(9) 

İki kişi ortak ev/dükkan vs almak

nundu #1590018 
Geçen sene ev alırken tanıştığım bir emlakçı vardı. Al-sat tarzı işler de yapıyordu. Evi de ondan aldığım için muhabbetimiz de oluştu kiracı bulurken falan. Arada mesaj atıyor "şu evi beraber alalım" tarzı da şimdiye kadar pek yanaşmamıştım. Şimdi bi tane dükkan dedi hazır alıcısı da var şimdi alsak 2 ay sonra biraz fazlasına satarız, istersen dükkanı üstüne de yaparız dedi.

Yani niye hazır alıcısı varsa sana ucuza satıyor diye sorunca da o kişiyle başka işler de yaptığımız için elinden çıkaracağında bana satıyor hemen alacağımı bildiği için, ben de başka alıcı bulup satıyorum gibi cevap verdi.

Yani geçen sene aldığım evle ilgili bir sorun yaşamadık, böyle şeylerde güvenilebilir mi ne diyorsunuz? Evet demedim ve hâlâ şüpheliyim de mantıklı yanı varsa bi düşüneceğim tekrardan.
(5) 

Yurt dışı çıkış harcı

dali dili havali korna #1590017 
Selamlar. Ben daha önceki seyahatlerimde çıkış harcı ödemesini birkaç ay önceden yapıyordum ve o arada zam gelse bile yeni tutar üzerinden ödeme yapmaksızın çıkışımı gerçekleştirebiliyordum. Eylüldeki seyahatim için de Haziran ayında 150 tl'den ödememi yapmıştım. Son zamdan sonra bu durumun önünü alan bir düzenleme mi yapıldı, bilginiz var mı? Yani daha önce ödemiş olduğum tutarı iptal edip 500 mü ödemem gerekiyor illa ki? Şu duyuruyu görünce sorma gereği duydum:

teknoloji.gib.gov.tr
(6) 

Ankara güzel manzaralı şık mekan

şair eşref #1590015 
Selamlar, istanbulda yaşayan önemli bir arkadaşım ankaraya gelecek.

istanbulda biz çok güzel yerlere gittik; ankarada önce eve geçip birşeyler yedikten sonra dışarı çıkacağız:

bizim bu ihtiyacımızı karşılayacak "date mekanları" lazım ama istanbuldan gelen birisi için. çünkü internette baktığımda genelde ankara içindekilerin bildiği popüler mekanları yazmışlar.

Manzarası güzel, içeris(tasarımı) keyifli yerler soruyorum, loş ışıklı bir yer olursa da şahane olur
(7) 

Zoom H6 (ses kayit mevzulari)

brkylmz #1590014 
1,5 metre aralikla karsilikli oturan 3 kisinin ses kaydi icin zoom h6 yeterli olur mu?

Yaka mikrofonlari hep 2 kisilik, 3. Yu almak ekstra maliyet.

Boom icin konsept uygun degil (minimal bir sey olacak)

Diyorum zoom'u kameraya takayim, allah ne verdiyse artik.
(1) 

mardin otel tavsiyesi

elorelia #1590012 
2 yaşında çocukla ve kasım başında gideceğiz.

taş konak tarzı oteller soğuk mu olur? gitmişken öyle bir yerde kalalım istiyorum ama soğuk olacaksa gerek yok. onun haricinde temiz bir yer olsa yeterli.

ayrıca yeme içme- tavsiyesi olan varsa o da alınır.

teşekkürler.
(3) 

Pegasus 600 TL, Otobüs 750 TL

dedeminhirkasi #1590011 
Ne alaka? Otobüs nasıl daha pahalı oluyor yav?
(9) 

Cam balkonun çok ısınması

prole #1590010 
Kediler için cam balkon yaptırdım, dün cam balkona bir çıkayım dedim, aman allahım, adana ayağıma gelmiş. O kadar bilimli insanım ama sera etkisi yapacağını öngöremedim. Pencere açmak dışında ne önlem alınabilir? Dışarı panjur istemiyorum aslında ama panjura rağmen ısınır mı? İçeriden perde koysam etki eder mi? Şöyle stor bambu perde falan?
(2) 

Sozlock debesi mi sozlugun debesi mi

lapaz #1590009 
Sizce daha iyi?
(3) 

Yeni evde çanak anten var, bununla napılır?

foreignsilhouette #1590007 
Selam dostlar, yeni taşındığım evde çanak anten var balkonda. Kablosu mablosu da var. Bununla napmak lazım, televizyonum var direkt soksam kanal çıkar mı? Yoksa abonelik falan mı lazım? Teşekkür ettim şimdiden.
(5) 

kumandayı kenara koydurtan filmler

logisticsmanager #1590006 
İngilizcesi remote drop.
Televizyonda bakarken karşınıza hangi film çıksa kumandayı bırakır kesinlikle izlersiniz?

Ben başlıyorum;
Predator
Die hard 1/2/3
Rambo 1
Goodfellas
Godfather 1
Tokyo drift
Tropic thunder
Wes anderson filmleri
Intouchables
will ferrel filmleri ozellikle anchorman, stranger than fiction ve the other guys

50 kere de izlesem karşıma çıksa tekrar izlerim.
(3) 

Pub/bar onerisi ankara

kirlipam #1590005 
Selam duyuru,

10 yil sonra tekrar ankaraya tasindim.

Mekanin tam ortasinda bole bari olup tek basina takabilecegim alani olan sigaraya da musaade eden bi yer oneriniz var mi?

Mesela eskilerden varuna gezgin vardi bahcelide barina oturur takilirdim.

Var mi oyle yerler?
(3) 

Xanax açıkta kalınca bozulur mu?

büyük engizisyoncu #1590004 
1 ay kadar önce yarım Xanax içip diğer yarısını paketinin içine sıkıştırmıştım, folyo gibi olan paket yani. O da çantamda gezmiş durmuş unutmuşum. Şimdi bunu içsem ölmem zaten tamam da etkisi geçmiş midir, boş yere mi içmiş olurum?
(10) 

Atom bombasi savasini baslatma firsatiniz olsa tusa basar miydiniz

lapaz #1590003 
?
(10) 

ulkede kendinizi psikolojik olarak koruyabiliyor musunuz?

dokunmakalbime #1589999 
ben asagidakileri yaparak koruyorum saniyordum; ama 1 ay yurtdisinda yasayip geri donunce sadece kendimi kandirdigimi fark ettim. toplumun buyuk kismi sorunluyken, beni etkilemiyor, istedigim gibi yasiyorum demek kendini kandirmakmis onu farkettim.

-toksik insan, mekan, durumlardan uzak durmak
-siyaset, ekonomi, futbol, cinsellik ve dini tartismalardan uzak durmak
-haber, gazetelerden uzak durmak
-sosyal medya linclerinden uzak durmak.

siz ne durumdasiniz?
(2) 

thy bagaj hakkı & kadıköy ist havalimanı ulaşım

tepedeki psychedelic adam #1589998 
1 - thy ecofly biletle yurt dışına uçuşta 8kg kabin bagajı yanında sırt çantası alınabiliyor sanırım di mi? thy sitesindki açıklamaya bakınca öyle gibi ama yine kendi sitesinde bir sayfada "8kg kabin bagajı + 1 aksesuar (kamera, telefon vb. daha büyük olmayacak şekilde)" şeklinde bir açıklama da var. yakın zamanda ecofly'la bu şekilde binen var mı?

2 - kadıköy'den istanbul havalimanına yurtdışı 07:20 uçuşu için metrobüsle gayrettepe oradan da metro mantıklı mı? bu metro gece çalışıyor mu, ne sıklıkla çalışıyor? bu konuyla ilgili net bir bilgi de göremedim, istanbul metro web sitesinde net bi bilgi bulamadım.

ya da kadıköy'den doğrudan havaist'e bineyim ama kaçta bineyim ve önceden internet üzerinden bilet almak gerekiyor mu acaba?

2:35 ya da 3:30 diye düşünüyorum ama 2:35 çok mu erken olur acaba. bir de o sabiha gökçen'e uğruyormuş sanırım, ya da oradan geliyor onu da anlamadım.

bütün bunlar hakkında fikri olan, yakın zamanda kullanmış birileri varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
(12) 

Hiç doğaüstü bir olay yaşadınız mı?

kullanicadi #1589997 
Benim başıma hiç gelmedi. Sorun olmayacaksa anlatabilir misiniz yaşadığınızı
(11) 

bu zamana kadar insanlar size hangi lakapları taktılar, neden? (hikayesi)

Zetnikov #1589996 
sb
(1) 

Eylül'de Vilnius (Litvanya) Hava durumları ve kılık kıyafet

put it in your appropriate place #1589994 
Barselona gezisini otel ücretinin çok gelmesi sebebiyle 16 Eylül'den 28 Ekim'e öteledim. Bununla birlikte çıkan fiyat farkını değerlendirmek istediğimde Litvanya'nin başkenti Vilnius'e karar kıldım.

Birazcık bakındım ama lakin pek emin olamadım. Eylül'de yağmurlu oluyormuş o taraflar. Mont fazla mi olur, nasıl olur?
(2) 

Konut kredisinde eksper raporu kaç günde geliyor?

administ #1589993 
Bugün 4. Gündü hala ortada yok. Ev sahibide durmadan ne oldu diye sıkıştırıyor. Bunların bir deadlineı yok mu? Bankacı yapcak bir şey yok diyor.
(1) 

Bilgi yarismasi

narod #1589991 
3-4 sene once oynamistim, google play store de. Ingilizceydi ve istediginiz kategoriyi secip, Dunya'nin herhangi bir yerinden biriyle match olup yarisiyordunuz. Trivia crack falan degil ama adini hatirlayamiyorum.

Sizin akliniza geliyor mu bu kategorilere uyan yarisma?

Avrupa Yakasından Caddebostan Kültür Merkezi'ne Gidiş

Bluesque #1589990 
En kestirme nasıl gidilebilir? Hangi durakta inilebilir? Belli bir mesafeden sonra taksi de tutulabilmesi
mümkün.

Teşekkürler

Ulusal Vize

incelikler yüzünden #1589989 
Arkadaşlar Almanya ulusal vizesi için randevu atamasını hızlandırmanın bir yolu yok mudur? İş/ders belgelerimi Dilekçe vs göndersem işe yarar mı acaba ?:/
Başvurduğum vize türüne 10 aydır randevu ataması yapılmamış kişiler varmış… ne yapacağız böyle :(
(1) 

Dondurulmuş Karides ve Kuşkonmaz adabı??

mutekebbir #1589988 
Merhaba,
Yemek yapmak için buzluktan karides ve kuşkonmaz çıkardım, açılmak üzere ikisi de.
Ama çok tembelleştim şu an hiç yemek yapacak kafada değilim.
Yarın da yokum.
Bunlar dolapta beklese Çarşamba akşamı pişirsem olur mu?
O güne kadar bozulur mu?

Bozulma durumu varsa kalkıp pişireceğiz el mahkum.


Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Nereye Tatile Gideyim?

14 #1589987 
Yurtdisinda yasiyorum ve eylul ayinda Turkiye'ye geliyorum aile ziyareti icin. Aile evine gitmeden once 3-5 gun tatil yapacagim.

Yurda girisim Dalaman havaalanindan, zira o sekilde ucuz bilet buldum aktarma noktamdan.

O civarda nereye gideyim? Mesela Kas'i cok seviyorum, onu referans alabiliriz (son 5-6 senede birkac defa gittim Kas'a, bu sefer baska bir yere gidesim var)

Tek kisi tatil. Arac yok. Temiz deniz, doga, tekne turu gibi seyler ilgimi cekiyor. Sosyetik beach, luks mekan vb olmasa da olur.
(2) 

Bursa'da onkolog ve ürolog tavsiyesi - böbrekteki kist ile ilgili

cccbehzatccc #1589985 
Kardeşim rahatsızlandı, pet de yapıldı, spnuç bekleniyor.
Haber iç açıcı değil.
Bundan sonrasını takip edecek, onkolog ve biyopsi için gidebileceğimiz ürolog öneriniz var mıdır
(14) 

Ütü yapmanın kolay yolu?

kel aynak kusu #1589984 
Sb, var mı? Mucize bi şey beklemiyorum ama kullandığınız pratik trickler varsa duymak isterim.

Benim kendi pratiğimde bir gömleğin ütülenmesi 10dk civarı sürüyor ve bu dehşet bir waste of time. Yaparken -yapamazken- ara ara sinirlenişlerime hiç girmiyorum bile.

Benim için bir psikolojik harp olmaya başladı, nasıl daha kısa ve katlanılabilir kılarız şu işi?
(4) 

Kedinizin favori filmi?

lapaz #1589983 
?
(4) 

Akademikler sorum size

isiaha #1589981 
Nitel arastirmadan, yari yapilandirilmis mulakattan cok keyif alan birisi doktorada hangi alana yonelsin? Sacma bir soru gibi gelebilir ama lisansi, yuksek lisansi, ikinci lisansi, calistigi alan, ilgi duydugu alanlarin hepsi birnirinden farkli. Yuksek lisans tezinde nitel arastirma yapti ve cok keyif aldi. Yeni insanlar tanidi, ufku genisledi, vizyonu artti. Nitel arastirmaci gibi bir ihtisas alani var midir? Yurunur mu buradan?
(9) 

evi taşıyacağım ama buzluktaki et ve tereyağları ne yapmam lazım?

günaha davet #1589980 
arkadaşlar evi istanbul'dan ayvalık'a taşıyacağım. nakliye şirketini de ayarladım. yalnız dolapta bi sürü et ve tereyağ stoğum var. ne satın almam lazım ki 10-12 saat buzları çözülmesin?
(2) 

Kart numaramı istiyor

adwokat #1589978 
Merhaba. Revolut Üzerinden 50 dolarlık bir ödeme alacaktım. Hesap bilgilerimi karşı tarafla paylaştım. Vakıfbank hesabım bugün parayı geri göndermiş. Yani banka parayı kabul etmemiş. Şimdi karşı taraf kart numaramı verirsem daha hızlı bir şekilde hesabıma geleceğini söylüyor. Gerçekten de attığı ekran görüntüsünde benim kart bilgilerimi soruyor application. Sadece kart numaram yeterliymiş.

Var mı böyle bir şey revolutta ?
(20) 

Duyuru Telegram Grupları

rock n roll #1589977 
Bu gruplara katıldınız mı?

Kalabalık oluyor mu?

Grup kurulduktan sonra kaçıncı dakikada kavga çıkıyor? :))
(2) 

Yurtdışı çıkış harcını internetten ödemek?

tahirkemalbozoglu #1589976 
Gelir idaresinin sitesinden ödesem havalimanina gittiğimde bunun kontrolünü kim ne şekilde yapıyor?
(1) 

Blender Önerisi

rock n roll #1589972 
Merhaba, kullanıp memnun kaldığınız blender öneriniz olur mu acaba? Çok güçlü olsun istiyorum. Teşekkür ederim.

arkadaki şarkıyı bulabilir miyiz?

penceredengorunenmorbina #1589971 
sb.
shazam bulmuyor :(
www.youtube.com
(3) 

Arac direksiyonu ilk kalkışta kirleniyor neden olabilir?

sonhakan #1589970 
...
(2) 

Tv önerisi

sacrilegious #1589969 
Merhaba bütçemiz 30-35 bin. 65” 120hz bir tv arıyoruz. Ne önerirsiniz?

Teşekkürler
(2) 

Pasaport Yenileme

optimistbakunin #1589968 
merhaba, öğrenciyken çıkarmıştım ama artık mezuniyet ve yaşla birlikte kullanamadan :D süresini geçirmişim. Şimdi edevlette de pasaport kaydı bulunamıyor diyor bu yüzden sanırım. Tekrar 10 yıllık çıkarayım kenarda dursun dedim. Süreç nasıl işliyor ilk randevu alıp sonra mı 8k yatırıyoruz yoksa parayı yatırıp mı randevu alıyoruz. Ayrıca 4 yılda 10 yılda 8600tl'ymiş onu herhalde randevuda belirtiyoruz. Eski pasaportu da yanımızda götürecek miyiz
(1) 

Laboratuvar testi yanlış çıkmış olabilir mi?

Mirabel #1589967 
İnanılmaz derecede ishalim. Su resmen. Dünden beri ani kramplar giriyor. Hiç bir şey yiyemiyorum. 1 günde 1.5 kilo verdim. Halsizim. Sulardan geçen bir salgın varmış sanırım ondan oldum.

Bugün semt polikliniğine gittim gaita testi istediler. Zaten kakanın kendisine baksalar bi anormallik olduğunu görünür. E nabızda sonuçlandı yazıyor ama sonuçları göstermiyor. Gittim doktora sonuçlarım çıkmış dedim. Bakıp sonuçlarınız normal dedi. Sizce bu nasıl mümkün? Acaba hiç bakmadılar, savsakladılar mı yoksa ileri tetkik isteyen bi durumum mu var? Çünkü baya acillik falanım şu anda. Dediğim gibi kakanın görünümü bile anormal. Hiç bir şey olmaması diye bir durum söz konusu değil. Bakkala bile gidemeyecek durumdayım 2 gündür
(1) 

İstanbul'da halk oyunları kursu

sekizdokuzon #1589964 
Avrupa yakası ya da Anadolu tarafında merkezî bir yerde daha çok Karadeniz oyunları üzerine yoğunlaşan bir halk oyunları kursu var mıdır bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz?

Teşekkür ederim.
(7) 

teorik bir merak sorusu

semaforo de medianoche #1589960 
diyelim ki bir dolar milyarderiyle hasbelkader tanıştınız sizi sevdi size yardım etmek için 10 milyon dolar gönderdi banka hesabınıza. havadan yatan para olarak böyle bir miktar sanırım maliyenin radarına giren bir miktardır. muhtemelen soruşturulur durumunuz ama sonuç olarak ne olur acaba? bir sıkıntı yaşar mısınız bu sebepten ve sonuçta rahat bırakılır mısınız?
(1) 

E-sim "etkinleştirilmedi" ibaresi ne demek?

tahirkemalbozoglu #1589958 
Merhaba, e sim airalo aldım italyada kullanım için. Henüz Türkiyedeyim. Kurulum başarılı ibaresi ile birlikte ayrıca etkinlestirilmedi diye de bir ibare var. Ben italya'ya gidince hat çekmeye başlayacak ve öyle mi etkinlesecek veya yapmam gereken bir şey var mı Türkiyedeyken..
(4) 

Türkçe kitaplar için PDF indirme sitesi

morca #1589957 
Hiçbir yerde bulamadığım birkaç kitap için şansımı deneyebileceğim PDF indirme siteleri aramaktayım. Tavsiyeniz olur mu? Hak hukuk diyecekler yazmazsa sevinirim. 190 sayfalık kitabı 490 TL'ye satmasalar gider satın alırdım zaten.
(7) 

almanyadan kredi cekip türkiye'den ev almak

robert bosch #1589956 
yapan oldu mu hic?
mümkün müdür? ve nasil?
(10) 

eski pırlanta

infinitedreams #1589954 
merhaba,
eski eşimden kalma bir pırlanta yüzük var. şimdi farklı birine evlenme teklif etme arifesindeyim ama yeni yüzük almak yerine bu pırlanta yüzüğü değerlendirebilir miyim? doğru olur mu olmaz mı onu da bilmiyorum. raconu nedir bu işin? dünyanın parasını vermiştim bir de.

teşekkürler.
(2) 

ince metal sacları kesebilen maket bıçakları var mı?

istististist #1589953 
makas almıştım, o yapmak istediğim işlem için işe yaramadı.

kaliteli maket bıçakları ile ince metal sacları kesebilir miyim?
(2) 

Turkcell Numarası

parcaliham #1589951 
Yıllardır kullandığım bir numaram var ancak Türkiye'de çok az vakit geçiriyorum. Fatura da ödemek istemiyorum ama numarayı da kaybetmek istemiyorum. Numarayı pasif konuma alıp, öylece saklayabiliyor muyum?
(14) 

Hangi araba?

makarnavodka #1589949 
selam dostlar,

kısmetse ilk arabamı aralık ayına doğru alacağım, gönlüm 5-6 yaşında temiz bir honda civic'ten yana ancak yakın arkadaşlarım ve ailemden de farklı görüşler mevcut siz ne dersiniz?

bütçe: max 1 milyon.

1) 2018 model honda civic
2) sıfır km citroen c3
3) 2021 model renault clio
4) 2020-21 model kia rio
5) 2017-18 model bmw 1 serisi

bu araçlar hemen hemen aynı fiyatta. temizliğine göre 900 ila 1100 arasında değişiyor fiyatları. siz ne dersiniz?

profil: istanbul'da yaşayan bekar erkek mühendis yaş 30.

teşekkürler,
(3) 

işe giriş evraklarında çokuk çocuğun da kimlik bilgisini istemek

federer #1589948 
legal mi?

ben işe giriyorum. çocuğumun da kimlik kartının fotoğrafını istiyor işyeri.

çok teşekkürler,
federer

AB + Lütfi Kırdar Kan İhtiyacı

MiraTaurus #1589947 
Ahmet Hatay için AB Rh+ kan ihtiyacı bulunmaktadır. Kızılay kan stoklarında bu grup olmadığı için operasyona alamıyorlar, kan bağışı yapabilecek olanların kıymetli desteğini rica ederim.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’nin arkasında yer alan Kızılay’a gidilmesi ve babamın isminin verilmesi gerekli.

Hande Hatay - 0 (542) 669 51 20

itunes telefonumu görmüyor, fotoğrafları bilgisayarıma nasıl kesip atacağı?

m e b #1589946 
selam.

iphone kullanıyorum, 23400 fotoğraf var ve 166 gb yer kaplıyor, şu an hafıza dolu diye bir şey yapamıyorum. telefonum "saklama alanınız dolu" uyarısını yapmadan önce itunes gayet de telefonumu görüyordu. sırf icloud abonesi olmak zorunda kalayım diye mi itunes görmüyor telefonumu bilmiyorum ama belli tarihten önceki fotoğrafları bilgisayarıma kesip almak istiyorum. bu sefer de hata veriyor. ayrıca kopyala-yağıştır şeklinde almak istesem de klasör klasör ayıklıyor, ben binlerce fotoğrafı ve klasörü tek tek ayıklamak da istemiyorum.

özetle ben telefonumdaki fotoğrafları nasıl kesip alacağım içinden?

not: apple aygıutları programı yalnızca istediğim fotoğrafları telefona aktarmama yarıyor, telefondakileri ise (fotoğraf+müzik+dosya vs) komple bilgisayara yedeklememe izin veriyor, ben bunu istemiyorum.
1 ...  ... • 203    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık