(3) 

chat'te online kalmak

bir soru sorcam #1487170 
wp'da diyalog halindeyken çevrimiçi kalmayı önemsemeye ilişkin görüşlerinizi merak ettim

tw, instagram takılıp, tv izlerken bir de yazışmak
hatta bunları bazen işteyken yapmak
birden fazla kişiye, gruba laf yetiştirmek

az çok hepimiz bu hale gelmişiz gibi gözlemliyorum

açıkçası bir yere gittiğimde tv açıksa, elde telefon varsa samimi bir ortamsa
atar yapıp sıfır teknoloji takılamayı teklif ediyorum muhabbetin bittiği yere kadar

konu buraya geldi ama soru şuydu
wp'da konuşurken online/offline olmanın önemi kaldı mı
(3) 

almanca kursu için nereyi tercih ettiniz? memnun kaldınız mı?

jimjim #1487167 
goethe bana uygun seviyede yüzyüze eğitime başlayıncaya kadar gitmeyeceğim. yoksa tercihim orası. (şu an sadece a1 var o da ileri tarihte başlayacak)
istanbulda mümkünse yüzyüze önerilerinizi alayım.
danke.
(3) 

Adres Değişikliği

mrtkbl #1487166 
Merhaba,

İkametimi yeni taşındığım yere alacağım fakat e devlet izin vermiyor. Nufus müdürlüğüne gidin diyor.

Acaba evimin bağlı olduğu nufus müdürlüğü haricinde farklı bir ilçenin nufus müdürlüğünden işlem yaptırabiliyor muyum? Konum istanbul.
(7) 

Turkcelldeyken git gel yapıp indirimden faydalanmak

zimbirik #1487165 
merhaba, ben 2 3 senedir turkcell kullanıyorum. İnternetinin her yerde çekmesi işime geldiği için değiştiremiyorum. uzaktan çalışırken çok rahat oluyor.

Ama geçtiğimiz hafta tahhütüm bitti. Turkcellde yenilemeyi göze alamadım. Çünkü kullandığım paket 110 TL idi. 120 TL olmuş. Benim paketimden daha iyi bir paket ise yeni gelenlere 90 TL.

Arayıp konuştum dedim bu 90 TL den faydalanmak için ne kadar süre turkcell dışında kalmak lazım. öyle bir süre yok dediler. Ama benim aklımda belkide eski bilgi ama 3 ay vs gibi bir süre kalmış. Belki de başka bir operatördür.

Siz biliyor musunuz turkcell için gerçekten de 3 gün vodafone un kontorlü hattına geçip gelsem yeni gelen indirimine dahil oluyor muyum? 2 gün vodafonea git gel yapmakla bu işin olabildiğine imkan veremedim.
(3) 

Grammar sorusu

dissendium #1487164 
Şu cümlede to disperse sonrasındaki heat ifadesinin the heat olması gerekir mi?

The researchers measured the core body temperature of cattle and found that cows lie down when it is cold and stand up when it is hot to disperse heat.
(6) 

Düğünde ortalama ne kadar takı toplanıyor?

avatar is back #1487162 
Özellikle son 1-2 sene ortalaması nedir acaba? Çevrei çok zengin olmayan aşiret vs olmayan sıradan orta halli ailelerin düğününü soruyorum. (Aşırı fakir sülale falan da değil)

Altın hariç 50-75bin lira toplanıyor mudur acaba?
(1) 

Trafik cezası nasıl ödenir?

bigbadabum #1487161 
İş bankası uygulamadan ödenmiyor. Ceza burda çıkmıyor bilgileri girdiğimde ceza tutarını da ben yazıyorum ben farklı bir tutar yazarsam ona da tamam diyor o yüzden burdan ödemedim. İki hafta süresi yarın doluyor. Kredi kartından ya da bankamatik kartından nerden ödenir? Daha önce ödeyen var mı?
(1) 

Anadolu yakası

en_birinci #1487160 
Sessız sakin gezilebilecek bir yer arıyorum
Beykoz Riva tarafları gibi
Kadıköy tarafı olabılır


Canımız sıkıldı uzun zamandır evdeyız nereye gıtsek ne yapsak diye düşünüyoruz

Önerisi olan?
(1) 

şikayet nasıl geri çekilir?

kapitalist gerilla #1487158 
müşteki olarak katılmam gereken bir dava var, davanın birinci duruşması yapılmış (ona katılmadım), şimdi ikinci davaya katılmam lazımmış. polis arayıp bildirdi fakat şikayetinizi geri çekerseniz davaya katılmanıza gerek kalmaz dedi. ben bu davaya katılmak istemiyorum. neler yapabilirim? dava 12 temmuzda.
(1) 

Bu cümleden ne anlaşılır?

onkiloversemtamamım #1487157 
Başvurum için sonuç bekliyorum, ne zaman sonuçlanır dedim geçen hafta, kadın bana şu yanıtı verdi:

"I am due to reply the week following July 5". 5 temmuz pazartesi ya, bu kadın şimdi 5 temmuzun olduğu haftayı mı kastetti yoksa bu haftadan sonraki haftayı mı yani 12 temmuz pazartesi gunku haftayi mi?

Ne dersiniz?
(9) 

ceza yedim mi yemedim mi?

reanarchy #1487156 
dün işlek bir caddede birkaç dakikalığına eczaneye girmem gerekti, vaktim de yoktu saat 19:00 olmak üzereydi kapanmadan yetişeyim diye arabayı 2. sıra olarak bıraktım cadde üstünde. ilerde geride falan benim gibi park etmiş birkaç araç daha vardı.

eczanede işimi hallettim bir de ne göreyim, trafik çekicisi demirleri bağlamış arabayı kaldırıyor, yerden 1 m falan da yükselmiş. :(

hemen koştum memura tamam ben geldim indir dedim. indirdi, neden böyle bıraktın dedi, ilaç poşetini gösterdim. çekiciyle devam etti gitti.

çekilmekten kurtuldum ama muhtemelen ceza yemişimdir diyorum, ne dersiniz?
(4) 

Et bozuk mu

tchuck #1487154 
pazar günü bonfile almıştık dilim.

o günden sonra yemek fırsat olmadı, hep buz dolabında tuttuk. dışarıda 1dk bile geçirmedi.

bunun bozulup bozulmadığını nasıl anlaybilirim?
(7) 

Pokemon GO'da güçlü pokemonları nasıl yakalıyoruz?

sorumatik #1487153 
Selamlar,

Online battle'da kendi seviyemdeki insanların çok güçlü pokemonları varken benim pokemonlarım neden güçsüz acaba. 29 level'ım, battle rank'ım 20. Karşıma gelen insanlarda Dragonite,Mewtwo ve farklı farklı 3500 cp civarında güçlü pokemonlar. Yahu bu adamlar bunları nereden buluyorlar. Benim gezmediğim yer kalmadı, sürekli aynı pokemonlar. Raid'lere katılmıyorum sorun bu olabilir mi. Aşağıya pokemon listemi ekliyorum. Şimdiden teşekkürker.
(5) 

Eskidji Baazaar Nasıl Bir Yer ?

paramolacak #1487150 
Selamlar,

Bayramın ikinci veya üçüncü günü hızlıca almam gereken Baza+Çalışma Masası ve Gardrop ürünleri var. Avcılar veya Yenibosna'da bulunan eskidji Baazar'a gidip hemen seçip ödemesini yapıp nakliyesi ile almam mümkün mü ?

Yani ürünü aldınız ama bi kaç gün beklemeniz lazım derler mi ? Birde nakliye ücretli mi ?
(4) 

Babaya yenilenmiş telefon alınır mı?

hadi ya la #1487148 
Babam hayatında hiç akıllı telefon kullanmadı, sadece tuşlu kullandı.
Whatsapp kullanmak durumunda, o sebepten akıllı telefon alacağız.

Sanırım kullanımı en kolay telefon iPhone.
Hepsiburada'da 12 ay garantili yenilenmiş telefonlar var. Yorumlar da fena değil.

2 - 3 bin liraya android alacağıma eski iPhone SE alsam (küçük telefon istiyor) mantıklı olur mu?
Telefonu hiç kullanmıyor bu arada. Haftada yarım saat en fazla, o da gelen telefonları açmak için.
(5) 

Taşıyıcı anneden gen geçer mi?

dakota #1487145 
Merhaba. Biliyorsunuz ki bazı kadınların doğurma sistemleri doğuma elverişli olmuyor. Böyle durumlarda kadından yumurta ve erkekten sperm alınarak taşıyıcı bir anne rahmine yerleştiriliyor ve bebek taşıyıcının karnında gelişiyor ve doğuyor. Bu durumda taşıyıcı annenin beslenme veya taşımadan kaynaklı herhangi bir geni bebeğe geçiyor olabilir mi?
(1) 

nef 22 oturulur mu

abelardo #1487144 
nef ataköy 22 ev alınır mı? kirada oturulur mu?

bilen eden var mı?
(6) 

arabamı çizmişler

kestane gürgen palamut #1487142 
arkadaşlar fotoğraftaki çizik sağ ön kapıda. elle ya da anahtar gibi bir şeyle mi yapılmış sizce ? Dün hiçbir şey yoktu sabah fark ettik . Bir yere vursam ya da vurulsam anlardım. Bi renk kalıntısı ya da göçük vs olurdu, Otoparkta da tek ben vardım. Anlamadım vallahi
(22) 

ikinci doz aşınızı ne zaman oldunuz veya olacaksınız?

neoluyokardesimnebutantantana #1487139 
4 hafta,5 hafta,6 hafta ?
(17) 

Yazları black metal dinleyememek

plutongezegendegilmi #1487138 
Black metal en sevdiğim müzik türü, istisnasız her gün 1-2 albüm dinlerim.

Ama şöyle bir şey farkettim, havalar sıcakken, güneş ışıl ışılken black metal dinleyesim gelmiyor. Gece yine canım çekiyor bazen, ama gündüz sıfır.

Bilmeyenler için black metal şöyle bişey: www.youtube.com

Onun yerine şöyle şeyler dinliyorum: www.youtube.com

Sizin de hava durumuna göre müzik zevkiniz değişiyor mu ya?
(4) 

Çamaşır Makinesindeki Arıza Ne Olabilir? (Video)

pantepember #1487136 
Selamlar.

Bir usta gelip kontrol etti, kartı arızalı dedi.

Kartı bir kart tamircisine götürdüm, ayrıca burada paylaştığım videoyu izlettim, %90 ihtimalle su seviye anahtarının/sensörünün arızalı olduğunu söyledi. (Kartı açıp ben de göz attım, yanık vb. bir sorun göremedim. Sapasağlam görünüyor.)

Video: photos.app.goo.gl

Tamircilere güvenemediğim, servisi de pahalı bulduğum için en azından sorunun kaynağını bulma kısmını kendim halletmeye çalışıyorum. Bugün ilk ustaya sorunun kart olmadığını söylediklerini ileteceğim.

Sizce sorun ne olabilir? Videoda görüldüğü gibi, güç düğmesine basılır basılmaz makine gürültü yapmaya başlıyor (su almaya veya vermeye çalışır gibi). Ekranda da normalde görünen bilgiler görünmüyor. Program seçip başlatma düğmesine bastığımda çalışır gibi yapıyor ama çalışmıyor. Ekrandaki süre ilk 1 dakika değiştikten sonra aynı kalıyor.

Arızalı olan su seviyesi sensörünün aynısını muhtemelen bulamayacağım. Uyumlusunu ise henüz bulamadım.

Teşekkürler.
(1) 

15 kilo fazlası olan biri pilates yapabilir mi?

lampetia #1487135 
Merhaba,

Bir yandan diyetisyen eşliğinde kilo veriyorum yürüyüşe ek olarak özellikle kol-bacak bölgesinde fazlalığım olduğu için evde bişeyler yapmak istiyorum tüm ekipmanım tam ama bu kadar fazla kiloyla pilates yapsam daha da sabitleşir mi oradaki yağlar vs (öyle şeyler okudum ama saçma da geldi bi yandan)

Bir de evde yapabileceğim önerebileceğiniz bişeyler varsa program-youtube kanalı vs cok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
(3) 

burnumdan çıkan şey (rahatsız edici olabilir)

reanarchy #1487131 
sabah duş alırken her zamanki gibi burnumu temizlemek istediğimde, neredeyse kibrit kutusu büyüklüğünde böyle bir şey çıktı burnumdan. fırt diye ilk sümkürmede yağ gibi kaydı gitti.

birkaç gündür 1000mg antibiyotik kullanıyorum, lenf bezim şişmiş boğaz ağrım vardı. bununla alakalı balgam mı attım falan diyorum.

dikkat, rahatsız edici olabilir. yapı olarak da bildiğin yağ dokusu gibi.

link: www.hizliresim.com dikkat rahatsız edici olabilir
(6) 

iphone 11’in onarılamaması hk.

avianthem #1487129 
selamlar.

bir aylık iphone 11’in ekranı sorunlu olduğu ve arka kamerasında toz olduğu için geçtiğimiz günlerde apple store akasya’ya götürdüm. sorun tespit edildi, ekran ile kamera modülünün değiştirileceği ve işlemin 3 saat süreceği söylendi. söylenen saatte geldiğimde bir 10 dakika daha süre istendi, tamam dedim. 10 dakika sonra telefonu aldım.

bu arada hava leş gibi yağmurlu, akasya’yı tavaf ediyorum saatler boyu. başka yapacak bir şeyim yok şu pandemi zamanı.

telefona takılan yeni ekran, eskisine rahmet okutur cinsten sorunluydu. geri verdim, sorun tespit edildi ve 1 saat sonra cihazı teslim alabileceğim söylendi. 1 saatlik bir diğer akasya tavafının ardından cihazı aldım. yeni takılan ekranda iğne ucu kadar bir çıkıntı var (sanırım üretimden kaynaklı bir sorun) ve ön kamerada çıplak gözle görebildiğim 3-4 toz tanesi var.

yarın tekrardan akasya’ya randevu aldım almasına da, ee? şimdi ben ne yapayım? bir telefonu onarmak bu kadar zor olmamalı yahu. üçüncüye mi açılacak şimdi cihaz? bir aylık telefon, yarın bir gün satarken ne diyeceğim alana? cihazın değer kaybı, ekrandaki çıkıntı ne olacak?

ne önerirsiniz?

ek: bu arada apple store akasya’ya öncesinde çok işim düştü ve hepsinden de inanılmaz keyifle ayrıldım. zaten bu telefonlara yığınla para dökmemin sebebi de bu satış sonrası güven hissi de, o da yalan oldu demek ki artık.
(5) 

sedat peker'in video çekmemesi

diffarentiationation #1487128 
"5-Kırmızı kategoride olduğum için, yani suikast düzenlenme ihtimali dünyadaki en yüksek birkaç kişiden biri olduğum için video çekmeme izin vermiyorlar. İnşallah şimdi anlamışsınızdır. Ben video çekmek istiyorum, ancak uluslararası güvenlik hukukundan dolayı buna izin vermiyorlar.

4-Sizi biraz paranoyaya biraz da şizofreniye sokacağım. Ancak tüm bunları inanın sizlerin iyiliği için yapacağım. Ayrıca bana devamlı video çek diyorsunuz. Ben bunu sizden daha çok istiyorum. Ancak bulunduğum ülkenin ve tüm ülkelerin kanunları böyle."

böyle demiş ama tweet atmakla video çekmek arasında ne fark var? arka plandan deşifre olur diye değildir herhalde?
(4) 

breaking bad'de hata mı buldum? ***DİKKAT SPOILER***

kibritsuyu #1487124 
ekteki resme bakınız. açamayanlar için: i.hizliresim.com

s03e11. saul goodman'ın amerikan samoa üniversitesinden aldığı diplomasında "saul goodman" yazıyor.

better call saul'dan biliyoruz ki adamın gerçek adı, yani diploma verilirkenki ismi james mcgill. saul goodman, artık amerikan hukuk sistemi nasıl oluyorsa, adamın iş yaparken kullandığı takma bir isim.

ha diyeceğim ki breaking bad'in bu bölümleri çekilirken saul goodman'ın gerçek isminin farklı olduğu bilgisi henüz yazılmamıştı, hayır öyle de olamaz. saul, walter ile ilk tanıştığında "gerçek adım mcgill" diye kendi ağzıyla söylüyor.

bir hata mı yakaladım, yoksa mesleki olarak takma ad kullanan avukatın diplomasını da mı takma adına göre yeniliyorlar?
(2) 

Karşıyaka fırın

mekaniker #1487115 
Karşıyaka belediyesi civarında güzel gevrek ve boyoz alabileceğim bir fırın önerebilir misiniz? Ek olarak İzmir tulum için mandıra önerisi varsa alırım bir dal :)
(5) 

Nem Kokan Çamaşır Makinesi

scudman1 #1487113 
Geçen hafta, akşam üzeri makineyi çalıştırdım ama uyuyakaldım. Sabah erkenden çıkartıp astım ama çamaşırlar kokmuş.

Çamaşırı tekrar yıkadım ve bahçeye astım ama koku gitmedi. Üstelik makinede kokuyor.

1. Makine içindeki kokuyu nasıl giderebilirim?
2. Çamaşırı tekrar atsam makineye ve deterjan / yumuşatıcı koymasam koku gider mi? Yoksa başka bişey mi yapmalıyım?
(1) 

Bu parfümün edt’si yok mu

the real brad pitt #1487112 
Selam. Çok pahalı yani. Sadece edp si var sanırım dimi? Tom ford ombre leather.
(1) 

ofis sandalyeleri için koltuk minderi

ilgeru #1487110 
tavsiyeniz var mı bunda? özellikle kuyruk sokumuna rahatlatan yahut iyi gelen. deneyip memnun kalmadığınızı söyleseniz de olur
(27) 

Hadi gelin bahane bulalim - en iyi yalancilar toplanin!

proletarier aller lander vereinigt euch #1487109 
Bi arkadasim bayramda kedisini bana birakmak istedi ama kedi kedi degil seytan. 2 saat bile dayanilacak kedi degil 5 gun falan bakmami istedi. Guzel bir bahane ariyorum.
(3) 

Sokaktan apartmana fiber, ankastreden daireye bakır kablo çekilmiş

siz tek ben hepiniz #1487107 
Türk Telekom apartmanıma gpon alt yapısı nedeniyle sadece fiber internet hizmeti verebildiklerini ve daireye çekilen bakır kablo yüzünden internet bağlantımı sağlamayacaklarını, adsl hizmeti bile vermeyeceklerini söylediler. Elektrikçi çağırıp ankastreden fiber kablo çekmemi yoksa internet hizmeti alamayacağımı söylediler.

Öncelikle, diğer internet sağlayıcılara, vodafone'a, kablonet'e gitsem aynı sorunla mı karşılaşacağım?

Evde kiracı olduğum alçı atından ya da duvar üzerinden kablo çektirmem söz konusu değil, daireye gelen gömülü kabloları ankastraden asılsak yerine fiber kablo sürsek olur mu?

Aynı sorunu yaşayan varsa nasıl çözüm buldular?
(5) 

breaking bad'den sonra

in vino veritas #1487106 
once better call saul mu el camino mu izlenmeli? bir de saul bitti mi? baslayalim mi? bitmeyen diziye baslayinca yeni sezon cikana kadar unutuyorum izledigimi, 5 sezon var bosa gitmesin.
(2) 

Anthony Bourdain Roma Bölümü

mirafiori #1487104 
Roma'ya gittiği bölümde pizzeria bonci'ye gidip adama hawaii pizza yaptırıyodu adam yapıyodu dur iyileştirim diyip üstüne soğan ve biber koyuyordu sonra beğeniyodu ikisi de. Bulamadım o bölümü hangi bölüm olduğunu bulabilir miyiz? Bi tane parts unknown rome bölümü var youtubeda ama orada yok, başka bölüm olması lazım...
(2) 

akbank'in durumu

in vino veritas #1487103 
axess kullanimlarini da engelledi mi yoksa kredi karti kullaniminda sorun yok mu?
(21) 

doğum günleriniz nasıl geçer?

Mossy #1487096 
Herkesin cevabını merak ediyorum ama özellikle o günü yalnız başına geçirmeyi sevenler varsa aranızda, onların cevaplarını daha çok merak ediyorum. (Öncelikle yalnız geçirenler neden yalnız geçirmek istiyor?) Bugüne kadar doğum günleriniz genelde nasıl geçti ve o gün neler yaparsınız?

Bonus: En güzel doğum günü anınızı paylaşır mısınız?
(1) 

Apple kimliği ile iCloud şifresi değiştirme

Scruffy #1487093 
Merhaba,

Çok ilginç ve saçma bi durumla uğraşıyorum.

Apple kimliğimi ve şifresini biliyorum. ör. scruffy@gmail.com
iCloud kimliğimi biliyor, şifresini bilmiyorum. ör. scruffy@icloud.com

Şifreyi değiştirmek için sorguda bulunuyorum ama Apple bir hafta sonra size döneceğiz tarzı şeyler diyor.

iCloud şifresini bilmediğimden telefona uygulama indiremiyorum.

Apple kimliğimi ve şifresini kullanarak iCloud şifresini sıfırlamanın bir yolu var mı?

İşin trajik yanı Apple icloud şifremi yenilemek için doğrulama e-postasını yine bu icloud mailine atıyor ve korkunç bir döngü içine giriyorum. Telefona daha uygulama indiremeyeceğim sanırım.

Çok teşekkürler.
(9) 

30 yaş civari hanımlar-olgunluk sorusu

abuzer #1487092 
Arkaslar s.a 29 yasindayim. Yasitlarimin 3 cocuu var. Ben hala annemin kucağına yatip saatlerce sırtımı ovduruyorum. Babama ,su getir, karpuz kes gibi simarikliklar yapıyorum. Tabii yılın 2-3 ayı birlikte oldugumuz dönemde oluyor bunlar. Normalde tek yaşıyorum. Yine de çok olgunsuz geliyorum kendime xd hiç öyle evlenmiş, ev idare ederken, çocuk bakarken hayal edemiyorum kendimi(öğretmenim). Tabii başa gelince hepsi yapılır da, anladıniz işte... siz ne durumdasiniz?
(1) 

Cambly ders videolarımı izinsiz kullanmaz değil mi?

gelmeistemem #1487091 
Kullanır mı?
(1) 

yurtdışından gelen telefonların açık kalma süresi 365 güne mi çıktı?

mr.goodcat #1487089 
böyle bir haber okudum şubat ayında yayınlanmış. şu anda hiç kayıt etmeden 1 sene boyunca kullanılabiliyor mu yani cihaz? kayıtsız kullanmakta olup da bu şekilde bir bilgilendirme, sms falan alan var mı? soran, eden?

www.donanimhaber.com
(2) 

Kanurga civarında ağrı

goklerdengelenkarar #1487088 
Arladaşlar 2-3 gündür sanki sol kaburga kemiğimde bir ağrı var. Yani böyle içten bir ağrı değil. Dokununca ağrıyan bir ağrı da değil.

Çok enteresan. Tanımlayamıyorum da.

Darbe almadım. Başka şikayetim de yok. Nefes aldıkça batma falan da yok.

Aracın kliması göğsüme çarpıyor. O mu yaptı acaba?

Hastaneleri meşgul etmek istemedim. Abartılı bir ağrı değil. Böyle dıştan, hafif, tatlı bir ağrı. O bölgede ağrı ama ne kemilte ne etimde ne tenimde. Sanki sanal bir ağrı.

Nedir ki bu?
(3) 

kariyer sorusu

biseysorucam #1487085 
Merhabalar arkadaşlar,

-30 yaşında, finans sektöründe muhasebe/operasyon harici backoffice birimlerden birinde 2 sene şu ankine benzer alanda, 3 senedir ise şu an bulunduğu alanda çalışan, uzman&yetkili pozisyonunda, yönetmen ve üstü pozisyonlardan teklifler alabilecek durumda, eğitimini ve yüksek lisansını yine finans alanında tamamlamış

olan bir profil için, yazılıma yönelmesi ne kadar mantıklı olur? eğer mantıklıysa yazılım sektöründe hangi alanları, pozisyonları zorlayabilir? yazılım bilgisi denemez tabi belki ama kodlarla uğraşmayı seven, kendince excel vba'de geliştirmeler yapmaya çalışan ve keyif alan, hevesli biri olduğunu düşünelim. nereden başlamalı, nasıl bir yön çizmeli? bu çabaya değer mi sizce bu saatten sonra?

çok teşekkürler herkese
(1) 

youtube ya da online izlemelik komik şeyler var mı?

gelmeistemem #1487084 
Film olsa iyi olur.
(4) 

Matkap ve vidalama seti

funl #1487081 
Merhaba, matkap genel anlamda duvar delme vb işlerde kullanılacak. Vida seti de aynı şekilde ev içinde olabilecek işler için alacağım. Matkap ve vidalama tek bir cihazda olabiliyor mu ? Yoksa 2 farklı alet mi almam geriyor ? Önereceğiniz marka ve model varsa sevinirim.
(5) 

Gardırop önerisi

funl #1487080 
Merhaba, fiyat/performans olarak hangi marka, model önerirsiniz ? Maximum 5 kapaklı bi model düşünüyorum, aynası da olursa çok güzel olur. Teşekkürler şimdiden
(3) 

İkinci el otomobil

dissendium #1487077 
İkinci el otomobillerin ekspertiz videolarını izliyorum bazen. Adamlar dolandırıcılıkta doktora yapmışlar. Arabanın önü 2012 model, arkası 2016 model. Birleştirmişler ama işçilik çok iyi. Satın alan birkaç ay fark etmemiş bile. Merak ettiğim, yurt dışında da böyle bir olay var mı? Almanya'da böyle şeyler yapan var mıdır? Arabalar zaten ucuz olduğu için o kadar uçacaklarını zannetmiyorum ama yine de sormak istedim. Bir de diyelim biri sıfır araç almak istiyor. Sıfır aracın ekspertizi nasıl oluyor?
(10) 

Bu dezavantajlardan kurtulmam mümkün mü?

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi #1487075 
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle gönderim biraz uzun. Kusura bakmayın. İyi okumalar dilerim.

Hayatım boyunca kurtulamadığım bazı dezavantajlar üzerime yapışıp kaldı ve hayatımı cehenneme çeviriyor. İçinde bulunduğumuz toplum da sağ olsun oldukça şekilci ve acımasız olduğu için muhtemelen sahip olduğum dezavantajlar yüzünden hayatımda olumlu hiçbir şey olmuyor. Çünkü dış görünüş her şey maalesef.

Bu dezavantajlardan ilki çocukluğumdan beri süregelen diksiyon problemi. Dilimde pelteklik var ve konuşurken bazen dilim istem dışı dışarı çıkıyor. Çocukken daha belirgindi bu. Tanımadığım birileriyle konuşurken beni engelli zannediyorlar. Özellikle iş görüşmelerinde sağ olsunlar "Siz engelli misiniz?" diye pat pat yapıştırıveriyorlar. Ses tonum da biraz boğuk çıkıyor. Ses tonumdan acayip derecede nefret ediyorum.

10 yıl önce yaşadığım romatizmal bir sağlık sorunu nedeniyle askerlikten muaf olmuştum ve bunun da pistte boy boy göstermesiyle oluşan kombodan faydalanıp (özgeçmişte askerlikten muaf olduğum yazınca) "Engelli raporunuz var mı?" diye bir kroşe daha vurup nakavt şekilde beni gönderiyorlar "Biz sizi ararız." diye. 5 yılda tonlarca iş görüşmesine gittim ve bunlardan yalnızca ikisinde işe alındım. Ama o ikisi de istediğim şekilde gitmedi ve kısa sürdü. Yani yine elde var sıfır sayılır. Bilmiyorum bu insanlar bu kusurun zihinsel bir engele mi işaret ettiğini düşünüyor yoksa diksiyonu bozuk birini alarak şirketlerinin imajına gölge düşüreceklerine mi inanıyor bilmiyorum ama eminim ki sıradan birileri bu kadar görüşmeden bayağı bir olumlu sonuç alırdı.

İkinci dezavantajım da yukarıda bahsettiğim romatizmal rahatsızlık ve uzun saatler boyunca bilgisayar başında oturmanın birleşiminden kaynaklanan kamburluk. Bu da kötü bir manzara yaratıyor. Zaten olmayan karizmam ( o okul yıllarımdaki eski karizmamdan eser yok şimdi :( ) yerlerin dibine geçiyor.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi iş bulamamam sebebiyle ailem, akrabalarım falan herkes "Engelli raporu al, EKPSS'ye gir, devlet kadrosuna yerleş, keyfine bak" (Esas bahane askerlikten muaf olmam) diye darlıyor. Ruhuma aldığım o kadar hasar yetmiyormuş gibi bir de bu düşmüşlüğü kabul etmemi, bunu belgeli hale getirmemi istiyorlar. Bir kez çenelerinden kurtulmak için gidip başvurdum engelli raporunu almak için, çünkü vermeyeceklerinden adım gibi emindim. 15% verdiler. Bununla yetinmeyip tekrardan uğraşmamı istediler. Kısa bir süre öncesine kadar yaptığım serbest çevirmenliği bırakıp yeniden iş aramaya koyulduğum, bu uğurda şehir değiştirmeyi bile göze aldığım için bu engelli raporu için tartışmalar yeniden şiddetlenmeye başladı. Bir insanın onuru, gururu nasıl yok edilirin onun canlı performansına şahit oluyorum resmen. Kendilerine göre iyilik yapmaya çalışıyorlar, beni düşünüyorlar ama ben neden olmadığım halde olmakla yaftalandığım bir şeyi kabul etme zavallılığına düşeyim ki?

Engellilerle bir sorunum yok, sonuçta kendi seçtikleri bir şey değil bu ama bu maruz kaldığım şey engelli olmanın ötesinde bir şey. Çocuğu olmayan çiftlere "Neden çocuğunuz olmuyor?" demekle veya onların üzerine gitmekle aynı şey bu.

Ne dersem diyeyim beni anlamıyorlar. Neden bu zamana kadar yapmadım bilmiyorum ama artık canıma tak etti. Kurtulmak istiyorum bütün bunlardan. Diksiyon kursuna giderek bu pelteklik ve ses sorunundan kurtulmayı düşünüyorum. Sizce bu mümkün mü? Ayrıca her sabah koşuya çıkarak daha dik bir duruşa ulaşmam ne kadar sürer ve en önemlisi bunların iş görüşmelerinde ne kadar katkısı olur? Her neyse bayağı uzun oldu. Kusura bakmayın. Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
(7) 

Maaşın yattığı bankayı değiştirmek

limonlu eksi #1487074 
Öncelikle selamlar. Kurumsal bir firmada çalışmaktayım. Ve bu firma maaşımızı anlaşmalı oldugu ve kendilerinin benim adıma açtıgı Akbank hesabıma yatırmaktalar. Son iki gündür Akbank sayesinde yaşadığım rezilliğin haddi hesabı yok. Aç susuz yollarda perişan kaldım. Bundan önce de ben bu leş bankayla alakalı benzer sorunlar yaşamıştım. Benim yasal olarak maaşımın yatacagı hesabı ve bankayı seçme şansım var mı? Çalıştığım firma bu lavuklarla maaşları bu bankaya yatırma konusunda anlaşmalı ve benim sırtımdan promosyon alıyorlar. Ben bunu da istemiyorum yani maaşım benim seçtiğim bankanın hesabına yatmasını istiyorum. Yasal olarak bunu çalıştığım yere şart koyabilir miyim?
Edit : şimdi bazı arkadaşlar diyecek maaşın yatar yatmaz başka bankaya gönder diye. Maalesef maaşın yattığı gibi banka yine patladı. Fırsatım olmuyor

Transferwise'dan Türk kredi kartıyla ödeme yapılabiliyor mu?

nerobianco #1487071 
Transferwise'dan gönderiyi Türk lirası seçince kredi kartı seçeneği çıkmıyor. Euro seçsem bir Türk kredi kartıyla para gönderebilir miyim?
(3) 

Bagdat Caddesi

basubadelmevt #1487069 
Metrobüsle Söğütlüçeşme'den indikten sonra Bağdat Caddesine nasıl gidilir en kolay toplu tasımayla?

Taksiye binsem ters mi olur? Ya da çok kısa mesafe mi olur?

Magnum Store yakınlarında bir yere gitmek istiyorum.
1 ...  ... • 1369    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık