Hiç uzatmadan konuya giriyorum;

İnterRail Global Pass'ı TCDD'den kur konusunda kazık yiyerek de olsa aldık. İki erkek kafadar uzun zamandır hayalini kuruyorduk, kısa bir süre içerisinde geziye başlıyoruz. Elimizde İnterRail'e dair bol miktarda Ekşi çıktısı haricinde tek bir şey yok. Ve daha da kötüsü; tecrübelerini direkt olarak dinleyebildiğimiz herhangi bir eş / dost / akraba da yok.

En önemli iki sorum şu;

- Xanax kullanıyorum. 22 gün için bana 44 tane Xanax lazım. Bu ilaçları yanımda yeşil reçete dahi olsa taşımam problem olabilir mi? İlaçlarıma el koyma olasılıkları var mıdır?

- Birimiz Almanca, diğerimiz Fransızca biliyoruz. İngilizcemiz tarzancanın bir - iki gömlek üstü sayılabilir. Bu bize problem çıkarabilir mi? Zorlanır mıyız? Yanımıza şöyle esaslı - elektronik - konuşan bir sözlük almalı mıyız?

Bu uzun ve sıkıcı sorulara cevap alabilirsem, yüzsüzlük yapıp şunları da sorabilirim;

- Plan - program yapılarak çıkılacak bir İnterRail mi / saldım çayıra - mevlam kayıra İnterRail'i mi daha uygundur?

- Hostel ve Hostel Part II filmlerini ne kadar ciddiye almalıyız?

Engin bilgi ve tecrübelerinizi daha detaylı paylaşmak isterseniz hiç rahatsız olmam, aksine fevkalade mutlu olurum; canemre[at]canemre[dot]com

 

tarzanca ingilizceniz çok da sıkıntı yaratmaz bence. günlük rutin'de gereken konuşmaları yapabilirsiniz gibime geliyor.

planlı olarak yola çıkmanız tabi ki daha mantıklı. fakat katı bir plan o lması da gerer adamı. gerektiğinde kafanıza göre esnetebilme opsiyonunuz olsun. (çok beğenilen bir şehirde bir gece fazla kalma vs)

hostelmiş hostel ikiymiş bırakın bence =)

not: aşık olmayın

tai

yabancı dili sorun etme, gayet yeter.

esnek bir program yaparsanız daha iyi, programsızlık verimsiz bir interrail'e sebep olabilir.
önce bütçenizi çıkarın, kaç günlük bilet alabilirsiniz?(almışsınız gerçi) uçak kullanacak mısınız?(bence kullanın, gidiş ya da dönüş için), hangi şehirleri gezmek istiyorsunuz buna karar verin.

sonra bu şehirlerde takriben kaç gün kalınır ona karar verin. ilk gideceğiniz şehre göre vizenizi, biletinizi alın çıkın yola. alet edevat almayı unutmayın tabi, bu da başka bir duyurunun konusu olsa gerek:)

herneyse,

önemli bir nokta da şu, örneğin roma'dan floransa'ya geçiş yapacaksanız, roma'dayken hostel rezervasyonunuzu yaptırın. biz ocak-şubat aylarında gitmiştik, sorun olmadı iki gün önceden rezervasyon yaptırmak, ama yaz sezonu sıkıntı olabilir. ayrıeten, barcelona'da kabul hostel, amsterdam'da flying pig gibi olmazsa olmaz, backpacking ruhunu taşıyan süper hosteller var, bunlar için daha sıkı davranın.

hostel filmi falan hikaye.

bizim programımız da şöyleydi;
selanik(bir gündüz)
atina(2 gece, aslında bir gece de yeterli)
patras(bir gündüz)
bari(bir gündüz)
roma(üç gece)
floransa(iki gece-pisa'ya git gel de var)
venedik(bir gece)
nice(bir gece)
barcelona(dört gece)
paris(üç gece)
amsterdam(dört gece)
düsseldorfa geçiş, havaalanında sabahlama, ve uçağa biniş...

arigold

Önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar fakat en önemli sorunum ilaçlar aslında...

Bu konu hakkında biraz olsun bilgi verebilecek bir arkadaş var mı? :)

can emre
1

mobil görünümden çık