[]

dövme hakkında bir mevzuu

yok yok nerede yaptırayım diye sormuycam;
seneler evvel bir yerden "dövme yapılan yerde su deriye değmez böylece boy abdesti almak işe yaramaz" gibi bir şeyler duymuştum. yani aşağı yukarı böyleydi işte.
bunun bilimsel bir açıklaması var mı? vücutta dövmeli yerdeki deriden su geçmez gibi??


 
ya ben de bu soruyu soranlara hep şoyle diyorum:normal şartlarda abdest alinca su deri altına girer mi?girmesi gerekir mi?cunku amaç orda deri ustunde oluşan şeyleri temizlemek degil midir?
(cevap olmadı farkındayım )

  • voodoo 007  (29.08.09 17:40:44) 
bu kadar ayrıntıyı kafanıza takacaksanız baştan yaptırmamanız daha hayırlı sizin için.


  • gossamer  (29.08.09 18:15:21) 
dövme derinin içine enjekte edilen bişi dimi? o zaman hayır boy abdesti alsanız geçerli. sonuçta abdestte derinin yüzeyine su gelse ok yani


  • alokozay  (29.08.09 18:18:02) 
dine gore cevap verirsek, boy abdestinde ust deriyi yikamak farz. dovme alt deride oldugu icin abdesti engellemiyor yani. ama buna ragmen dovme yaptirmak haram imis cunku tanrinin yarattigi vucutta degisiklik yapmak yasakmis.

bilimsel cevap verirsek, derinin ust tabakasina epidermis, bir alt tabakasina da dermis deniyor. dovme murekkebi dermis tabakasina enjekte ediliyor cunku burdaki hucreler genelde hayat boyu ayni kaliyor. epidermis tabakasinin salgiladigi sebum denen bir madde var, bunun bir gorevi de derimizi fazla sudan korumak. eger suya fazla maruz kalirsak (havuza girmek gibi), bu sebum maddesi silinmeye baslar ve epidermis tabakasi suyu absorbe eder. dermis tabakasi sudan korunmus olur yani.
  • ermanen  (29.08.09 18:53:03) 
siz abdestliyken dövme yaptırın öyle kalır o bölge içiniz de rahat eder.


  • synick  (29.08.09 21:16:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.