(4) 

yatırımı arabaya mı yapmalı yoksa kenara mı atmalı?

ilgeru #1520213 
arabam var, biraz eski (2009) ama tertemiz diyebilirim sorun çıkarmıyor, düzenli bakımını yaptırıyorum zaten çok da kullanmıyorum evden çalıştığımdan. değiştirmek istedim ancak 200k kredi çektiğimde 330k gibi bir şey ödetiyor bana. o krediye de maaşımın yarısını gömüyorum. ilk sene bir miktar zorlar ama sonraki seneler nispeten daha rahat ödeyebilirim.

arabaya ihtiyacım olduğundan değil de "biraz daha iyi ve otomatik bir araca bineyim" isteğimden arabayı düşünüyorum, krediler beni fena geri vites yaptırdı. bir taraftan da bu arabayla devam edip "ne olur ne olmaz" diye o parayı kenara koyayım diyorum. ancak bu ülkede hiçbir şey araba ve ev kadar maddi fayda getirmiyor.

kararsızım açıkçası. siz ne yapardınız?
(3) 

ölen kişinin idari para cezası

hayvan gibi yazar #1520211 
arkadaşlar merhaba, karma karışık sorularda bugün;

kesilen bir idari para cezası var ve 2016 da bu kişinin evi üzerine haciz konulmuş(bu kişi babam oluyor) babam vefat etti, diğer tüm idari para cezaları düşürüldü fakat bu kamu kurumu haczi düşürmemkte ısrar ediyor. 2016 yılında bu ceza ile alakalı haczi koymuş fakat dosyay 1 lira yatırmmaış üstelik icra dairesine haciz varakası yollamış ama işin devamında onuda takip etmemiş;

Müdürlüğümüzce kayıt örneğinin tetkikinde, Müdürlüğünüz xx.yy.2009 tarihli,
xxxxx/yyyy sayılı yazısı ile İcra ve İflas Kanunu'nun 150/c maddesi uyarınca söz konusu taşımaz üzerindeki ipoteğin paraya çevrilmesi için takibe geçildiği belirtilmiş olup, Müdürlüğümüzce takip edilen amme alacağının tahsil edilebilmesi konu hakkında Müdürlüğümüze ivedilikle bilgi verilmesi ile Müdürlüğümüzce taşınmaz üzerine konan hazcin paraya çevrilmesi hususunu arz ederim.

diye bir yazı yazmışlar 2016 da. haczi kaldırın adam vefat etti diyorum icra dairesi kaldırın desin diyor icra ile konuşuyorum biz ne alaka diyor. avukatımla konuşuyorum anayasaya ve kanuna göre cezalar şahsidir düşürmeleri lazım diyor. kamu kurumunun hukuk biriminin başındaki zat-ı şahane bence haciz ayakta diyor.

hukukun bencesi sencesi mi var cidden anlamıyorum ki.
(3) 

Öğretmen kavga eden öğrencileri nasıl ayırmalı?

ya ben lan neyse #1520210 
birbirini boğazlayan iki öğrenci nasıl ayrılmalı? öğretmen fiziki olarak müdahale etmezse suçlu olur mu? çünkü öğrenciye dokunmak yasak.
(4) 

Jabra kadar kaliteli uygun fiyatlı Bluetooth kulaklık

sirisum #1520207 
Butcem cok kısıtlı, 450 max. Jabra 2 alacaktim, indirimi bitmiş. Marka model önerir misiniz? Amaç günde 2 saat video/müzik dinleme. Müzik kismi kaliteli olsun, çünkü kablolu kulaklığım oldukça kaliteli. Attan inip eşeğe binmek istemiyorum... Teşekkürler
(11) 

kınadığım ne varsa yaşıyorum

karayel #1520206 
ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

şimdi olanları tek tek yazmak istemiyorum ama o kadar çok şey yaşadım ki korkmaya başladım. çünkü daha kötü şeyler beni bekliyor.

bu durumu tersine döndürmenin yolu yordamı irfanı nedir arkadaşlar.

help me!

edit: sıkıntı şu ki kendimi durduramıyorum iflah olmaz bir kınamacıyım :(
(3) 

Toplanın, Hediye önerisi ihtiyacım var :)

Kronikkötümser #1520204 
Selamlar,

Üniversiteyi İstanbul'da okumuş İstanbul'u kısmen seven ve şu an İstanbul dışında yaşan 30 yaşında Mimar bir Kadına ne hediye alınır ?

Tabi ki daha fazla detay,ilgi alanı vs vermek isterdim ancak ben de çok detay bilmiyorum. Daha önce frackistanbul puzzle'ı hediye etmiştim çok çok beğenmişti.

Şimdi iş için onun olduğu şehre gidiyorum bir hediye daha götürmek istiyorum.
(4) 

Limited şirketten para çekme

Yavuşuhlu #1520201 
Merhaba,
Sahibi olduğunuz tek ortaklı ltd şirket hesabından çektiğimiz paraya ekstradan gelir vergisi alınıyor mu? Yani şirket karı 100 diyelim bunun %23 kurumlar vergisi hesapta kalan para 77. Şirket sahibi kişi bu 77yi şahıs hesabına almak isterse bir de gelir vergisi mi ödemelidir?

Milyoner whatsapp basvuru

bugunolmadiamayarinkesinolacak #1520200 
milyoner yarismasina katilmak icininternette yer alan basvuru numarasina whatsapp uzerinden kisa bir video cekip yolladım fakat 4 gündür video tek tik te yani gorulmedi . Benzer durumu yasayan var mi? Basvurum oldu mu olmadi mi ?
(2) 

Maltepe'den Kadir Has Üniversitesi'ne

prole #1520196 
Mümkün mertebe Metro ve Marmaray kullanarak nasıl ulaşılır? Mümkün mü?
(5) 

kreatin tavsiyesi

paintov #1520194 
marka olarak ne tavsiye edersiniz? pek çeşit göremedim gerçi.
(1) 

Geriye dönük prim ödeme ve işsizlik maaşı?

altin gol atan stoper #1520192 
Selamlar herkese,

Ağustos 2019'da bir şirkette işe başlamıştım. Ağustos 2021'de de askerlik sebebiyle işten ayrılmıştım. Malumunuz 2020 Nisan ayında pandemi başladı. O zaman bizim şirket maaş ödemeleri için devlet desteği almıştı. Bana kısa çalışma ödeneği çıkmadığı için işsizlik ödeneğinden yararlandılar. Ben aktif bir şekilde işime devam ettim, maaşın devamını şirket elden verdi. Dolayısıyla Nisan 2020'den beri herhangi bir prim ödenmedi.

Şimdi askerden döneli 1 aya yakın oluyor hala iş bulamadım maalesef. Son çare işsizliğe başvurayım dedim fakat toplam prim ödeme günü 520. Alt sınır 600'müş. Halbuki o Nisan 2020'den beri yatmayan primler yatsa şu an rahatlıkla alabilirdim işsizlik maaşı.

Şimdi benim sorum şu; bu geriye dönük eksik günleri kendi imkanlarımla, prim gününü 600 olacak şekilde ödeyebilir miyim? Ve oldu da bunu yaptım diyelim, işsizlik maaşı alabilir miyim?

Bu işlerden hiç anlamadığım için soruyorum. Sorum saçma da olabilir, kusura bakmayın o yüzden.

Teşekkürler
(7) 

İktidar tarafı neden Mansur Yavaş'ı istiyor?

fistikthecat #1520191 
Ekrem İmamoğlu ile uğraşıyorlar.
Rakip olarak sanki Mansur u istiyorlar olarak algılıyorum.

Pragmatist olduklarını düşünerek İmamoğlu onlar için daha büyük bir tehdit mi?
(2) 

şu antik harita, o dönemde nasıl çizilmiş olabilir?

tabudeviren #1520189 
prnt.sc

hekataios (MÖ 550 - MÖ 476) tarafından çizilmiş.
nasıl çizilmiş olabilir? dönemine göre çok iyi değil mi?

günümüz şartlarında benim lüks bir yatım olsa, bu arkadaşın çizim imkanlarıyla böyle bir harita çıkaramam.

o nasıl çıkarmış?
(3) 

Kokorecci tavsiyesi

balpolen #1520188 
Begendiginiz nereler var? Anadolu yakasi daha iyi olur.

Not: izmir tipi iri parcali, uykuluklarin agiza geldigi degil, daha minik dogranmis kokorec seviyorum.
Cengelkoyun girisinde pasa kokorecti sanirim, halkabnkin yanindaki oraya gidiyorum mesela ama ramazan dolayisiyla orasi kapali
(3) 

1.5 yas bebesiyle balkanlar

in vino veritas #1520186 
yillardir karadag'a hevesleniyordum bi niyetle kalkissak mi diyorum simdi. aslinda plan lviv'di ama putin hayallerimize turp sıktı, neyse. anladim ki beklemek hicbir sey icin faydali olmuyor. bebenin son bilet ucreti odemedigi yurt disi seyahatini bari cikaralim aradan :) karadag ve civari 1.5 yas bebesiyle nasil olur, olur mu ki? orada araba kiralayip civar gezmeli bir program dusunuyorum ama henuz incelemeye cok yeni basladim tum tavsiyeleriniz icin minnettar olurum, tesekkurler.
(1) 

Doğalgaz Kombisi pis balkon kokusu

help im alive #1520185 
Geçen sene anlamamıştık ama bu sefer tam aynı gün olunca çözdük. Kalorifer kısmını kapatıp sıcak su kısmı açık kalınca çok kötü bir koku oluşuyor. Önce mahallenin logarı, balkon gideri vs şeklinde düşündük ama olay bu. Herkes de aynı sorun varmış.

Nasıl çözeriz?

Teşekkürler.
(7) 

şeffaf plak temizliği

euteamo #1520184 
Slmlar

Bir süredir şeffaf plak kullanıyorum yaklaşık 3 yıllık tel tedavisinden sonra.

Bunları nasıl temizliyoruz?

Diş hekimim suya atılan bişi vermişti onunla temizliyodum ama bitti. Kullanabileceğim başka ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler
(1) 

Patch testi - Egzema

sensible soccer #1520182 
Cildiye doktoru egzema için bu testi yaptırmamı istedi. Fakat o hastanede yapılmıyor. Devlette yaptır dedi.

Devlet hastanelerinde sıra yok. İstanbul anadolu veya avrupa yakasında bu testi nerede yaptırırım?

Fiyatı tahminen kaç TL'dir?

Her gün yayınlanan HD Kurtlar Vadisi?

put it in your appropriate place #1520180 
Her gün yayınlanan HD Kurtlar Vadisi, birkaç gündür yayınlanmıyor. Ben mi bir şey kaçırdım, nedir durum?
(4) 

kur korumalı mevduat hakkında

denizzz #1520178 
bu konuda bir arkadaşımla iddialaştık. ben diyorum ki "bu sisteme tl'den de dövizden de geçilebiliyor". o diyor ki "kkm sadece dövizden tl'ye geçenler için açılıyor". "tl'den geçeni niye bu sisteme alsınlar, mantığı yok" diyor. bilgimin doğru olduğuna eminim de bunu ispatlayacak iyi bir kaynak bulamadım, var mı atabileceğiniz bir link?
(4) 

Pantolon biraz ceksin/kuculsun istiyorum

kuehles blondes #1520177 
Merhaba,
Likrasi bol kot pantolon azizligine ugradim, ilk aldigimda super olan kot simdi oldukca bol gelmeye basladi hem belden hem bacaklardan. Gonus isterdi sebebi zayiflamak olsun, ama degil.

Ben bu pantolonun biraz cekmesini nasil saglayabilirim? Cok cekmesin de biraz ceksin ama.

Fikri/onerisi olan var mi?
Tesekkurler!
(1) 

abd borsaları için bülten

biseysorcaktim #1520176 
borsa istanbul için bankaların ya da aracı kurumların günlük / haftalık / aylık bültenleri oluyor. haberleri ve beklentileri derliyor ve raporlaştırıyorlar.

abd borsaları için böyle bültenler için nereleri takip edebilirim? midas'ın böyle bir bülteni var, bunun dışında takip edebileceğim nereleri var?
(1) 

kabataş taksim füniküler hattı

tuborg yesili #1520175 
kapalı mı ve kapalıysa ne zamana kadar bilgisi olan var mı?
(1) 

Eşya deposu işi nasıl oluyor? ve Depo tavsiyesi

r_u_h #1520174 
Bir süreliğine şehir dışına çıkacağız, bu süre zarfında ev eşyalarımızı bir depoya koymak istiyoruz. Bu işler nasıl oluyor? Depocu eve gelip eşyalara bakıp ne kadar alana ihtiyacımız olduğunu mu söylüyor? Taşıdığımızda eşya o alana sığmazsa ne oluyor?

Kullananlar da memnun olduğu depo firmalarını önerirse musmutlu olurum.
(2) 

Kış lastiğini kaç sene kullanıyorsunuz

aslil #1520173 
Internette kış lastiği ömrü 5 sene yazıyor ancak genelde bu bilgiyi verenler hep lastik satıcıları.

Siz fiili olarak kaç sene kullanıyorsunuz?
(16) 

Ailenin gey arkadaş tepkisi

Mirabel #1520172 
Gey bir arkadaşım var ailemin de tanıdığı. Bir tane yazlığımız var bayram tatilinde arkadaşımı çağırdım, babama siz gitmeyecekseniz biz gidelim dedim. Babam tamam dedi.
Sabah aradı beni işte annem o arkadaşımı sevmiyormuş, komşular görürmüş. Ee ne var yani diyorum hoş karşılamazlarmış. Tamamen orda arkadaşının gey olduğu belli diye demeye getiriyor.
Ben de sinirlendim bi daha o eve adımımı atmayacağım sizi de asla bir arkadaşımla tanıştırmayacağım bi daha falan dedim.
Kardeşim de diyor ki sen onlara neden söz hakkı tanıyorsun biz şu tarihte gideceğiz haberiniz olsun de geç dedi ama ben ailemin bu tarz yaklaşımını sindiremiyorum. Güya modern türk ailesi.
Siz olsanız ne yapardınız? Aşırı sinirlendim.
(4) 

Bankalar neden reklamını yaptığı kredi oranını vermiyor ?

megacracker #1520171 
1.79dan ihtiyaç kredisi olarak reklam yapan bankaların sitelerine girdiğimde oranlar bi anda 2,8 lere çıkıyor.
Su an en uygun orandan gerçekten ihtiyac kredisi veren banka hangisi ?
(3) 

2 haftalık yavru kediler için süt anne aranıyor

dalgaci mahmut #1520170 
Sokakta yaşıyordu, doğum için eve aldık. Bir süre geçti fakat anne ilgilenmiyor ve hasta. Yavrular sütten kesilmedi biberon ile besliyoruz.

2 haftalık 2 yavru mevcut.

Süt anne aranıyor.

Yardım bekliyoruz.

Edit: İstanbul

duşakabincim.com

joehigashi #1520168 
Şikayetvar'a baktığımda site hakkında epey şikayet gördüm fakat google yorumlarda olumlu yorumlarda var karam karıştı biraz. nispeten uygun fiyat ta verdiler. Acaba bu siteden duşakabin taktıran ve tecrübe eden var mı ? Varsa memnun musunuz ?
(3) 

morbius'a

sanat guresi #1520166 
gidilir mi?
(2) 

Bıttım Sabunu arıyorum ama tüm satıcılar sorunlu

semenderrr #1520165 
hangi siteden baksam yorumlarında ürünün sahte olduğunu yazmış alanların çoğu. doktor anneme kullan demiş ama siirte mi gitmem gerekiyor illa.
(5) 

İstihare

Sorucucimcime #1520164 
İstihareyi deneyimleyen ve nasıl yapıldığını bilen birileri var mı? Deneyim ve sonuçlarınızı merak ediyorum...
(4) 

saha satış uzmanı olmak

Yoq #1520163 
merhaba,

35imden sonra icra ettiğim mesleği tamamen bırakıp saha satış pazarlama uzmanı olarak çalışmak istiyorum. mevcut işimde hayat standardım düşük, maaş sabit hatta sabit bile değil brüt maaş olduğundan gitgide azalan bir maaş. bu yüzden satış yapıp prim almak, gelirimi artırmak istiyorum. dört duvar arasında masa başında çalışmak da zor geliyor artık. dışarıda olmak, insanlarla iletişim kurmak istiyorum. mantıklı mı sizce? buna benzer bir şey yapan varsa hikayesini yazabilir mi?
(1) 

Nexgard Spectra zararlı mı?

Yigitabi #1520161 
Merhaba, bu gün veterinere gittim iç dış parazit için sadece bu çiğneme tabletini verdi. Daha önce bu tip bir hap içip nörolojik hasar almış bir köpek var bizim burada. Korktum ve yedirmedim açıkçası.

Bu hapı bilen var mı?
(2) 

binance den anlayan var mı?

karayel #1520160 
ben ltc almıştım ama bunu kaçtan aldığımı nereden görebilirim geçmişe tıkladığımda hiçbir şey çıkmıyor?

edit: geçen hafta aldım.
(10) 

Tektaş - Sahte/Gerçek

kuzey15 #1520158 
Şimdi tektaş alma durumum var malum nedenden dolayı. Fakat hiç anlamadığım bir konu. Bu işlerde de bilmeyeni fena çarpıyorlarmış denilene göre. Şöyle söyleyeyim misket taşını koysalar oraya anlamam, o durumdayım. Bu işlerden anlayan çarşıda tanıdık falan da yok. O yüzden markalı yerlerden alsam diyorum ama oralardan da kazıklanma ihtimali var mıdır ? Mesela Zen pırlanta, koçak, altınbaş vs. gibi. Belki biraz daha pahalı olur ama kafam daha rahat olur. Yoksa yanılıyor muyum ?
(7) 

evin boş odası

Pertev nail #1520157 
merhaba,

yaklaşık 25 m2 boş bir odanız olsa ne yapardınız? öyle boş duruyor değerlendirmek istiyorum
(9) 

Trafik kazası geçirdim

naksidil #1520156 
Hafif bir kaza. Hastanede tetkiklerim yapıldı karakola ifade verdim. Kazadan 4 gün geçti. 3 kişi aradı şimdiye kadar ameliyatlık bi durumunuz var mı geçmiş olsun diye. Biri İzmir’den avukatlık ofisi. Numaramı nerden buldunuz dedim alo alo sesim geliyor mu deyip telefonu kapattı. :)

Merak ettiğim bu kişiler benim kaza geçirdiğim bilgisini nereden alıyor? Hastaneden mi karakoldan mı? Kişisel verilerin korunması kanunu gereği yapabileceğim bişey var mı? İzmir’den arayan avukatlık ofisinden sonra sinirlerim bozuldu.
(2) 

kartvizit ve diğer matbaa işleri için

kent sakini #1520155 
merhabalar, firmam için yüksek kalite ve hassasiyette işini iyi yapan yeni bir matbaa arıyorum. daha önce bidolubaski.com ve benzeri 1-2 online site denedim ancak kaliteleri çok düşük oluyor bu sitelerin. hem kesim, hem kağıt, hem renk kalitesi anlamında oldukça düşük niteliğe sahipler ve özensizler.

ben bu bahsettiğim websiteleri gibi kolay erişilebilir ama işini de nitelikli yapan ve kaliteli hizmet veren bir matbaa arıyorum. fiyatı muadillerine göre biraz daha yüksek olabilir, sorun değil.

önerilerinizi bekliyorum.
(2) 

Kurabiye için nişasta

tamam sakinim #1520154 
Kakaolu mantar kurabiyede mısır mı buğday nişastası mı kullanıyorsunuz?

Asus Laptop Onarımı - Beşiktaş / Şişli Bölgesi

Etanglement #1520153 
Şarj soketinde temassızlık olan Asus Zenbook için hızlı, güvenilir onarım yapan nereler vardır? Evvelce hizmet aldığınız bir yer daha güven verici olacaktır.
(7) 

Bu maaş hangi işlerde alınabilir?

hadi ya la #1520152 
28 yaşında bir arkadaşım bugün 26 bin lira maaş alıyor. İstanbul'da hangi işlerde bu maaş alınabilir? Çalışanların yüzde kaçı bu maaşı alıyordur?
(3) 

İstanbul Damacana Su Fiyatları

kimlanbu #1520150 
Selamlar,

Getir'den kuzeyden su söylüyordum ama 30TL olmuş bir damacana. Kendisi de fiyatı da görece düzgün bir alternatif öneriniz var mıdır ?
(3) 

Getir / Kuzeyden su damacanalarını kabul eden firma önerisi

maden suyu #1520149 
Arkadaşlar Getir/Kuzeyden su damacanalarını alan bir firma varmıdır ? Hamidiyeye geçmek istiyorum ama onlar almıyormuş. Bildiğiniz, arıza çıkartmadan kabul edecek firma var mı ?

Şimdiden teşekkürler.
(4) 

Bu kitabın künyesi hangisi?

japon balığı #1520148 
Kitap şu: libgen.rs

Künye olarak da scholar'da şu iki künye geçiyor:

1) Van Gennep, A. (1960). The rites of passage, trans. Monika B. Vizedom and Gabrielle L. Caffee. Chicago: Univ. of Chicago Press, 11, 94-95. (sondaki 94-95 nedir?)

2) Gennep, A. V. (1960). The rites of passage. (burada ise çevirmen bilgisi yok)

Teşekkürler.
(4) 

Girit Hakkında

dakota #1520147 
Geçen gün eski bi film izledim “ Zorba “ film Yunanistan’ın Girit adasında geçiyor. Ada hakkında araştırma yapıyorum. Yerleşilebilir bir yer mi? Aranızda daha önce gidip gören fikir beyan edebilecek arkadaşlar var mı?

Sıkma Yapan Yer | İstanbul

Etanglement #1520144 
Tercihen avrupa yakası'nda, sıkma yapan yer biliyor musunuz?
Genel olarak Adana-Mersin bölgesinin yiyecek içecekleri de olabilir.
(2) 

Sozlukten "maina" isimli kullaniciya mesaj atabilir miyiz lutfen.

freedonia #1520143 
Buraya bakabilir mi? Tesekkurler simdiden.
(2) 

Kripto para ile ödeme yapmak yasal mı?

silver apple #1520142 
mesela, arçelik mağazasından bir televizyon alsam ve ödemeyi de kripto para ile yapsam ve arçelik de bunu kabul etse, yasal bir sorun olur mu?

Ya da arçelik çalışanına maaşı kripto para olarak ödeyebilir mi?
(2) 

kulak ustu kulaklik tavsiyesi

Lusid* #1520140 
www.amazon.com.tr


butce max 450tl civari, bu kulaklik nasildir ya da siz kullandiginiz ve memnun olduklarinizdan ornek verebilir misiniz? tesekkurler
1 ...  ... • 1010    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık