ilk önce (git: 554381)

bu arada duyurudaki başlıklara da baktım fakat karar veremedim açıkçası. ben grafik tasarım mezunuyum ama yazılım alanında kendimi geliştirmeye karar verdim. bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. (tabi maddi olarak pek hazır değilim.) sabah akşam oturup çalışırım vb.

öğrendikten sonra da tabi ki para kazanmam lazım. yazılımcı olmak için gereken yeterli zekaya sahibim diye düşünüyorum (kime göre neye göre).
internetten uygulayarak öğrenmek şuan yaptığım şey ama bu şekilde ne kadar şey öğrenirim orası meçhul.

bana bir yol gösterin, hevesimi kırmayın.
5-6 ay düzenli çalışmayla olacak iş midir? yoksa senelerimi mi vermem gerekir (yani geç mi kaldım, yaş 26)
kursa mı gitmeliyim (ki kurs aslında kandırmaca gibi geliyor bana, önyargı da olabilir bu)
sıfırdan öğrenen ve profesyonel seviyeye ulaşmaya başaran arkadaşlar nasıl bir yol izledi?
bu işin ucu bucağı yoktur diye tahmin ediyorum, kimse %100 biliyorum diyemez yani.(?)
özet olarak; yazılımcılık yaparak (ek olarak birazcık da tasarım) hayatımı idame ettirmek istiyorum. önümde seneler yok açıkçası.

yardım edin ey dostlar...

 

hacım kursla, tutorialla veya youtube üzerinden videolarla hiç bir şey katamazsın.
öğrensen bile unutman çok kolay olur.
mutlaka ama mutlaka gidip birilerinin yanında uzunca bir süre çalışmalısın.
iyi bir yazılım firması veya iyi bir yazılmcının yanına gidip ısrarla kendini yardımcılığına kabul ettirip karın tokluğuna çalışırsan 2 senede çok önemli mesafe kaydedersin.
mesela grafik tasarım deseydin bir matbaacı veya bir reklam ajansı derdim.

etna

Benim de düşüncem bir firmaya girip gerekiyorsa bir müddet parasız çalışmak. Matbaa'da tatsız bir deneyimim oldu, matbaadaki uygulamacilar makine gibiler, kıçı kırık freehand'de ustalasmis adamlar, isleri yavaslatmaktan başka bi işe yaramadım orda. Sevmedim yapamadım ayrıca. Yazılım firması bulmak lazım o zmn ilk etapta...

koy gotune rahvan gitsin

tasarim var diyorsun yazilima ilgi duyuyorsun. hemen css e yonel. yaparsin tasarimi dokersin css'e ,gerisini yazilimci kodlar zaten. zaten hakiki programcilar boyle calisiyor. piyasada da css bilen tasarimci ihtiyaci var

dogabey

Css'e başladım. Yani internetten uygulayarak öğrenmeye çalışıyorum suan. Zor gelmedi ama bin tane şey vardır daha öğrenecek.

koy gotune rahvan gitsin

daha önce hiç bir programlama dilini kullanmadıysan ilerisinden çok mevcut durumu konuşmak daha mantıklı olur. sıfırdan kursa gitmeni önermiyorum o zaman birçok şeyi kaçırıyorsun, yani atıyorum visual studio'da c# projesi açmayı kursta öğrenme. c# üzerine yoğunlaşacağını tahmin ederek konuşuyorum, öncelikle 3 ay gibi bir süre internetteki kaynaklardan faydalan, açıkakademi sitesine bi bak oradan başla, ingilizce biliyorsan sane güzel 1-2 site atabilirim. Biilmiyorsanda türkçe kaynak bulmak zor değil. İlk önce kendin basit programlar yazacak seviyeye gel, sonrasında bi kursa yazıl. Ama kurstaki bilgiler çabuk uçar gider kurs 240 saat sürecekse bir 400 saatte senin kafa yorman gerekiyor.

Yazılımdan ekmek yemek istiyorsan, bu süreçte kesinlikle bir yazılım firmasına kapak atman gerekiyor, para istemiyorum deli gibi çalışırım vs. ilk başta hazır kodları inceletirler test yaparsın sonrasında bi şekilde yolunu bulursun zaten.

Golgi

Teşekkürler. İngilizce biliyorum, okuduğumu iyi anlıyorum en azından. Site onerebilirsiniz. Aslında dediğim gibi çok vaktim yok. Yani vaktim yoktan kasıt yogunum değil aksine bol bol boş vaktim var ama en kısa zamanda ne sekilde ogreniliyorsa o yolu secmek istiyorum. İstanbulda tekim ve bi sekilde geçinmem lazım. Başka işlerden para kazanıp yazılıma da vakit ayırmak zor olur. Anlatabildim umarım. Kısa sürede uzun yol kat etmek diyebiliriz. Gece gündüz ofiste evde çalısmaya hazırım.

koy gotune rahvan gitsin
1

mobil görünümden çık