[]

Bacaklarda geçmeyen ağrı (capsli)

sayın fizik tedavi ve rehab uzmanları,

diz kapağımın hemen yukarısındaki kaslarımda "1 yıldır" problem var. merdiven çıkarkene çok ağrıyor. bazen merdiven çıkarken durup dinlenip tekrar devam ediyorum. Az hızlı yürümeye kalksam kaslar zorlanıyor. Ortopediste muayene oldum, hiçbir sorun göremedi. (Herhangi bir film cekilmedi)

ağır sporlar yapan veya çok yürüyen bir insan da değilim.. ne yapmalı?

/ayrıca/ benim yakında askerlik de var. hastanede hangi bölümden alacağım raporla askerde uzun koşulardan muaf tutulabilirim?

 
Bende de benzer kaslarda sorun vardı 2 ay evvel ortopediste muayene oldum filmler çekildi sonuç olarak ofiste çalışma nedeniyle kısıtlı hareketten dolayı oradaki kas grubunun biraz zayıfladığını söyledi.Şu harekerleri verdi:

1) yere sırt üstü uzan,bu pozisyonda sol ayağının parmaklarını mümkün olduğunca yüzüne yönlendirecek şekilde ayağını ger ve sol ayağını 70 cm civarı havaya kaldır ve 3 sn ayağın havada beklesin ve indir.Bu hareketi her bir ayakta her gün 100 defa yap.

2) düz bir zemine otur ayaklarını öne doğru uzat.büyük bir havlu al ve dizlerinin altına zeminle arana koy ve dizlerini mümkün olduğunca bastır.

Bu iki hareket dizlerinin üstündeki kaslar için iyi gelecektir.

Ben bu hareketleri sürekli yapmadım ama düzenli yürümeye başladığımdan beri ilgili bölgede kas ağrılarını hissetmiyorum artık
  • turkuaz  (05.07.15 11:26:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.