[]

tm-3 sıra 1300

hanımlar, beyler genel bi kaç soru sorayım.

şu an bir numaralı düşündüğüm bölüm boğaziçi psikolojidir

1)Ama ilk başta niyetim işletmeydi. Psikoloji ikinci plandaydı odtü işletmeye filan gitmek yerine boğaziçi psikoloji düşünüyorum öncelikle bunu söyleyim. (Ankarayı sevmiyorum önceden belirtelim de.)

2)Psikoloji bitiren veya okuyanlar psikoloji bölümü seçerken ne düşünmüştünüz?

3)Boğaziçi Psikoloji bitirince iş imkanlarım nedir?

4)Psikoloji bölümü denildiğinde başka önerilebilecek iyi üniversite var mıdır?

Bilen, duyan, veya fikir belirtebilecek herkes teşekkürler şimdiden.

 
Vaktiyle ankaradan kaçmış biri olarak söylüyorum eğer sevmiyorsan hiç durma orda sonra üniversite zulüm eziyet olur. ODTÜ ve bilkentte okuyan arkadaşlarım var üniversitelerinden de memnunlar onu da belirteyim. Ama sana tavsiyem istanbula gel mutlaka belki ilk sene yer yurt alışma sıkıntısı çekebilirsin ama zaten ilk senen de sürekli gezmeme geçeceğinden çok da dokunmaz sana. Başkaca soruların kafana takılan bir şey olursa istanbulda yaşayan bir ankaralı olarak yardımcı olmaya çalışırım.


  • rem  (20.07.12 18:32:35) 
Psikoloji alanlarına göre ayrılıyor aslına bakarsan. Akımlar anlamında.
sosyal, cognitive, klinik v.b. Örneğin,

BOUN: sosyal ağırlıklı verir.
KOÇ: Endüstri ve sosyal ağırlıklı
Bilgi: Klinik
Bilkent: Cognitive ve Neuroscience

Görüşlerim:
(bilgi psy çıkışlıyım (double yaptım üstelik), bilkentte ve bounda 3 ay boyunca labatatuvarlarda çalıştım- hocalar sever beni, koçta ise ders aldım özel öğrenci statüsünde) eğer klinikse ya boun ya da bilgi. Ama genel olsun dersen Koç.


1) Psikoloji mezunları yeni yasaya göre Master hatta ve hatta doktora bitirmeden klinik açamıyorlar. Hemen hasta bakacağım diye bir mevzu yok kısacası
2) Gene yasaya göre, öğretmen olamıyorsun ve özel okullarda psikolojik danışmanlık veremiyorsun çünkü formasyon eğitimi kalktı. (en son kalkmıştı)
3) Akademisyen olabilirsin. (çok alanı var sosyal, cognitive, kültürel, neuroscience, gelişim)
4) Devletin hastanelerinde çalışabilirsin KPSS ile.
5) Kısacası üniversitenin yanında stajlar çok önemli. Örneğin, bu yıl BOUN klinik psikoloji doktorası açtı, giren 5 kişiden 2 kişi bilgi klinik yüksek lisans çıkışlıydı.

Ek: Psikoloji de klinik kısmı 10 da 1dir. Ama giren 100 kişiden 90'ıda klinik ister. Kısacası kompetetiftir. Eğer doktor özellikle norolog veya psikiyatrist bir anne baba varsa işlerin daha da kolaylaşır.
ek 2: Psikoloji öğrencileri için staj zorunluluğu olmadıgından (boun, bilgi, koç vb amerikan kökenli üniversitelerde) devlet hastanelerinde çalışmak çok ama çok zordur. istanbul mesela derki, biz kendi öğrencimizi alıyoruz, onlara zorunlu bla bla.
ek 3: bilgi liverpool üni ile çift diploma hakkı tanıdı, açılıyorsa ona bak. ben liverpool ünisinin psy başkanı ile tanışmıştım. epey iyi gözüküyordu program
ek 4: bilgi genel anlamda tırt bir üniversite gibi gözükebilir. ama söyle soleyeyım, fakülte derecesi yaptım, ODTU, Almanya ve Hollanda basta olmak üzere birçok üniversiten master kabulu aldım. (BOUN açmadı, orası da olurdu ama)Hollanda da erasmus yaptım, suanda da Londrada bir araştırma yapıyorum bir üniversitede, araştırma fonunu londradaki üniversite karşılıyor. Yani küçümsememek gerekiyor bazı şeyleri.
  • botamaniaensis  (20.07.12 19:03:08 ~ 19:14:19) 
Yorumu olan var midir?


  • Americonsol  (24.07.12 01:36:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.