Yıllar geçti bu sitenin şu haline gelmesi ama buna yakın kalitede, çok özellikli bir forum kaç para tutar acaba biri yapacak olsa? Çok mu uzun sürer ayrıca?




 

vbulletin lisansı 140$ al bi tane. Domaini hostu falan maliyeti 200'ü bulur. Gerisi tasarıma kalmış bitti.

alkolik imam

donanımhaber forumundan yapısal olarak çok daha iyisini bedavaya yakın maliyetle kurabilirsin; ama forumların kalitesi kullanıcı alışkanlığından gelir, yapısından değil.

desdinova

Donanım Haber'i ayakta tutan şey, onu günümüze kadar taşıyan "Konu Dışı" gibi yüksek hit sayısına sahip bölümler. Bu bölümlerin de ana kuralı "düşük seviye". Yani öyle donanımmış, yazılımmış; bunlar ikinci planda. Böyle bir siteyi ayakta tutmak için, bol miktarda ergen, liseli, ilkokullu ve troll lazım. Bu da epeyce bir zaman gerektirir.

Bildiğim kadarıyla sitede "powerstorm" haricinde parayla çalışan moderatör yok. Editörleri ve teknik sorumluları saymıyorum. Kalanlar sitede yöneticiliği gönüllü yapıyorlar. Bu tip gönüllüler lazım. Yani beleşe çalışıp, sana para kazandıracak adamlar bulman lazım. Şahsen böyle bir şeye evet demem. Ben çalışacağım, çekip-çevireceğim; Gün Oksay ve tayfası yiyecek. :) İşte bunların hepsini bir araya getirebilmen lazım. Tabi bir de yasadışı paylaşımı yasaklayacaksın. Bunu yapamayan siteler zaten nayt onlayn forumu olmaktan öteye gidemezler.

Sözün özü; Donanım Haber gibi bir siteden ne anlıyorsun, bu önemli. Turuncu renkli bir site ise, arkadaşlar yazmışlar zaten. Donanım Haber'e rakip bir site ise, zor iş. Sermayen yoksa hiç bulaşma.

ahmetcan44

Ben yıllar içinde bir forum sitesi kurmayı düşünüyorum da. Büyük çaplı olabilecek, yani ben başka iş yapıp para kazandıkça, o foruma yatırım yapabileceğim. Fakat daha düzgün ve daha kaliteli olacak bir iş. Buraya ek yapayım da yanlış anlaşılmasın. Donanımhaber zaten kaliteli ama troll ve ergenden geçilmiyor. Onların olmayacağı bir forum demek istedim.

Güzel bir domain var elimde, hatta birkaç tane var aralarından seçebileceğim. Bu kadar fazla hit almasına gerek yok. Hatta para kazanmama bile gerek yok. Kendime güveniyorum siteyi ilerletme konusunda yıllar içinde. Sadece maliyetini merak ediyorum.

brainstorming

Ben nasıl bu kadar ucuz oluyor anlamadım yalnız. Yıllardır bu siteyi bu hale getirmeye uğraştılar. Bu kadar kolaysa neden bu kadar uzun sürdü pek çok özelliğin eklenmesi? Ayrıca onlar vbulletin kullanmamış mı? Asp falan yazıyor da? Ben hiç anlamıyorum arkadaşlar siz daha iyi bilirsiniz ama mantıksız geldi bana. Siz sanırım normal, sıradan bir forum öneriyorsunuz kurmak için?

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

brainstorming

Anladım hocam. Ne bileyim tüm kötü forumlarda vbulletin'i görünce ön yargı oluşmuş. Çok meşhur olduğunu biliyorum ama o kadar gelişmiş olduğunu bilmiyordum. Sağ olasın.

Bir sorum daha olacak. Acaba Vbulletin forumları hep o şekilde mi oluyor? Yani belli bir şekil var sadece ufak şeyler mi değiştirebiliyoruz renk falan? Sistemde oynamayı anladım ama forum olarak çok farklılık yapılamayacak olmasını tahmin etmeme rağmen Vbulletin forumlarının birbirine bu kadar da çok benzemesini anlamadım.

Ben mesela bu Donanımhaber'inki (Hep Donanımhaber diyorum, tek bildiğim bu kadar güzel görünen o olduğu için) gibi görüntüyü daha çok seviyorum. Bunun gibi bir görüntüyü Vbulletin'le de yapabiliyor muyuz? Yoksa Asp zaten bu görüntüyü sevenler için mi var?

brainstorming

Dh de hangi kitleden insan ararsan var, tabi konu dışı kalite olarak en alt seviyede ama diğer bölümlerde gayet kaliteli konular, bilgili, seviyeli insanlar mevcut. 2003 üyesiyim, gelişimine bizzat şahit oldum diyebilirim. Dh nin alternatifi varmı bilmiyorum ama rakip olmak çok zor.

Yazılımdan anlamam ama gitarpedal, turkrock forumlarınada bakmanı öneririm. Onlar bana tasarım olarak dh den daha kalitelii gibi geliyor.

sabirstone
1

mobil görünümden çık