[]

Ford Mustang Reklamı - The Show Must Go On

Daha once de eksi duyuru'da ve baska forumlarda sorulmus, cesitli sozluklerde hakkında yazılmıs, fakat hala videosu bulunamamış. ( www.eksiduyuru.com )

Benim için çok büyük önemi var bu reklamın. Queen ve spor araba (özellikle 90'ların başındaki mustang) tutkumun en önemli nedeni. 5-6 yaşlarımdan hatırladığım tek reklam, belki de televizyondan tek sahne.

Copy-paste ve ufak bir eklemeyle tekrar tarif ediyorum:

- Queen'den show must go on çalıyor

- "hooold the liiiine" veya "ooon and oon" kısmında, toprak yolda giden bir explorer kameranın altından geçip uzaklaşıyor.

- nakarat girdiğinde "show must go ooon" derken hızla giden, dumanlar içinde spin atan falan bir mustang görüyoruz, (resimdeki nesil), ardından ruj sürerken buna bakıp ruju yanağına kadar falan taşıran bir hatun geliyor ekrana.

- çeşit çeşit (tek tip de olabilir) fordlar bir köprünün üzerinden geçiyorlardı.

internette ford commercial show must go on falan ne aradıysam bulamadım..

 
benim hatırladığım kadarıyla bu genel bir ford reklamı değil, ford focus reklamı mıydı neydi. hatta ford focus'un ilk çıktığı sene yapılan reklamı bile olabilir.


  • kibritsuyu  (15.03.11 12:05:17) 
seni sevmem ama duyuru adına yardım edeyim. ford explorer o çıkan arabalar 4x4 yani. belki işine yarar.
edit: o spin atma şu baştaki mi?
www.youtube.com
  • xenophobe  (15.03.11 13:21:22 ~ 13:52:51) 
evet o duyuruyu açtığım günden beri belki 20 defa falan "bu sefer bulucam" diye saatler süren aramalara giriştim, hala bulamadım.

ayrıca internette ebesi tarihte çekilmiş (50'ler) kıytırık reklamlar bile varken, hele hele böyle "büyük" reklamlar çok rahat bulunabiliyorken (mesela brian may olan bi tane var her yerden çıkıyor), the show must go on çalan bi reklamın kabak gibi bulunabilir olması gerekirdi.

şahsi yorumum, o reklam sadece türkiye'de the show must go on ile yayınlandı. belki orijinalinde jingle falan vardı, ingilizce jinge olmasın dediler, şarkı koydular bodos, mesela hani ?

tabi yanılıyor da olabilirim - umarım yanılıyorumdur yoksa o reklamı bulmak epey epey zor demek oluyor.

bu arada o mustang 94'te çıkmış.

edit: hadi elim boş gelmiş olmiyim bu da günün sürprizi
www.youtube.com
  • celeron 300a  (15.03.11 13:38:19 ~ 13:48:17) 
xenophobe, tesekkurler ama aradigim reklam bu değil.

cok gaz giren, "the show must go on"'un ilk saniyesi ile başlayan bir reklamdı.
  • kafam kadar gulsah  (15.03.11 22:05:13) 
evet celeron, mustang modellerini teker teker araştırdım. 94-99 arasında üretilen (ve o reklamda kullanılan) model benim favorim. demek ki 5-6 değil de 8-9 yaşında izlemişim reklamı.

sadece turkiye'de "the show must go on" ile yayinlanma olayi mantıklı geldi. unutamadığım o kopru sahnesini içeren ford reklamlarini arayacagım. arkadan da queen'i dayayip izlerim bulabilirsem.

hepinize tesekkurler
  • kafam kadar gulsah  (15.03.11 22:09:52) 
o gün bugün :) www.youtube.com


  • celeron 300a  (23.10.16 18:36:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.