[]

Neden (sadece) kanser ilaçları hastanelerde satılıyor?

www.milliyet.com.tr

www.milliyet.com.tr

(bkz: eczanelerde kanser ilaçlarının satışının bitmesi)

neden bunlar satiliyor da diger ilaclar satilmiyor? kanser ilaclari pahali diye mi hastaneler secilmis?

eczacilar surekli bunun zararlarindan bahsetmis, ekmeklerinden oluyorlar boyle konusmalari normal, ama neden diger ilaclar da hastanelerde satilmaz ki?

2) ilaclarin buralarda satilmasi , sgk nin kasasindan daha az para cikacagi anlamina mi geliyor?

 
bir zamanlar bazı eczaneler sahte satışlar ile bu ilaçların parasını devletten alıyorlardı (dolandırıcılık) birde kara borsası vardı bazı ilaçların, belki buna karşı bir önlem olarak yapılmıştır (salladım tamamen)


  • selam  (24.07.15 21:44:07) 
Saglik bakaninin soyledigine gore kara borsa isleri oluyormus ayrica her eczanede bulunmuyormus kanser ilaclari ve hastalar magdur oluyormus bu sebeple hastanelerde satiliyor demisti. Bir radyo yayininda dinlemistim bu sekilde aklimda kalmis.


  • JD  (24.07.15 22:08:53) 
Bunun ekmekten olmaya alakasi yok, hastanelerde bu altyapi yok, ilac yok, su anda kemoterapi alan hastalar biz sizi ilac gelince arariz diye eve gonderiliyor. Yani cok muthis bir sistem. Bence de ilaclar direkt hastanede satilsin eski ssk sistemi gibi, insanlar bin saat kuyrukta beklesin, yiyorsa bana muadil verdin diye hastaneye atar yapsin.

Ilaclar su yuzden hastanede satilmiyor, eczaci bu isin egitimini almis kisi, doktor ilaci yazar eczaci ilaci hastaa ulastiran kisidir. Bu kadar basit.
  • malwethiel  (24.07.15 22:53:46) 
Malwethiel, mantigina gore, o zaman eczacinin gunlerce ugramadigi eczanelerde, ortaokul mezunu kalfalar da bu ezcacilarin egitimini almis olmali ki gayet de guzel eczaneyi isletebiliyorlar?

Peki altyapi kurulsa, yazilim ve depo, yine de hastanelerde satilmasinin bir dezavantaji var mi?
  • inaniyorsun bari saygi duy  (24.07.15 23:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.