[]

Şekeri bıraktım

valla çok kötüyüm ya.

dün şekeri bıraktım ve spora başlayana kadar yemek yeme işini de baya azalttım. (çok az yiyorum, spora başlayınca normal öğün olarak yiyicem)

ama şeker krizim var rsmen şuan. kendimi bok gibi hissediyorum.
meyve şekeri bile olsa ağzıma şeker sürmemek istiyorum ama bu problemi nasıl aşarım?

 
evet şeker olayı zor, bende geçen hafta bu dönemece girdim, şimdilik iyi gidiyor. daha evvelden amma da yiyormuşu gereksiz yere.

şekeri şöyle bastırabilirsin, önce meyve yemeyi dene, sonra meyve kesmezse dut kurusu iyi gidiyor. tabi bunlarda da fruktoz var ama, bünye adapte olsun maksat. en azından baklavay ı gömmüyorsun
  • nucleon  (05.05.15 16:46:36) 
Meyve şekeri sürmemekte aşırı olur. Az meyve atıştır şeker isteğin azalsın, meyvenin fazlası zarar sadece.


  • six packsiz  (05.05.15 16:46:37) 
meyve yemeyecek misin yani günde bir elma falan yesen?


  • meyve parcacikli kadin  (05.05.15 16:46:42) 
Çok az yediğin için oluyor biraz da bence. Aç kalmasan daha iyi olacak.

Hiç duramıyorum diyorsan tarçınlı elma veya biraz bitter çikolata yiyeceksin.
  • osurdum  (05.05.15 16:48:00) 
şuan bi tablet çikolataya vatan satarım o haldeyim.


  • kamera motor  (05.05.15 16:48:43) 
Ceviz badem fındık gibi kuruyemişlerden tüket, esansiyel yağ alımı sayesinde şeker kaynaklı enerjiden yağ kaynaklı enerjiye adapte olurken yaşanan şeker isteğini ortadan kaldırır. 15/20 gün sonra da adaptasyon süreci biter fakat az yemek çözüm değil, sağlıklı kaynaklardan en az bazal metabolizmanın ihtiyacı kadar olan kaloriyi almak şart. Bu kadınlarda 1200/1300 erkeklerde 1500 kalori civarı oluyor. Spor yaparken bu kalori miktarı artıyor ama normal halde ihtiyaç miktarı bu. Bunun altında kalori almak, yağ yakmayı hedeflediğini düşünerek söylüyorum, yağ yakımını durdurmakla birlikte metabolizma hızını düşürüp hayatı fonksiyonların da sağlıksız çalışmasına neden oluyor.


  • angelus  (05.05.15 16:53:33) 
hehe :) ikinci aydayım ve gayet iyi anlıyorum. doğal olmayan tüm şekeri kestim. günde 1-2 meyve yiyorum. elma bu konuda çok yardımcı. hazır gıdalar, hamurişi tatlılar, çikolata bisküvi vs. kesinlikle yasak. sadece meyveden gelen şekerle idare edilebiliyor.
bir de alkolden uzak durmak lazım.

  • o kadar da degil aga  (05.05.15 16:58:49) 
şeker uyuşturucu gibi yoksunluk çektiriyor :( alışana kadar sıkacan dişini başka yolu yok malesef.


  • yue  (05.05.15 17:19:06) 
köfte ye, kuzu şiş ye ama yanında ekmek filan olmasın. Meyve de fazla yeme, şeker deposu meyveler, sen bağımlılıktan kurtulmaya çalışıyorsun, kesip atacaksın bir seferde ve dişini sıkacaksın. Bira, şarap gibi mayalı içkiler de yok, damıtılmış içkiler ve şekersiz likörlerden devam. Zor ama imkansız değil.


  • roboute guilliman  (05.05.15 17:34:04) 
devam edince unutursun canın istemez diyorlar ama 40-50 gün şeker almadıktan sonra hala rüyalarıma giriyordu pastalar çikolatalar. sağlıklı olucaksın diye kendine işkence yapma, abartmadan bi parça al canın ne istiyorsa.


  • sayns  (05.05.15 17:51:38) 
Katı olmalısın. Bu işte "ya hep ya hiç" mantığı geçerlidir.

Şeker/karbonhidratın yerine yağ koy bir de. Kuruyemiş senin ilacın. Ama onu da abartma.
  • arnold schwarzeneger  (06.05.15 09:17:56) 
3 ay oldu şekersiz.ilk aydan sonra alışılıyor.
ben canım çok çektiğinde 3-4 parça cevizi,3-4 taze badem ve bir tatlı kaşığı
calve şekersiz,sürülebilir (smooth) fıstık ezmesi ile mideye indiriyorum.çok süper oluyor:D
gerçi bunu nerdeyse her gün yapıyorum çayla atıştırma olarak.

scontent-b.cdninstagram.com
  • demoniclewinsky  (06.05.15 10:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.