(3) 

yurtdışı htc kayıt

rockman002 #1160294 
arkadaslar yurtdısından HTC marka telefon geldi bunu kayıt ettirmek için pasaport mu gerekli yoksa samsung gibi telefonculara 20-30 tl bişe verip kaydedebilme sansım var mı?
(1) 

Askere giden arkadaşa ne hediye edilir?

dahayeniymis #1160291 
Çok yakın değiliz ancak içimden geldi. Kitap olur mu mesela? Askere bazı şeyler götürmek yasak ya, kitap sıkıntı olmaz dimi?
(1) 

Meteoroloji uzmanları bi bakar mısınız ?

MustafaCan #1160290 
Perşembe akşamı sabihadan antebe uçağım var. Kar geliyor diyorlar. Sizce iptal olur mu ? Pegasus bu arada ?
(5) 

İkea alışveriş

basubadelmevt #1160288 
Selam duyurudaşlar, yarın ikeaya gidip bir dizi ürün alacağım. İnternetten ürünlerin kodlarını çıkarıp oraya gittiğimde rahat bulabilir miyim? Yoksa böyle bir şeye gerek yok mu? Ne dersiniz? Tecrübelilerden yorum beklerim, doğaçlama takılmak istemiyorum fazla.
(9) 

avustralya iltica başvurusu

ben ben boyleyim kendi yolumda #1160284 
Bir arkadaşım Avustralya vatandaşlığına geçmek istediği için iltica başvurusunda bulunacak. Eğer kabul edilmezse Türkiye'ye geri döndüğünde herhangi bir problem yaşar mı?
(2) 

Son zamanlarda radyoda

sansli pipi #1160283 
denk geldiğim bir şarkı var. Fakat lanet olsun ki ne şu anda sözlerini hatırlayabiliyorum ne de söyleyeni.Ama şöyle ipuçları var elimde.

Sezen aksu şarkısı
Rock türünde
Bir kadın söylüyor.
Söyleyeni sertab erener diye hatırlıyorum ama sanırım o değil.

var mı böyle bir şarkı? bi buldurun yav.
(6) 

fotoğraflarda iyi çıkmıyorum!

amortisman #1160282 
5 sene önce tesadüfen iyi çıktığım bi fotoğraf oldu. 5 senedir twitter, facebook, whatsapp her yerde onu kullanıyorum. Nüfus dairesi izin verse kafa kağıdımda bile onu kullanacağım neredeyse.

Yaş 32 oldu. Yaşlandım artık. Bugün evde otururken selfie çekeyim dedim ama hiç yakışıklı çıkmıyorum. Aynaya bakıyorum, mimik çalışıyorum. Poza karar verince aynısını telefona yapıyorum sonuç: rezalet.

Bu işin bir tekniği var mı? Telefonum iyi fotoğraf çekiyor. Android için bu işi kolaylaştıracak bi uygulama var mı mesela? Malzemeyi gizlemek için yığınla efekt kullanmak da istemiyorum.

P.S.: "Belki de yakışıklı değilsindir?" demeyin döverim.
(4) 

Ankara'da guinness birası içilecek mekan arıyorum

beyinter #1160278 
Eşlik etmek isteyenin ilk birası da benden :)
(4) 

yemek tarifi lazım

hayat aklini konusacak bir filozof uret #1160277 
lezzetli hindi göğüs eti tarifiniz var mı arkadaşlar?
evde neler var ona göre yazalım diyeceksiniz biliyorum. olmayanı alırım gerçi ama basitçe bişey olursa daha iyi olur gibi, çok uğraşasım yok.
(14) 

Eski sevgiliye örülen atkıyı napmalı?

giselle #1160276 
selamlar, eski sevgilim için bi atkıya başlamıştım, sonra ayrıldık ama çok kötü ayrılmadık, sizce yine de vereyim mi? Bu onu üzer mi acaba diye çekiniyorum aslında (ikimiz de birbirimizi seviyoruz hala sanırım :') ama şartlar böyle gerektiriyor) yoksa kesin vericem. Öbür yandan bende kalsa napayım bunu, başkasına da veremem ben üzülürüm. Bilemedim.
(5) 

Pebble Smartwatch

KidLazer #1160272 
nasıl bilirsiniz?
(4) 

aksama ne corbası yapayım?

balpolen #1160268 
protein içerikli olursa sevinirim
(3) 

Deri delme aleti

orange coffee #1160267 
İnternet aramalarında hep kemer delme aleti çıkıyor, bir de şu linkini verdiğimi buldum ama bana bu kadar çok gerekmiyor. Aliexpress'te var, onun da beklemesi çok.
İstanbul'da şundan adet olarak alabileceğim bir yer bilen var mı? ya da bunun başka bir adı var da ben mi bulamıyorum :/

www.handandleathercraft.com

Not: Cağaloğlu'nda sordum cumartesi günü, bilemedi kimse..
(2) 

Kopenhag'ta turist kartı almalı mı?

senolll #1160266 
Merhaba,

Arkadaşımla Kopenhag'ta olucaz da birkaç gün, bazı müzelere ücretsiz giriş ve toplu taşıma sağlayan kartı almak istiyor, ben pek gönüllü değilim. Var mı deneyimleyen fikri olan?

Teşekkürler
(6) 

midi klavye

siradam #1160265 
selamlar,

piyano öğrenmek istiyorum, ileride diğer enstrümanları da çalmayı deneyebilirim klavye üzerinden. bu amaçla midi klavye almayı düşünüyorum ve bir kaç sorum var:

- tuş konusunda ne dersiniz 61 mi 88 mi? ikisi arasında ne farkeder?

- amazondan almayı düşünüyorum. aşağıdaki modeller hakkında bir fikriniz var mı? veya sizin tavsiye edeceğiniz bir model?
m-audio keystation serisi
korg microkey serisi
alesis v61
bir de novation launchkeyler var ama onlar biraz daha pahalı.


- kurs alma imkanım olmayacak, tavsiye edebileceğiniz eğitim kaynağı var mı?

- ses kartı almam gerekecek mi?

- ipad veya iphone ile kullanan oldu mu bunları? iş görür mü yoksa bilgisayar şart mı?

istediğinizi cevaplayabilirsiniz, teşekkür ederim.
(9) 

tavsiye tom hanks filmleri?

tosiba #1160261 
saving private ryan
captain phillips
sully
forrest gump
the terminal
catch me if you can

dışında beğendiğiniz filmleri neler?
(1) 

GTA 5 için 1. bölge ve 2. bölge farkı nedir?

alkolik imam #1160254 
Ps3 için gta 5 alacağım fakat bazı linklerde 1. ve 2. bölge olarak ayrı satılıyor. PAL ve NTSC farkı mı bu?
(20) 

Evde yoğurt yapmak

tuborg yesili #1160249 
Yoğurdu kendim yapmaya karar verdim ama büyük bir sorunum var. Ev yapımı yoğurt ve taze süt lazım. İkisi de yok. Hazır yoğurt ve sütten de olmaz deniyor. Günlük süt alırım diye düşündüm ama maya için kullanacağım ev yoğurdunu nereden bulucam?
(2) 

Formasyon başvuru

tavish11 #1160245 
Son sınıftayım. Bahar dönemi içim formasyona başvurdum ve çıktı. Ancak dersler cumartesi pazar günü sabah 8den akşam 8e e kadarmış ve devam zorunluluğu varmış.

Ben halihazırda haftasonları yds kursuna gidiyorum.

Formasyona başvurup yds kursunu haftaiçine aldırmaya mı çalışsam,

yoksa

Kursa devam edip formasyonu gelecek sene mi alsam? Ortalamam 3.22. Mezuniyette 3.40 falan olur herhalde. Baktım benden düşük ortalamalı mezunları kabul etmişler
(3) 

İstanbul - Spor salonu tavsiyesi

detone simitci #1160240 
Selam kaslılar,

İstanbul'da tenis kortu, basketbol salonu falan olan spor salonu arıyorum (klasik kapalı alan sporları fitness falan pek tarzım değil). İkisinden biri bari olsun en azından. Bebeköy evet, çok pahalı.

Lokasyon Şişli, Beşiktaş, Sarıyer civarı..

Önerilerinizi bekliyorum.
(9) 

yurtdışında bir iş var eleman nereden bulunur?

cekilmis gayfe #1160238 
bu hafta sonu gidecek muhtemelen letonya'ya. schengen vizeli veya yeşil pasaportlu biri lazım. nere baksam?
teşekkürler
(5) 

2 gün için Antep mi Adana mı?

nodrap #1160230 
Önümüzdeki hafta pazartesi ve salı günlerini hangisinde geçirelim?

2 yetişkin bir de 10 yaşında çocuk. 3'ümüz de yemek için Dünya'yı gezme potansiyeline sahibiz.

Araç kiralayacağız.

Pazar akşam veya pazartesi sabah erkenden gidebiliriz.

Bir de önerdiğiniz yerleri de yazarsanız çok iyi olur çok da güzel olur.
(1) 

AHL Serbest Bölgeye nasıl gidilir?

eloharp #1160228 
selam,

metroyu kullanarak atatürk havalimanı serbest bölgeye ulaşma ihtimalim var mı?

metro ile maslak tarafından geleceğim, toplu taşıma ile nasıl ulaşabilirim buraya en rahat?

teşekkürler.
(6) 

Kedilerle alakalı sorularım var.

kaymaktutmayansicaksut #1160227 
İçime dert olan bir konu var uzun süredir, bizim kedinin yalama huyu yok. Geçenlerde de kediler sevdiklerini yalar gibi bir şey okudum, dert oldu içime. Sadece gelip mırlamasını, boynuma yatıp ıslak burnunu yüzüme boynuma sürtmesini sevgisinden değil keyfinden yaptığına mı yormak lazım? Sevmiyor da kullanıyor mu bu beni?

edit: 2,5 yaşında pofidik dişi tekir.
(3) 

İş yardımı

charlotte blanc #1160226 
afganistandan çıkan sabuntaşı (talc) dediğimiz bir madde var.

bu madde başta plastik sanayi olmak üzere heryerde kullanılıyor. türkiyede bunu bebek ve makyaj pudra olarak kullanan bir firma vardı. epey de büyüktü ışık madencilik. onlarla konuştum. 500 ton istediler.

satışı yapıcam komisyonumu alıcam ta ki afganistan maden fiyatı çok yüksek çıktı buraya uymadı. olmadı iş.

şimdi fabrika ve maden sahibi adam bana bunun büyük alıcılarına ulaş diyor. pakistana her gün 100 tır gönderiyorlar çuvallı. bu çuvallar gemiye yırtılıp atılıyor. gemi ile götürülüyor. fabrikacı daha sonra bu pakistana satma işini durdurdu pakistanı aradan çıkartıp müşteriye kendi götürmek istedi.

sorun da bu müşteri bulamıyoruz. 10.000 veya 100.000 tonluk alacak müşteriyi ben nereden bulucam allah aşkına ? bana bir başlangıç noktası verseniz başlasam. internetten bulduğum şirketelere mail atarak bu iş bir yere varır mı ?
(4) 

küçük ev aletleri alışverişi için öneri

golgem var iyi ki golgem var #1160220 
selaam,

filtre kahve makinesi, saç kurutma makinesi gibi küçük ev aletleri satın almam gerekiyor. daha önce elektronik alet alışverişini internet üzerinden hiç yapmadım. sadece babam hepsiburada'dan cep telefonu satın almıştı, o da imei numarası kopyalanmış olarak gelmişti bu bakımdan hepsiburada'dan alışveriş yapmamaya gayret ediyorum.

bunun dışında önerebileceğiniz bir yer var mı?

tabii, kahve makinesi ve saç kurutma makinesi için de önerilerinize talibim :')
(5) 

çatıdan inemeyen kedi

yemrem #1160216 
bir apartmanın çatısında 2 gündür miyavlayıp duran ordan inemeyen bir kedi var.

gittim binada oturanlara sordum, binanın kapıcısı yokmuş. yöneticiyle zar zor görüştüm "nasıl çıktıysa öyle insin onunla uğraşamam" dedi. nasıl çıkmış bilmiyorum ama inemiyor işte 2 gündür ordan diyince "o zaman ölsün bana ne" dedi.

hırsız damgası yeme pahasına gizlice çatıya çıktım. çatıya açılan kapağı açtım ki kedi ordan çıksın. hatta kokusuna gelsin diye oraya kruvasan (yanımda yiyecek olarak sadece o vardı) koydum. sabah baktım kedi hala çatıda. hatta gece boyu miyavlamaktan ve soğuktan sesi kısılmış garibimin.

itfaiyeyi aradım, ağaçta olsaydı gelirdik ama çatıdaysa gelmiyoruz. kaç sefer çatıdan kedi almaya gittiğimizde bizi görünce korkup geldikleri yerden geri kaçtılar. o yüzden çatıdan kediler için gelmiyoruz dediler. kedi korkumuş işte bir şekilde inemiyor ordan. ne dediysem olmaz dediler.

şimdi ben bu hayvancağızı ordan nasıl indirebilirim?
(2) 

Google Hesabımdan Para Çekip Çekip Duruyor

niyeti bozuk http nesnesi #1160212 
Merhaba Duyuru milletinin Larry Page'leri,

Geçen senenin 10. ayında bir web sitesi yapmıştım. Google'dan da reklam vermiştim, İş bankası hesabımla. Proje 1 ay içerisinde bitti fakat ben reklamı iptal etmeyi unutmuşum (?). Google o gün bugündür hesabımdan her ay 200 lira olmak üzere toplam 800 lira çekmiş. İşin kötüsü, bunu yaptığım google hesabımın ne kullanıcı adını, ne şifremi biliyorum.

Ben bunu nasıl iptal ederim? Giden paramı geri alabilir miyim, yoksa o yanmış mıdır çoktan?
(1) 

Keman için kurs veya hoca önerisi?

ekaterina #1160211 
Kemanım var daha önce 3 ay ders almıştım fakat sonra zaman ayıramıyorum diye bıraktım, şimdi yeniden devam etmek istiyorum. İTÜ'nün konservatuvarına gitmeyi düşünüyordum fakat batı müziği üzerinden eğitim veriyorlarmış, zaten piyano çalıyorum, batı müziği tatminimi ordan gerçekleştiriyorum. Keman için bazı egzersizler illa ki batıdan olacaktır bunları anlıyorum ama genel olarak Tsm çalışalım istiyorum, böyle bi kurs veya hoca önerebilecek olan var mı? teşekkürler.
(1) 

Lacoste indirimli almak

basubadelmevt #1160208 
Lacosteun outleti var mı? Varsa nerde? Mağazaları indirime giriyor mu? Giriyorsa genelde ne zaman?
(10) 

amazon alışveriş

black mamba #1160206 
amazon'dan ilk defa alışveriş yapıcam. 2-4 gün içinde kargo seçeneği var. bunun ücreti ne kadar? yazmıyor sitede. bunu seçmezsem de gelmesi çok uzun sürer mi?
(4) 

vasiyet

anonymice #1160200 
vasiyet nasıl yazılır, belirli bir kalıbı var mı?

arada kalp zorluyo da....
(2) 

Apartman diafon sistemi

hayat aklini konusacak bir filozof uret #1160199 
Bas konuş, bas aç olan bir sistem var. Apartman girişindeki zil butonu bozulmuş mu çalmışlar mı ne olmuş tam bilmiyorum. Dairelerdeki aparatlar duruyor haliyle.
Anladığım kadarıyla eski bi markaymış, aşağıdaki zil şeysini bulamıyorlarmış. Giriş kapısındaki ile dairelerdeki aynı marka olması şart mı? Kapı girişine başka marka takılsa olmuyo mu?

Ucuz yollu çözüm arıyorlar, apartmanda oturan çok yaşlı iki pimpirik var sorun çıkarıyormuş. zaten hepi topu 4-5 dairelik bi apartman.
Başka bi çözümü varsa ne yapılabilir?
(4) 

eser west

cedex #1160198 
bu o mu?
wowturkey.com

soyismi çakmakçı imiş denilenlere göre.
(5) 

adam gibi film/dizi izleme sitesi

ground #1160196 
gerekirse ücretli ama hızlı, içeriği geniş bir site falan yok mu? torrentle falan uğraşmak istemiyorum. Gecenin bir yarısı veya her hangi bir vakitte şak diye açıp izlemek istiyorum.
(4) 

Tüketici Mahkemesi

gonion #1160195 
800 TL civarındaki bir ürün için tüketici mahkemesine başvurmak istiyorum. Bunun için izlemem gereken yol nedir? Çok çeşitli karmaşık bilgiler var, net bilen birisi cevaplarsa sevinirim.
(1) 

İngilizce kursu hakkinda

brad pitt #1160186 
Merhaba,

Amerikan kultur, dilko, justenglish benim arastirmam sonucu bulduklarim.

Fiyat cok muhim tabi.

Sizin tavsiyeniz, oneriniz, sunu dusun, suna git dediginiz kurs var mi.

Yardimci olursaniz sevinirim. Musadenizle aksam da acabilirim.

En ucuzu 2+1 amerikan kultur 2900 dedi. Diger ikisi 3250-3900 gibi. Bunla nedir ya.
(1) 

Mahkemeye rapor göndermek

titanyum #1160181 
Babam rahatsız ve perşembe günü mahkemesi var. Doktor rapor vermiş mahkemeye fakslamamız gerekiyormuş. İnternetten biraz araştırdım mazeret dilekçesi diye bir şey varmış. Nasıl oluyor soracağım kimse yok yardımcı olur musunuz?
(4) 

Paris Gezisi İçin Öneriler

tardy #1160174 
Bu hafta 4 gece 5 gün boyunca eşimle birlikte Paris gezisi planladık. Daha önce Paris'i gezenler, Paris hakkında bilgisi olanların önerilerini bekliyorum. Nereleri gezmeli, ne yemeli-içmeli? Eiffel'e çıkmak gerekir mi? Louvre'a giriş için ne önerirsiniz? Şehir turu yapmanın en mantıklı yolu nedir? vb.
(2) 

eskişehir osmangazi üni öğrenci olmadan girilebiliyor mu?

mr.goodcat #1160172 
çarşı denen yerine gitmem gerekiyor. öğrenci olmadan gidebiliyor muyum? şu anki durumunu soruyorum (güvenlik vs.) güncel bilgisi olan yazarsa sevinirim.
(4) 

lens sorulari

sergerde #1160168 
oncelikle daha once hic lensmarket'den alisveris yapmadim. ama arkadasim yeni aldigini bi sorun olmadigini, ustelik hediyeleri de oldugunu soyleyince denemek istedim. guvenilir midir site?

ikinci sorum da soyle 2 yildir lens kullaniyorum, memnun kalinca doktorun onerdigi ile kaldim, arastirmadim da. lenslerim de air optix aqua; www.lensmarket.com

gunluk kullan at lenslere gecmek istiyorum ama ayni markaninkini goremedim.
sorgu sonucu soyle; www.lensmarket.com

gunluk lenslere gecmek istiyorum. hangisini onerirsiniz? freshlook mu iyidir? tavsiye ile alinir mi? bi de neden ucretleri daha ucuz? daha saglikli degil mi? daha zahmetli oldugu icin mi daha ucuz?


yardimci olacaklara simdiden tesekkur ederim.
(1) 

Ankara Üniversitesi bilgisayar mühendisliği yl bilim sınavı

ekaterina #1160159 
bi arkadaşım yüksek lisans yapmaya karar verdi de, yazılı bilim sınavı olacakmış sanırım acaba ne sorarlar, daha önce girmiş olan var mı? Teşekkürler.
(8) 

sadece makarna ve tost yemek

nigeo #1160157 
merhaba,

1 aydır ana yemek olarak sadece makarna ve tost yiyorum. daha 1-2 ay böyle yapmayı planlıyorum. ölür müyüm?

akşam ve gece; makarna haşlayıp hazır bolonyez veya napoliten sos döküyorum, yanında kola.

öğlenleri ise günün ilk öğünü olarak tereyağlı-kaşarlı-sucuklu tost yiyorum.

başka hiçbir şey yemiyorum.

bunlar dışında sürekli kahve, bira/rakı ve sigara. (bu 3lü zaten kötü, o ayrı konu)

bir de epey su içiyorum.

hiç bıkmadan usanmadan bu şekilde devam edebilirim ama sağlık açısından çekincelerim var. 1-2 ay daha böyle götürsem ciddi sıkıntılar olur mu?



1-2 çeşit daha katsam iyi olur. ne yapabilirim? kolay yapılabilecek öneriniz var mı?
aralara elma muz gibi meyvalar sıkıştırmayı planlıyorum bundan sonrası için.

doğalgazım yok. ateşli bir alet de yok. elektrikli bir ocak-fırın var. muhtemelen 30-40 senelik çok eski bir alet. ocağa pek hakim değilim.

1 tavam 1 de tencerem var.


burada et oldukça ucuz.

tüm bunları gözönünde bulundurursak ne önerirsiniz? mevsim sebzeleri nelerdir?
sonuçta yapabileceğim diğer yemekler de et, hamur ve sebzeden oluşmayacak mı? yaptığım makarnada bu 3ü var zaten.

teşekkürler...
(4) 

vücuttaki su kaybını telafi ettiğimizi nasıl anlarız

baba jo #1160156 
herhangi bir sebeple dehidrasyon yaşadık diyelim, yerine su koymamız lazım. başladık içmeye, 1 litre 2 litre.... hangi noktada bu suyun yeterli geldiğini anlayabiliriz? idrar rengi bildiğim kadarıyla güvenilir bir gösterge, hem sık idrar yapıp hem de idrar rengimiz su gibi şeffaf ise "yeterli su alınmıştır" diyebilir miyiz?

bir de; buna rağmen ağızda kuruluk varsa nasıl yorum yapabiliriz?
(3) 

Kahveyi soğutmayan kupa

haki #1160154 
Merhaba,

Hangi materyal ile yapılmış kupa çayı ve bilhassa kahveyi daha geç soğutur acaba, Porselen, seramik vb?

termoslar harici tabi ki.
(3) 

tfx target

skooma #1160153 
Kullananlar var mı?

1- Hesap açılış ücreti, işletim ücreti, havale ücreti falan var mı?

2- Enpara'ya göre artılarını eksilerini söyleyebilirseniz sevinirim.
(1) 

kayak montu nerden alsam

mhmtt #1160152 
yerli yabancı sitelerden şöyle orjinal tasarımları olan bir yerden alayım diyorum. üstüme link atarsanız sevinirim. ikinci el de olabilir.
tasarımları çok orjinal olmasada olur, hoşunuza gidenlerden link verin işte
tşk
(7) 

İspanya vizesi

lost aci soyler #1160151 
Merhaba. Bu yaz barselona'ya gitmeyi düşünüyorum. Max 5 gün civarı sürecek tatilimz. Program yaparken vize alım işlemini hangi aşamaya koymalı? Biletleri otelleri ayırtıp tatil tarihi yaklaşırken mi başvuralım, yoksa şimdiden başvurup Haziran için 5 günlük gideceğiz gibi bi ibare ile ayarlanabilir mi? Şubatta başvurduk diye adamlar marta mı verirler vizeyi?
Turla değil bireysel başvuracağız.
(2) 

Kuyumculuk işi

kapi #1160148 
karlı bir iş mi. neden bir insan o kadar yüksek bir parayı bir dükkana yatırır. Bildiğim kadarıyla soygunlara karşı sigortada yaptırmıyor sigorta şirketleri. ne karı var gerçekten.
(5) 

kanvas tablo mu puzzle alıp yapmak mı

cedex #1160147 
salon duvarıma gauguin'in bir tablosunu asmak istiyorum.
hazır kanvas tablo mu alayım yoksa puzzle alıp yapıp çerçeveletip mi asayım?
1 ...  ... • 4005    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık