Merhabalar,

Ankarada bir tane sıvı azotla dondurma yapan dondurmacı açılmış. Süte direkt sıvı azot katıp öyle yapıyorlar dondurmayı. Konsept olarak kulağa gayet güzel geliyor, çoğu insan için etkileyici de.

Ama durum şu ki, sıvı azot oldukça tehlikeli bir madde ve burda onu kullanırken herhangi bir güvenlik önlemi alınmıyor. Daha da beteri ortamın havalandırması yetersiz ve çalışanlar bariz bir şekilde oksijen yetersizliği semptomları gösteriyorlar. Sarhoş gibiler sanki.

Insanları etkilese bile bu kadar tehlikeli bir madde ile böyle çalışılmasını uygun bulmuyorum şahsen. Ben bu mekanı nereye şikayet edebilirim?

Edit: Evet yiyeceklerde sağlıktan yana herhangi bir sıkıntı yok. Sadece iş güvenliği yok. Durum müşterileri değil de çalışanları etkiliyor.

 

çalışma ve sosyal güvence bakanlığına çalışanlar için şikayette bulunabilirsin
sağlık bakanlığına da yiyecekleri şikayet edebilirsin

basond

çalışma bakanlığına. hadise sağlık değil iş güvenliği ihlali.

rygard

Ciddi misin? Biz sıvı azotla çalışırken maruz kalmamak için 10 takla atıyoruz. Adamlar bi de dondurma mı yapıyor :) hemen sağlık müdürlüğüne belirtmek lazım. Eğer bilmedipim gıda sektöründe kullanılan özel bi sıvı azot yöntemi yoksa polise bile şikayet etmek lazm.

intihar etsem de kendime gelsem

eğer hiç bir yer aklına gelmezse bimer'e şikayet edebilirsin. onlar gerekli yerlere yönlendirirler sanırım.

ruzgarliagac

golça diye bi yer var antalyada, orası da sıvı azot kullanıyo. öyle de bi lezzetli oluyo ki dondurmaları. ama çalışanlar için bu kadar tehlikeli olduğnu bilmiyodum.

mrz breezy
1

mobil görünümden çık