[]

Hacamat Zararlı mıdır?

bu kirli kanı çekme olayı (hacamat deniyormuş) zararlı mıdır? bugün birkaç kişi yaptırdı, kendilerini çok iyi hissetiklerini söylüyorlar. acaba gerçekten faydası var mı, placebo etkisi mi, yoksa zararlı bir eylem mi diye merak ettim. bilgisi olan var mı?




 
Faydalidir. bildigim kadariyla zamanı ve vücutta uygulama yeri önemli. bazi rahatsizliklari olanlarda uygulanmiyor.


  • 1adam  (03.09.15 17:20:58) 
ben inanmıyorum açıkçası. bilimsel bir kısmını da göremedim. kızılaya kan vermek kadar faydalıdır tabi. kan yenileniyor sonuçta.

edit: biraz daha baktım internete

dini değerlere oldukça yakın biri olarak. şu palavralardan sonra hacamat filan iyice bir hurafe geldi gözüme.

Ebu Kesbe el-Enmari anlatıyor: "Resulullah başından ve iki omuzu arasından hacamat oldu ve: "Kim bu kandan akıtırsa, herhangi bir hastalık için, bir başka ilaçla tedavi olmasa da zarar görmez!" buyururdu."[2]
Muhammed'in bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir hacamatcıya hacamat yaptırmış ve başından kan aldırıp ücretini ödemiş ve şöyle buyurmuştur: "Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır."[3]
"Her kim ayın on yedi on dokuz ve yirmi birinci günlerinde kan aldırırsa kan hücumundan dolayı meydana gelen birçok hastalıklardan şifa bulur." [4]
Mirac gecesinde yanından geçtiği bir melek grubunun Muhammed'e: “Ümmetine hacamatı emret!” diye söylediğini Abdullah b. Abbâs rivayet etmektedir.[5]
“Eğer sizin tedavi olduğunuz herhangi bir şeyde hayır varsa, o da hacamat yaptırmaktır.” [6]
  • stevie  (03.09.15 17:25:11 ~ 17:29:28) 
Hacamatın bilinen hiçbir faydası yoktur.


  • gyroscope  (03.09.15 17:50:01) 
kan ver bari boşa akmasın hayat kurtarsın.


  • kyha  (03.09.15 18:07:31) 
ben faydasını gördüm.
başağrılarımdan dolayı kafama yaptırmıştım ve yaklaşık bir sene kadar herhangi bir ağrım olmadı.

  • hatunun biri  (03.09.15 18:10:53) 
kirli kan ne demek ya arkadaş motor mu vücudumuz ne kirli kanı?

kirli kan dedikleri şey, kesilmekten kaynaklanan pıhtılanma. pıhtı. kan pıhtısı.

cahil cühela inşallah kendini kestire kestire enfeksiyondan geberir de elenirler.
  • tchuck  (03.09.15 18:14:29) 
placebo etkisi + sırta güzel bir masaj oluyordur kanımca.


  • titiraprap  (03.09.15 18:32:52) 
ya bilimsel mi değil mi demek saçmalık. 10 sene önce tıp konusunda bilim ne diyordu, şimdi ne diyor? kolestrol, tansiyon, şeker vs... araştırın bu konuları. hatta günümüzde proflar birbirine giriyor. bilimsellik dediğin yorum şu anda tamamen.
yani çok eskilerden beri yapılan sağlık için faydalı bir yöntem. ehil ellerde yapılabilir, sağlık bakanlığının izin verdiği yerlerde.
bilim sana diş macunu kullan diyor ama ebesini ağlatıyor o diş macunları dişlerin. bıraktım da rahatladım. senin deden ninen yaptırıyordu hacamatı her sene o yüzden 90 ına kadar taş gibi. şimdi millet 20 li yaşlarda tansiyon şeker alerji migren hastası. d
  • enkolaykullaniciadi  (03.09.15 18:53:41 ~ 18:55:08) 
bilimsel yönü yok. zaten vucutta pis kan- temiz kan diye bir ayrım yok. kan tüm vucudumuzu dolaşıyor sürekli. az önce gözümden geçen kan hücresi, 2 dk sonra ayağıma gidiyor. bu kana pis veya temiz diyemezsin

bu arada ninelerimiz dedelerimiz pek uzun yaşamıyordu. arada sırada 90 yaşına kadar yaşayan çıksa da çoğu 60lı yaşları zor görüyordu.
  • ceycey e  (03.09.15 19:08:08) 
Tchuck +1


  • Traveller  (03.09.15 19:08:59) 
hocam şimdilerde ismine kupa tedavisi diyorlar ve bunu yapan hastaneler var. geçmiş zamanda hakkında bir inceleme de okumuştum ama uzun zaman oldu hatırlamıyorum. "oo sözlük palavra mı diyor kalsın o zaman" kafasına girmezsiniz diye umuyorum.


  • kuul  (04.09.15 09:25:44) 
Hacamat yaptıtamıyorsan kan ver. Ama hacamatın doğru ellerde doğru zaman, bunlar önemli, yapıldığı zaman faydalı olacağını inanıyorum.
Zaten milletin konuştuğuna bakma, alayı Çin kupa terapistini falan öve öve öküz öpen tipler...
Misvak dersin Misvak mı kalmış diş fırçası var der, ama misvakın diş fırçasısından çok diş macunu görevi gördüğünü bilmeden.
Ki bu gözler Misvak kullananların dişini gördü.
Hayır, yorum yapan arkadaşların bazıları, her konuda ahkam kesiyor. Bilmeden.
Bence bilimsel tıp yetmiyor arkadaşlar. Arkasında koca bir sermaye var. Evet inkar edemeyiz, faydalarını, ama psikoloji inanç bile, tıp kadar önemli.
Ben şahsen kerahat vakti ayakta kalmanın, uyuyamamanın bir çok ağrıyı geçireceğine inanmıyorum.
Hacamatın da çok iyi bir alternatif tedavi yöntemi olduğuna.
Tabi şaklaban çok piyasada akıllı bir adam bulmak lazım.
Dün kanıt ta seyrettim mesela, parafili olsam hacamatcı olurdum heralde:)
  • dunyatuhaf  (04.09.15 14:08:10) 
az once burnum kanadi, o bile rahatlatti. babam derdi eskiden burnum kanayinca, rahatlarsin diye. bunun bilimsel yani vardir mutlaka, tansiyonu dusuruyordur, kandaki oksijen miktari azaliyordur, kendini rahatlamis hissediyorsundur vs.
spor yapmak herkesce bilinen en saglikli sey olmasina ragmen kimsenin spor yaptigi yok. tuhaf seylere inanmak daha cazip geliyor nedense.

  • bir varmis bir yokmus  (09.09.15 12:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.