[]

39.1 °C ateşim ver ne yapmalıyım?

sb. evde sadece majezik ile ecopirin var. ne yapmalıyım? halsizlik dışında, ayaklarım 3 km yol yürümüşüm gibi ağrıyor.




 
Ilık bir duş alarak başlayabilirsin. Ateşini düşürmen en önemlisi.


  • purusha  (07.05.15 20:27:21) 
bol su oda sıcaklıgında.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.05.15 20:30:43) 
terlemeyi denedim. terleyemiyorum.


  • belkider  (07.05.15 20:44:05) 
ben de ciğerciğimin verdiği linki verecedim, o benden önce davranmış.

o zaman ben de terlemek için güzel bir yöntem önereyim.

önce yatağın başucuna bol çamaşır hazırla.
ikinci olarak yarım limonu kabuğuyla bir cezveye iki üç parça yapıp koy. kuru veya taze nane iekle, su koyup kısık ateşte çok yavaş pişir.

ylimonun diğer yarısının göbeğine bir aspirin yerleştir. küçük ocağın üzerine koy pişir. kap kullanmayacaksın, kabuğu ateşe gelecek şekilde ocağa koyacaksın.
aspirin şişince ocağ kapat. biraz ılınmasını bekle. elin dayanacak kadar ılındığı zaman bi çay tabağına limonu sık. limonun suyuna aspirini parmağınla bi karıştır.

nane çayını iç.
limonlu aspirini sırtına el ve ayak bileklerine ayak tabanlarına sür ve yat. evde yanlızsan sırtına süremezsin o zaman göğsüne sür. her iki tarafa da sürme ama sadece ya sırtına ya da göğsüne süreceksin.

kıpraşmadan yorganın altında yat. terleyince çamaşırını değiştir. yarına zıpkın gibi kalkarsın.

geçmiş olsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (07.05.15 21:03:14) 
evin hemen karşısında bir tane özel hastane var oraya gittim geldim. bir tane iğne yaptılar ve reçete verdiler. nöbetçi eczana eve yakın değil. şimdi uğrayamayacağım. iğne baya sızlattı. sızı şuan çok ufak iğneyi de yaklaşık 5-6dk önce vuruldum.
nane limon olayını aspirinsiz yapsam olmaz mı.

hepinize verdiğiniz bilgilerden dolay çok teşekkür ederim.
  • belkider  (07.05.15 21:08:36) 
@senialan... gittim hastaneye. şuan derecem 38.7 derece.

ayrıca yeri gelmişken sağlık sistemine söveyim biraz. aciller ücretsiz filan yalan. özel hastane acilinde 15dk bekledim. devlete gitsem kimbilir ne olacaktı.
  • belkider  (07.05.15 21:19:09) 
ilaç mı var. gittiğim herhangi bir hastanede dahaca hiç eczane görmedim. hatta acilin kapıya nöbetçi eczanenin adresi vardır.

girdiğimde kimliğim aldılar ve vermediler. muayene sonrası verileceği söylendi. çıkarkende istediler parayı. hiç parası olmayan birisi acile gelse çıkamyacak mı acaba. merak etmedim değil.
  • belkider  (07.05.15 21:25:57) 
Acilde eğer durumun acil değilse para alırlar. Devlet hastanesine de gitsen acil değilsen 8 lira muayene parası alırlar eczanede. Hastane içindeki eczaneler de yatan hastalar için ayakta tedavi edilip yollanan hastalara değil.


  • Lim5  (07.05.15 21:54:06) 
@lim hastaneye giderken başım dönüyordu. vücut sıcaklığım 39 derecenin üstündeydi. havale geçirirken gitmem gerekiyormuş. yanlış yapmışım.

sitemim sana değil yanlış anlama benim isyanım sisteme.:)
  • belkider  (07.05.15 21:59:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.