oxfordla 13. sezonuma girmek üzereyim. baya uğraştım, altyapıyı top seviyeye çıkardım. training facilities aynı şekilde top seviyede.

ama u18 takımımda hala, 3 yıldız potansiyeline sahip futbolcu bile yetişmiyor. hala 1.5 yıldız potansiyelli futbolcular var sadece.

sıkıntı nolabilir yau? 3 sezondur top seviyede altyapı tesislerim. hala hiç meyvesini yiyemedim. git gide daha da sıkıntılı olmaya başladı zaten oyun, 16 yaşında potansiyleli adamları bile 8 milyon eurodan aşağı bırakmıyorlar. anca kontrat sonlarını bekliyorum milletin.

altyapıdan topçu çıkarmam lazım!

 

Antrenorlerin potansiyel degerlendirme ozellikleriyle ilgili

kegums

antrenör ekibimi de tek tek seçtim, hepsi kendi alanının en iyilerinden. 4.5 yıldızla çalıştırıyorlar genelde.

kamera motor

genç yetenekler genellikle popülaritesi yüksek olan takımlara gidiyorlar. yani sizin ekibiniz belirli bir bölgedeki oyuncuları takıma kazandırıyor. dolayısı ile manchester, chelsea, arsenal gibi klüpler daha fazla cazip oluyor bu genç oyuncuların yerleştirilmesinde.

Youth coaching, youth facility, youth recruitment önemli şeyler tabi ama böyle de bir şey var.

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir

sıkıntı oyunun ingiltereye verdiği altyapı puanında. diyelim ki oyunda her sene her ülkeden 100 oyuncu açıklansın. brezilyada bunların 50'si fransada 40'ı falan iyi topçu oluyor ama ingiltere için bu oran hayli düşüktü hatırladığım kadarıyla. zaten az miktarda çıkan 5 yıldız oyuncular sende çıkmıyordur. seneye belki çıkabilir ama belli olmaz. hatta brezilya puanı 185, türkiye 151, ingiltere 139'du sanırım.

ingilizce hazırlık

"Recruitment network" gibi bişey olması lazım, onu da genişletmeye çalış. Sorabildikçe yönetime sor.

Ben de FM12'de aynı problemi yaşıyorum ama. Vauxhall'la 22. sezonumu bitirdim (en alt ligden alıp), şu an Avrupa'nın 1 numarasıyım ama altyapıdan en fazla 1-1.5 yıldızlı çıkıyor. Home grown adam bulacağım diye 18'e gelmemiş adamları bir dolu para bayılmak zor iş.

long live rock n roll

@ingilizce, doğru olabilir bu söylediğin. şuan oyunda inanılmaz bir genç futbolcu kıtlığı var ve yetişen 10 iyi gençten 8'i fransız. abartmadan söylüyorum. brezilya fıs gerçi.

ama 10 tanesi fransız 2 tanesi italyan. diğer milletlerden tek bir futbolcu bile çıkmıyor.

kamera motor

ben oynadığımda yaklaşık 10. sezondan sonra başa çıkamıyordum ülkelere scout gönderip futbolcu bulmaya çalışmalarıyla. o yüzden sinir oldum fm genie scout kurdum kararlılık, hırs, profesyonellik ve sakatlığa yatkınlık gibi özelliklere göre regenleri alıyordum hemen. hile gibi duruyor ama büyük umutlarla aldığın oyuncunun sezonun 6 ayını sakat geçirmesine veya yerinde saymasına sinir olmaktan iyidir. brezilyalı regenlerin potansiyel yeteneği çok oluyor ama demin saydığım özellikleri düşük olduğundan oyuna çok yansımıyorlar. o yüzden fıs gelmiştir sana.

ingilizce hazırlık
1

mobil görünümden çık