılım vs. Mantıklı olur mu?
(5) 

orijinal office satın aldım ama sahte uyarısı veriyor

boyle buyurdum #1485389 
merhaba duyurunun kralları ve kraliçeleri

daha önce crack'li kullandığım microsoft office yazılımını yıllık 800 tl civarında bi para vererek satın aldım.

önceki crakcli office sürümünü tamamen kaldırdım ve satın aldığım e-mail hesabıyla yeniden kurdum.

hala office'i her açtığımda ''office lisansınızla ilgili bir sorun var, yazılım sahteciliğine uğramış olabilirsiniz'' gibisinden şeyler yazan bi uyarı penceresi çıkıyor.

bu sorunu nasıl gidebilirim? sebebini bilebilecek olan var mıdır?

tenk yu.
(4) 

Dolap com’da konuma göre arama var mı?

megalomaniac #1485385 
Mesela beyaz eşya arıyoruz, sadece 1 ili-ilçeyi seçme şansımız var mı? Biraz kurcaladım ama bulamadım
(2) 

El yayı faydalı mı?

hadi ya la #1485384 
Decathlon'dan aldığım 40 kiloya kadar ayarlanabilir el yayını bir yıldan uzun süredir kullandım fakat kırıldı.
Ağırlık antrenmanları da yapıyorum, yeniden alasım geldi bu el yayını, ama tam olarak neye faydalıdır? Yoksa boşuna mı yoruyorum kendimi?
(4) 

Havacılık sektörü ne zaman normale döner?

binlercedansozvar #1485378 
Aşı dolayısıyla virüs bitecek sanırım.
1 2 yıla pilot aday adayı alımları olur mu?
(2) 

Sivrisinek için önlemler, ilaçlar vb..

yamuhu #1485375 
aramaya baktım, konuyla alakalı başlık yoktu. bir referans olarak başlığı açıyorum..
Yaz mevsimi tüm haşmetiyle giriş yaptı yapıyor, ilk kez bu gece ayak ve bacaklarımda sızıyla uyandım.
siz hangi markaların hangi ürünlerini kullanıyorsunuz?
likit sıvı olanlar mı iyidir yoksa sprey mi?
sadece tek odaya değil tüm evi arındırmak istiyorum..

beğendiğiniz marka ve ürünleri yazmanızı rica ediyorum.
(7) 

Xbox Series S mantıklı mı?

Weeze3r #1485373 
Selamlar, 30+ yaş, günde 1-2 saat kafa dağıtma amaçlı almayı planlıyorum.
F/p gayet iyi gibi. Bir de gamepass ile gayet yeterli olur gibi geliyor.
Alınası bir ürün mü?
(2) 

Erkek İçin Rahat Spor Ayakkabı Önerisi

angina pektoris #1485372 
flo.com üzerinden alabileceğim 100 - 400 lira fiyat aralığında, daha önce kullanıp rahatlığından memnun kaldığınız bir spor ayakkabı önerebilir misiniz? Beyaz renkte olması özellikle tercih sebebi olacak.
(1) 

Çamaşır Makinesi Güç Düğmesine Basar Basmaz Gürültü Yapmaya Başlıyor

pantepember #1485370 
Selamlar,

Aslında çalışmak denemez. Gürültü yapıyor, su alırken olduğu gib. Ama hiçbir şey yapmıyor.

Şu an makineyi kullanamıyorum. Sorun ne olabilir?

Model: Samsung WD8704DJF

- Hata kodu göstermiyor. Ekran normalde ne gösteriyorsa onu gösteriyor.
- Fişi çekip uzun süre bekledim, işe yaramadı.
- Kalibrasyon yapmayı denedim (belki işe yarar diye), o da durumu değiştirmedi.
- Makine bir süredir bir yerinden su sızdırıyor. Önemsememiştim.

Teşekkürler.
(8) 

Ne yapardınız?

onyetele #1485369 
Bir akrabanızın haksız davranışına karşı 100 % haklı oldugunuz halde, anneniz sizi suçlu goruyor. Hatta olayı gordugu halde... ne yapardınız?
(4) 

Batıl ama kafama takıldı

hrvl #1485360 
Az önce (01.45 civarları) yan binanın çatısında kuşlar amaçsızca öttüler, bugün hava çok bunaltıcıydı cehennem sıcağı gibi, yakın zamanda sürekli meydana gelen depremler derken içimi bir korku sardı. Deprem habercisi olabilir mi bu belirtiler ya?
(1) 

Araç kokusu

collorado #1485359 
Selam arkadaslar araç içinde klasik kokulardan sıkıldım, kavundan kapuzdan okyanus ferahlığına kadar tavsiye edeceğiniz marka veya koku varmı, paylaşırsanız sevinirim
(12) 

Takicilar niye bu kadar ugrasiyor

divit #1485358 
Kuyumcu videolari izliyorum arada, adam yuzuk yapmak icin once altin cubuk yapiyor.
Sonra onu bombeli bir kaliptan cektiriyor, haddeliyor.
Cevirip kaynatiyor, egeliyor kesiyor tonla sey yapiyor.

Burma bilezik de ayni, o kadar cok ugrasiyor ki kafayi yersin.
Teli bukuyor eziyor tekrar bukuyor eziyor. 3 kere tavliyor 3 kere aside atiyor.
En son tornaya giriyor.

Bunlar niye kaliba dokup gecmiyor abi?
Dunyanin en basit prosesini niye bu kadar zorlastiriyolar.
Hadi el emegi ilginc urun uretseler neyse de, bildigin milyon yillik ayni bilezik. Duz alyans falan.

Acaba hic muhendisle tanismamis olabilirler mi, yoksa bilmedigimiz bir sey mi var.
(10) 

Sıfır reno vs ikinci el bmw/audi/volvo

messina123 #1485351 
Benzer fiyatlı olsalar ve bu ikilemde kalsanız hangisini tercih ederdiniz?
(3) 

Arac satmadan plaka degisikligi oluyor mu?

bu benim teorim #1485350 
Merhabalar bende bi araç var plakasi x iline ait. Ama ben y iline tasindim o ilin plakasini alabilir miyim, araci el değiştirmeden ve satmadan?

Yani plaka değişikliği mümkün mü ?

Teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

biontech tek doz ve ameliyat

tempor #1485349 
burun ameliyatı olmak istiyorum ve biontech'in ilk dozunu vuruldum.

sizce ameliyat için 2. dozu beklemeli miyim yoksa ilk doz da ameliyattaki bulaşma riskine koruma sağlar mı?
(4) 

Kedilerde emboli/pıhtı ile damar tıkanması/bacakların tutmaması

rapisa #1485347 
Merhaba, bu konuyu açma sebebim yaşadığım kötü tecrübeyi başkalarının yaşamaması.bir kişi bile okuyup faydalanırsa mutlu olurum. Ne yazık ki veterinerlerin yapması gerekeni biz yapmak zorunda kalıyoruz :(
Semptomlar
*Acı acı bağırma
*Bacaklarını yerde sürüme
*Bacaklarda hissizlik
*Bacaklarda soğukluk
*Su içme fakat mama yememe
(semptomlar tek veya her iki bacakta da görülebilir)
Kedimin aniden, herhangi bir düşme, saldırı, darbe almadan arka patisi tutmamaya başladı. İlk önce telaşla ikisininde üzerine basamıyor sanmıştım fakat tek patiymiş. Hemen kedimi veterinere götürdüm fakat yanlış teşhis(zehirlenme) sonucunda bir gün kadar geç müdahale edildi. Böyle bir durumda ilk saatlerde doğru tedavi uygulanırsa kedinin eskisi gibi yürüme ihtimali çok yüksek, ne kadar geç müdahale edilirse sakat kalma, tek bacaktan diğer organlara yayılması ve ölüm riski oluşuyor.
Böyle bir durumda veterinerler, fip(aslında fipte bir anda bacakların tutmaması olmuyormuş), zehirlenme, kırık gibi hastalıklardan şüpheleniyor. Fakat malesef veterinerler emboli (damarın kalbin pıhtı atması sonucu tıkanması) hk yeterli bilgiye sahip değiller. Bu durumda kedinizi veterinere götürdüğünüzde eliyle bacağına giden damarın atıp atmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Tedavi konusunda istanbul da yaşıyorsanız Avcılar da cerrahpaşa veterinerlik fakültesinde tedavi ettirebilirsiniz. Bunun dışında ist Maltepe de petmosfer kliniğinde ecem hn biliyormuş tedaviyi. (ben gitmedim araştırmalarım sonucu öğrendim).
Kedim yaklaşık 15 günlük tedavi sürecinde tek patisini kestirmek zorunda kaldık. Çünkü damar tıkalı olduğu için cilt dokusu beslenemiyor ve bacak derisi çürümeye başlıyor. Gerçekten oldukça zor bir süreç. Dilerim hiç bir hayvan ve hayvansever böyle bir şey yaşamaz.
1 ...  ... • 1399    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık