(5) 

Bekar erkek için yemek yapma problemi

stillalive #1519387 
Selamlar. Yemek yapmayı çok bilmiyorum. Elimdeki malzemelerle nasıl yemek yapwbileceğimi anlatan bir uygulama veya site var mı?
(5) 

Sürekli yaşanan karın ağrısı

birmilyonunvarmi #1519386 
Çözümü nedir bunun? Özellikle haftaiçi oluyor. Bir de 15-20 günde 1 mideyi üşütüyorum.
(3) 

Fast.com ve Speedtest farklı sonuçlar gösteriyor | Steam kullanımı

winston insani #1519385 
Merhabalar

Steam'da bir oyun indiriyordum da, indirme bir süre devam edip sonra duruyor niyeyse. Dedim bir hıza bakayım. Fast.com 2.5 mb download gösterirken speedtest 26 gösteriyor :\

1. sorum, Steam'de bu tarz durumlarda (bir süre devam edip sonra duruyor) yapılabilecek bir şey var mı? Antivirüsü kapattım ve folder'da yeterince yer var. Bant genişliği sınırsız ve Turkiye/İstanbul seçili.

2. sorum, fast.com ile speedtest arasında neden bu kadar fark olabilir?
(4) 

Öğle yemeği - uyku

whatdreamsnevercome #1519384 
öğlen yemek yediğimde; hafif de olsa ağır da olsa, inanılmaz bir ağırlık çöküyor ve yarım saat uyuyorum mutlaka. kafamı kaldıramıyorum.

büyük ihtimalde fazla kilolardan ötürü.
pandemi başından beri 80 kilodan 98 kiloya çıktım.

ama kilodan da olsa, bi doktora görüneyim başka bir şey mi var (şeker meker) onu öğreneyim istiyorum. nereye görünmem gerekiyor? hangi branş?

bu kiloyu da nasıl vericem belli değil, o da ayrı beynimi yoruyor ya, hayırlısı.

deeplink

hlt1985 #1519383 
bir mobil uygulama yazdırıyorum, yazılımcı benden iletişimde kullanmak için sayfaların deeplinkleri ne olsun dedi. Ben de ilettim ama sonradan aklıma geldi. Bu deeplinkleri mobil uygulamanın cms'inden yönetemez miyim? yani daha sonradan deeplink eklemeyi unuttuğum şu sayfanın deeplinki bu olsun diyemez miyim cms üzerinden? Adjust bildiğim kadarıyla bu yapıyor ama nasıl yapıyor? Adjust ile her deeplink oluşumunda sdk güncellemesi mi yapıyoruz?
(2) 

müzisyenlere soru: harfleri müzik notalarına çevirmenin bir yolu var mıdır?

eurhka #1519380 
Soru saçma ama bir umuttur...
Teşekkürler.
(1) 

Almanya-NRW'de yaşayan var mı? Monatsticket hk soru.

biravekahve #1519378 
2 hafta önce Almanyaya geldim.kuzenim monatsticket aldi İnternet'ten ve bana ismimin de yazılı olduğu QR kodlu bir ss yolladı. Kontrolör falan sorarsa gösterirsin dedi. Ben suan Frechen tarafındayım. Otobüse binerken herkes istisnasız kart basıyor,ben basmiyordum. Bugun yaşlı bir alman şoför amcanin hıncına uğradım okutman lazım falan dedi. Aktif olarak elimde bir kart mı olması lazım. QR kodu denedim okumadı makine bir türlü. Tramvayda aylik bileti olan kimse bir şey okutmuyor.
(1) 

sürekli acıktıran hormon ve vücuttaki ölçümü?

su492 #1519377 
sürekli acıkıyorum, yesem bütün gün yemek yicem. bi anormallik var mı merak ediyorum.
biraz araştırdım, bu hormonlara Leptin ve Ghrelin denmiş ama nedir bu işin aslı?
bu konuda vücuttaki bir anormalliği nasıl ölçtürebiliriz?
(1) 

laptopta slayttan ders anlatırken

evanka #1519375 
gerektiğinde kalemle çizmeye geçmek istiyorum. dersi uzaktan anlatıyorum uzem'den. bunun için bana ne tür bi ekipman gerekir?

şimdiden teşekkürler
(1) 

Soğuk Çay Gıda Kodeksi

milletin efendisi olmaya gelen adam #1519373 
Selamlar romalılar,
Yazdığım rapor için soğuk çaylar (lipton, didi vs.) için geçerli olan gıda yönetmeliğini arıyorum fakat bulamadım.
Elinde olan varsa paylaşabilir mi
Şimdiden teşekkürler
(3) 

Aileyle iftar yeri

bisorumolacaktı #1519371 
Malum fiyatlar her şeyde olduğu gibi restoranlarda da uçuşta ama nispeten uygun fiyatlı, aynı zamanda rezil olmayan bir yer öneriz var mıdır?
Lokasyon:istanbul
(2) 

3d köpek- kartondan

Hallegadola #1519366 
merhaba arkadaşlar. linkteki 3d köpeği nereden satın alabilirim teşekkürler.


youtu.be
(3) 

"sigortalı istirahat süresinde çalışmamıştır" ne demek?

grgn #1519364 
Şu an bir konuda hak sahibi olmak için zorunlu çalışma süreci içerisindeyim. Staj gibi bir şey bu ve 1 yıl çalışmış olmam gerekiyor. Sigorta primlerini kontrol ederken geçmiş aylardan birinde böyle şey gördüm. Hepsinde 4a yazıyorken o ayın başında (*)4a yazıyor. O ay raporlu bir iznim yoktu neden böyle girilmiş anlamadım ama prim günü 30 girilmiş. Şimdi bu bir yıllık sürenin dolacağı tarihte sıkıntı olur mu?
(12) 

Türk kahvesi yanına çikolata yerine ne yenir?

esinikaybetmiscorap #1519362 
Merhaba,

Gün içerisinde düzgün beslenmeye özen gösteriyorum, 1 tane mutlaka sade türk kahvesi içiyorum ancak sağlık açısından iyi denildiği için çok severek de tüketmiyorum diyebiliriz.

2 küçük kare çikolata parçası ile birlikte tüketiyorum, çikolata yerine ne ile değiştirsem daha sağlıklı olabilir? 1 adet hurma mı yesem acaba? Tavsiyelere açığım.

Teşekkürler

İstanbul yeme bozukluğu/anksiyete terapisi

bisorumolacaktı #1519358 
Özellikle yeme bozukluğu ve anksiyete konularında uzmanlaşmış tecrübeli bir terapist önerebilir misiniz?
Çok teşekkürler.
(5) 

Bilale anlatır gibi ısı pompası çalışma prensibini anlatır mısınız?

skzr #1519357 
Sb. Teşekkürler.
(2) 

İsrail Filistin olayları

lrdrylgh #1519355 
Merhaba İsrail ile Filistin arasında olan olayları başlangıcından itibaren tarafsız olarak (yani ne müslümanlar ne de yahudiler açısından) anlatan, yani olayların nasıl geliştiği ve tarafların bir birlerini ne ile suçladıkları gibi bilgileri içeren belgesel yada yazılı kaynak öneriniz var mı?
(6) 

ucak biletim yarin ama vizem daha gelmedi

diye yazdim ama hep yalan #1519353 
almanya icin daha önce 5 kez turist vizesi aldim, 10 gun önce basvurdum ama halen sonuc yok, ucak biletim yarina. sizce buzgün icinde gelme sansi var mi ?


konsoloslukla telefon editi: az önce konustum, isleminiz incelemede bugun ya da yarin belli olacak dedi, isterseniz ucaginizi erteleyebilirsiniz siz bilirsiniz dedi..
(3) 

İhbar süresi hk.

Cenk Daniels #1519349 
Merhaba,
Yeni bir yerle anlaştım ve teklifini kabul ettim. Şu an çalıştığım yerde 6 aydan az olduğu için 2 hafta ihbar sürem var. Örneğin 11 nisan pztesi istifamı versem son iş günüm 22 nisan cuma mı olur? İstifamı 11 nisan pztesi versem olur mu?

Diğer yerde işbaşı olarak 25 nisan pztesi olarak anlaştık.

Teşekkürler.
(10) 

Gta, nfs gibi oyunların araba kullanma kabiliyetine etkisi

dodonene #1519348 
Merak ettim. Çocukken bu oyunların oynamanın ileride pozitif etkisi oluyor mudur ? Kahvaltı yaparken aklıma geldi.
(3) 

Duvaramıza bir şeyler tasarlamak istiyoruz

spackinq #1519347 
Boyuna 1 metre, enine 2 metre olmam üzere boş bir duvarımız var. Grafiti ve resim çalışmaları; boya ücreti ve sanatçı emeği derken çok para oluyor. Acaba duvara yapıştırmalı bir şeyler tasarlayabilir miyim? Tasarlamak istediğim şey dünyadaki en önemli besteciler: Bach Mozart Beethoven, Chopin ... Stravinsky Tchaikovsky, bartok Adnan Saygun vs. diye diye geniş bir skala.
Bunların siyah beyaz versiyonu.
Böyle bir şey mümkün mü? Nerelerde yaptırılır? Maliyeti ne olur?
(9) 

Elektrikli Scooter hizmetini kimler neden kullanıyor?

solo #1519345 
Merhaba dostlar,

Dün oğlum çok ısrar ettiği için evimizin önündeki direğe bağlanmış elektrikli scooter'ın uygulamasını yükleyip kullandım, oğlumla birlikte 15 dakikalık bir sürüş deneyimimiz oldu mesafe 2.5km, tabi çok eğlendik bu konuda hakkını yemeyelim ancak sürüş sonrasında sürüşü bitir diyerek aleti yerine kilitledik ve 2.5km 15 dakikalık sürüş için 23 TL yazdığını gördüm.

Şimdi şöyle bir durum var, eğer eğlenmek için kullanıyorsanız evet gayet makul ancak kimler 2.5km mesafe için 23TL ödüyor merak ettim doğrusu. Ev ile ofisim arası araçla tam olarak 17 km, 2 kez taksiye bindim 35TL yazdı kendi aracımla her gün gidip geliyorum muhtemelen onda da o kadar benzin yakıyordur diye tahmin ediyorum yani neredeyse 7 katı daha pahalı bir seyahat şeklini kimler neden kullanıyor merak ettim.

Epeydir kendi aracımı kullandığım için toplu taşıma ücretlerini bilmiyorum ancak onların da bundan daha ekonomik olduğundan şüphem yok. Absürt bir soru ise lütfen kusura bakmayın.

Edit : bilgilerde hata yapmışım güncelledim haksızlık olmasın.
(5) 

Kredi çıkmayan kişiye kredi çıkartan kurum?

furry burns #1519344 
Arkadaşlar merhaba,

Bir arkadaşım var ödeyemediği kredisi hacize icraya düşecek, bankalar kredi vermiyor, düşmemesi için yol ararken Artı365 Finans diye bir firma bulmuş. Aktifbank'tan kredi çıkartıyoruz demişler, direkt sizin adınıza, bize kredinin %10'unu komisyon olarak vereceksiniz sonra bizle alakanız kalmıyor demişler. Bizim arkadaş da varsayalım kredi çıktı ben de size %10'u atmadım, ne olacak demiş o zaman. İş modellerini sorgular şekilde. Firma temsilcisi de bu arkadaşıma çat diye ev adresini yollamış. Tefeci gibiler mi anlayamadım. Baktık websiteleri falan var epey profesyonel duran, iş ilanları var kariyer.net'te vs. Daha önce hiç duyan eden var mıdır?

Telefon üzerine vs. alışveriş kredisi çıkartıldığını duymuştum da öyle bir şey mi acaba bu?
(2) 

ttnet online işlemlerden taahhüt yenileme

zseak #1519343 
selamlar,

online işlemler üzerinden yeni taahhüt yapabilir miyim? telefonla aradılar bitiyor diye ama teklifleri 150ydi ama online işlemlere baktığımda farklı paketler var ve 1 tanesi 107 lira.

ama merak ettiğim şimdi oradan paket değiştirsem suanki taahhütün sonuna kadar mı geçerli olacak (2 ay) yoksa sıfırdan mı başlayacak? Online işlemler kısmında net bir ibare yok.
(2) 

huawei p30 alınır mı?

teritori #1519342 
Selam

senelerdir telefon almamış biri olarak telefon almam gerekiyor. en son lumia 920'ye para vermiştim öyle diyim :)
son kullandığım telefon da pocco x3 pro.

telefondan çok beklentisi olan birisi değilim. whatsapp, twitter, biraz da instagram. öyle telefonu hayvan gibi kasacak bir bir durum yok yani.

ikinci el alacağım telefonu ve bu telefonu 4500 tl'ye buldum, 12 ay garantili.
sizce alınır mı bu telefon?
(4) 

bilgileri olan e arşiv faturasının dökümünü alamıyor muyuz?

hadsafhada #1519341 
fatura kayboldu ama fotoğrafı var elimizde. muhasebe illa orijinali olacak diye tutturdu. e-devletteki evraklar gibi fatura no vs aracılığıyla bir döküm alamaz mıyız?
(6) 

Pull&Bear ayakkabı

Karmaşıklık #1519340 
Hiç alan, giyen, tecrübe eden oldu mu?
Bir iki modeli var gözüme çok güzel görünüyor ama ucuz mal alacak kadar da zengin değilim. Nike diyorum gerisi yalan bana göre. Yine de güzel işte :(

Tecrübe sahiplerini sahneye rica ediyorum.
(3) 

ankara/bağlıcada oturulur mu?

Gradient_tabanlı_mor #1519338 
haziranda evleneceğiz, bağlıcanın sonlarında çevre yoluna yakın bir yerde ev buldum. 5 bin tl 4+1 ve evin içi güzel. ama şehir dışı gibi. bilkentte çalışıyorum oraya da uzak. oturulur mu sizce?

daha ucuz olanların veya daha yakın olanların içleri çok kötü, bakımsız. yeni eşyaları da kötü eve koymak içine sinmiyor insanın.
çok kararsız kaldım.
(3) 

Babam beni hortumla dövüyordu-Cem Yılmaz şakası

etna #1519336 
Cem Yılmaz'ın gösterisini tekrar izlerken dün bu espriye takıldım. Anlamadım şakayı, acaba ne diyor?
-Babam beni hortumla dövüyordu
+Hmm Türk Sanat Müziğine o yüzden merakınız var.

youtu.be
2:13
(6) 

fotoğraf ve videolarını hangi yöntemlerle saklıyorsunuz

iwillsee #1519335 
profesyonel biri değilim ancak bebeğinin fotolarını ve videolarını gördükçe mutlu olan ebeveynlerden biri olarak uzun yıllar çocuğun foto ve videolarını saklamak istiyorum. harici depolama cihazları mı daha uygun yoksa bulut üyeliği mi satın almak gerekir? google depolama alanı güvenilir geliyor ama totalde 10 gb. paralı üyelik satın alsak ödemeyi unutsak veya bir sebepten ödeme yapamasak fotolar silinecek mi? sizin kullandığınız optimum yollar neler?
(4) 

uçak bileti: sadece el bagajı

pembefil #1519333 
selamlar,

yurtdışı uçuşu için bir bilet yakaladım, ancak sadece "el bagajı" olarak limit var. bildiğim kadarıyla el bagajı türkiyede 4 kg ile sınırlı.

eğer el bagajından fazla eşyam varsa havalimanında ekstra ücret ödeyerek bu sorunu ortadan kaldırabiliyor muyuz?

bilen arkadaşlar aydınlatabilirse çok müteşekkir kalırım:)
(1) 

Üniversitede sözel konulara nasıl çalışmalı?

Unde bach canim #1519332 
Pdflerden ders çalışıyorum vizeler için. 8 dersimden 7si sözel, alan derslerim de az. Yaklaşık 100er sayfa pdflerden oluşuyor herbiri. Çalışırken denediğim yöntemler:
-bilgisayara pdf okutturma
-kendime sesli okuma
-kendime sessiz okuma

Üçünde de odağım kayboluyor ve 5 dakika sonra bu 3 yöntemden hepsinde de kendimi farklı şeyler düşünürken buluyorum. Bana özel biri oturup bire bir anlatmadığı sürece de hocanın anlattığı deslerde aynısı oluyor. Millet dinleyip üzerine soru sorarken ben 80 farklı konunun tahlilini yapıyorum. Bu odak bozukluğunu nasıl düzeltirim?

Yazarak çalışmak beni çok yavaşlatıyor, ayrıca 2 haftalık dilimde hiç vaktim yok.
(7) 

Kyk ödememek banka hesaplarını bloke ediyor mu?

youshookmeallnightlong #1519329 
6 ay-1 sene kyk borcunu ödemezsem ne olur? Sevgiler.
(11) 

Avrupada sonradan vatandaş olanlar

kanepeee #1519328 
Şu anda rusların yaşadığını türkiye yaşasa, yani tüm dünyada istenmeyen ülke durumuna gelse, avrupa ülkelerinde sonradan vatandaşlık almış olan türklere ne olur?

Avrupada hukuk iyi işliyor diyordum ama, fransada "ruslar giremez" yazan restoranı görünce (ve bu restorana bir yaptırım uygulanmayınca) fikrim biraz değişti.

Oranın vatandaşı olsan bile sana ev/araba satmasalar, restoranlara sokmasalar, iş vermeseler bir noktada yapabileceğin bir şey kalmaz. Mecburen dönersin sivas'taki köyüne.

edit: fransadaki restoranı bulamadım, çek cumhuriyetinde benzer bir şey olmuş: www.washingtonpost.com
(1) 

insan gerçekten hayret ediyor tweet'i

dodonene #1519327 
mobile.twitter.com

abdullah gül bu tweet'i kimin için yazmıştı ?
(2) 

yanlışlıkla sticky notes'taki notlarım silindi nasıl geri getirebilirim?

sechqeen #1519325 
yanlışlıkla yapışkan notlardaki tüm notlarım silindi ve geri getirmek için nette aradım taradım bir yöntemini bualamadım. windows 7'de bir yöntemi varmış ama ben windows 10 kullandığım için bu yöntem ne yazık ki işe yaramadı. eğer bu konuda çözümü olan biri varsa çok mutlu olurum
(3) 

En fazla çeşidin bulunduğu nike mağazası nerede?

Kronikkötümser #1519320 
İstanbul'da nerede bulabilirim ? Birkaç yere baktım hep aynı modeller var.
(8) 

Türkiyenin önümüzdeki 1 yılı

basubadelmevt #1519319 
Hayatta heralde şu önümüzdeki bir-bir buçuk yıl bu ülkede neler olacağını merak ettiğim kadar hiç bir şeyi merak etmedim. 2023 ortasına kadar.


Ömrümüz yeterse göreceğiz elbet.Resmen bir çok şeyi nadasa bıraktım gibi hayatımla ilgili,iyi bir kazancım olmasına rağmen. Benden başka böyle hisseden var mı? Karamsar mi olunmalı? Sancılar olacak fakat çokta karamsar olmamak lazım mı dersiniz?


Bu konudaki düşüncelerinizi merak ettim.

Edit: Aslında merak etmemin sebebi bir anda her sey iyiye gidecek beklentisi değil. Ne tarz olaylar yaşanacak bu sürecte? Merakım biraz da bu. Yoksa arka planda baska sorunlar oldugunun ben de farkındayım.
(7) 

Arkeoloji müzesi ve Topkapı Sarayı'nı gezmek ne kadar sürer?

Cesario #1519318 
Geçen haftalarda aynı soruyu Deniz müzesi ve Dolmabahçe için sormuştum.

İki yere de gittim daha sonra.

Simdi listemde arkeoloji müzesi ve Topkapı Sarayı var.

Buralar kaç saat sürer?

İkisinden birine gidince aynı gün o bölgede başka nereyi gezmeye vakitlerde kalır?

Aya İrini Kilisesi, Şerefiye Sarnıcı vs de var listemde. Aynı gün 2 yer görmeye vakit kalır mı?

Not: Hafta içi saat 9-10 gibi gitmeyi planlıyorum.

Ayrıca fotoğraf çekebiliyor muyuz buralarda, son zamanlarda giden oldu mu?
(2) 

kira artışı - hangi ayın eflasyonu

insan opusen hayvandir #1519317 
herkese selamlar,

geçen sene nisan ayında eve çıktım. bu sene nisan ayında zam yapılacaktı. eflasyon artış oranını geçen ay pazarlığı yaptığıma göre belirleyip arttırdım. ev sahibi bu aykine göre yapmanız lazım dedi. ama bu ayki ödedikten sonra belirleniyor zaten (1'inde ödeme yapıyorum 4'ü bugün belli oldu). hangisi doğrudur? bir yönlendirme alabilir miyim?
(6) 

covidzede çifte sürpriz finalli film-dizi önerisi

condom kurşunu #1519316 
bi 10 gün evdeyiz. ne izleyelim? belli bir tür kıstı yok. aklınıza ne geliyorsa yazabilirsiniz.
(5) 

Güvenilir ev arkadaşı nasıl bulunur

pudra #1519315 
Çalışanlar için soruyorum. Neye dikkat edilir?
(2) 

Kapadokya’da mutlaka görülmesi gereken yer altı şehri? Ve şarap?

nefertarii #1519311 
Derinkuyu, kaymaklı, özkonak vs birkaç tane var. Hangilerini görmek lazım?

Bir de şarap almak istiyorum. Nerden almamı önerirsiniz?
(5) 

Alerji testleri devlette yapılıyor mu?

muhayyer divan #1519309 
Merhaba,

Devlet hastanelerinde veya üniversite hastanelerinde veya sgk/vs anlaşmalı yerlerde alerji testleri yapılıyor mu, cevap evet ise özellikle Ankara için arkadaşım nereye başvurabilir acaba?
(2) 

gaziantep-şanlıurfa gezi rotası

ikea kupası #1519308 
Aklımdaki rota,
1.gün: Gaziantep merkez
2.gün: Günübirlik Rumkale-Halfeti akşam yine Gaziantep merkez
3.gün: Şanlıurfa merkez
4. gün: Göbeklitepe & Harran şeklinde. Ancak bazı sitelerde Şanlıurfadan Rumkale-Halfetiye gitmenin daha mantıklı olabileceğini de okudum. Siz ne tavsiye edersiniz?
İlla bu şekilde olmak zorunda değil, farklı alternatiflere de açığım.
(3) 

Göz Yormayan Ampül Önerisi Alabilir Miyim?

we are floating in space #1519306 
Kullandığım ampül gözlerimi mahvetti. Laptop ekranını karanlıkta rahat okuyabiliyorken ışık açıkken okumaya başladığımda gözlerim ağrıyor. Ikea regolit de işe yaramadı. Bu ampül philips essential led sanırım. 2700 K olsa gerek. Sarı ışık. Yine sarı ışık göz dostu bir öneri bekliyorum. not: odam 15 metre kare.
(2) 

kehribar kolye nereden alınır

akiskan #1519304 
diş çıkaran bebiş için kehribar kolye almak istiyorum, fakat bulduğum ürünler son 4 denememde sahte çıktı (alkol testini geçemedi veya plastik gibi yandı). deneyip gerçekliğine emin olduğunuz bir satıcı var mı ?
(3) 

bilgisayarım android sdk'yi çok zor açıyor, alternatif var mı?

m e b #1519302 
merhaba.
udemy'den kurs almıştım, android uygulamaları geliştirmek adına bir kurs.
tabii ki bilgisayarıma kurmam gereken uygulama/platformlar da java ve android sdk. en başta hiçbir sorun göremedim ama emülatöre cihaz atamam gerekti. sanal bir cihaz seçtim ve kurdum. ama programda çok basit temel bir uygulama taslağını çalıştırmaya çalıştığımda en başta emülatör/aygıt bulunamadı hatası alıyorum. sonra aradan 10 dakika geçiyor, sağ tarafta sanal cihaz açılıyor ama google/android açılış ekranında takılı kalıyor ve bütün her şeyim donuyor.
dizüstü bilgisayarım ikinci el; intel core i5-480m + 4 gb ram var.
benim bu emülatörü daha rahat çalıştırmam mümkün mü ya da alternatif olarak ne yapabilirim? kursum boşa gitsin istemiyorum. python kursu almıştım, onu mu öğrenmeye çalışayım?

not: işe yarar mı bilmem ama java ve sdk en son sürümde.
not2: windows 10 yüklü bende. windows 11'e yükseltmek istedim dahili emülatörü sebebiyle ama bilgisayarım desteklemiyormuş :(
(7) 

Balkonu odaya dahil etme ve dekorasyon?

fikox #1519301 
Fotoğraftaki balkon odaya dahil edilecek. Nasıl olmalı? Duvar örüp aynı şekilde mi olmalı veya cam balkon gibi bir şey mi? Farklı tavsiyeler de olur

Zara online iade

condom kurşunu #1519295 
Normalde teslimat yapıldıktan sonra başlamıyor muydu iade süreci? App’te ürünü gönderdikten sonra başlıyor yazıyor. Yanlış mı yazıyor
1 ...  ... • 1023    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık