[]

Yanık izini ne geçirir ?

İş yerinde kaza geçirdım ve coffee maker makınesı bütün yüzüme patladı.Kahve konulan yer ve altındakı pot (demlik) yüzüme döküldü . 2.derece derin ve yuZeysel yanıklar var :..( moralim çok bozuk ve acı çekıyorum .Boyle tecrubesı olan ve bu ızlerin geçmesı ne kadar sure alır ve medikal tıp ya da alternatif tıp olarak bir bildiginiz var mı ?Tanımadıgınız biri için dua etmiş olsanız da ederseniz cok mutlu olurum ..




 
Contraxtubex olabilir bence ya. Yanık izinde denemedim ama.

Çok geçmiş olsun :(
  • indescribable  (01.05.15 21:53:53) 
Sudocrem.


  • yirmisantim  (01.05.15 21:54:54) 
Kocakarı ilaçları işe yarıyor. Adını bilmiyorum ama pis kokan bi karışım var yanık için, bu işlerden az çok anlayan teyzeler falan bilir. Arkadaşımın 2,5 yaşındaki çocuğunun kasından aşağı kaynar kahve dökülmüştü, yüzünün bir tarafı ve omzu baya yanmış su toplamış yara olmuştu, bu karışımdan sürdük yüzüne geçene kadar. Omzu kıyafet altında kalıyor bulaşıyor diye oraya sürmedik çoğunlukla, işe yarayacağını da pek ummuyorduk açıkçası. Yüzünde en ufak bir iz bile kalmadı, omzunda yanık izleri var hala belirgin şekilde. Iki yanık yere de ayrıca doktorun verdiği merhemlerden kremlerden sürdük, tek fark o karışımdı, onu sürdüğümüz yerde iz kalmadı. Yanlış hatırlamıyorsam büyük bi kuş tüyü vermişlerdi yanında bununla sür demişlerdi, tarif etmeye kalkarsan yardımcı olabilir.


  • hala mi ceren yahu  (01.05.15 21:54:58) 
Çok geçmiş olsun.

Kantaron yağı yanık izlerini gecirmek için kullanılıyor diye biliyorum.
  • lastdragonborn  (01.05.15 22:00:58) 
silverdin ve madecassol


  • shotgunwoman  (01.05.15 22:02:50) 
Doktora gıttım bana ozon ve hyraluronıc asıt karışımı bı ılac verdı canımı cok yakıyor . Hıc geçmeyecek gibi gelıyor su an :(


  • olsun  (01.05.15 22:10:15) 
silverdin ve kantaron yağı iyileşme sürecinde cidden işe yarıyor. contractubex kullanabilmeniz için bölgenin tamamen iyileşip izlerin oluşması lazım.


  • inthechaos  (01.05.15 22:10:33) 
önce yanığı geçirmek lazım. silverdin, madecassol (eğer çok acıyorsa anestol) karıştırıp yanığı tedavi edin. derinin kurumasına izin vermeden bu karışımı gün içinde tekrarlayın.

madecassol zaten iz kalmadan yanık geçirmede bayağı başarılı ama yanık geçtikten sonra kalan iz için de contraxtubex kullanabilirsiniz. kantaron yağı olabilir, bir de elma (elmanın kabuğunu soyup o kabuğu izin üzerine sürüyorsunuz).

geçmiş olsun.
  • in pyjamas  (01.05.15 22:13:39) 
Cok geçmiş olsun..aloe vera izlere iyi geliyor diye biliyorum.


  • safsafinaz  (01.05.15 22:14:23) 
doktora degil iz, tedavi icin bile gitmeyeceginiz varsayimiyla yaziyorum:

yaniklar mikrop kapmasin diye fucidin merhem ve acisi azalsin diye anestol ust uste surulur, gazli bezle hafifce ustu ortulur, yanigi olmayan saglam deriye denk gelen bezin kenarlari bantlanir. gunde 1-2 defa bu hareketi yapin.

iz icin ise ilaclari yazmislar zaten. antibiyotikli merheminiz emildikten sonra 2.ye surene kadar da iz icin olanlari surebilirsiniz. Alternatif olarak tahini cok duydum. gecmis olsun
  • fallopian  (01.05.15 22:17:05) 
Enfeksiyon kaptırmayın ama bişeyler sürüp. Önce iyileşsin. Benim bildiğim enn etkilisi yumurtayı saatlerce pişirip bişe yapıyolar. Vardır nette nasıl olduğu. Biraz uzun sürüyormuş ama çok işe yarıyormuş. Bi de has zeytinyağında beyaz klasik mumu eritip merhem yapın. Onu güneş yanığı için denedim acısını dindirdi yanığı iyileştirdi.


  • pshasha  (01.05.15 22:21:36) 
Çok geçmiş olsun. Şu yöntemi de uygulayabilirsin.

Aynısafa (portakal nergisi (Calendula officinalis)) kompres veya merhem biçiminde kullanılabilir. aynısafa merhemi şöyle yapılır. iki-üç avuç aynı safa çiçeği sap ve yapraklarıyla birlikte güzelce kıyılır. yarım kilo tereyağı veya margarin tencerede eritilir. kızartma sıcaklığına kadar kızdırılır. kıyılmış aynı safa tencereye atılır ve karıştırılır. bir kaç dakika sonra ocaktan indirilir. kapağı kapatılarak demlemeye bıraklır. gece boyunca serin bir yerde bekletilir. ertesi gün yağ akışkan hale gelinceye kadar ısıtılır. üstüne tülbent serilmiş bir süzgeçten geçirilerek süzülür. posalar sıkılmaz. sıcak merhem kapaklı küçük cam veya porselen kaplara aktarılır. soğuduktan sonra kapakları kapatılarak buz dolabında saklanır. bu merhem isveç şurubu ile sık sık değişimli olarak kullanılırsa ağrı diner. iltihaplanma olmaz ve yanan deri genellikle ölmez.

Bunların haricinde sarı sabır (Aloe vera) bitkisi edin bir adet.Ben Bauhouse'dan almıştım. Onun da yapraklarını kopar kpar içindeki jeli sür her gün.
  • old possum  (01.05.15 22:27:22) 
Yumurta yağı diye birşey duymuştum hiç bilmiyorum ama internette inanılmaz iç açıcı yorumlar vardı. Yanık yumurta yağı diye ararsanız bulabilirsiniz sanırım. Kendim bir sağlıkçı olmama rağmen kocakarı ilaçları herzaman daha etkili geliyor bana. Bir de yaparsanız yumurtaların gerçek organik olmasını tercih edin. Flotty migroslarda bulunan bir marka ve nadir gerçek organik yumurtası markasından biri. Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda eskisi gibi olur.


  • pompeininkulleri  (01.05.15 22:27:44) 
ciltyaniklari.blogspot.com.tr Burada tarifi var. Ciddi anlamda yanığı olan ve geçen insanlardan duymuştuk. Geçmiş olsun. Yumurta sarısının yağını çıkarmak gerekiyormuş. Apartmanda yapmayın diyolar.


  • pshasha  (01.05.15 22:27:55) 
Kantaron yağı denenmiştir


  • gullak  (01.05.15 22:47:19) 
geçmiş olsun, domuz yağı çok etkili diye biliyorum izler için.


  • k  (01.05.15 22:48:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.