(11) 

Hamilelerin aşı olması hakkinda

demirr #1495369 
Merhabalar. Eşim 2. Cocugumuza 5.5 aylık hamile. Kendisine covid aşısı hamileyken açıldı. Kendisi de aşı olmak istiyor ama hamile olması sebebiyle tedirgin ve korkuyorum diyor. Ben olmasını istiyorum,teşvik ediyorum ama ikna edemiyorum. Hamilelerin covidi agir gecirdigini biliyorum. Daha gecen gün ikizlere hamile olan bibtanidigimizin cocuklarini almışlar küvöze koymuslar,kendisi vefat etmis maalesef.

Eşim aşıdan, ben de hasta olmasindan korkuyorum. Soruya gelirsek;
Aramızda hamile olup da aşı olan, ya da tanidiklarindan aşı olanlari bilenler,etkilerini bilenler yazabilir mi acaba? Eşim de okuyacak cevaplarinizi.
Peşin not: aşı karşıtları lütfen yazmasınlar.tesekkurler
(4) 

Minnoş bir motor

Tersidüzükilec #1495366 
Ufak tefek bir kıza yakışacak,fazla da tuzlu olmayan motorsiklet modelleri rica edebilir miyim sizlerden ? :)
(4) 

Kedi kovucu spreyler işe yarıyor mu?

senbensennedenbenlen #1495365 
Sokak kedileri evin bahçesine pisleyip gidiyorlar. Linkteki spreyler işe yarar mı? Başka tavsiye de alabilirim.

www.n11.com
(5) 

İzin sorusu

dissendium #1495364 
Bir fabrikada çalışıyorum. Bakım nedeniyle birkaç gün üretim yapılmayacak. Benim bir yılım dolmadığı için yıllık iznim yok. Ama şirket ücretiniz yatacak, yıllık izin sayılacak diyor. Bu nasıl oluyor? Ben bir yıl sonunda başka bir şirkette işe başlasam iznim eksik mi olacak? Her iş değiştiğinde izin hakkı yenilenir mi? Nasıl oluyor?
(3) 

arabayı bulduk diyelim ekspertiz nasıl yaptırılıyor?

kanasla intihar eden adam #1495363 
2.el bir araba almayı planlıyorum yakında ancak şu ana kadar 1 kez bile ekspertizden içeri girmiş değilim.

nasıl oluyor, ne yapmak gerekiyor? haberlerde izliyorum çürük arabaya sağlam raporu veren ekspertizler görüyorum. istanbul avrupa yakası için önerisi olan var mıdır?

birde ekspertiz ücretini kim ödüyor? alıcı mı satıcı mı?

satıcı arabada bişey yok diyor gidiyoruz bambaşka şeyler çıkıyor o zaman ne oluyor?

bilgisi olanlar yazabilir mi?
(1) 

Televizyonda spotify reklamındaki "müptelayım" şarkısı

kanepeee #1495362 
Acaba kimin hangi şarkısı?
(3) 

Üniversitede sınıf nasıl belirlenir ?

top_secret #1495360 
Bu sene bir bölümü kazandım ve daha önce okuduğum okuldan dolayı epey bir muaf olabileceğim ders var. (Her sınıf ve her dönemden en az bir tane var)

Şimdi ben bu derslerden muaf olsam okula yine 1. sınıf olarak mı başlarım yoksa atıyorum 3. sınıf filan mı olurum ?

Ayrıca mesela yatay geçiş sadece 1. ve 3. sınıflarda olabiliyor, bunlar tutar beni 2. sınıf yada 4. sınıf (alttan dersler olacak şekilde) yaparsa ben yatay geçişe başvuramayacak mıyım ?

Genel olarak yada kendi okulundan bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
(4) 

instagram'da kaliteli fotoğraf/hikaye paylaşamıyorum

m e b #1495359 
merhaba.
telefonumun hem kendi hem de instagram kamerasıyla çektiğim ve paylaştığım fotoğraflar, asılları kadar kaliteli gözükmüyor. hele bir de hikaye şarkı ekleyince hikayeleri bulanıklaştırıyor. wifi veya mobil veride de durum aynı. mobil veri kısıtlaması/tasarrufu da kapalı (uygulama içinde de kapalı.)

telefonum android. aynı marka ve modelde paylaşanlarda hiçbir şey olmuyor, bende kayboluyor. yok mudur bunun bir çözümü?

hesabımla mı bir ilgisi var acaba? kişisel hesap, kullandığım ve denediğim telefonlar: xiaomi note 8 pro, general mobile gm 21 pro ve huawei mate 20 lite.
(2) 

Doğan Kaymaklı Maidan

heritage #1495358 
Merhaba,
Doğan Kaymaklı Maidan'da tam olarak nerede? Teşekkürler.
(5) 

İntel core i serisi vs ryzen serisi

ubermensch #1495357 
Eski zamanlarda amd intele rakip olmasına rağmen performansı intele göre çok kötüydü. Ruzen serisiyle bunu aşabildi mi yoksa paran varsa hala intel işlemciler tercih sebebi mi?

İ5 ile ryzen 5 serisi, i7 ile ryzen 7 serisi mi aynı segmentte? Bu kıyaslamada kullanılan diğer parça uyumları da etkilidir eyvallah ama biri tercih sebebi olsa hangisi olurdu?
(1) 

Avrupa'dan Türkiye'ye gelişlerde süreç nasıl oluyor?

logisticsmanager #1495356 
Haftaya Fransa'dan Türkiye'ye geliyorum. Iki doz moderna asim var temmuzda yapıldı. Telefonda covid appinde qr kodlu asi var.
Süreç nasil isliyor gelirken? Nerede bu kodu gösterecegiz? Bu yurtdışı qr kodları ile girişte herhangi bir sorun var mi?
(3) 

PCR testinde hasta yarım saat odada mı bekletiliyor?

ya ben lan neyse #1495351 
annem dün gece test için gittiğinde yarım saat bir odada beklemiş. hemşire "şurada bekle" demiş, yarım saat sonra hemşireye sorduğunda doktor gelip bakmış. odada kapılar temassız açılır tipten. uygulama böyle mi oluyor?

eskişehir şehir hastanesi
(3) 

iş garantili kurslar

super gazi #1495349 
herkese merhaba,internet ortamında sürekli gördüğüm %100 iş garantili kurslar var,ilgimi çekenler yok değil iş güvenliği uzmanlığı,insan kaynakları yöneticiliği,finansal-hukuksal danışmanlık vb örnekleri çoğaltmak mümkün,aslında adları çok fiyakalı ve güzel işlere benziyorlar,kadıköy'den geçerken de böyle tabelalar ve ilanlar görüyorum.şimdi diyeceğim o ki,böyle eğitimler verip sertifika veren kurumlar var,gerçekten bunlar iş bulmaya yardımcı oluyor mu?.yoksa elimize bir kağıt parçası verip kendinize iş bulun mu diyor,hiç böyle eğitimlere gidenler var mı?bunlar adama gerçekten sıfırdan iş öğretir mi?.iş buldurur mu?.iş tecrübem hemen hiç yok gibi bir şey.evet böyle eğitimler ve kurslara giden varsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim.

herkese sağlıklı,mutlu günler ve geceler dilerim.
(7) 

Niyeti Tam Olarak Belli Etmek

shatskikh #1495346 
Duyurunun gönül dostları ve ilişki guruları,

Bir süredir işyerinden (akademik ortam) bir hanımefendiden hoşlanıyorum. Ben asistanken kendisi öğrenciydi. Şimdi ben öğretim üyesi oldum, o da asistanlık yapıyor. Kendisi resmi anlamda hiç öğrencim olmadı (ve ileride de olmayacak/mümkün değil) ama bana sürekli "hocam" diye hitap ediyor.

Kendisi bana nezaketli ve ilgili ama genel olarak yapısı öyle olduğu için de öyle davranıyor olabilir. Anlayacağınız, sinyalleri doğru okuyamıyorum. Ayrıca, bir ilişkisinin olması ya da başka bir beyefendiden hoşlanıyor olma ihtimali de var. İstihbaratım da zayıf anlayacağınız. Akranı ve yakın olduğu asistanlara "X'in sevgilisi ya da hoşlandığı birisi var mı?" diye de soramıyorum haliyle.

Ben bu hanımefendiyi mesai saatleri dışında bir yere davet edip (kahve, yemek, vb.) durumu net bir şekilde ifade etmeyi düşünüyorum. Eğer başka birisi varsa bile, nezaketen davetimi kabul etme durumu da var. Ve ayrıca, işler de iyi gitmezse, biz mevcut projeler sebebiyle en az bir sene daha yüz yüze bakıyor, en kötü haftada bir görüşüyor olacağız. Gemide'deki diyalog gibi, "İşin her tarafı boktan!" aslında ama olan oldu bir kere.

Nihayetinde, soruya gelecek olursak: Bu bilgiler ışığında nasıl bir konuşma yapmalı? "Hoşlanıyorum" mu demeliyim, yoksa "Seni daha yakından tanımak istiyorum" tadında mı konuşmalıyım? Muhtemelen çoğunuz bu işe girme diyeceksiniz ama dediğim gibi artık çok geç.
(3) 

Canım ayçiçeği istiyor

kaptan maydanoz #1495344 
ayçiçeği nerden bulurum Ankara'da? Çekirdeğini yemek için kafa halinde satılır ya. Çok canım istedi :')
(3) 

Ortaklıkta şu durumda ne yapılıyor

condom kurşunu #1495343 
Mesela bir yer açıyoruz büyük ortak işin başında biz 2 ortak aynı parayla ortak olup uzaktan takılıyoruz. Bu büyük ortak hem işin başında hem de işi yapan adam. Kredi kartıyla satışı biz de takip edebiliyoruz herhalde ya da nakitte fiş keserse biz de biliyoruz ne kadar ciro oşduğunu ama müşteri bakit verip büyük ortak buna fiş kesmezse cebe atarsa bizim hiçbir şeyden hberimiz olmuyor herhalde değil mi? Sektör hizmet sektörü bu arada.
(3) 

Aile büyüğümüz telefondan dolandırılmış?

istanbul gecesi #1495342 
Klasik yöntemlerle kartınıza aidat geri ödemesi diye kandırmışlar, kart bilgilerini cvc numarasını falan herşeyi aldıktan sonra gelen sms i de istemişler.

gözleri yakını görmediğinden bankanın uyarısını okuyamıyor (gelen şifreyi kimseyle paylaşmayınız uyarısı) ve gelen mesajdaki renkli gözüken sondaki şifreyi paylaşıyor. Olmadı bey amca diyerek bir kaç defa bu işlem tekrarlanıyor. Her seferinde harcama yapılmış.

Harcamalar:

6 kere "ISKI INTERNET TEK CE" adına 180/190 tl civarında her biri.
1 kere ERPA ODEME 61 lira
1 kere TURKCELL onda da 10,999 lira. Muhtemelen iPhone almış.

Turkcell'in sitesine baktım o fiyata konyada bir dükkan satıyor Turkcell mağazası.

Ne yapılır buna? Nasıl bir yol izleyelim? Fikri olan ya da tecrübesi olan yardım edebilir mi?
(2) 

Multivitamin takviye tavsiyesi

jamiro #1495341 
Alabilir miyim, özellikle neden tercih etmeliyim noktasında da bir şeyler yazarsak daha güzel olur.
(2) 

Gerektiğinde yükleme yapılan VINN

nop #1495339 
Senede 2-3 ay Türkiye'ye gelince kullanmalık, kullanılmayan aylarda faturası ıvırı zıvırı olmayan VINN tarifesi var mı?
(5) 

İş ve kpssye hazırlanmak

psmstc #1495338 
Bu sene kpss öğretmenlikte ilk bine girmek için çalışmayı hedefliyorum.

Bir dersaneden iş teklifi aldım. Haftalık 5 gün. Ders saati az.
Fakat denemeleri okutma gibi işler, artı öğrencilerle yakından ilgilenme beklentisi var. Mesai 8:30-17:30

Maaş: 2400 sigorta yok.

Kpss çalışması, bu işle bir arada gider mi?

Teşekkürler.
(1) 

Burda hangi sanatcidan bahsediliyor?

speedy #1495333 
(2) 

Adnan Oktarcıların

owaki #1495332 
"İngiliz derin devleti"ni ağızlarına sakız etmelerinin sebebi nedir? Yine twitterda gündemdeler, oradan istikametle meraklandım. Genelde israil, abd vs olur bu tür komplo terorilerinde de

İstanbul kız yurdu tavsiyesi verebilir misiniz?

namidigerkokuc #1495329 
Tercihen Hacıosman-Yenikapı metrosuna yakın (çünkü okulum Taksim civarında) bildiğiniz uygun fiyatlı kız yurdu var mıdır?
(4) 

Covid-19 mu oldum?

aguilas negras #1495328 
Selam herkese,

Biraz saçma bir soru olacak ama tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim teste gitmeden önce.

Cuma akşamı hafif bir baş ağrısı ve ateş hissi vardı. Cumartesi sabahı çok iyi kalktım, spora bile gittim hatta. Ama öğleden sonra halsizlik çöktü, hafif bir boğaz ağrısı başladı. Akşama doğru da başım ağrımaya başladı. Gece üşümeye başladım ama yatağa girince geçti.

Test sonucum çıkana kadar bir ön bilgi amaçlı yazdım (başka bir salgın vs. var mı diye), birazdan teste gideceğim. Temastan da kaçınacağım. Herkese teşekkürler.
(1) 

ankara'da pazar günü nerede eğlenilir?

i think therefore i am #1495327 
cumartesi olsa bulunur müzikli dans etmeli mekanlar ama pazar olunca emin olamadım. aklınıza gelen bir yerler var mı?
(1) 

macfit özel ders mantıklı mı?

Northern Mariner #1495326 
Corona ve sakatlıktan dolayı 2 seneye yakındır salonlardan uzağım.

Yağ oranım ve kilom inanılmaz arttı. (183cm -105kg)

Yeniden salonlara döneyim diyorum, bu süreçte bir süre yüksek ağırlıklara çıkmadan hoca ile çalışmak mantıklı mı yoksa yine salon buddy'si daha mı mantıklı olur?

Son olarak hocaların paket program ücretleri ne civarda?
(3) 

Göz Muayenesi ve Çizdirme (İstanbul)

Ranchoddas #1495325 
merhabalar, gözlerim 6 numara ve artık çizdirmek istiyorum. ancak göz kuruluğu gibi sorunlarım da var. öncelikle gözlerimin buna uygun olup olmadığını görmek ve ona göre plan yapmak istiyorum. 2-3 yıldır göz doktoruna gitmiyorum ve göz numaramın değişmiş olma ihtimali de var çok az. şimdi bütün bu sürece başlamak için bir hastane veya doktor arıyorum. önerileriniz var mıdır? bildiğiniz doktor veya önerdiğiniz bir yer? süreçle ilgili farklı önerileriniz varsa duymayı çok isterim.
(2) 

Sosyalleşme uygulamaları

ashleybon #1495324 
Tinder gibi değil de normal sosyalleşmek için tanışma amaçlı hangi uygulamalar var?
(11) 

Kusur Oranı, Kapı Düzelir mi ?

faithless #1495321 
Aracımızla bir kavşakta karşıya geçmek için beklerken yeşil yandığında hareketlenince yandan gelen bir kamyon arka sol kapımıza çarptı ve kötü bir biçimde göçertti.
Volkswagen servisi 27 Eylül'e randevu verdiğinden henüz bir işlem yapılmadı.

Sizce bu kazada kusur oranı nasıl çıkar ?

Bir de bu kapının düzgünce doğrulma ihtimali var mıdır ? (izmir'de)

3. foto: ibb.co

Temel Mühendisliği

nedendir bilinmez #1495316 
Merhabalar temel mühendisliği kazık taşıma güçleri ile ilgili örnek çözümler arıyorum. Yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim.

kadın ev arkadaşı - kiralık ev - ankara

patronun yegeni #1495315 
yabancı arkadaşım bilkent'e ulaşım sıkıntısı olmayan, metroya yakın, sorunsuz yaşayabileceği bir ev/oda arıyor.

alkol-sigara kullanmıyor. sessiz sakin, kendi halinde, parti insanı değil. türkçe bilmiyor. ödemelerde sorun yaşamazsınız.

ilgilenen mesajdan iletişime geçebilir.

teşekkürler.
(2) 

Erkekte Göbek Tipi

silah taciri #1495310 
Merhaba. Boy 184, kilo 82. Cinsiyet erkek. Erkek tipi göbek genelde kaburgaların hemen altından başlayıp kasıklara kadar hafif yuvarlak oluyor genelde. Fakat benimki ayakta dururken sadece alt tarafta ve yanlarda hafif çıkıntı olarak görünüyor. Bu ne şekilde eritilir? Kilo olarak sanırım normal sayılıyor ama göbek şekli böyle. Bu normal mi ve ne şekilde eritilir.
(4) 

tavuğu pişirirken kurutmama

Wakatakakage #1495309 
fırında veya tavada yağlı pişirirken hep kuru oluyor. baharat, salça, sos gibi şeyler katmadan tavuk nasıl kurumadan pişirilir? şırıngayla yağ enjekte etmek olur mu mesela?
(1) 

Beşiktaş civarı araba yıkayacak yer?

chicha_v2 #1495306 
Yakındaki benzinliklerde yıkama kısmı yok.

Kendim yıkamak istesem nerede yıkayabilirim?
(9) 

kaç günde bir yemek yapıyorsunuz ?

duruoz #1495304 
şöyle bir sorum var,

- günlük, taze yemek yapıyor musunuz ?
- çalışan bir kişi misiniz, evli misiniz, bekar mısınız, öğretmen misiniz, vaktini mi çok, hiç mi vaktiniz yok, doktora mı yapıyorsunuz, çoluk çocuk mu mani size ?

-anket değil eşimi ikna etmeye çalışıyorum.

teşekkürler.
(7) 

vodafone'a geçeyim mi?

avatar is back #1495302 
750dk 10 sms 7gb = ilk 3 ay 22tl / 9 ay 33 tl.
1500dk 500 sms 7gb = ilk 3 ay 28tl / 9 ay 39 tl.

türk telekoma aylık 75 lira vermek gına getirdi, 1-2 defa da fatura ödemeyi unutup 40'ar lira ceza verince iyice bıktım. 2.olana geçecem gibi.

1-2 kişiye sordum da neti çok leş dediler. arama yapılırken de ses kesikli gidiyor bilmem ne dediler. aynı şeyleri tt yada turkcell içinde söyleyen milyonlar var ama yine de emin olmak istedim.

internet hızı aşırı önemli değil benim için ama, çekmeme, kesik kesik telefon görüşmesinde kanser olurum.
(13) 

Türkçe bilmeyen öğretmen sorunu

goklerdengelenkarar #1495299 
eksisozluk.com

Arkadaşlar şöyle bir sorunumuz var. Ne tavsiye edersiniz?
(4) 

Kumru yiyen böcekler

meraklitursucu #1495298 
Balkonumuza kumrular yavru yaptı. Henüz uçacak büyüklükte değiller. Bugün farkettim ki küçük nokta şeklinde böcekler üstlerinde geziniyor. Daha önce yuva yaptıklarında ölen yavruya gelmişlerdi ve evi sarmislardi. Şimdi sağlıklı görünüyorlar ama böceklere ne yapalım?
(2) 

seyahat - aşı

newsman #1495296 
selamlar. 6 eylül itibariyle aşısızlardan pcr istenecek şehirlerarası yolculuklarda. ama hatırladığım kadarıyla, genelgede "aşılı" tanımı yapılmamıştı. aşılı kategorisine tek doz da giriyor mu yoksa "çift doz + 14 gün" mü kastediliyor?
(3) 

duolingo ve voscreen gibi yardımcı vb. siteler arıyorum.

phonex #1495295 
duolingo gibi cümle kuruluşu, özellikle kelime bazlı. voscreen gibi dinleme üzerine benzer alıştırma siteler arıyorum.
(10) 

İşinizi seviyor musunuz

dissendium #1495290 
1. İşinizi seviyor musunuz?

2. Mesleğinizi seviyor musunuz?

3. Hayalinizdeki iş nasıl?

4. Hayalinizdeki meslek ne?

Ben aslında mesleğimi seviyorum ama keşke lisede biraz daha iyi bir tercih yapsaydım diyorum. Koşturmayı sevmiyorum pek. Bilgisayar mühendisliği okumak daha iyi olabilirdi benim için. Sanırım biraz tembelim. Buradan bilgisayar mühendisleri tembeldir anlamı çıkmaz herhâlde. Demek istediğim çoğunlukla tek başıma çalışabilmek.
(1) 

marka tescil sorusu

duyurukullanıcısı #1495289 
Başvuru Tarihi 22.02.2011
Tescil Tarihi 01.06.2012
Marka İlan Bülten Tarihi 15.09.2011
Tescil Yay. Bülten Tarihi 30.07.2012
Koruma Tarihi 23.02.2011

domain bende, sosyal medya hesapları bende. sadece marka yok.

markayı ne zaman alabilirim? inaktif marka.
(7) 

kırmızı sarabı evde açıp şişeye boşaltıp pikniğe götürmek?

ShadowOfMoon #1495288 
şarap sevdiğim için pikniklere şarapla gidiyorum orda açıyorum ve şarap ikram edilmeli algısı olduğundan herkes geliyor içiyor :D
o yüzden artık evde açıp götüreyim diyorum.

bozulmaması için napabilirim ve plastik pet şişeler mi cam şişe mi daha iyi olur ve açıp şişeye koyduktan sonra dolaba mı koymalıyım mesela 2 gün sonra içeceksem?

aldığım şaraplar ucuz şarap mesela dlc melen buzbağı gibi kırmızı

bakırköy'den fatih'e nasıl gidilir

soru sormam lazim #1495286 
bakırköy'den fatih'e toplu taşıma ile en kolay nasıl ulaşırım? haliç'te olmam gerekiyor istanbul'u bilmiyorum, teşekkür ederim
(2) 

Logo

monicapp #1495284 
Dizayn programı kullanabilen birinden ricam Ekte paylaştığım logoyu yapıp bana gönderbilecek biri varsa çok sevinirim. Bendekinin çözünürlüğü düşük kullanamıyorum
(1) 

upwork parayı çekme

fistikthecat #1495283 
merhaba bir proje tamamlandı, ekteki gibi görebilirsiniz. parayı nasıl çekeceğim, end contract mı demeliyim?

eksiup.com
(3) 

müstakbel kaynanama geçmiş olsun demek için ne yapmalıyım

gizemli dede #1495282 
nişanlımın annesi ve babası covid oldu. bu işlerden hiç anlamayan ben ne yapmalıyım. çiçek falan mı göndereyim yoksa abartmaya gerek yok diyerekten bir arayayım mı. yoksa küçük bir hediye mi göndereyim
(1) 

Polis ifadesinde yanlış yazılan plaka

muhayyer divan #1495281 
Merhaba,

Dün bir trafik kazası oldu, kırmızı ışıkta durmayan araba bize çarptı. Karakolda ifade verdik ama polis memuru bize çarpan arabanın plakasını yanlış yazmış, bugün fark ettim. Bunu düzelttirebiliyor muyum, dilekçe mi vermem lazım yoksa sözlü olarak itiraz edebiliyor muyum, bu işler nasıl işliyor?
(2) 

ders anlatmalık maske

halanne #1495278 
madem yüz yüze açılıyoruz, okul hazırlıkları başlasın.
2 saat boyunca ders anlatımı sırasında kullanmalık en uygun maske için ne önerirsiniz?
covid tedbirlerine uygun nefessiz kalmadan, ses boğukluğu olmadan ders anlatma önerilerinize açığım.
(6) 

ethernet girişi olmayan laptopu ethernete bağlama aparatı

halanne #1495277 
böyle bişey var mı ya da bunun bir yolu var mı?
1 ...  ... • 1286    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık