aktardan 250ml zinon adlı emülsiyon aldım.
1-100ml ilaca 4900ml su 100m2de kullanılabilir diyo. lakin ben karışımı hazırlasam, dolapların köşelerine fln sıksam, bu kahverengi dostlar bir anda yerlerinden çıkıp ortalıkta sarhoş sarhoş dolanmaya kalkarlar mı? keza aramız kötü, bir anda ortalığa dökülürlerse benim için iyi olmaz. üstüme fln düşerlerse ilaçlarken, ölürüm :/
2-bu meretin kokusu fln nasıl? çamaşır suyu gibi mi? kokusuz mu?
3-temizlenmiş fısfıslı deterjan kabına koycam karışımı. artanı deterjan kabında kalsa sorun olur mu
4-yerde veya duvarda görürsem terlik atabiliyorum üstüne ama dolabın içinde olursa yaklaşamıyorum. bu karışımla komple ilaçlama yapmak yerine gördüğüm yerde üstüne bi pıs yapsam ne olur?

 

(git: 11168)'den bir cevap:

bir yakinimin komsusu ziraat mühendisi imis ve borik asit ile nisasta yi (mesela kaynamis patatesi) bir araya katip yogurun, ufak ufak misket köfteler yaparak oraya buraya birakin demis. hamam böcekleri nisastaya bayiliyormus ama borik asit te sindirim sistemlerinde donarak ölmelerine sebep veriyormus.bu yöntem insan evladina hic zarar vermedigi gibi denenerek sylar tipli bu invincible yaratiklarin kökünü kurutuyor hakikaten de.

(not: benim sana cevap yazmak için aradığım yöntem de buydu. etkilidir ve ilaç solumazsın).

compadrito

compadrito'ya katılıyorum, daha önce defalarca denenmiş ve çok çok başarılı olmuş bir yöntemdir, ayrıca hem ilaç solumazsınız hem de köklü çözüm olur.

bak ne diycem simdi

borik asit, hımm.. baktım şimdi, eczanede bulunuyomuş. artarsa da kedili, lensli arkadaşlara veririm.
ya konusu bile kaşındırmaya başladı beni. yoktu bu evde böcek möcek 4 sene. alt komşu taşındı, yeni komşu geldi ve ilk böceği gördüm, sonra 2-3-4..belki de onlardan kaçan sığınmacılar bunlar. evde yemek bile yapmıyorum ki kırıntı olsun :(
evin bi köşesinde ölü ölü durmaları da sevimsiz ama ilaçlama yapmaktan çok daha iyidir
eyvlh!

jimicik

tekrar selam! yarım paket tozu 2 patatese karıştırıp toplar yapıp dağıttım mutfağa. ertesi gün eve geldiğimde bu kahverengi lavuklardan biri gene dolap kapağındaydı. terlikle vurmayı denedim, kaçtı herif. şimdi bu yedi ve ölmedi mi acaba? ya da az mı koydum tozu? ne kadar zaman bekletiyim bu topları ortalıkta? kıyıda köşede olanlar da topların kokusuna ortaya çıkar mı? tşkr!

jimicik

jimicik, 1 patatese 1 yemek kaşığı asit borikle yap böcek yemini; bir de okudum içine pudra şekeri de koyabilirmişsin. bir hafta dursun hazırladığın toplar, sonra yeniden yapıp, köşeye bucağa koy, bir de hamam böceklerinin çıkabileceği yerleri kapat. 1 günde hemen bitmez, köklü bir çözüm istiyorsan, bunu hep yapmalısın, 1 ay sık dişini, inan ki ilaçtan çok daha iyi.

bak ne diycem simdi
1

mobil görünümden çık