(5) 

Kadın vokal + gitarda Santana var gibiydi

hayat aklini konusacak bir filozof uret #1193770 
Dün gece yarısı trt radyo3 olduğunu sandığım radyo programında çaldı. Sözlerini hatırlayamıyorum.
Programı dinleyen ya da şarkıyı bilen var mı acaba?
(3) 

güve sorunu - güve tuzağı, ilaci vs.

dracox #1193769 
selamlar,

evdeki gıdalar güvelendi. paket yiyeceklerin içine falan yuva yapmışlar. her şeyi çöpe atıp yıkadım ama hala 1-2 tane görüyorum arada.

yabancı kaynaklarda yapışkanlı güve tuzağı diye bir şey öneriyorlar ama internet sitelerinde bulamıyorum türkiyede. bu güve ilaçlarını nereden bulabilirim bilen var mıdır?

başka yöntemleriniz varsa güve savmak için onları da duymak isterim.
(2) 

Eski bir top oyunu?

Aman Sen de #1193768 
Ben üniversitedeyken kampüste, çoğunlukla bahar şenliklerinde, oynadığımız bir top vardı. top da denemez aslında küçük kum torbası gibi, daire şeklinde toplaşırdık, ayağın üstünde tutarak yere düşürmeden birbirimize atardık. google a bakındım ama nasıl arayacağımı bilemedim, bir şey de bulamadım :(
adını sanını bilen var mıdır o topun ya da oyunun?
(2) 

İhanetten geri kalan

ocanal #1193767 
"istemem artık geriye dönme dönersen bile bu evde sönme"

şair burada ne demek istemiş.
(6) 

yabancı hocadan ingilizce özel ders - tanıdığı olan?

KidLazer #1193766 
merhaba

4 arkadaşım var 4ü de ortalama aynı seviyede.
amerikalı ingiliz veya avusturalyalı bir hocadan genel konuşma eğitimi almak istiyorlar. ödemeyi ders sonrası nakit yapmak istiyorlar ve ortak alanda buluşmak istiyorlar(ev vs değil).

yabancı eğitmen arkadaşı olan veya şu siteye bak diyen var mıdır? siteden bulunca şirkete yönlendiriyor onlar da fiyatı şişiriyor ben aracı olmasın doğrudan hocaya ödeme yapalım çayı kahvesi de bizden olsun istiyorum.
(1) 

Telefon rehberi ve WhatsApp verisini ios'tan androide aktarma

zirrealist #1193765 
En kolay yoldan nasıl yapılabilir?
(1) 

Tasinayim mi yoksa araba mi alayim?

seksli harf #1193761 
Servis sadece gokturk'ten var ortalama 1200-1500'e ev kiralayabiliyorum. Fatura vs baric.

Bunun haricinde halkali'dan gelen arkadas var. Onun yol giderine 300 orada kiraya cikarsam ortalama kira 700 olmak uzere 1000 tl'ye halkali'dan da kiralayabilirim. Fakat atiyorum acik bir is oldu arkadas arabasini satti diyelim benim araba almaktan baska carem kalmiyor.

Baska bir alternatif ise arnavutkoyde ortalama 700 kira ve yine ortalama 200-300 arasi mazot parasiyla 1000 tl tutuyor.

Son alterbatif olarak ise araba alip avcilardan tasinmayip avcilardan halkali'ya kendi arabamla gitmek ve halkalidan sonrasini da arkadasin arabasiyla devam etmek var. Bunda da avcilar halkali arasi 200-300 desem gene 300 de arkadas versem 600 tl bir gider oluyor. Ailem avcilarda yasiyor yemek, camasir yikama gibi konularda rahat oluyorum yani.

Fakat araba almaya cok da aicak bakmiyorum aslinda. Pesin para yok elimde, borcla alaxahim cunku. Bekar olduğumdan araba rahat, klimali olsun beni yormasin yeter. Performans odakli bir sey istemiyorum zaten.

Not: bu verdigim rakamlar aylik olmakla beraber sadece kira/mazot paralari bunun haricinde yeme, icme faturalar falan da var. Siz ne diyorsunuz, siz olsabiz ne yapardiniz?

Ek soru: aksam 6 gibi halkalidan kucukcekmecedeki askerlik subesine gitmem ortalama ne kadar surer? 6 gibi halkalida olucam.

Simdiden tesekkurler.
(1) 

iphone'da favori fotoğraflar hariç silme

sarızeybek #1193759 
ipone'da ve ipad'te bazı fotoğrafları favorilere aldım. telefonda yer açmak için fotoğrafları sileceğim ancak favorilerdeki fotoğraflar bana gerekiyor. onları hariç tutarak fotoğrafları silebilir miyim?
(1) 

bu motorun marka ve modeli ne?

mind mischief #1193758 
mark linkous abimizin bindiği motoru merak ettim. motordan anlayanlar biliyordur umarım. gerçi bana custom bir motor gibi geldi ama...
(7) 

1.000 yıl sonra dünya olur mu yok olur mu

sonsuz88 #1193757 
1.000 yıl sonra dünya olur mu yok olur mu
(10) 

hangi gazeteyi okuyorsunuz neden

sonsuz88 #1193756 
hangi gazeteyi okuyorsunuz neden
(1) 

bu 3 yazar şu an nerede yazıyorlar?

sonsuz88 #1193752 
bu 3 yazar şu an nerede yazıyorlar?

ece temelkuran perihan mağden mine gökçe kırıkkanat
(5) 

Çocukların Youtube''r'' olmasından rahatsızlık duymuyor musunuz ?

mete kudur #1193751 
Bu sefer bi' değişiklik yapıp yorumu da size bıraktım, hadi yine iyisiniz.
SB

edit: örnek de atayım dedim misal : youtu.be
(2) 

açlık grevi yapan gülmen ve özakça hikayesi nedir?

nigeo #1193749 
selamlar,

bi süre gündemden uzak kaldım ama bu konuyu merak ediyorum.

basitçe olayı anlatabilirseniz müteşekkir olurum.

bu kişiler kim? khk ile mi atıldı? hangi khk? kaç numaralı khk? link'i var mı?
sonrasında hemen açlık grevi mi yaptılar? protesto mu bu? nasıl yayıldı haber? nasıl kamuoyu oluştu?
neden ne kadar zaman sonra ne gerekçeyle gözaltına alındılar? hukuki miydi?
tutuklama kararı neye dayanılarak çıkarıldı? tutuklandılar mı şimdi yani?
hukuki midir?
şu anda hükümlü değiller ve yargılanıyorlar mı yani?

lütfen çok fazla yorum katmadan bu olayı bana açıklayınız.

teşekkürler...
(3) 

pc-> smart tv görüntü aktarimi.

lycanthrope #1193737 
daha önce benzer sorular sorulmuş ama üzerinden çok zaman geçmiş yada pek bir cevap gelmemiş.

pc'den tv'ye görüntü aktarmak istiyorum kablosuz.

pc'de youtube'dan izlediklerimi cihaza ata diye yada videolari cihazda göster diye seçenek var ordan atayabiliyorum ama gom - km player vb. bir program var mı onun ile atayabileceğim. çünkü altyazı göstermiyor default olan programı kullandığımda. şimdiden tşkler.:3
(4) 

Taksiciler

maria puder #1193736 
Ne kadar kazanıyor İstanbulda ortalama? Taksi plakası olmayan, durakta çalışan kişiler kastettiğim.Leventte bir durakta çalışan taksici mesela.
(4) 

Ders çalışmak

kararsızataletfilozofu #1193725 
Final haftasının yaklaşması sebebiyle tempoyu arttırmam eski konuları hatırlamam sorular çözmem gerekli. Elimde notlar mevcut çoğunun ama nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum günler boş geçiyor. Canımda çok sıkılıyor. Var mı uyguladığınız yöntemler ? Önerilerede açığım.
(19) 

en begendiginiz queen şarkisi

cunnilinguist #1193722 
nedir?
(7) 

kedi ve evi ilaçlatmak

havana #1193721 
kiracı olduğum dairede yarın hem apartman hem de evler ilaçlanacakmış arkadaşlar. yönetici o gün akşama kadar eve gelmezsiniz sonrasında geldiğinizde de havalandırırsınız o gece evde kalabilirsiniz dedi de benim kedim olduğu o an aklıma gelmedi. döndüğünüzde havalandırırsınız dediğine göre solumanın zararlı olduğu türden bir ilaç. şöyle yapsak banyo, mutfak gibi yerleri ilaçlatsak akşama kadar kapılarını kapalı tutsak kedimi geçirmesem oraya akşam ya da ertesi gün kapıları açtığımda kedim için herhangi bir sıkıntı olur mu? şu şeffaf, su gibi, kokusuz ilaçlar oluyor ya hani ondan ise kullanılan ilaç onun sıkıldığı ancak kurumuş yeri yalasa bile bir zarar görür mü? kısaca napayım, riske atmayıp hiç ilaç geçirmesem mi eve?
(1) 

öğrenci akbili başvurusu

alkolsuz icecek #1193720 
merhaba. akbil başvuru noktalarında öğrenci olduğumuzu sistemden mi kontrol ediyorlar?

aöf kaydım ile ilgili öğrenci belgesi açıklamasını anlayamadım. online başvuruyu denemek istedim fakat iett'nin güncellemesi nedeniyle yapılamıyor.

Öğrencilik Hakkı Var mı? : Yok
Öğrencilik Hakkının Bittiği Tarih : 16/09/2013
İLGİLİ MAKAMA
Yukarıda kimlik bilgileri verilen öğrenci ANADOLU ÜNİVERSİTESİ öğrencisidir.
(3) 

Survivor sema sorunu

zxcd #1193717 
Bu kadın çok çekici değil mı?
Resmen kaç gündür bu kadını gördüm o yüzden izliyorum
Not: Google da arayıp çıkan resmi çekici değil, adada duruşu oturusu falan aman tanrım dedirtiyor
(2) 

deniz anası türü

tabudeviren #1193711 
resimdeki denizanasını izmir'de gördüm. türü nedir bunun? zehirli midir?
(2) 

android spring ile json verisi çekme?

estimated time left #1193709 
json verisi çekmem gerekiyor. ilgili veride şehirler ve nüfus oranları var. yaklaşık on tane felan şehir var. bunları listview e yazdırmam gerekiyor. nette gezerken spring diye bi kütüphane ile karşılaştım. fakat yapılan örnekler sadece 1 tane veri çekiyor. benim kullandığım servis

api.geonames.org

kullandığım örnek

spring.io

MainActivity.java dosyasında

final String url = "rest-service.guides.spring.io";
RestTemplate restTemplate = new RestTemplate();
restTemplate.getMessageConverters().add(new MappingJackson2HttpMessageConverter());
Greeting greeting = restTemplate.getForObject(url, Greeting.class);
return greeting;

bu kısımda ne değişiklik yaptıysam olmadı. greeting Greeting türünde bir liste olarak nasıl dönmeli? stackoverflow da bazı çözümler verilmiş ama onlar da olmadı. ne yapmam lazım?
(3) 

Masaj

d e ayri yazilir #1193705 
Nereye gidilir istanbulda?
Tecrube edenler yazsın.
(11) 

prag viyana budapeşte + extra şehir?

hematom #1193704 
merhaba arkadaşlar

gezi yaklaştıkça sürekli gezi hakkında duyuru açıyorum ama yapacak pek bir şey yok

17-24 haziran arasında bir plan hazırladım

17 haziran öğlen budapeşte'de olacağım , 17-18-19 budapeşte'ye ayırdım;
20'si sabahı viyana'ya gitmeyi düşünüyorum 20 ve 21nde viyana'da kalıp;
22si sabahı prag'da olmayı düşünüyorum. 22-23-24 saat 12ye kadar zamanım var prag'da.

sizce bu plan böyle mi olsun veya araya bratislava'yı da katmalı mıyım ya da brno ?

extra öneriler ve örneğin prag'a gittiğimde nazi kampına gitmek gibi şehre özel başka önerileri olan varsa yazarsa sevinirim :)

iyi geceler
(3) 

bir zamanlar demet akalın

runagain #1193702 
ne kadar da muhteşemmiş.

bir zamanlar ne kadar da huzurluymuş türkiye...

(git: www.youtube.com

ne dersiniz?
(4) 

Adresi geç bildirmenin cezası 51 lira ama ne kadar geç bildirene?

ya ben lan neyse #1193701 
"Adres değişikliğini 20 iş günü içinde bildirmeyenlere uygulanan idari para cezası: 51,00 TL"

yukarıdaki .gov.tr den alıntıdır.

ben 5 yıldır bildirmedim adres değişikliğimi. ne kadar ödeyeceğim? 51 lira ile yırtacak mıyım?
(6) 

izlemelik yerli film

müftü #1193698 
6-7 yıldır yerli film izlemiyorum. ne izleyeyim?
45 dk. uzaklara bakmalı gıcık sanat filmileri önermeyiniz lütfen.
teşekkürler
(5) 

soru

yuvarlanantencereninkapagi #1193696 
her şey ne kadar kolay ve her şey ne kadar zor. insanlarla iletişim kurmak neden bu kadar zor, kurabilmek? hayatımda bazı anlar beni çok zorluyor. kimseyle anlaşamadığımı düşünüyorum, kimsenin anlamadığını. bu aşılabilir bir şey mi?

her şey bitsin diye ölmek istiyorum.
(4) 

akn biteli çok olmasına rağmen internet cayır cayır?

lucky strike #1193690 
geçen ay bi akn-kota muhabbeti döndü ama takip etmedim tam. önümüzdeki ay faturası gg olmasın?
(3) 

fotoğraf paylaşımı

cosmicgadin #1193688 
çok sayıda fotoğrafın bi kaç kişiyle paylaşılması gerekiyor. internet üzerinden yükleyip linkini mail adreslerine attığın siteler vardı. neydi ki onlar? dropbox'a baktım ama ücretsiz deneme şeysine rağmen yine de keedi kartı bilgilerini istiyor.
(1) 

Fotoğraf düzenleme uygulaması

Tam1Hi0n3 #1193682 
Android için fotoğraf düzenleme uygulaması arıyorum, aradığım özelliklerse şunlar:

-Istedigim bir fotoğrafın üstüne baska fotograflardan diledigim gibi kesip yapistirabileyim (dikdortgene dayatmasin mumkunse kendim cizeyim istedigim alani)
-Boyle instagramdaki gibi emojiler semboller koyabilirsek güzel olur
-Yazi falan yazabileyim (bu hepsinde vardir heralde)

Var midir böyle basit bir uygulama kullanip memnum kalan?
(1) 

Cataflam alkolle alınır mı?

nıç #1193681 
Akşam 5'te içildi. Saat 10 oldu bir kaç bira içilir mi artık?
(4) 

Pegasus kis kampanyasiyla ucuz ve guvenli ulkeler- Avrupa olabilir-

damba #1193678 
Merhaba,

Pegasus kis kampanyasi yapmis ve yurtdisina biletleri ucuz tutmus. Kisin ocak ortasi gibi ucuz ve guvenli bir yere gitmeyi planliyoruz. Iki kadin arkadasiz, her yer Turkiye degil tabii ama temkinli olmakta fayda var.

Onerebileceginiz bir yer var mi?

listeler su sekilde:

www.flypgs.com

Yesil pasaportumuz var.
(1) 

Nasıl bilirsiniz marka sorusu

yaren #1193675 
Selam

Bugün bi markette ilk defa gördüm, cire aseptine'in 50+ faktör güneş kremi mi yağı mı bişeysi vardı, ayrıca bebekler için de vardı yine 50+ faktör.

Benim cildim güneşi göreceğini hissettiği anda kararan bi cilt, çok fena kaşınıyor. Doktora gidicem ama ne zaman bilmiyorum. Bu markanın şeysini önerir misiniz, iyi midir bilginiz var mı?

Biraz fiyat/performans verimliliği aramak durumundayım açıkçası...
(4) 

Italya Konser bileti alma

PearlJam #1193673 
Merhaba, Milano'da 16 Haziran'da gerceklesecek olan Radiohead konserine bilet almak istiyorum, Bilet 60€ gorunuyor fakat almak icin sayfada ilerledikce bir sekilde artiyor ve italyanca oldugu icin neye ekstra para odeyecegimi anlayamiyorum, sonucta 83€ oluyor fiyat. Italyanca anlayan biri yardim ederse cok sevinirim.

Link burada:www.ticketone.it

83 eurodan daha uyguna almanin yolu yok mudur? Ve Turkiye'den alirken bir sorun yasar miyim?

Tesekkurler.
(14) 

Kadında beyaz ten mi daha makbuldür, esmer ten mi?

dahayeniymis #1193670 
Sb
(3) 

Kedinin kızgınlığa girmemesi normal mi?

fraise #1193668 
Erkek arkadaşımın ablasının kedisi var, 1.5 yaşında. Herhangi bir kızgınlık belirtisi yok. Başka bir arkadaşlarının dişi kedileri var, iki gündür kafasını duvalara vuruyormuş, bağırıp duruyormus. Veteriner kızgınlığa girmiş demiş. İki taraf da birer tane daha kedi sahiplenmek istiyordu, 2 arkadaşları daha yavru kedi istiyormuş. madem böyle bu ikisini yan yana getirelim, yavruları olsun sonra da kisirlastiririz diye düşünmüşler. Dışı kediyi bizimkinin yanına getirmişler ama bizimkinde tık yok. Oyun oynuyormuş iki yalayıp bırakıyormuş. Dışı peşinde koşturuyormus.


Şimdi bu durum normal mi? Bizim kedi hiç kızgınlığa girmeyebilir mi? Yaklaşık 1 gündür beraberler. Sonunda bir şeyler olur mu? Yoksa hiç ugrasmasinlar mi?
(2) 

fotoğraf sergisindeki fotoğraf sahibinden istenir mi

blue eyes white dragon #1193666 
dündü herhalde televizyonda, hakim ve savcıların hapishanede çektikleri fotoğrafları sergilediği yaşamın kıyısında isimli bir fotoğraf sergisi düzenlenmiş bakırköy adliyesinde.

içlerindeki bir fotoğraf benim de hoşuma gitti.

i.hizliresim.com

twitter.com


öncelikle sorum şu ki, bu fotoğraflar normalde halktan biri isterse verilir mi? yoksa ne münasebet mi denir? istenirse de sorun şu, fotoğrafın sahibi muğla cumhuriyet başsavcısı. kendisinden böyle bir şey istemek çok mu tuhaf olur?
(2) 

bir alkollu icecek olarak bira

cunnilinguist #1193665 
cok alkollu gibi gelmiyor bana. alkol aldıgınızı hissettirecek bira öneriniz var mi? efes kategori dışı elbette.
(1) 

gökhan dabak nerede çiziyor?

ppemreqq #1193660 
en son lemanyakta çiziyordu hala burda mı acaba?

(bkz: deli cevat)
(3) 

Kaza ve sigorta hakkında.

Evocati #1193659 
Merhaba,

Öncelikle olayı özetleyeyim.

-Park halindeki aracıma arkadan çarptılar.
-Kaskom yok. Hasarı karşı tarafın trafik sigortası karşılayacak.
-Aracın kasko değeri 52500 TL.
-Tahmini toplam maliyet (parça+işçilik) 20 bin civarında.
-Şovtaj başladı ve sigorta şirketi aracın piyasa değerini 45-60 bin arasında belirledi.

Şimdi sorularıma geleyim.

-Sigorta şirketi ilk başta aracı hasarlı olarak satmaya çalışıyor. Eğer satarsa ben aracın kasko değeri kadar mı para alacağım? Sigorta şirketi çakallık yapıp sana 45 veririz diyebilir mi, derse ben pazarlık yapabilir miyim?
-Bu haliyle pert olma durumu var mı?
-Dikkat etmem gereken başka bir şeyler var mı? Sigortacı olan veya başından böyle bir iş geçmiş olanların tavsiyelerine ihtiyacım var.

Teşekkürler.
(2) 

ege üniversitesi ulaşım

desktopu #1193656 
Merhaba hafta sonu kpss'ye gireceğim de sınav yeri ege edebiyat fakültesi yeni derslik binası diyor. Burası ege üniv. metro durağının yakınında olan yer mi acaba? 9:45 kuralı yüzünden yanlış yere gitmemek için soruyorum. Bilen birisi cevaplayabilir mi? Teşekkürler.
(3) 

Biri benim numarami kiralik ev ilanina vermiş

rayde #1193653 
Zir zir telefon calip duruyor. 3. Ye artik sordum nerden aldiniz diye tak suratima kapadi. 4. Dogu siveliydi hicbir sey anlamadim. Ben bunu nasil tespit edicem ya yetti canima. Yanlis oldugunu anlayan kapatip kaciyo. Sahibinden de bulma imkanim olur mu?
(2) 

Hedefledigim kilodan daha az görünmek

basubadelmevt #1193652 
Eylül basina kadar hedefledigim bir kilo vardi.74 kg diyelim. Buna ulasamayacagim biraz kesinlesti. 79'a cektik hedefi. Amacım tartida 79 olup goruntude 74 kg gibi görünmek.Bu nasıl başarılır? yogun sporla olur mu?(kosu,yuzme vb) Vücut tiplerini gosteriyorlar ya ikisi da 70 kg biri harika görünürken digeri sisko gorunuyor. Kilo vucudumun her yerine esit dagilmis vaziyette,bu acıdan şanslıyım.
(5) 

ankarada nasıl kız arkadaş edinilir

qazedcsrfvtyhngujmkol #1193650 
ben bu işlere çok geç uyanmışım belki lisedeki ortamımın boktan olmasının da payı vardır. o zamanlar tüm tanıdıklarım kız arkadaş bul deyip duruyorlardı da sinir oluyordum. şuan üniversite de bitti hatta 1 sene oldu. ama ben bırak sevgiliyi kız arkadaş edinebileceğimi de sanmıyorum. tamamen karakterimle alakalı ama bunu nasıl değiştiririm bilmiyorum. beni böyle seven birini bulacağıma inandım ama kızları gördükçe böyle bir kızın olmadığını anladım yani anne gibi karşılıksız seven kız yok. maalaesef ben de tek çocuk olduğum için biraz da mizacım gereği atılan değilim kıza ilgili değilim kırmam belki ama çoğu kız baba gibi davranan sevgili istiyor ben öyle değilim.hatta beceriksiz bile sayılırım. ne yapacağımı bilmiyorum kursta falan da olmuyor. üniversiteden görüştüğüm 2 arkadaş dışında ortamım da yok. ankarada yaşıyorum nedir bunun yolu.
(8) 

hepsiburada'dan bilgisayar alınır mı?

lucky strike #1193648 
alınır gibi geliyor bana. siz ne düşünüyorsunuz? güvenilir midir bu ticareti yapmak?
(1) 

Ehliyet sınavının elektronik olanı

ya ben lan neyse #1193647 
giren oldu mu? nerede giriliyor bu sınava? MEB merkezi sınavlarda olduğu gibi okul falan mı atıyor? sınav soruları yazılı olandan daha mı zor? sonuçlar aynı gün öğrenilebiliyor mu?

sağ olunuz.
(6) 

İngilizce altyazılı dizi önerisi

apolitikherif #1193645 
İlk defa ingilizce altyazılı dizi izleyecek birine hangisini önerirsiniz?

-how i met your mother ve friends tavsiye ediliyor genelde. Hangisi daha kolay anlaşılır?
-hangisi daha zevkli?
-farklı önerisi olan?
(1) 

Yurtdışına çıkabilir miyim?

yatagants #1193643 
Yeşil pasaportum var süresi aralık sonunda bitiyor. Yeşil pasaportta da son 6 ay süresi kalmış ise kullanamıyor muyuz? Yoksa üç aya kadar gideri var mı?
1 ...  ... • 3763    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık