[]

anksiyetem cok yuksek

Ozellikle gece yatmadan önce anksiyetem tavan yapıyor, yatakta saatlerce yarasa gibi ters dönüyorum. Pasiflorayi denedim, pek ise yaramadı. Ne yapmalı? Hayatımda son bir aydır ilk kez yaşıyorum bu tarz şeyler. Kontrol altına almak zor gibi.

Psikiyatrik ilaç kullanmaya başladıktan sonra boyle oldu. Doktor ilaçla ilgisi yok diyor gerçi, kendim yaratiyormusum. O zaman kendim kontrol altına alabilirim diye düşündüm. Doğru mudur? Dönemsel bi şey midir, geçer mi?


 
hepsinden önce, doktorun hangi dozajda ne ilaç verdiyse kullan ve doktoruna güvenmeye devam etmeni tavsiye ederim. bu işin doğrusu bu.

anksiyete durumlarinda yapabileceğin bazı şeyler var;

- el-yüz yıkamak
- yürüyüş yapmak, hareket etmek
- ılık su ile duş almak
- rahat bir pozisyonda otururken, burnundan derin nefes alarak ağzından çok yavaş bir şekilde (pipetten üfler gibi) nefesini vermek
- bulunduğun ortamı, koşulları değiştirmek

bunlar, anksiyetik anlarda işe yarayabiliyor ve faydası oluyor kesinlikle.

daha kötü olacağım, hiç bitmeyecek gibi düşünceler de beklenti anksiyetesine yol açtığından olabildiğince kafanı dağıtman da faydalı olur.

eğer fiziksel hastalığı veya şüphen varsa gerekli tetkikleri de yaptırmayı ihmal etme. yani aklında ne varsa gerçekleştir, erteleme.

daha geniş çerçevede ise, spor yapmak, dağ bayır gezmek ve hatta şehirden, bulunduğun ortamdan bir süre uzaklaşmak gibi normal hayat düzeninde olmayan şeyleri yapmak da uzun vadede bayağı faydalı oluyor.

daha söylenebilecek çok şeyler var ama şu an tedavi sürecindesin. kesinlikle her türlü şüpheni, düşünceni doktorunla da paylaşmalısın. seninle aynı dertten muzdarip birileri olsa dahi herkesin anksiyete seviyesinin birbirinden farklı olabileceğini unutma. geçmiş olsun.
  • pentafive  (05.05.15 00:43:21) 
Ben de zor bir dönem geçirmiştim ve o zamanlar anksiyete atkaları yaşadım. Benim de gündüzden hafif baş ağrısı olarak başlayıp, gece yataktan kaldıramayacak şekilde ataklarım vardı.
Mide bulantısı, titreme, halsizlik, karın ağrısı şeklinde çok şiddetleniyordu. hatta bir kere acile bile gitmiştim.

Sanıyorum uzun süredir sinirlerin yıpranmış, hayat istediğin gibi gitmemiş ve kendine güvenini kaybetmişsin. hayat bir daha çok iyi olmayacak gibi hisseediyorsun. Bu ataklar aslında yaşanmış bir geçmiş dönemin sonucu.

Yapman gereken şey, hayat kaliteni yükselt. Sınırlarını aş.
İşsizsen az para verse de sakin stressiz bir işe gir.
hayatta çekindiğin konular varsa (sosyalleşmek vb) üzerine üzerine git.
Ufkunu genişlet, seyahate çık. Maddi durumun el vermiyorsa, atla otobüse bulunduğun şehrin görmediğin semtlerini gör.
Evcil hayvan sever misin bilmiyorum ama evcil hayvanlarla vakit geçir, sorumluluk al.
Başka insanalara yardım et. maddi olarak demiyorum, ama bir insanın sorununu çözmeye çalış mesela.
Kokrularının üzerine git. kafeste uzun süre yaşayan kuşlar, zamanla dışarı çıkmaktan korkarlar. sadece güvenli bölgede kalmak isterler.

İngilizce Comfort Zone denen, kendimizi güvende hissettiğin alandan kendini çıkarman ve buna alışman gerekiyor.
  • innerbliss  (05.05.15 15:21:49) 
Ben de iyileştim derken bu dönemde yeniden parladı. Baharın hormonlarımız, beynimiz üzerine ciddi etkilerini olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca da passiflora antidepresanla içilmez ki!

Bir de ilaca alışma döneminde olabilir bazen bir süre sabredip düzenli kullanın eger yeni başladıysanız.
  • ruh i tibbiye  (05.05.15 23:35:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.