(2) 

Buhurdanlık, kokulu yağlar ve kedi

freebird5406_2 #1504560 
Arkadaşıma hediye olarak buhurdanlık ve bitkisel yağlardan çiçek ya da vanilya kokusu gibi bir şey alayım diye düşündüm fakat kedileri var, onlar böyle oda kokusu, uçucu kokular gibi şeylerden etkilenirler mi, rahatsızlık hissederler mi ?
(2) 

Kan alımında Damar Gösterici Alet kullanan Hastane (Anadolu yakası)

iddaaci #1504559 
Merhaba, 7 aylık kızımla Ankara Liv Hospital’da bu zamana kadar kan alımlarında hiç sorun yaşamadım. Çünkü damar yolunu gösteren bir aletleri vardı. Direkt orayı işaretleyip kanı alıyorlardı. Çocuk küçük bir ağlayıp atlatıyordu. Ama şimdi İstanbul’da gittiğimiz hastanede bu alet yoktu ve çocuk ağlamaktan katıldı. Üç kere denedi hemşireler sıkıntı oldu.

Anadolu yakasında bu aleti kullanan hastane var mı bildiğiniz ebeveyn arkadaşlar?

izmir fat bike

daglien #1504557 
özellikle karşıyaka'da fat bike tarzı bisiklet satan bir yer var mı bildiğin?
(2) 

Yeni başlayanlar için İngilizce kitabı

entropik #1504551 
tavsiye pls ?

şöyle bişey buldum;

www.dr.com.tr

bu tarz video destekli bişeyler süper olur. bunu almayı düşünüyorum aslında ama önce bir bilene sorayım dedim ?
(10) 

mart'ta doğacak bebek için oto koltuğunu şimdiden almalı mı?

gmzo #1504549 
normalde ocak-şubat gibi alma niyetindeydik ama, malum döviz fırladı, ocak'ta çok artar mı fiyatlar? geçen haftaki artış henüz yansımadı gibi, takip ediyorum da. maxi-cosi'nin isofixli modellerinden alacağız.
(5) 

Çift masaüstü ve makro kullanmak

baal #1504548 
Merhaba, makrolu bir maus ile oyun oynuyoruz. Maustan makroyu çalıştırdıktan sonra diğer masaüstüne dönüp başka bir işle meşgul olmak istiyoruz ama mausu kullanamıyoruz bu sefer. Çünkü makrodan çıkıyoruz. Bununla ilgili nasıl bir çözüm üretilebilir dersiniz.
(3) 

Yola tecavüzlü ve kat irtifakı olan eve kredi çıkar mı?

dogu karelyadaki dere agzi #1504545 
Belirli bir yeri yola tecavüzlü ve kat irtifakı olan eve konut kredisi çıkar mı?
(2) 

tekne yapımı / youtube kanalı

aynose #1504540 
bir youtube kanalı takip ediyordum. 30 yaşlarında bir çift, bir depo kiralamışlar ve sıfırdan tekne yapımıyla uğraşırken, bilgilendirici videolar çekiyorlardı. şimdi aramadım ama bulamadım. böyle bir kanala denk olan olmuş muydu? akıbetleri hakkında bilginiz var mıdır?
(18) 

Şu erkek davranışını yorumlayalım

vestasy #1504539 
Kırk yaş üstü bir beyefendi söz konusu. Kendisi bir kadınla sevgili oluyor, kadına daha ilk günden kendisiyle yaşaması konusunda ısrarcı davranışlarda bulunuyor. Kadın da sonunda kabul ediyor ve adamın evine taşınıyor. Her şey güzel gidiyor, oldukça sevecen ve kibar bir adam kendisi.

Adamın ailesiyle çok yakın bir ilişkisi var. Annesi, kardeşleri, yeğenleri sık sık adamı ziyarete geliyor ve bu sırada kadınla da tanışıyorlar. Güzel, tatlı bir aile ve kadını seviyorlar da. Ailesinin yanındayken adam kadını öve öve bitiremiyor. Memleketini, mesleğini, eğitimini, güzelliğini... Ailesi ne zaman gelse her şeyini övüyor kadının.

İlk zamanlar aslında aralarında hiçbir sorun yok ama sonrasında adamın tavırları değişiyor. Ailesi orada olmadığında yani evde yalnız olduklarında, ki genellikle öyle oluyorlar, adam ailesinin övdüğü özelliklerinden kusur olarak bahsediyor kadına.

Kadının müzisyen olmasıyla ilgili ailesinin yanında övgüyle bahsederken yalnız kaldıklarında kadına "boş işle uğraşan beceriksiz" diyor mesela. Ailesine "Çok güzel ama hala diyet yapmaya çalışıyor, bence kilosu mükemmel." derken ailesi yokken sık sık "Amma kilolusun, hiçbir yakışmıyor üstüne." demeye başlıyor. Ya da ailesinin yanındayken "Kitabın evinde kaldıysa gidip alırız hayatım. Orası çok uzak, ben seni götürürüm." derken, kadın adamın ailesi yokken evine gidip kitabını almak istediğinde "Şoförün mü var senin? Kendin git al çok istiyorsan." gibi cevaplar veriyor. Bunlar sadece birkaç basit örnek.

Bu adamın ailesinin yanındayken ortaya koyduğu davranışlarının bu kadar farklı olmasını nasıl yorumlayabiliriz? Bir de ilişki başladıktan birkaç ay sonra bu hale gelmiş tabii ki, o da var.

Akla ilk gelen cevap hakkında bir şey diyeyim. Ailesinden kötü özelliklerini gizlemeye çalıştığını düşünmüyorum çünkü ailesi adamın bu tarz sağlıksız eğilimleri olduğunu zaten biliyor(muş).
(3) 

Simsiyah fon perde

Coyote #1504538 
Küçük bir pencerem var, bunlardan almak istiyorum
Tavsiye edebileceğiniz, alıp kullandığınız perde var mı?
(1) 

Twitter i LinkedIn gibi kullanıyor musunuz

seyyar satıcı #1504537 
Bugün yazılımcı birinden duydum da Twitter'da alanı ile ilgili yazılar paylaşıyor. Merak ettiğim Twitter'da linkedindeki gibi iş dunyasina hitao edebilir miyim? IT alanında çalışanlarla etkileşim halinde olabilir miyim

Teşekkürler
(3) 

gıdayla temas eden porselen ürünler kırılınca nasıl tamir edilir?

knight of cydonia #1504536 
sb. dekoratif ürünler için japon, silikon vs. bir çözüm bulabiliyorum ama gıdayla, özellikle de sıcakla temas edecek porselenlere ne yapabilirim bilmiyorum.
(3) 

Şirket bilgisayarından şahsi bilgisayara uzaktan baglanti

seyyar satıcı #1504535 
Merhaba

Şahsi bilgisayarıma şirket bilgisayarından uzaktan bağlantı yapıp
Şahsi bilgisayarımı kontrol edebilir miyim?

Şirket bilgisayarina hiç bir şekilde ek yazılım kuramiyorum.
Windows un mevcut özelliklerini kullanarak yapabilir miyim?

Aksi takdirde iki bilgisayarla gezmek zorunda kalacağım

Tesekkurler
(3) 

Arsa-daire işleri

pudra #1504534 
Bursada bir yerde 6 dönümlük bir yer için bir soru soracağım. Bugün biriyle konuşurken oraya ev yapılırsa devlet yüzde kırkını alacak, geri kalan için yüzde otuz verseler 5 daireniz olur dedi. İstanbulda durum bambaşka. Bana mantıksız gelse de bilmediğim için gerçek olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Oranın durumu nedir nasıldır nereden öğrenebilirim? İstanbul dışında daire karşılığı bu şekilde mi ilerliyor? Yer kıyıda köşede falan değil bu arada.
(7) 

Ev satışı

bisorumolacaktı #1504533 
Yarın bir satış işlemi yapacağız kısmetse. Alıcı parayı benim ibanıma attıktan sonra imzaları atmamız yeterli olur değil mi? Sonra bu parayı hatalı işlem vs gibi bahanelerle geri çekme gibi bir durum olamaz heralde?
İlk defa yaptığım için nasıl dümenler dönebilir diye merak ediyorum.
Teşekkürler.
(1) 

Kedi asilarinda sıralama önemli mi

buffy de vampir sayılır #1504532 
Geçen veterinere gittim, karma aşı için. Gümrükte bekliyor hala gelmedi dedi, ben de gelmişken karma yerine kuduz olsa sorun olur mu dedim. Olmaz deyip yaptılar ama aklıma takıldı şimdi. Sorun olur mu sizce
(9) 

parfüm kullanan arkadaşlar

blue eyes white dragon #1504530 
genelde insanlar bir parfümü bulduktan sonra hep onunla yollarına devam ediyorlardır diye düşünüyorum. ( umarım yanılmıyordumdur.)

bu ilk seçim olayını nasıl yapıyorsunuz? piyasada onlarca, yüzlerce var.
(2) 

kıdem tazminatı ve bedelli askerlik soruları

ufockinwotm8 #1504529 
birkaç sorum olacak bilenler varsa diye maddeliyorum.

1- şu anki şirkette 3 yıl 6 aydır çalışıyorum bunun 2 yılı part time olaraktı. bordromda kıdem başlangıç olarak işe ilk girdiğim tarih yazıyor yani 3 yıl 6 ay öncesi, kıdem tazminatı alacak olsam gerçekten 3 yıl 6 ay olarak mı hesaplanır part time çalıştığım dönemler de dahil mi edilir yani?

2- brüt maaşımı bu tazminat hesaplayan sitelere yazıyorum çılgın miktarlar çıkıyor. kafamda bedelliye başvurayım ve kıdemimi alıp kaçayım düşüncesi var mantıklı mı sizce?

3- askerlik için işten ayrılırken kıdemi alıyorum o ok. bedelliye başvururken para önden yatırılıyor sonra askere çağırılmayı bekliyorum değil mi? ne kadar bekleniyor peki?

sıralama şöyle olacak doğru anlıyorsam: krediyi çek, bedelliye başvur, çağırılmayı bekleyene kadar çalış ve krediyi öde, çağırıldığında istifa et kıdem tazminatını al ve askere git. amacım bu şirketten her türlü çıkacağım bari tazminatı alayım.

baktığım site de şu: turmob.org.tr
(2) 

Ankara Lpg Fiyatı Ne Kadar?

onkiloversemtamamım #1504526 
Resmi rakamla pompa rakamları farklı olduğu için soruyorum. Ucuz olarak kaça alıyosunuz lpg litresini?

Tesekkutler
(3) 

Evlilik, işten çıkma

dissendium #1504524 
Bazı şirketlerde iş görüşmesinde işten ayrılacak bir çalışan için bir çalışanımız evlenecek diyorlar. Evlilik için işten çıkılıyor mu gerçekten yoksa bahane mi uyduruyorlar? Evlenecek biri sadece yıllık iznini kullanarak evlenemez mi?

Siz nasıl yapmıştınız?
(5) 

temel eğitimi geçen biri için aşağıdaki gitar kötü müdür?

fistikthecat #1504523 
www.hepsiburada.com

yani başlangıçta çok adi-ucuz bir gitarla süreci geçtik, artık bir yere gelsek de amacımız profesyonel olmak değil. ne dersiniz daha fazla para harcamalı mıyız?
(8) 

Yılbaşında ne yapıcaksınız?

esinikaybetmiscorap. #1504522 
Merhabalar,

İstanbulda mekanların fiyatları kaç olmuştur bilmiyorum, merak da ediyorum açıkçası.
Evde olsa evde de 3 çifti ağırlamak masraflı olacak.

Siz neler yapıcaksınız merake diyorum belki ona göre bir yol izleriz.

Teşekkürler
(9) 

torrent ve virüs

dafuq #1504519 
15 senedir aralıksız torrent kullanırım. virüs bulaştırmadım. gerçekten tehlikeli mi torrent sizce? yoksa ben mi nereden ne indireceğimi biliyorum? yeni pc aldım, torrent kullanmaya devam edeyim mi? yoksa tövbe mi edeyim artık?

edit: cevaplar için teşekkürler. alt tarafı film indireceğim, oyun ve uygulama indirmeyeceğim torrentten zaten
(3) 

Ücreti karşılığında ufacık bi fotoşop

zimbirik #1504518 
Merhaba, düğünümüzde babaannemin saçı açılmış, perçemi başörtüsünden çıkıp alnına düşmüş. Kendisi bunu çok dert etti, biraz da alzaymırı var ve olayları çok dert ediyor. Bu fotoyu ücreti karşılığı düzeltebilecek olan var mı? Yapabilecek kişi varsa özelden fotoyu paylaşırım.
(4) 

amazon gülümseten cuma'dan ayakkabı alınır mı?

nothing in my way #1504517 
burdan adidas, under armour, sketchers falan almayı düşünüyorum. sizce indirimler güzel mi? değilse güzel indirimleri olan başka site tavsiye eder misiniz?
(3) 

Esnek kalıbı iyi chino pantolon

iddaaci #1504514 
Merhaba, kalıbı kesimi güzel esnek kumaş pantolon arayışı içindeyim. Kolay Buruşmayan bir kumaş da olsa iyi olur. Erkek için neler var? Vakko’ya kadar çıkarım.
(6) 

Kaymaz Taban Bot Nereden Alınır?

ManikD #1504512 
Selam Romalılar,

Şimdi kaymaz taban bota ihtiyacımız var. Aşırı denge sorunu yaşayan bir birey olarak evin girişindeki ıslak zemin her kış büyük tehdit oluşturuyor. Bu nedenle kaymaz taban bişi arıyoruz. Nereye bakalım sizce? Dechatlonda bir iki model göze kestirdim, ama yorumlarda öyle kayıyor böyle kayıyor yorumları var. Başka hangi markalara bakmamızı önerirsiniz. Kavun değil ki koklayalım, kaymaz olduğunu anca başka deneyimlerle öğrenebiliriz. Sizin tavsiyeniz var mı?

Teşekkürler şimdiden
(8) 

Filtre kahve makinesi

i-pek #1504511 
Merhaba max 500 600 mllik hadi 700 olsun, düzgün bir makine var mı bildiğiniz? Tezgahta az yer kaplaması için küçük bir şey arıyorum. Kendinden filtreli tercihen de. Nelere bakayım? Teşekkür ederim.
(2) 

video indirme

black mamba #1504507 
tarayıcı üzerinden bir kısa film izledim. indirmemin bir yolu var mı? izlenen videoyu indiren progrmalar vs. vardı. bulduklarım link istiyor ama videoya üye olunarak girildiği için sanırım işe yaramıyor.
(5) 

tarihi geçmiş yumurtalar

dedim ben sana #1504503 
son tüketim tarihi kasım 25i olan 10 kadar yumurta var ne yapayım bunları?

Netflix Ortak Hesap Aranıyor

mandy moore #1504502 
Selamlar,
ogrenci olan kardesim icin
ucreti karsiliginda netfix hesabinizda yeriniz varsa cok memnun olurum.
Etrafimda bos yeri olan kimse bulamadigim icin
buradan yardimci olan bir arkadas cikarsa cok memnun olurum
Iyi pazarlar
(6) 

en uzun uçuşunuz + jetlag konusu

roket adam #1504501 
eskiden sık uçan biriydim ama max 9-9.5 saat gitmişliğim var. şimdi 18-19 saatlik bir meksika uçuşu planlıyorum. arada acayip da saat farkı var. meksika'da minimum vakit ve enerji kaybı için nasıl bir planlama yapardınız? uçuş öncesi birkaç gün oranın saat dilimine göre yaşasak işimizi görür mü sizce?
(6) 

hgs karta ne zaman yansıyor?

olutaklidi #1504500 
yani bu otomatik bir sistem değil mi? anında görmem lazım bence. bugün bissürü gişeden geçtim kartta hareket yok. e-devlet özel yolları gösteriyor mu bilmiyorum ama kontrol ettim orada da hareket yok.
(1) 

Akvaryum armatür tavsiyesi

takıl yani takmıyo belli #1504496 
60cm bitkili akvaryum için armatür araştırıyorum.
400₺ civarı yerli üretim Armatürk marka armatüre yakınım şu an.
Fiyatı abartmamak şartıyla tavsiyelerinize açığım. teşekkürler
(1) 

Teraryum objeleri

kediperili #1504493 
Nerden bulurum en Uygun fiyata? Site adı olur mekân adı olur giderim istanbul da? Bilen yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler...
(16) 

Mini dizi tavsiyesi ?

senbensennedenbenlen #1504492 
Tür farketmez, tavsiye edebileceğiniz 1-2 sezonluk mini diziler var mıdır? Teşekkürler
(2) 

yabanci hisse yatirim fonlarinin dolar/tr paritesinden etkilenmesi

hjarteblod #1504490 
selam,
diyelim ki bir turk bankasinin yabanci hisse senetleri barindiran X fonuna yatirim yaptik, fonda amerikan hisseleri var haliyle dolar bazli. hissenin fiyati degismeyip dolar tr karsisinda deger kazandiginda yine de fon deger kazaniyor mu? dumduz dusununce 1$'lik orn. apple hissesi 10 lirayken 15 lira olmali dolar/tr 10'dan 15'e cikinca ve fonun degeri yukselmeli ama birkac yerde fonlarin icindeki hisselerin degerlenmesinin birim bazinda ele alindigi, dolar/tl kurundan vs etkilenmedigini okumustum. net bir bilgisi olan var mi?
(1) 

Türk telekom internet hızı düşme problemi?

Wolfware #1504489 
selamlar

normalde 100 mbps 300 gb internet paketim bulunmakta. normal şartlarda hız testi yaptığımda 70-80 mbps arası hız alırdım fakat son birkaç gündür hep 30-40 arası alıyorum. telekomun müşteri hizmetlerini aradığımda kendileriyle alakalı bir sorun olmadığını söylediler. modemden dolayı sıkıntı olabilirmiş. restart falan attım ama hiçbir şey değişmedi. son birkaç gündür internetten düşme problemi de yaşıyorum. sorun modemle mi ilgilidir? bunu nasıl teyit edebilirim?
(paket aşımı vs yok 300 gb hakkım var 220 gb kullanmışım)
(4) 

kocaelide kiralık ev

xiii #1504487 
ben sabiha gökçene, kardeşim de muhtemelen gebzeye gidip gelecek.

sessiz sakin güvenli diyebileceğiniz muhitleri yazabilir misiniz?

gebze'den de olabilir.

bütçe = 4000'e kadar.

teşekkürler
(8) 

Anne babanın takmadığı miras konuları

ceann deas #1504486 
Annenem dedem öleli 20 sene falan olmuş baya tarla marla varmış köyde kalan teyzemin oturduğu ev ve bi tarla hariç orman arazisine dönüşmüş. Teyzem oturduğu yerlerin vergilerini ödüyor mu belli değil.

Dedem iki sene önce öldü kime borcu var belli değil. Malları babam hariç herkese dağıttı babam dışarıda kaldı. Diğer çocukları yerlerini babamla bölüşmek istemediği için o da öyle kaldı herhangi bir miras işlemi yapılmadı. O yerlerin de vergilerinin ödenip ödenmediği belli değil. Anne babama bu işlerin çözülmesi gerektiğini vergi borcu birikeceğini falan anlattığımda yaşlı başlı insanlarız uğraşamayız diyorlar. Nereden ne kadar borç birikiyor bulmuyorum ve açıkçası korkuyorum. Sırf bu yüzden anne babamdan kalacak mirası reddetmek istiyorum.

Şimdi 2 sorum var

1- boşuna mı kuruntu yapıyorum yoksa bu bölüşülmeyen her yer için seneden seneye borç birikiyor mudur?

2- anne babama reddi miras yapsam dedem falan için de reddi miras yapmam gerekir mi?
(7) 

kadıköy meyhane önerisi

jules #1504483 
merhaba şehir dışından misafirim geldi. meyhaneye götürmek istiyorum. ama hesapta hem sürpriz yaşamamak hem de saçma bir hizmet almamak adına nereleri önerirsiniz? kadıköy olması mühim sadece.
(6) 

kripto (coin) işleri yalan mı? para çekebilir miyim?

nemo problemo #1504482 
aklıma takılan şeyler var. örnek vercem ama coin/token farklılık gösterebilir. yani meme coin olması şart değil. farklı bir şey de olabilirdi.

30 dolar verip yüzbinlerce shiba alabiliyorsun. yarın 1 dolar olsa artık siz hesap edin herkes milyoner olacak. peki bu paranın karşılığı var mı?

toplamda 100 bin kişi x milyar dolarlık shibayı çekmek istese bu nasıl olacak? bir karşılığı var mı?
(1) 

Aralık dönemi ehliyet kursuna kayıt olsam 2021 harçlarına mı tabi olurum?

ya ben lan neyse #1504481 
harçlara yeni yılda yüzde 36,2 zam gelmiş.

şimdi kayıt olsam aralık 10'da kurs başlıyor.

devlete ödeyeceğim sınav, belge vs. harçları bu yılın fiyatlarıyla mı 2022'ye göre mi olur? yazılı sınav ve direksiyon sınavı tarihlerini bilmiyorum.
(3) 

kedinin burnunun yanında tüy dökülmesi ve siyah nokta

Coyote #1504479 
burnunun sağ tarafında toplu iğne ucu kadar bile olmayan bir yerde tüy eksikliği var, o küçük bölgeyi tam olarak göremiyorum ama tüylerin döküldüğü yerin ortasında siyah bir nokta var gibi gözüküyor

o ne olabilir?

on board ekran kartı laptopta emulator

dafuq #1504477 
ps2 veya diğer emulatorlerde oyun oynamak istiyorum. evet eski oyunları. hangi emulatorleri önerirsiniz. kurulumu rahat olsun, bilgisayarı kasmasın, romları virüssüz bulabileyim

huawei matebook d16
(3) 

IP TV Tavsiyesi

coldnick #1504476 
merhaba,

smart tv üzerinden kullanabileceğim ıp tv almak istiyorum. İnternette bir sürü ıp tv sağlayıcı var ama hangisi iyi bilemiyorum.

Benim için önemli olan maçlarda takılmaması,içeriklerinin zengin olması
(2) 

Stevia Önerisi

Mehmet Ersoz #1504473 
Validede diabet başlangıcı var. Bu stevialar insulin yükseltmiyormuş.

Hangi markayı önerirsiniz? sıvı mı yoksa tablet mi kullanmak daha mantıklı?

koruyucusuz olanlar var mı acaba?
(1) 

Hukuki bir konuda mevzuat araması

muhayyer divan #1504471 
Selam

Başlıktaki gibi bir arama yapmam lazım ama konuyu kafamda soru haline getiremiyorum. Bana yardım edebilecek biri var mıdır?
(5) 

Sigara içmeyen puro pipo içebilir mi

aslil #1504470 
Merhaba. Sigara kullanmıyorum ama ergen ruhum filmlerde falan gördüğü pipolara purolara cok özeniyor. Soru başlıkta. Zararı falan aynı degil mi sigarayla. Bağımlılık yapar mı mesela?
(9) 

Ev sahibi sorunlari, yasal olmayan kiralik ev

meyve parcacikli kadin #1504468 
Kaldigim eve mart 2021'de tasindim, ev sahibim alt katimda oturuyorum ve nedense kiralar bu civarda 2-3 kar artinca beni pek sevmemeye basladi. Eve haftada bir iki kez arkadasim geliyor ses yapmiyoruz ama kötü kotu bakiyor gorurse, ya da copleri cikarirken kokmasina laf ediyor, hatta bi kere sizdirinca temizlemeyi teklif ettim ama kabul etmedi yine de kizdi bana.
Bu arada ev yasal olarak kiralik degil, faturalar üzerime degil hatta biri sikayet etmis gorevli gelirse soyleme falan dediler. Sozlesmemiz var ama işte yasal degil sanirim o da. Kirayi ve faturalari günü gününe oduyorum.
Sorum şu, ev sahibim bana mart 2022'de absurd bir zam yapar mi, ya da evden çıkmamı ister mi, iki durumda da ne gibi haklarim var?
1 ...  ... • 1183    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık