[]

İkizlere hamile kalmak

İkizlere hamile kalma, ikiz (hatta bir kız bir erkek) doğurma ihtimalini yükseltmek için yapılabilen medikal yöntemler var mı?

Tüp bebeklerde ikiz şansı artıyor diye biliyorum mesela; bunun sebebi nedir?


 
tup bebek yaparken en az birinin tutma sansinin arttirmak icin birkac yumurtayi dolluyorlar. eger sansa birden cok yumurta dollenirse de ikiz oluyor iste.

diyelim ki bir yumurtanin dollenme sansi p. pahali bir surec bu yuzden en az bir yumurtanin dollenmesini istiyorsun. 3 yumurta dolledin bunun icin. en az birinin dollenme sansi 1 - (1-p)^3. ama sansina 2 hatta 3 yumurta da dollenebilir.
  • cilgin fantezilerin adami  (24.07.15 00:15:41 ~ 00:16:12) 
Ikiz dogurmanin genetik bir tarafi da var ayrica, ailede ikiz varsa, ikiz dogurma sansi daha yuksek


  • balpolen  (24.07.15 04:20:35) 
Çift yumurta ikizliğinde geçerli bu yöntem yalnız. Onlar ikiz değil kardeş oluyor.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (24.07.15 04:28:23) 
@gunde 3 litre kola icen adam
Hangi yöntem, tüp bebek mi? Ben zaten çift yumurta ikizi istiyorum, birinin erkek birinin kız olma şansı da yükseliyormuş öyle. Tek yumurta ikizi olursa hem çocukları da birbirine karıştırırız, sonra ileride birbirlerinin yerine geçip bizi kandırırlar. :D

  • whimsical  (24.07.15 13:29:39 ~ 13:33:55) 
çift yumurta ikizi iki ayrı spermin iki farklı yumurtayı döllemesi ile oluyor. 1 ve 2 numaralı spermler a ve b yumurtalarını 1a 2b diye dölleyip aynı zamanda doğan iki kardeşten farksız ikizler meydana getiriyor. plasentaları ve içinde durdukları keseye kadar farklılar anne karnında yani bu nedenle cinsiyetleri farklı da olabilir aynı da. ve görüntüleri birbirine benzemez. yani kadın ve erkek ikizler abi kardeş ya da abla kardeş kadar benzerler birbirilerine. çünkü cinsiyetleri farklıysa genetik kodları da mutlaka farklıdır yani çift yumurta ikizilerdir. tüp bebekte anneye birtakim ilaçlar verilip yumurtlama hızı arttırılıyor. ayda 1 yumurta atarken kadın, tüp bebek tedavisi ile birden fazla yumurta atılıyor yumurtalar toplanıyor kadından ve erkeğin spermleri ile dölleniyor laboratuar koşullarında(in vitro fertilizasyon) sonra bunlar anne karnına yerleştiriliyor. genelde 3 embriyo yerleştirilir. hepsi tutabilir de, üçüz olabilir, hiçbiri de sadece 1i de. bundan sonrası şans işte. ama 3 ü de farklı olur yani. ya da 2 si de. tek yumurta ikizinde bir sperm bir yumurta ile dölleniyor sonra tek hücreli haldeyken zigotken yani bi anda ikiye ayrılıp ayrı ayrı çoğalıyorlar. yani tamamen genetik olarak aynılar. aynı cinsiyette olmak zorundalar. fakat insanın dış görünüşünü vs genetik %70 kadar etkilediği için kalan %30 dış faktörler işte beslenmedir, güneşe maruziyettir spordur geçirilen hastalıklardır.. birebir benzemeyebiliyorlar. yani az da olsa farklı görünebiliyorlar.


  • shotgunwoman  (24.07.15 13:38:36 ~ 15:50:10) 
ha çocuğunuz olabiliyorken ikiz olsun diye tüp bebek yaptırmak da ne denli mantıklı bilmiyorum. alakasız bir yerde (tıbben bana mantıklı gelmiyor ama) kadın ve erkeğin, kadının hamile kalacağı ilişki sırasında aldıkları haz miktarının bile doğacak çocuğu etkilediğini okumuştum. yani bu mantıklı olmasa bile üreme gibi en temel bir şeyi ihtiyaç duymadan yapaylaştırmayın bence. ayrıca ikiz gebeliklerde düşük ve doğum komplikasyonları tek gebeliklere göre daha fazladır. ;_;


  • shotgunwoman  (24.07.15 13:43:41) 
erkeğin sperm kalitesi, hareketliliği ve sayısı iyiyse kadın için yumurta sayısı artırıcı bazı ilaçlarla ikiz gebelik şansı artırılabilir. malesef erkek için herhangi bir ilaç yok. yalnız ikiz istediğinizden önce iyice bir emin olun derim. bunun ne kadar zor bir şey olduğunu iyice farkedin. şimdi hayali güzel geliyor olabilir (gerçekten çok güzel bir şey) ama ne kadar zor ve yıpratıcı bir şey olduğunu da unutmamalısınız.


  • advest  (24.07.15 13:45:48) 
Genetik olarak ikiz bebek sahibi olmaya çok yatkınım, sülalede ikiz bolluğu var. ben de ikizim olursa diye korkuyorum. genlerimizi değiştirelim :)))


  • istinyede bekle  (24.07.15 13:48:08) 
hanımsanız yumurta sayınızı artırmanız gerekiyor. saraçoğlu'nun incir kürü var.
erkekler için de sperm sayısının ve hareketliliğinin fazla olması gerekiyor.

tabii genetik yatkınlığı da sayalım.
  • kullanıcı adı  (24.07.15 15:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.