[]

rehber öğretmenim hiçbir şey bilmiyor,bi yardım ediverin tercihlere :(

selamlar,rehber öğretmenim nerdeyse hiçbir şey bilmediği için kafama takılan birkaç soruma cevap verebilenler çıkarsa çok süper olur :

1-ygs3 puanım 363,sıralamam 175bin.ama meslek lisesi mezunu değilim istanbulda herhangi bir okulda devlette veya tam burslu özelde 2 yıllık adalet tutma ihtimali var mıdır?

2-ne olur ne olmaz diye 2 yıllık başka bölümler de yazacağım altlara.meslek mezunu falan değilim.ama puanım yüksekse tutma ihtimali var mıdır?düz liseden falan mezun birinin puanı yüksek olup da bankacılık ve sigortacılık kazanma ihtimali nedir,ayrı kontenjan var mıdır?

3-mesela diyelim ki özel üniversitede tam burslu veya yarı burslu 2 yıllık kazandım.dgs ile aynı üniversitede 4 yıllığa geçmek istesem burslar devam edecek mi?adalet okuyup bitirdim diyelim dgs ile hadi oldu ya hukuğa geçsem.tam burslu devam eder miyim?

4-uzaktan eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz?

5-bi de 187bin sıralamayla tm1de istanbulda hiçbir şey tutmaz di mi?istanbul iktisat 99bin ikinci öğretim.en üstlere ne olur ne olmaz diye yazacam ama hayallerde yaşıyorum biliyorum :(

6- tercihlerimin ilk 7-8ine bana göre uçuk bölümleri yazmayı düşünüyorum istanbul işletme falan gibi.ortalara istanbulda alman dili falan yazacağım birkaç tane.en altlara da 2 yıllıklar adalet falan.nasıl sizce?

7-son olarak marmara anesteziyi ilk tercih olarak yazsam?gene de tutma ihtimali yok di mi :( saçma bir soru oldu ama 2 yıllık anesteziyi hepsinden çok istiyorum napayım :(

özet geçemedim kusura bakmayın la :(

 
1- liseden mezun olalı yıllar oldu hiç bilmiyorum o olayları
2- hiç bilmediğin rastgele bölümler yazma olsun da neresi olursa olsun diye. ne olmak istediğini bil ona göre yaz. ben mesela 20 tercihime birden farklı üniversiteleri ama tek bir bölümü yazmıştım. nitekim ne olmak istediğimi biliyordum, pişman da olmadım hiç. ne olduğunu bilmediğin, aman üniversite işte oku gitsin deyip geçme. vereceğin karar hayatın boyunca peşinden gelecek.
3-üniversitesine göre değişiyor o. aç sor teker teker.
4-welcome to işsizler ordusu.
5-dediğim gibi alakam yok şu anda.
6-2. soruya yazdığım cevabı tekrar oku. ne olmak istediğini bil. gerekirse 1 sene daha hazırlan ama olmadık bir bölüme, istemeyeceğin bir şeye girme. 1 sene çok da büyük bir kayıp değil hatta hiç büyük bir kayıp değil.
7-anesteziyi her şeyden çok istiyorsan sadece anestezi yaz. diğer üniversitelerde varsa onları da yaz. üniversite değil, bölüm tercih et.
  • yule  (24.07.12 20:46:14) 
@hope ender anesteziyi hep okumak istemişimdir ama hem sağlık meslek mezunu değilim hem de okuldan sözel çıkışlı tmciyim sayısal da değilim.2 yıllıklara sağlık meslekçiler yerleştiği için ben de bütün sene çalışıp açıkta kalmamak için mecbur öbür seçeneklere bakıyorum malum bu ülkede hepimizin ailesi bizi lise 1de yönlendiremeyebiliyor ya da istemediğimiz bölümlere yönlendirebiliyor kimilerimiz sözelden mezun olup mezuniyetten 2 sene sonra össye hazırlabiliyor bu durumda ideal falan hak getire,Türkiye gibi bir ülkede.

@yule anesteziyi çok istiyorum ama sağlık meslek mezunları varken düşük bir puanla kazanabileceğimi pek düşünmüyorum şansımı deneyeceğim sadece.bir sene daha hazırlanırdım ama hem ev ortamım müsait değil hem de şuan 21 yaşındayım yaşıtlarım ben üni 2.sınıftayken mezun olup iş hayatına atılmış olacak.bir de lise boyunca yatmış bi sözel öğrencisi olarak 1 sene daha hazırlansam da istediğim,idealimin olduğu bölümlerin hepsi sayısalda olduğu için 1 yıla sığdıramam tüm dersler,gene şimdiki gibi bir puan alırım.bu ülkede herkes idealinin peşinden gidemiyor malesef..gene de teşekkürler cevap için.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (24.07.12 21:39:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.