[]

antidepresan birakma cilesi

Selamlar. Uzun yıllar düzenli antidepresan kullandım. Son sekiz aydır bırakmaya uğraşıyordum, birkaç ciddi girisimim oldu. Son bir haftadır dozu azaltarak bırakmayı demiyorum. Kullandığım çok bi şey değil, bi buçuk ay önce 10 mg cipralexe başlattılar onu 5 mg dusurdum. Fakat her seferinde ayni şey oluyor. Yasadiklarim şunlar:

-Depersonalizasyon dedikleri gerçeklikten kopma, yoğun bir yyabancılaşma, ben kimim, neredeyim, ne oluyor soku (ki cidden feci).

-Daha hareketli, reaktif biri haline geliyorum.

-Kafam ya inanılmaz çalışıyor ya da bindigim otobüse akbil basamayacak kadar salaklasiyorum.

İlacı normal dozda aldigimda bu etkiler kayboluyor fakat yoğun stres altında, ilaç kullansam dahi tekrar nuksediyor.

Her şeyi unutmuş, zihnimi resetlemis gibiyim. Bu sureci disimi sıkıp atlatacak güce ve iradeye sahibim su an. Benim merak ettiğim geçer mi, geçecek mi? Aranızda benzer bi dönemden geçmiş kimse var mi? Son gittiğim psikiyatrist kullandığım ilaçların bu kadar güçlü psikosomatik etkiler göstermeye ve gibi, bu durumun benim zihninde yarattığım bi yanılsamadan ibaret olduğunu, ilaca karşı psikolojik bi bağımlılık gelistirdigimi söyledi. Bilmiyorum bunu da, asılır mi?

Doktora git diyeceksiniz. Bu kadar incik cıncık bi muhabbeti tolare edeceklerini sanmıyorum. Yukarıdaki tarzda bi açıklama yapacak (yani bu psikolojik bağımlılık durumları) bi doktor bulmuş olmam bile sansti. Bahsettiğim sekiz aylık süreçte, mother fakir olduğum için genellikle devlet hastanelerine gittim, gerilip çıktım yani. Zaten kafam -çok afedersiniz- t.sakgibi, bir dectürk doktoruna dert anlatmak... Öldürün beni yanı, daha iyi.

Benim meselem (boyle de şarkı vardı) benzer bi donem atlatmış kimse var mi aranızda? Geçer di mi?

Opuldunuz

 
tek seferde kesmiştim 60mg alıyodum. bi şey olmadı.


  • elimde olsa saklamaz mıydım seni kaburgalarım  (05.03.15 23:57:59) 
Uzun sure mi kullanmistin peki


  • damdanakan  (06.03.15 00:00:22) 
6 ay yaklaşık. irkilme bi de bönlük şikayetiyle gittim ama norolojiye. sonra bende bir zeka açıldı öyle böyle değil. ama hayattan fiziksel zevkler alamayınca başlarım zekasına dedim bıraktım. ilaçın sayesinde alkolü de bıraktım irkilme geçmedi ama. zaten doktor da çok kullanma demişti. başlarken 20mg ile arttırarak başladım ama tek seferde kestim.


  • elimde olsa saklamaz mıydım seni kaburgalarım  (06.03.15 00:05:35) 
geçiyor merak etme. ben 10 sene falan antidepresan ve daha bir sürü ilaç kullandım. daha sonra bigün dedim ben vücuduma napıyorum bir daha kullanmıcam. sonra azalarak bıraktım. bir süre yoksunluk sendromu çektim, ben ben değildim. ama şu anda bırakalı 3 sene falan oluyor ve en ufak bir şekilde bile aramıyorum


  • sta  (06.03.15 00:13:57) 
yazdiklarinizdan bagimsiz olarak antidepresanlar en azindan kesintisiz 6 ay alinmasi gerek bu sürecin ortasinda kendinizi tekrar cok iyi hissetseniz bile bu 6 aylik süre bitirilmelidir, ondan sonra yavas yavas doktor gözetiminde doz asagiya cekilerek tedavi sonlandirilir. bu sürede kisi kendisini bunalima götüren etkenleri cok iyi etüt bu etkenlerden uzaklasmali gerekirse radikal kararlar almali ki bir geri tetikleme olmasin.


  • bonaparte  (06.03.15 01:21:00 ~ 01:22:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.