(1) 

pencere yalıtımı

who cares wins #1255516 
selamlar.
pencerelere şu sünger bantlardan çektim, yine de aşırı soğuk geliyor bence. başka ne yapılabilir, hangi malzeme ile yazarsanız çok sevinirim. pencereler pimapen.
(4) 

ne yapabilirim? çalışmak/rahatsızlık

çaykovski #1255514 
selamlar,

kasım ayında işte düşüp ayağımı kırdım. bir buçuk ay kadar alçıda kaldı ayağım. şimdi kemik iliği ödemi ve ganglion kisti var. doktor tam istirahat ilaç ve hiperbarik oksijen tedavisi önerdi.

bir yandan uzun süredir çalışmıyorum. maddi sıkıntılar çekiyorum. babamın yaşı çok geçkin ve takside çalışıyor. iyi bir insan olduğu için pek kazanamıyor, 12 saat çalıştığı için çok yoruluyor ve yollarda yaşadığı stresin haddi hesabı yok. bir kaç sene içerisinde bir sürü sağlık problemi yaşadı ve gözle görülür bir şekilde çöktü, yaşlandı.


şimdi babama yük olmak istemiyorum. annemden zaten para almıyorum. ben evde ne yapabilirim? uzun zamandır böyleyim, artık bir şekilde kazanmam gerek. iyileştikten sonra iş arama faslı zaten beni yeterince düşündürüyor. fakat o aşamaya geçmeden şu anda az buz kendimi karşılayabilmem lazım.


bilgi sinema tv mezunuyum, son dönemimi amerika'da burslu okudum. ingilizcem çok iyi, yayın evi ve dergi tecrübem de mevcut. metin çevirisi yapabilirim. photoshop'tan çok iyi derecede anlıyorum. yine kurgudan, adobe premiere'den de iyi derecede anlıyorum.

alçım çıktıktan sonra çalışırım diye normal işler arıyordum fakat şu an ne yazık ki yine eve dönmüş durumdayım ve kayıbım... ne yapacağımı bilemiyorum artık. neler yapabilirim bu donanımdaki bir insan olarak sizce? önerilerinizi bekliyorum.
şimdiden teşekkürler.
(4) 

Şirket devlet hastanesinden rapor istiyor artık

Cursed Chico #1255510 
özelden alıyordum. Artık kabul etmeyecek özeli. devletten istiyor.

fizyoterapiye başlayacağım. en az günde 3 saat gidecek orda her gün. Devlette bunun için rapor alma şansım var mı sizce? meslek yazılım.

işe gidip öğleden sonra terapiye gitmek saçma olacak. evde de egzersizlere devam etmem gerekiyor. parmak semsert, hiç bükülemiyor. sol işaret.
(2) 

Nature's Bounty Melatonin 3mg bulamıyoruz

brnow #1255507 
Köpeğimizin tüy dökmesi üzerine veterinere götürdük ve bize Nature's Bounty Melatonin 3mg önerdi ancak hiç bir şekilde amazon, ebay vb. siteler Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar. Nereden temin edebiliriz bilgisi olan var mıdır ?

Şimdiden teşekkürler.
(8) 

dizi tavsiyesi

blue eyes white dragon #1255505 
mümkünse bitmiş(bitmişse de çok uzun olmasın) bitmemişse de sorun yok. böyle beni içine çekecek bir dizi arıyorum. sıkmasın yani.

american gods
sherlock
prison break
Breaking bad
daredevil
gotham
heroes
himym
spartacus
fringe
dexter

bunları izlemiş adamım.

imdb'ye kaydederim izlediklerimi. o yüzden bunlaru yazdım. belki kaçmış bir şey olabilir.

Edit: got, walking dead ve çok bozan lost demeyin lütfen. black mirror da demeyin. bilgisayarımda 2 sezon var. birincisini izledim ama izledim öyle yani.
(1) 

gecen senelerde meshur bi bilgi yarismasi oyunu vardi?

asocial anchorman #1255503 
hala meshur mu bilmiyorum ama kategorilere ayrilmis sekilde basliklar vardi renk renk, online oynuyordun, arkadaslarinla yarisabiliyordun falan. adi neydi bu oyunun?
(1) 

excelde vlookup'ı sağa doğru uzatma

mhmtt #1255502 
merhabalar efem yine maymun zeka testinde kalarak buraya geldim...

vlookup yaptım bir kez bir yan satırına da vlookup yapmak istiyorum. köşesinden tutup sağa kaydırıdığım zaman formulü n/a geliyor. formül sapıtıyor.
halbukisiyanyana hepsi. nasıl yaparım bunu?
(10) 

Kripto paralar : Tek soru

herhaltibiliyoring #1255497 
ben bu konularla çok ilgili değilim ama uzaktan bakınca aklıma bir soru takılıyor. Paranın kontrolü devletlerin elindeyken, neden kontrol edemeyecekleri bir oluşuma izin versinler?


Internette böyle başladı. Hey hey özgürüz istediğimizi yaparız derken, bi baktık,
devletin insanları en kolay ve detaylı kontrol edebileceği ortam oldu.
Bu kripto paraları da devletler ya yasaklar, ya da kontol edebileceği hale getirir gibme geliyor.
(4) 

sıfır otomobil fiyatları (kim alabiliyor bu sıfır araçları)

drystedb efficacious #1255496 
arkadaşlar en boş araç 65.000 tl'den başlıyor, çok pişmanım vakti zamanında (1-2 sene önce) otomobil almadığıma. şimdi istesem de alamam çünkü maaş örneğin %20 artmasına rağmen bunların fiyatı %50-60 arttı!

bu nereye kadar böyle sürecek? 2.eller de dolayısı ile uçtu, yani bi kırılma noktası olmaz mı? satışlar kendini salmaz mı gevşemez mi arkadaş!
nasıl bir talep bu?
(4) 

anneme İzmir'de ev, bütçe 100.000 TL

legalize marijuana #1255495 
deniz kenarı olmaz tabi ama yakın dahi olsa süper olur,

2+1 olmaz tabi ama olsa süper olur.

önerilerinizi bekliyorum, hangi semtlere bakmalı?
(4) 

Geyik koşusu için ayakkabı?

chicha #1255494 
Merhaba duyurunun Nasuh Mahruki'leri!

Kardeşim Şubat'taki geyik koşusuna katılacak.

28k parkuruna kayıt yaptırmış lakin spor ayakkabıyla koşarım ben dedi, olm çamurda kafanı gözünü kıracaksın uygun ayakkabı alalım sana dedim de ne alacağımızı bilmiyorum ben de.

Mümkünse Decathlon'da bulunsun, öteki türlü de 250 tl'yi geçmese iyi olur.

Teşekkürler!
(3) 

dövmeci var mı?

Tears of Devil #1255486 
ilk defa dövme yaptıracağım. ben watercolor bir şey istiyordum, dövmeci arkadaşım ben renkli çalışmıyorum dedi o yüzden vaz geçtim. siyah beyaz bir dövme olacak, maksimum 10x15 cm bir alanda (kol) olacak... bu işin fiyatlandırması hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim. aldığım fiyat pek normal gelmedi gibi bana...

şimdiden teşekkürler.
(6) 

format sonrası iTunes yüklenmiyor, hizmet paketi vs diyor. win7=)

mslny #1255484 
Öncelikle tablet sayesinde artık foto atmak ve torrent, şifre vs işleri hariç kullanmadığım bilgisayar kendini hatırlatmak için çöktü. son formatı atalı en az 3 yıl olduğu için unutmuşum, neyse zar zor attım, ama yazdığım gibi iTunes yüklenmiyor. Tabii win 7 ultimate'ten anlaşılacağı üzere bilg külüstür, cd de orjinal değil. Fakat format öncesi iTunes yüklüydü ve kullanıyordum, o zaman nasıl yapmışım hiç hatırlamıyorum. Eğer halâ masaüstü kullanan ve hatırlayabilen varsa lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyebilir mi? Çünkü yedekleme, vs hepsi için iTunes lazım şu an.
(1) 

YKB plazaya nasıl gidilir ?

sorunvar #1255480 
Toplu tasımayla gideceğim.
(1) 

displayport tan hdmi çıkışına

binder dandet #1255477 
Sadece displayportum kaldı gpu uzerinde, displayportu hdmi a cevirmem gerekli. 15 liraya da 150 liraya da çevirici var, ne önerirsiniz? bitane kablo aldım çalışmadı.
(12) 

Filmleri seyrettikten sonra not almamla ilgili

Cursed Chico #1255476 
Bir belge var. Oraya seyrettikçe yazıyorum filmi. Şurası etkiledi. şu oyuncu var. Konusu şu. SOnra da internetten yorumlara bakıp ilginç bilgi vs varsa onları da yazıyorum.

İlerde hangi filmi seyrettiğimi unutursam dönüp bakayım diye, hangilerini seyretmişim. Ya da 1950 ispanyasını anlatan film seyrettin mi dediklerinde belki ordan bakarım ama böyle duurmlar olmadı hiç.

Sadece yazarken üste çıkıp bakıyorum neleri seyretmişim. Bazılarını unutmuşum bile seyrettiğimi.

Biraz zor oluyor film seyrettikeç yazmak. Vakit alıyor.

Aynı şeyi kitap dizi için de yapıyorum ve tiyatro. Onlar o kadar sık bitmediği için daha rahat da. Fİlm en kolayı.


Buna benzer davranışlar yapan var mı? Bu yaptığım şey hakkında eleştrileriniz neler? Bİr tarafım çünkü çok saçma, boşver yapma diyor.
(1) 

ABD Vizesi Varken Vizeye Başvurmak

nop #1255475 
Yaz başında süresi dolacak bir vize varken, atıyorum Temmuz'da seyahat planlıyorum denilerek şu sıralarda vize başvurusu yapılabilir mi?
(5) 

Enpara kredi kartı

senolll #1255474 
Merhaba,

Sözlükteki "başvurdum", "geliyor", "100bin lira limitli çıktı 0,1 saniyede" gibi entryleri geçersek, bu kartları alalı biraz zaman olmuş olmalı. Nasıl şu an memnuniyet durumunuz? Sanal kart yok diye okumuştum, bu konuda ne düşünüyorsunuz bir de?

Teşekkürler
(5) 

hangi televizyon, neden?

a darkness coming #1255473 
selamlar televizyon için 4 model arasında kaldım. bütçem 2800, istenilen 43' 4K. Bir de sizce hepsiburada'dan mı almalı yoksa gidip daha güvenilir(?) bir yerden mi almalı?


1) LG 43UJ630V
www.hepsiburada.com

2) LG 43UJ651V

www.hepsiburada.com

3) LG 43UH650V

www.vatanbilgisayar.com

4) Samsung 43MU7000

www.vatanbilgisayar.com


ben 1'e daha yakınım. hem hepsiburada da kampanya var gibi. siz ne düşünüyorsunuz? Tikler hemen gelir.
(1) 

istanbul'da yazılımcı olarak çalışılacak en iyi şirketler nelerdir?

lemmiwinks #1255471 
düzgün bilgisayar ve yazılım sağlayan,
izin konuları sıkıntılı olmayan,
fazla mesaiyi alışkanlık haline getirmemiş,
düzgün koltuk, masa veren,
yeni teknolojiler kullanan,
insanların sıkıntılı olmadığı
nereler var?

web development öncelikli.
(1) 

ciltli kraft defter nereden bulabilirim?

mehmed resad #1255464 
urun.n11.com

şunların ciltlisinden bulabilir miyim?? kitap gibi olanlardan. içi yine böyle saman kağıdı gibi..
(23) 

Yeni dogacak kizimiza isim bulamadik. Bi el atin.

kolbasti oynayan koala #1255459 
merhabalar,

yeni dogacak kizimiz icin bi isim secemedik. bize yardimci olmak adina anketi doldurabilir misiniz?

strawpoll.com

edit: isimlerin anlamlari

Loren: Lora ağacı. Onur ve zafer simgesi.
Luna: Ay. Yeryüzünü aydınlatan.
Mila: Sudan gelmek, sudan gelen.
(4) 

Japonya'ya gidenler

bana her yer cehennem #1255456 
Mayıs gibi 5-6 gün gideceğim
Tokyo'da ineceğim

Şuraya da git gör yap dediğiniz neler var

Buradan Kore - Vietnam(veya Tayvan) - Tayland yapıp döneceğim

Önerilere açığım
(5) 

Annem için hangi herşey dahil tatil köyü?

neyehbe #1255454 
Mayıs ayı ortası için annemi herşey dahil konseptli bir otele götürmek istiyorum. Geçen sene Güral Premier Tekirova'ya gitmiştik, çok memnun kalmıştı. Bu sene de Kremlin Palace istiyor ama yorumlar pek olumlu değil gibi, ama o mimari tasarımından etkilendi.

5 günlük önerebileceğiniz neresi var? Daha sakin, hizmetin kaliteli olduğu bir yer olsun. İki kişi mayıs ortası 5 gün için 2500-3000 civarı verebilirim.
(4) 

Kaç tane Amerika var?

trejemu #1255451 
Bir oyleler bir boyle, pentagon ayri konusur, savunma bakani ayri, Trump'in basinsozcusu bi ayri vb.
Kurumlar arasi bu tutarsizlik sadece bir politika mi yoksa aralarinda bir mucadele mi soz konusu?
(2) 

aliexpress'den-amazon'dan malzeme getirmek

syozkn #1255450 
millet çatır çatır getiriyor. bakıyorum tüm dünyalığını oradan yapmış. doğru dürüst türkiye'den ürün almıyor kimse.


bunun bir kuralı vs. var mıdır? 30 euro diyorlardı bi ara ama ekran kartından drone a kadar bir sürü şey getireni gördüm. ekran kartı dediğimiz şey 300-500 dolar. aynı şekilde amazon.de de bu şekilde.


ben nacizane bir kulaklık alayım diyorum 30-40 dolarlık. alayım mı? ne yapayım? başıma neler gelebilir?
(4) 

2 günlük İstanbul gezisi. nerelere gideyim?

mikahakkinen #1255448 
nerelere olmazsa olmaz?
Beylikdüzünde kalıcam 2 günde dolu dolu gezmekten çok tarihi mekanları nasıl bir programla gezeyim?
dolmabahçe sarayı, ayasofya camii gibi görmem gereken yerlere nasıl rahat ulaşıp gezebilirim? bu köylüye yardımcı olun.
(1) 

Laptop elektrik gitmemesi? Adaptör?

hazarcan #1255447 
Dizüstü bilgisayarımın bataryası bitik durumda ve mecburen sürekli prize takılı olarak kullanıyordum. Ancak geçenlerde ben evde yokken ev ahalisi bilgisayarı açmaya çalışmış ve elektrik gelmediğinden daha açılırken kapanmış. Baktığımda normalde prize takılıyken yanması gereken güç ışığı yanmıyor. Sorun adaptörde mi olabilir yoksa bilgisayarın kendisinde mi? Açıkçası bulunduğum bölgedeki tamirciler fazla fırsatçı olup internette 5 lira olan parçaya 50 lira istedikleri için eğer adaptörden falan kaynaklanıyorsa kendim sipariş edeyim diyorum.
(2) 

Bahçelievler Final ve Vatan okulları

€xpolerer #1255445 
merhaba istanbul bahçelievlerdeki Final okulları yada Vatan okullarında öğrencisi olan tanıdığınız var mı?
orta okul için eğitim kalitesi nasıldır?

Ek soru: Yenibosna tarafında önerilebileceğiniz orta okul var mı?
(2) 

antalya'da otel önerisi

Kresto #1255444 
1 yaşında çocuğumuzla gidebileceğimiz ultra her şey dahil otel arıyorum. Bütçem 3500-4000 tl. Tavsiye edeceğiniz, gidip konakladığınız otelleri paylaşırsanız memnun olurum. Eylül ayında gideceğiz.
(1) 

vatanım sensin ile ilgili (spoiler yok)

kibritsuyu #1255440 
soruda spoiler yok ama cevaplarda spoiler olabilir. o yüzden bilginiz olsun.

yahu bu vatanım sensin dizisinde mustafa kemal paşa, ismet paşa, ali fuat paşa falan herkes tarihteki gerçek isimleriyle yer alırken, niye çerkez ethem'in karşılığı olan kişiye adam gibi "çerkez ethem" demek yerine "dağıstanlı" demişler?

benim tahminim; dağıstanlı, çerkez ethem'in yapmamış olduğu şeyleri de yapıyor/yapacak olduğu için, farklı bir karaktermiş gibi sunuluyor. böyle olabilir mi?
(4) 

haftasonu kaçamağı

rajaz #1255438 
eş ile gidilebilecek türkiye'de neresi olabilir? araç yok. uçak ya da otobüsle gidilecek.

güzel vakit geçirebileceğimiz, biraz da gezebileceğimiz..

doğu karadeniz tarafı nasıl olur? amasra, bartın, sinop vs.. ya da daha yakınlardan kapadokya? ama havalimanı problemi var sanırım o tarafta da?

bolu ya da çevre dağ taraflarını düşünüyorum ama araç olmadığı için ya da çok tecrübeli bir şoför olunmadığı için çekiniyorum o taraflara..

var mı tavsiye verebilecek?
(2) 

Şeytan tüyü mü?

SiyamkedisiZorro #1255428 
Ara ara genellikle sırtımda ama bazen de alnımda muhtemelen bir gecede uzamış (daha uzun sürse özellikle yüz bölgemde fark etmemem imkansız) 8-10 cm uzunluğunda saçtan çok daha ince genellikle gümüşi renkte kıl çıkıyor.
Nedir bunlar. Var mı bir adı? Neden çıkar?
(4) 

Tipo baskı kartvizit basacak ve adamı öpmeyecek matbaa

aether #1255426 
Merhabalar,

Tasarımım elimde ve maliyetim max 175TL olması gerekiyor bu tip bir baskı için. var mı tanıdık bildik bu tip baskı yapan bir yer?
(1) 

elektirik faturasi tip1-tip2-tip3

brnbrs #1255425 
Bunlar ne anlama geliyor? Bizim fatura tip3 ve yüksek geliyor surekli. En uygun tarife hangisi?
Uedasa gidip değişim yaptırcam.

Teşekkürler.
(9) 

Ne yapdınız ?

czn #1255424 
Bir hatun düşün. Siz zamanında bu kişi ile çok ozel şeyler yaşadınız, ayrıldınız. Gel zaman git zaman geri döndü, sonra yine çekti. Farklı şehirde yaşıyordu, sizin şehrinize geldi. Fakat siz o istemediği müddetçe ona ulaşamıyorsunuz. Ama kızıda çok seviyorsunuz ve çok alışmışsınız. Bazen 2 hafta bazen 1 hafta haber alamıyor, o istediği müddetçe görüşüyorsunuz. Binevi fuckbody tarzı ama tam olarak değil. Karşı tarafın isteği doğrultusunda yapılan bir görüşme ki her zaman sağlıklı da yurumuyor. Gelin görünnki kalp denen illet buna saplandı, atamıyor. Veya öylemolduğunu sanıyor. Ne zaman merkeze alsam, kaçıyor, ara verince donuyor.

Tepkiniz ne olurdu ?
(7) 

Oda termostatı doğalgaz tüketiminde aşırı fark yaratır mı ?

joehigashi #1255422 
2 kişiyiz ve çalışıyoruz. Yani gündüzleri haftanın 5 günü evde değiliz.

Evde yokken kombiyi gündüz ya 30 derecede çalıştırdık ya kapattık akşamları ise 40-45 derece arası kullandık. onu da her akşam yakmadığımızı söyleyebilirim buna rağmen 220 tl fatura geldi yan komşumuz ise eşi ev hanımı olmasına yani gün içersinde kombiyi kullanmalarına rağmen 130 tl faturaları geldi.

Sorduk oda termostatı kullanıyorlarmış birde kombileri yoğuşmalı kombiymiş. Termostat olayı bu kadar fark ettirir mi işi ? Yoksa kombinin yoğuşmalı olması mı bu kadar fark ettiriyor ?

Az evvel baymak'ı aradım termostat için 400 tl fiyat çektiler ne yapsak bilemedik. değer mi acaba normal kombi + termostat ile tüketim açısından verim alır mıyız ?
(6) 

Buddy eklemek

liberal #1255419 
Merhaba,
Birisinin entrylerini takip etmek adına badi ekleyecegim. Bu karşı tarafa gidiyor mu? Şu kişi seni badi ekledi diye.
Ne gereği var bilmesine.
(2) 

standart pompa fahiş fiyat verdi

charlotte blanc #1255417 
standart pompa NMT LAN 80 pompasının bir parçası lazımdı bana. standart pompayı aradım esenyurttaki protek bayisini verdiler. resimdeki kart lazım bana

bu pompa
i.hizliresim.com

bu da kart
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

adamlar yüksek bir fiyat çaktı. dedim çok pahalı bu. o zaman yüzde 5 indirim yapabiliriz dedi sadece. acaba burada bir bağlantısı olan var mı başka bir bayi veya yerden fiyat alabilir miyim ? birkaç başka bayiyi arıyorum zaten benim sorduğum belki buradan bir yardım edebilen referans olabilen çıkar.
(12) 

Mokka mı Astra mı? İkisi de 0 km

diabolus79 #1255416 
Merhabalar,

Astra 2017 benzin otomatik ve Mokka dizel otomatik, her ikisi de en dolu paket olarak baz aldığımızda hangisi ağır basar sizce?

Fiyat olarak Mokka daha pahalı, aslında fazla km yapılmayacağı için benzinli versiyonuna da yönelebilirim, benzinli olunca fiyatlar kafa kafaya gibi.

Teşekkürler şimdiden.
(1) 

Bilgisayarımda bir programın açık olup olmadığını kontrol eden yazılım

bir peynir kutusu kibrit #1255412 
Amacım bilgisayarımda bir .bat dosyası çalışıyor fakat bazen bu .bat uzantılı dosyamız kapanıyor. Şimdi ihtiyacım olan dakikada bir yada 30 saniyede bir bunun açık olduğunu kontrol etmesi ve eğer kapandıysa tekrar açılmasını sağlayacak bir yazılıma ihtiyacım var.. Eğer böyle bir şey yoksa Java yada C üzerinden yol gösterebilecek birileri varsa kendim de yazmayı deneyebilirim.
(2) 

parfüm imdb'si

Bruce #1255407 
bir site vardı, parfümü yazıyordun sana detayını, notalarını, kalıcılığını vs. gösteriyordu. ince ince yazılı pek modern olmayan bir siteydi, kullanıcı yorumları vardı. neydi o?
(1) 

n11 kupon

zynppp #1255404 
Gunaydin. N11 de kuponu olup kullanmayacak var mi acaba.
(3) 

Kyk borcu sorusu

durgunfoton #1255401 
Arkadaslar, kyk borcumu hic odemedim. E devletten baktigimda da vergi dairesine yonlendirdiklerini yazmislar. Simdi ben odemek istiyorum. Ama nasil olacak? Taksitleri falan hic bilginiz var mi?
Tesekkurler
(7) 

Banka neden kredi kartını kapatmak istemiyor??

gameofannen #1255399 
aynı bankaya ait 3 tane kartım var ve ben kullanmadığım ikisini kapatmak için aradım ama ağzımdan girip kulağımdan çık puan muan derken kapattırmadı. nedenini bilen var mı_ sonuç aynı bankanın 3 kartı
(13) 

kitap alışverişi siteleri

denizzz #1255397 
favoriniz hangisi?
(3) 

servis şoförü nereye şikayet edilir?

la noix #1255393 
okul servis şoförü. plakasını aldım. kamera kaydı da var. arkasında beyaz masanın numarası vardı ama ilgili okulun okul aile birliğine mi şikayet etsem?
(2) 

Doğum kontrol hapı

senolll #1255385 
Merhaba,

Şöyle bir şey duydum ve doğruluğundan emin olamadım,

Doktor, bir kadın arkadaşıma 21 günlük haptan sonra şeker haplarını es geçip diğer 21 günlük haplara başlamasını söylemiş. 7 gün ara vermeden böyle yapmak normal mi?
Bir de bunu yaptığı taktirde adet kanaması HİÇ olmayacakmış. Bu doğru mudur?

Teşekkürler
(10) 

Bu ne işe yarıyor?

senolll #1255382 
Sb,
Sibop lastiği gibi bir adı var

www.harald-nyborg.se

Teşekkürler

edit: şöyle bir şey
i.hizliresim.com

bisiklet tekeri yama setinden çıktı. bisiklette ne işe yarıyor demek istemiştim.
(3) 

3. monitör olarak led tv kullanmak

binder dandet #1255373 
Sizce sağ ve solda birer monıtor varken düz hafif yukarı monitör olarak 43 inc tv koymak mantıklı mı? hdmi'den girip kullanabilirim değil mi?(hdmi girisi var)




not: merak eden varsa monitor sayısı neden fazla, birinde program calısıyor, birinde islerimi yapıyorum diğeri ise film dizi yutub eğlenceliği
1 ...  ... • 3306    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık