[]

İTÜ Endüstri

Genel olarak İTÜ Endüstri hakkındaki görüşleriniz nedir? İTÜ'de "yetkili bir insan" (hangi bölümle alakalı olduğunu bilmiyorum) bana endüstri okumak yerine inşaat, makine gibi daha temel mühendislikleri okumamı önerdi. Bir de buraya danışayım dedim.




 
Endüstri, makine ve inşaat birbiriyle gayet alakasız bölümler. Öncelikli bir tercihin yok mu yoksa neresi olursa giderimci misin?


  • trinitrotoluen  (25.07.12 23:44:24) 
dogru soylemıs.


  • isikarkadasim  (25.07.12 23:44:36) 
o yetkili abi doğru söylemiş. endüstri mühendisliği gerçek mühendisliklere (inşaat,makine,elektrik,elektronik) göre biraz balon kalıyor.


  • repins  (25.07.12 23:46:06) 
yani itü endüstri okuyacağına git boğaziçi inşaat oku üstüne master yap diyneler oldu. gerçekten kafamı karıştırdılar. ben ne güzel cahal cahal seçecektim.


  • Samphetamine  (25.07.12 23:57:04) 
arkadaşlar bok atmış ama endüstri mühendisliği neden balon kalıyor ben onu anlayamadım. eğer amacın iyi bir meslek edinip güzel para kazanmaksa itü endüstri'den mezun olarak bunu yapma ihtimalin makina veya inşaat mühendisliğine göre daha bile yüksek bence. sektör geniş bir kere. inşaat mühendisliği okursan hep inşaatta kalmak zorundasın. endüstri bitirdikten sonra geç mesela otomotivde çalış. veya istersen git lojistik şirketinin birinde iş bul. istersen bankada çalış. iş alanı çok geniş.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (26.07.12 00:11:44) 
Ben endüstri mühendisliği okudum. şu anda İşletme mühendislğinde yüksek lisans öğrencisiyim. Bildiğin gibi İTÜ Endüstri ile aynı fakültedeyiz ve bölümlerimiz farklı ekollerden gelse de son derece benzer bölümler. Endüstri Mühendisliği diğer bölümlere göre biraz daha rahat olarak algılanır fakat durum aslında öyle değil. İyi bir endüstri mühendisi olmak zordur. Endüstri mühendisliği hem bundan hem şundan tüm mühendisliklerin karışımı bir bölüm değildir aslında. bunu söylemek fen edebiyat fakültesinde kimya, fizik ya da matematik okuyanların inşaat mühendisliği de hepsinin karışımı ya ne fizikçi ne matematikçi demesi gibidir. Endüstri Mühendisleri, Sistem analistliği, Yöneylem Araştırması, Üretim yönetimi, IT, pazarlama, süreç geliştirme, proje mühendisliği, finans, denetim gibi pek çok alanda uzmanlaşabilir. Temelde mantığı ise mühendislik bilgisinin ve kaynakların her türlü işletmede etkin ve verimli kullanılmasıdır. Çoğunlukla disiplinler arası çalışılan bir alandır bu yüzden. Büyük resmi görmeyi amaçlarlar. Tabi ki piyasada bu anlattığım kadar net ve sorumluluk gerektiren işler için deneyim şarttır. Bu her alanda böyledir. Bir de 6 yılımı bu alana vermiş birisi olarak şunu söylemek isterim ki; genellikle yeni mezunlarda iş bulma konusunda en rahat olanlar iyi okullardan mezun endüstri mühendisleridir. Ayrıca benim gözlemim kadarıyla en iyi maaşlarla da endüstri mühendisleri başlıyor bilginize... 1100-1500 TL arası maaşlarla şantiyede 7 gün çalışan inşaatçı arkadaşlarım var. Fakat şimdiye kadar çevremde 1800 altında işe giren endüstri mühendisi duymadım ben. Uzun lafın kısası aklında yoğun bir şekilde elektronikçi, bilgisayarcı, makinacı, inşaatçı olmak gibi şeyler yoksa ama sayısal ve sözel becerilerini kullanacağın sosyal bir mühendislik alanında okumak istiyorsan Endüstri Mühendisliği iyi gider.


  • necaati  (26.07.12 00:11:49) 
bence seçin yine de. endüstri candır içinizde kalmasın.


  • esenbogan  (26.07.12 00:13:30) 
Son olarak eğer ne olmak istediğini bilmiyorsan hala; ki bu normaldir senin yaşlarında, üniversiteyi bitirdikten sonra bile farklı alanlarda çalışan hala ne istediğini bilmeyen kişiler olabiliyor... Böyle bir durumdaysan hem iyi bir bölüm hem de iyi bir üniversite seçmeye çalış. Mesela; endüstri ya da bilgisayar mühendisliği iyi diye kötü bir okula gitme eğer o alanları çok istemiyorsan... Öyle durumlarda iyi bir üniversitenin nispeten kötü bir bölümü daha iyi bir tercih olabilir. Bu arada iyi kötü derken şunu demek istiyorum: Bütün meslekler gereklidir ve sevilerek yapılabilir, kötü bölüm diye bir şey yok. Şöyle bir durum var: kimi bölümler popüler olduğu için daha yetenekli arkadaş o alanlara gidebiliyor ve biraz değeri artıyor. piyasada her meslek de aynı oranda kolay iş bulamıyor tabi ki. bunları düşünerek bir işe kötü dedim. yoksa hepsinin başımın üzerinde yeri var :)


  • necaati  (26.07.12 00:20:00) 
türkiyede üretim yok.montajcılık var. bu da işletmecilik var demek. teknik bilgi bilmene gerek yok dostum. elektronikçilerin 100 de 1 argeye anca girriyor. kalanı işletmecilik yapıyor boyle bir ortamda, herşeyden biraz bilmek, işletme dersleri bilmek artıdır. amerika olsak diyim he git spesifik bölüm oku. ama yok türkiyede üretim yok montajcılık var. endsütri akar.


  • bazardaki artis  (26.07.12 00:39:50) 
açıkçası türkiye'de yaşamayı düşünmüyorum?


  • Samphetamine  (26.07.12 00:43:44) 
tabi ki endüstri. zamanın mühendislikleri elektronik, bilgisayar, malzeme ve endüstri.
temel mühendislikleri okuduktan sonra ne olacak? niye endüstri degil de temel mühendislik?

  • meteonur  (26.07.12 01:06:02) 
endüstride çok kız var, hem dersler de hakkaten kolay diğerlerine göre.Endüstri seç illaki iş bulursun.zaten iş kısmı biraz torpil biraz şans vs vs. biz ne kendini geliştiren insanlar tanıyoruz. neysee...... lafı uzatmadan diğer bölümler hakkında fikrinde yok endüstri forever.

not:makineciyim.
  • al basmadan donu var  (26.07.12 02:19:23) 
"Sanayi Mühendisi" Eski tabiriyle...


  • necaati  (26.07.12 02:50:30) 
aç bi endüstri mühendisliği başlığını oku. tamam itü'de okumuş olacağın için, ki bunu çok kıskanmaktayım, bravo kardeşim ; iş bulma vs gibi sıkıntı yaşamazsın belki. ya da güzel bağlantıların, kendini çok iyi geliştireceğine dair bi inancın vardır. onları bilemem.

ama benim tanıdığım çoğu endüstri mühendisleri ilk sene ceo, 4. sınıfta işsiz adayı. diğerleri belki şantiyede belki fabrikada kirin pasın işinde ama bi şekilde yolunu buluyor.
  • repins  (26.07.12 03:59:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.